-
#[URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2631599&postcount=13178"][B]13178[/B][/URL]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/post_old.gif[/IMG] Dün, 19:12
[URL="http://www.hisse.net/forum/member.php?u=34229"][SIZE=5]MEGAiletism[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_offline.gif[/IMG]
Duhül: Nov 2007
Gönderi: 427
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
yaşım coğunuza göre genctir. yıllardır piyasayı takip ederim 2 yıldır imkb yi her gün anlık seyrediyorum işlem yapıyorum bende kaybede kaybede kazanmayı kazancın degerini anladım. tecrübeler edindim.
bence tecrübe ve dünya borsaları hakında bilğisi olamayan birisi işlem yapmamalı.
Bakın bu arkadaşı tanımam etmem.İmkb bilgisinden şundan bundan bahsetmiş ama.Gelip de vobla ilgili soru sorma gafletinde bulunuyor.Gaflet çünkü burada kimse bence vobun işleyişi ile ilgili soru sormamalı.Çünkü bunu ilk resmi kaynaktan almalı kişi.Sanırım da herkes imkbdeki durumdan rahatsız.Çünkü kimsenin kar ettiğini düşünmüyorum ben imkbde.Tek tük vardır illaki ama düşen piyasada herkese açığa da sattırmaz kurumlar.Zor iş imkb.
-
[QUOTE=BULUT;37644]Avrupada batma noktasına gelsem ve nakit ihtiyacım olsa, en erken gözden çıkarıp içerisini boşaltacağım kaynak neresi olurdu?.
Kanunların, denetimin yetersiz olduğu yurt dışındaki iştirakim olurdu dimi?.
[COLOR="Red"][B][SIZE="3"]Aceba diyorumki, bu krizde Fortis Türkiye Ziraat ten, Halk bankasından, iş bankasından, akbank dan birkaç günlüğüne/haftalığına diye ne kadar para cukkalayıp yurt dışına transfer etmiştir.
Türkiyeyi krizin içine çeken esas fiil bu olacak. Çok tikkat etmek lazım çoook..[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE]
fortis batmaz, market kapitilasyon istesede.
devlet arkasında kesin durur, olmazsa satar çıkar işin içinden en kötü kendini değil ambroyu satsa yeter.
sevgiler.
-
future eksi olmaz bugün oluyorsada hikaye.
-
Hurricane, sen öyle diyorsan seninde bir bildiğin vardır:) ama sakın bana akıl vermeye kalkma, buna kimseye müsade etmedim, kimseninde hakkı yoktur, sende o kadar akıl vardıda neden burda satıyorsun anlatsana?anlatda öğle arası kaldırılan paydostan neden milyon dolar kazanamamışız herkesin haberi olsun, yoksa çok bilmişlikle ne elde edeceksin, burada milletin yönünü mü değiştirmeye çalışacaksın, akıl mı karıştıracaksın, bildiklerini ya kendine sakla, yada yazarken başkasının yazısını hitabedipte o yazının sahibine atıfta bulanacağım diye ciğeri beş para etmezlerin getirip milletin önüne koyduğu vob sistemini kollamaya çalışma, bundan sana çıkar yok, yada varsa ben bilmiyorum en azından.
Bu sistemin daha önceleri ne halt olduğunu pek çok kez gördük, tahsilatıda gündüz yapıyolar zaten, senin anlamadığın noktada burada, her yatrımcı sözleşme imzalamış mı? imzalamış, aracı kurum teminatı alır, vob aş ye müşteri hesabına yatırır, vob aş de müşterinin hesabında eksiklik olursa aracı kuruma bildirir, aracı kurum müşteriden eksik teminatı alıp tamamlamakla yükümlüdür o kadar, gidipde müşteriden icra yoluyla alacak olan kimse onun işi bu oyunu oynatmaktır, oynatamıyorsa yapmasın arkadaş, o kadar basit, sanki vob aş, bu parayı alamayacakda işler büsbütün tıkanacakmış gibi anlatıyorsun.
