[url=http://goo.gl/mc9cY][img]http://c1109.hizliresim.com/11/9/12/19087.jpg[/img][/url]
ÇALİŞİR Mİ BU obo SİZCE?
Printable View
[url=http://goo.gl/mc9cY][img]http://c1109.hizliresim.com/11/9/12/19087.jpg[/img][/url]
ÇALİŞİR Mİ BU obo SİZCE?
68600 Üstü günlük kapanış bizi haftalıkda gördüğüm hedef 72*** lere gösterebilir ama işte ordan harbiden iyi satış dalgası gelir diye sesli düşünüyorum ::: ama illa sistem illa disiplin ve sabırla sisteme ve sinyallerine sahip çıkılmalı ;)
Günaydın bol kazançlar..
Günaydın
Açılışla birlikte 68300 direnci geçildi...
Destek 67500 de,
spot açılışını bekliyoruz:)
günaydınnnnnnnn...:::
2-3 gün içinde 68600 üstünde kapanış yapmaz isek sanki aşağıya göçüş başlar gibime geliyor
[quote=saraylı;374357]uzun
kd=67.425[/quote]
kd= 67.525
:yü:
[quote=bull market;374434]Günaydın
Açılışla birlikte 68300 direnci geçildi...
Destek 67500 de,
spot açılışını bekliyoruz:)[/quote]
bull hocam direnç geçilmesi için bence en azında sağlam hacim ve 60 lık da 68300 üstünde kapanış yapması lazım diye düşünüyorum
68.875-69.575-70.900
------------------------
[COLOR=blue]67.975[/COLOR]-[COLOR=red]67.550[/COLOR]-66.850
şu ana kadar haftalık pivot 67.975 , en düşük olarak görüldü..brv.burada tutunabilirse yukarıları zorlar..
dün de 66.225 ikinci destek idi ve piyasa tam orada dip yaptı....brv
bugün yatay ve sıkıcı bir gün olacak galiba..
belki akşama yurtdışının yönüne göre alırlar yada satarlar, son bir saat mesela, oda 1000 puan olmaz heralde...
[quote=saraylı;374441]68.875-69.575-70.900
------------------------
şu ana kadar haftalık pivot 67.975 , en düşük olarak görüldü..brv.burada tutunabilirse yukarıları zorlar..
dün de 66.225 ikinci destek idi ve piyasa tam orada dip yaptı....brv[/quote]
üstad dünkü müthiş büyüme ve diğer veri haberlerine rağmen çok büyük bi çıkış olmadı gerçi o dışarıya rağmen bu bile müthiş ancak bunu fazla önem vermemiş gibi piyasa acaba bi kural vardır ya ''güzel haberi tınlamıyorsa piyasa göçer, kötü haberi tınlamıyorsa uçar '' lafı gerçekleşecekmi acaba :confused: :rolleyes:
58.250 den yukarı yönde başlayan psikopat dalga hala devam ediyor ,gözüküyor..bitti sandım ama bitmemiş..:::
eğer öyleyse, 70.650 civarına son bir atak mümkün gibi...bu tahmin ama unutmayın..:confused:
aşağıda ise 66.225 kırılmadan bişi olmaz,yani düşüş olmaz..;)
eğer önce 70.650 e gidip hazır biz uzunken,orda konsolide olup ta düşüşe geçerse,sistem açısından daha güzel olur..
nası senaryo ama?::::::
[quote=a.kaya;374443]üstad dünkü müthiş büyüme ve diğer veri haberlerine rağmen çok büyük bi çıkış olmadı gerçi o dışarıya rağmen bu bile müthiş ancak bunu fazla önem vermemiş gibi piyasa acaba bi kural vardır ya ''güzel haberi tınlamıyorsa piyasa göçer, kötü haberi tınlamıyorsa uçar '' lafı gerçekleşecekmi acaba :confused: :rolleyes:[/quote]
kaya boşver haberleri bence..:::
DAX BELİNİ DOĞRULTAMIYOR BİLE ANINDA VERİYORLAR BEYNİNE BEYNİNE .dng.dng.dng BİZE BAKIN MAŞALLAH :..:
5 lik sat vermiş 68175 den 15 liği bekliyorum
[URL="http://goo.gl/mc9cY]"][IMG]http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/5155.gif[/IMG][/URL]
Günaydın dostlar 5lik ve 10 luk shortta benim
5 lik dün akşam shortlamıştı daha devam ediyor akşam ondan %50 flatladım geriside sabah 10 lukla
950 altında 15 likde kapanış yapmamız hoş olmadı sat gelirse acımadan basarım :::
dax da ayu olmak varmış :..:
burdan yukarı dönmesi lazım tekrar bakalım :rolleyes:
Dünden kalan shortları açılışta düşer kaparım diyordum
Açılışta yukarı gitti kapamadım, düşüyor destek 67500 e yaklaştı kapatmadım
Kaşıntı büyükmüş:)
Böyle devam bakalım şimdi benim öncü sat sinyali geldi zaten:)
[quote=saraylı;374441]68.875-69.575-70.900
------------------------
dün de 66.225 ikinci destek idi ve piyasa tam orada dip yaptı....brv[/quote]
67.625 en düşük gördü,67.550 de dünkü pivot var destek olarak,kd de orda..
