ENter-hasan 2...MTX aynı 5 dklık grafta barı renko seçince her graf açtığımda kafasına göre farklı renko brick değeri seçior..eşhedü..ayrıca hesapladığı getiri de sistem getirisi değilmiş..ilgünç
[IMG]http://i47.tinypic.com/2626r9c.png[/IMG]
Printable View
ENter-hasan 2...MTX aynı 5 dklık grafta barı renko seçince her graf açtığımda kafasına göre farklı renko brick değeri seçior..eşhedü..ayrıca hesapladığı getiri de sistem getirisi değilmiş..ilgünç
[IMG]http://i47.tinypic.com/2626r9c.png[/IMG]
"Renko" adıyla indicator builder'a ;
[B]VarI:=Cum(1); [/B]
[B]VarII:=((HHV(H,LastValue(VarI-PREV+PREV)) - LLV(L,LastValue(VarI-PREV+PREV))) / 25);[/B]
[B]VarII[/B]
Renkobar adıyla indicator builder'a ;
[B]K:= LastValue( Fml( "Renko") ) ; [/B]
[B]RenkoLine:=If(Cum(1)=1,CLOSE, [/B]
[B]If(PREV>=0, [/B]
[B]If(CLOSE<PREV-2*K,-(PREV-2*K), [/B]
[B]Floor(Max(C-PREV,0)/K)*K+PREV), [/B]
[B]If(CLOSE>Abs(PREV)+2*K,-PREV+2*K, [/B]
[B]Floor(Max(Abs(PREV)-C,0)/K)*K+PREV))); [/B]
[B]RL:=Abs(RenkoLine); [/B]
[B]RL;[/B]
[B]BW:=If(Cum(1)=1,0, [/B]
[B]If(RL>Ref(RL,-1),+1,If(RL<Ref(RL,-1),-1,PREV))); [/B]
[B]BW[/B]
1 olunca renko yeşil,-1 olunca renko kırmızı.Metastock formülü bu,matrikste çalışması için ufak bi değişiklik yaptım ama denemedim..
aman diyem hacılar,renkolar,güzeldir lakin canlı trade sırasında eklenen kutular silinebildiği ve tam tersine kutular eklendiği için azami dikkat gerektirir..zamanında baktıydım...
[quote=ATHLON;430719]aman diyem hacılar,renkolar,güzeldir lakin canlı trade sırasında eklenen kutular silinebildiği ve tam tersine kutular eklendiği için azami dikkat gerektirir..zamanında baktıydım...[/quote]
ivit ama bu Zig Zag indikatörü gibi geçmişe dönük güncelleme yapmıyor :)..Yani bir sonrki kutu çıktığı an önceki kesinleşmiş oluyor..AYnı ziesten sinyalleri gibi..yoksa ole değil mi:o
ha tabi aman dikkat..renko daki her bir kutu elbette normal graftaki bir bara denk gelmiyor..bir renko graf birden fazla bar içeriyor...yeni tanışanlar için aman diyim
[quote=Astatin;430723]ivit ama bu Zig Zag indikatörü gibi geçmişe dönük güncelleme yapmıyor :)..Yani bir sonrki kutu çıktığı an önceki kesinleşmiş oluyor..AYnı ziesten sinyalleri gibi..yoksa ole değil mi:o[/quote]
cık deil..kaçlık perıotta çalışıosan,o perıot içinde sınırsız sayıda ve ıkı tarafa kutu atabılme durumu var..
örn:
5 dakkada bıle 20 tane üste atıp sonna onnarı sılıp 22 tane alta atabılır manyak bı volatılıtede..uwwwwwwww
[quote=ATHLON;430725]cık deil..kaçlık perıotta çalışıosan,o perıot içinde sınırsız sayıda ve ıkı tarafa kutu atabılme durumu var..
örn:
5 dakkada bıle 20 tane üste atıp sonna onnarı sılıp 22 tane alta atabılır manyak bı volatılıtede..uwwwwwwww[/quote]
uhaaaaa...le iki gündür izliyorum...hiç ele bişi yapmadı...piuuu
[quote=ATHLON;430725]cık deil..kaçlık perıotta çalışıosan,o perıot içinde sınırsız sayıda ve ıkı tarafa kutu atabılme durumu var..
örn:
5 dakkada bıle 20 tane üste atıp sonna onnarı sılıp 22 tane alta atabılır manyak bı volatılıtede..uwwwwwwww[/quote]
Bu eyi oldu yaw, düşük periyot nasıl olsa değişme yapmaz diyodum kendi kendime :D üww
[quote=flexy;430713]"Renko" adıyla indicator builder'a ;
[B]VarI:=Cum(1); [/B]
[B]VarII:=((HHV(H,LastValue(VarI-PREV+PREV)) - LLV(L,LastValue(VarI-PREV+PREV))) / 25);[/B]
[B]VarII[/B]
Renkobar adıyla indicator builder'a ;
[B]K:= LastValue( Fml( "Renko") ) ; [/B]
[B]RenkoLine:=If(Cum(1)=1,CLOSE, [/B]
[B]If(PREV>=0, [/B]
[B]If(CLOSE<PREV-2*K,-(PREV-2*K), [/B]
[B]Floor(Max(C-PREV,0)/K)*K+PREV), [/B]
[B]If(CLOSE>Abs(PREV)+2*K,-PREV+2*K, [/B]
[B]Floor(Max(Abs(PREV)-C,0)/K)*K+PREV))); [/B]
[B]RL:=Abs(RenkoLine); [/B]
[B]RL;[/B]
[B]BW:=If(Cum(1)=1,0, [/B]
[B]If(RL>Ref(RL,-1),+1,If(RL<Ref(RL,-1),-1,PREV))); [/B]
[B]BW[/B]
1 olunca renko yeşil,-1 olunca renko kırmızı.Metastock formülü bu,matrikste çalışması için ufak bi değişiklik yaptım ama denemedim..[/quote]
haci burda renko brick-input değeri hangi parametreye denk geliyor?
[quote=Astatin;430732]haci burda renko brick-input değeri hangi parametreye denk geliyor?[/quote]
metastockta tam "0.533000" 'a denk geliyor patron.
ver hacı ver kalmasın dışarda..
e verio bu la..:)