Kardeşim Dünya çalışıyor bu işleri hallediyor, yok öyle yattığın yerden çatır çutur para kazanmak, piyasa şartlarını oluşturan kurumlar ve o kurumlardaki çalışanlar piyasanın düzgün işlemesi için çalışacak o kadar, bunun başka çözümü yok, [B]yok efendim ben icralık olursa müşteri ödeyemzse de işte falan feşmekan olursada ben ne yaprımcıların bu işi yaptığı sürece piyasa falan olmaz kardeşim[/B], yapacaksa bu işi bunlar olacak, yoksa piyasanın işlerliğinde acaiplikleri bana uygulamak zorunda kalan ataletsizler takımını kollama kardeşim, iş bilenin kılıç kuşananın demişler, iş bilmeyenlerin işi yapacağı yer değil sermaye piyasalarındaki işler, müşteri kaybederde kazanırda, burası çok öenmli bazıları için, ama piyasa acaipliklerle doldurulamaz, öğle arasıda olmamalı, bahsettiğim güniçi uzlaşmada, vob un açık olduğu saatler dünyadaki diğer emsallerine göre yatırmcıyı koruma amaçlı olarak geç saatlerde kapanmalı, tamam mı hurricane, yoksa az gelişmiş ülke ve düşünen insanları olmakdan kurtulamayız, bu kafadaysan bu piyasada hiç ama hiç kimseye akıl satma bence, belki bu piyasada sende hep kazanıyor olabilirsin, ama kesinlikle piyasa işlerliğine ters yöndesin, savunmaya devam et ama bana bulaşma, bende kazanır yada kaybederim parada benim pul da, hesabımızı bilmesek buralarda ne işimiz var sence:), sende paranın hesabını iyi bil hep bunu canı gönülden isterim, ama ben doğru olanı savunurum o kadar, saygılar.
-
[QUOTE=jelibon;37689]future eksi olmaz bugün oluyorsada hikaye.[/QUOTE]
Dow da yarın iyi artı yapar artıkın, ama iyi artı kapatırmı orası mullakta:) saygılar.
-
Sistemle uğraşma bull market.Sistemde sorun yok.Bu sistemle senin bile çevrende kazanan en az 10 adam vardır.Bu 10 adam memnun bu sistemden emin ol.Sorun piyasayı okuyamamak da.Para kazanamama nedeni uzlaşma fiyatı falan değil.Zamanında bizi aracı kurumun kapısından bile almayan adamları şimdi çok şükür köpek gibi yalvartıp kapımıza kadar getirir olduk.Azıcık akıllanmaları lazımdı onların.Bakın özellikle gedik yatırım vobun gelişmesine platformlar olarak büyük katkı sağlamıştır.Kimse de sistem yokken bunlar çatır çatır emir iletiyordu.Ama onlar bu avantajlarını piyasanın gelişmesinde değil de küçükleri soymak da kullandılar.Bunlar da evime kadar adam yolladılar.Bunlara üçkağıtçısınız demedim alan yatırımdakilere dediğim gibi.Bunlara dediğim dürüst bir kurum olabilirsiniz ama bu sizin kücük yatırımcıları soyduğunuz gerçeğini değiştirmez dedim ve bana evime gelen dealer bayan ne dedi biliyormusunuz.Gedik yatırımda sizin şu ağzınızdan çıkan bir iki sözle emin olun gedikte köklü değişiklikler oldu dedi daha sonra.Ben de dedim ki çok geç oldu ya kusura bakmayın bizim elimizden en baba olarak sanko menkul tuttu.Kusura bakmayın çalışacağım kurum ya sankodur yada şimdiki kurumumdur dedim.Gedik yatırım lanet bir kurum benim beynimde dedim.Benim yanıma zamanında ayda 100 150 kontrat yaparken gelmedin.Şimdi günde 10 000 15000 kontratın kokusunu aldın galiba uzaktan dedim dealer kıza.O da aynen öyle dedi aracı kurumlar arasında ismin geçiyor dedi bana.Ben de kusura bakma sana benden ekmek çıkmaz deyip yol verdim.Siz insan olsanız bizim elimizden ayda 150 200 işlem yaparken tutardınız elimizden dedim.Şimdi günde 10000 işlem yapan adamın ayağına geliyorsunuz.Boşuna alçalmayın dedim daha fazla.Benden size ekmek çıkmaz dedim.Git gedik yatırımı değiştir dedim dealer kıza.Sonra gel bulunduğun kurumla ilgili bakarız işimize dedim.Bir de en büyük keleği alternatif yatırım yaptı.Onu da bir ara yazarız.Onlar da çok pişmandır ama geç oldu.Konjonktür çok değişti.Onlar hala yarışma düzenleyip müşteri bulma.Yeni cep telefonu numarası bulma pesine düşsünler.Millet salak değil.Zamanında vefa göstererek ellerinden tutan kurumu sankoyu bırakmaz.Emin olun buna.Sankoda çalışmıyorum ama ne alanından ne terasından ne diğerlerinden en baba kurum sankodur.Onların sayesinde bu komisyonlar 45 kuruşlara kadar gelmiştir ve ben fıstık gibi paralar yapmışımdır.Yoksa 6 ytl ye ancak ve ancak soyulurduk biz.Bunu şimdi çalıştığım kurumun yüzüne de vurdum.Dedim sanko 1 ytl iken hepiniz 5 ytllerdeydiniz dedim.Aklınız sanko 1 ytl yapmadan nerdeydi dedim.Adam sadece yüzüme mahsun şekilde bakmakla yetindi.Sustu kaldı.