lazım diyene kaar açsana long işte kaya .dng
Tüh kaçırdık yukarı harekette shortdan para yapıp ekstra aşağıdan longlayacaktık...
Bir daha vermez bu fırsatı...
Sistemler alda, 1923 alda, bende nihayet uzadım tekrardan, aşağıdan yapsaydık katmerliyDi ama açgözlülük işte:)
Şu an tek olumsuzluk hisselere alım gelmiyor..
sırf yerliyle olmaz, yabancıda alacakki çıkış devam etsin...
Yabancı da para mı kaldı ki hisse alsın zaten para için maldan çıkmak için bahane arıyorlar :..:
Nedense bizimkide gitmek istemiyor galiba dax -1,50 eksiden toparladı ama bizimki yok gitmem der gibi bi hali var hala :..:
kd değeri aynımı Sn saraylı?
[quote=bull market;374466]kd değeri aynımı Sn saraylı?[/quote]
aynı.....
69000-71000 aralığını daimi short yeri ilan ediyorum
dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
demek ki,bu piyasa gerçekten ama gerçekten çok zor şu anda...işin profları bile sonunda error verebiliyor..psikolojinin kondisyonunu bitirebiliyor...
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...
öğle arası şöyle bir baktımda
açilişta geçen cuma payasaaya vermeden önce destek olan 686XY ler i direnç görmüş, yurtdişina göre fazla bir güç göstermemiş bir piyasa, hala güçlü duruyor ama geçen hafta ve dünkü gibi değil. nerede ise geçen hafta cumanın aynı bir gün, hali stop patlatmak için 68700 yaktı diyelim ama bence oda gelmeyecek
city/deutche/MS den sonra jp morgan dan ortada bir tavsiye raporu çikmiş
babacan yabancı kuruluşlara göre daha kötümser açiklamalar yapmiş
K.IRAK'a her an operasyon dan bahsedilmiş
ABD sayimlarına göre de yaklaşık %3 kadar yukarisi var bugün ve yarın için, bu muhtemel yükselişte de bizim final dalgasi gelebilir, ama o final dalgasının arkası da oldukça can acitacak gibi spotçulara
afiyet olsun
[QUOTE=ATHLON;374469]dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
demek ki,bu piyasa gerçekten ama gerçekten çok zor şu anda...işin profları bile sonunda error verebiliyor..psikolojinin kondisyonunu bitirebiliyor...
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...[/QUOTE]
her bağımlı overdozu tadacaktır ! :(:(
bu bizler için de geçerli ..
[quote=ATHLON;374469]dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...[/quote]
bu işi iyi bilenler de batabilir,yanlış bir senaryoya oynayabilir,sistemi çok kötü bir dönem geçirebilir,para yönetimi hatalı olabilir,o güne kadar sisteminin karşılaşmadığı bir dalga yapısı sözkonusu olabilir,psikoloji bozulabilir,,,,...
iş gerçekten zor,normal bir iş değil bu,ben eskiden ticaret de yaptım,işler kesat giderdi bazen ama iflas etmezdik...çok zor bir iş de diyebilirim,onun için savaş şartlarına benzetirim hep,savaşmak ta zordur,düşmanı hafife alamazsınız...
bakın dün bir yabancı dergiye gözattım trading konusunda,inanın doğru dürüst bi bilgi yok,hem arşivine de baktım,belki bişi bulurum diye,nafile...çoğu yabancı kaynakta çok az işe yarar bilgi var...
yeni başlayanlar ya hiç başlamasın ya da ,1 yıl gibi bi süre sanal olarak sadece sistem geliştirip yapsın..eğer sistemin hakikaten başarılı olduğunu görürse ufak ufak başlasın..
bazen zamanlama çok önemlidir..işe başlayanlar belli bir süre çok güzel dalgaların olduğu bir zamanı yakalayabilir,hem portföy büyür ki bu buyuk bır avantajdır,hem de iş öğrenilir gün be gün..bazen de bu 2011 senesinde olduğu gibi extreme dalgaların olduğu zamanlarda başlanabilir...
bence 2011 senesi,ağanın piyasadaki herkesi tokatlamak için seçtiği bir sene..ve money management ı ayarlayamayan ne kullanırsa kullansın taktik olarak batmaya mahkum...
Bu işin zorluğunu anlatmak için :
Bir gün eşim bana bu işle ilgili reçete veriyordu,bak tepede realize et,flat bekle biraz sonra sistemle gir falan diye ,kendine göre haklıydı tabi...::::..:
Ben de dedim ki,gel otur koltuğa sen yap,ben de bunun karşılığında evin bütün temizlik,çamaşır ,bulaşık,yemek işlerini yapiym dedim,heheh..:..::..:
Kabul etmedi...:rolleyes::cool::..:
ayrıca bu durum sonunda avrupa,ihtiyacı olan parayı ve desteği ancak kendi bünyesinde mali kontrolunu de kendi bünyesinde en güçlülere devrederek aşma yoluna girecek...
yani bir nevi avrupa da hiçbir ülke bence ilerde tam bağımsız olmayacak...bazı devlet birleşmeleri olacak...
ve bu olunca kutuplaşma şiddetle artacak..
[quote=ATHLON;374473]bazen zamanlama çok önemlidir..işe başlayanlar belli bir süre çok güzel dalgaların olduğu bir zamanı yakalayabilir,hem portföy büyür ki bu buyuk bır avantajdır,hem de iş öğrenilir gün be gün..bazen de bu 2011 senesinde olduğu gibi extreme dalgaların olduğu zamanlarda başlanabilir...
bence 2011 senesi,ağanın piyasadaki herkesi tokatlamak için seçtiği bir sene..ve money management ı ayarlayamayan ne kullanırsa kullansın taktik olarak batmaya mahkum...[/quote]
athlon bence 2011 kalan sürede piyasa güzel olabilir trend açısından..geçen ayki 1923 rekor karı bunun göstergesi..
money management ı sayısız kez anlattım, 4 kaldıraça hiç değilse dikkat edilse,çoğu sorun olmaz...
[quote=saraylı;374444]58.250 den yukarı yönde başlayan psikopat dalga hala devam ediyor ,gözüküyor..bitti sandım ama bitmemiş..:::
eğer öyleyse, 70.650 civarına son bir atak mümkün gibi...bu tahmin ama unutmayın..:confused:
aşağıda ise 66.225 kırılmadan bişi olmaz,yani düşüş olmaz..;)
eğer önce 70.650 e gidip hazır biz uzunken,orda konsolide olup ta düşüşe geçerse,sistem açısından daha güzel olur..
nası senaryo ama?::::::[/quote]
p.m.: c.v içindeyiz gibi abi. beyaz senaryo.
[quote=saraylı;374477]athlon bence 2011 kalan sürede piyasa güzel olabilir trend açısından..geçen ayki 1923 rekor karı bunun göstergesi..
money management ı sayısız kez anlattım, 4 kaldıraça hiç değilse dikkat edilse,çoğu sorun olmaz...[/quote]
bir evre vardır tradingte,profesyonel trader a en çok hazzı tatmini o verir..
bu evre ne çok para kazanma evresi,ne de az para kaybetmedir...bu evre ,PİYASAYI, POZİSYON VE MEVCUT DURUM NETİCESİNDE KONTROL ALTINA ALDIĞINI HİSSETME evresidir...ve gerçekten asıl hazzı bu durumda alır gerçek trader...
mesela,geçende Sn. Saraylı'nın dediği "ben uzunkan piyasa yükseldiğinde değil,KD yükseldiğinde seviniyorum" iletisi...bence muazzam bir iletiydi ve çok insanın defalarca bunu okuyup anlaması lazım...
işte mevcut durumda ,riskler göze alındığında,portföyü kontrol altına alabilmek en büyük zevktir...