-
Bakın dow jones 11100 üstüne önceki hacimlerle atmıyor.Bu borsa 37000 i geçemeyecek.3 milyar ytl hacim lazım.O da olmayacak.Tekrar düşecez.Dowun fiyatı imkb de birşey etkilemeyecek.Dow düşerken düşmeyen imkb artarken de artmayacak.Artacaksa hacim patlaması olmalı geçmemiz için.
-
Ya Orhan Pamuk bayağı para kazanmış onu okuyordum şimdi.Sattığı kitaplardan.Ben bu vobtaki dalavereleri ve gördüklerimi yazsam başlık da güzel birşey olsa.Harbiden büyük hasılat rekorları çıkar.Ama hükümet mi devrilir vob başkanımı devrilir orasını bilmem.Ama epey kişi koltuğundan olur.
-
[QUOTE=hurricane;37698]Ya Orhan Pamuk bayağı para kazanmış onu okuyordum şimdi.Sattığı kitaplardan.Ben bu vobtaki dalavereleri ve gördüklerimi yazsam başlık da güzel birşey olsa.Harbiden büyük hasılat rekorları çıkar.Ama hükümet mi devrilir vob başkanımı devrilir orasını bilmem.Ama epey kişi koltuğundan olur.[/QUOTE]
Hah işte bu tip bildiklerini yaz işte, ne duruyorsun? neden koltuğunda oturtuyorsun adamları? neden burada gelip bull market e bildiklerini imalı yazıyorsun, varmı faydası bull market e, yada başka forumdaşa, açık ol, yazacaksan yaz, yazamayacaksan sen çok biliyosun diye aman hurrican kardeş ne iyi ediyorsun mu dememi bekliyorsun, bildikleinin sadece kendine faydası var, o zaman buradakilere ne senin bildiklerinden.
Daha önceki yazımdada dedim ya, sen piyasada hep kazananlardan olabilirsin, ama bu forumdaki bilgi paylaşımı yapmaya çalışanlardan değilsin işte, bu gerçeği gördüğüme sevindim şimdi, haaa diyeceksin ki çoğu bana göre bişey biliyor değiller zaten, o zaman sen ne paylaşmaya burdasın anlamış değilim, sana bu piyasada bol kazançlar, nede olsa biliyorsun işi, ama neler bildiğini biz bilmiyoruz:), bazı şeyleri herkes bilsin diyede yazacağına ihtimal vemiyorum, o bahsettiğin kitabıda yazmak sana göre değilken bahsetmesen daha iyi olurdu, hani [B]hayatımı yazsam roman değil fotoroman olurdu [/B]reklamını yapanlar gibi oldu açık söylemek gerekirse:) saygılar.
-
[quote=bull market;37699]Hah işte bu tip bildiklerini yaz işte, ne duruyorsun? neden koltuğunda oturtuyorsun adamları? neden burada gelip bull market e bildiklerini imalı yazıyorsun, varmı faydası bull market e, yada başka forumdaşa, açık ol, yazacaksan yaz, yazamayacaksan sen çok biliyosun diye aman hurrican kardeş ne iyi ediyorsun mu dememi bekliyorsun, bildikleinin sadece kendine faydası var, o zaman buradakilere ne senin bildiklerinden.
Daha önceki yazımdada dedim ya, sen piyasada hep kazananlardan olabilirsin, ama bu forumdaki bilgi paylaşımı yapmaya çalışanlardan değilsin işte, bu gerçeği gördüğüme sevindim şimdi, haaa diyeceksin ki çoğu bana göre bişey biliyor değiller zaten, o zaman sen ne paylaşmaya burdasın anlamış değilim, sana bu piyasada bol kazançlar, nede olsa biliyorsun işi, ama neler bildiğini biz bilmiyoruz:), bazı şeyleri herkes bilsin diyede yazacağına ihtimal vemiyorum, o bahsettiğin kitabıda yazmak sana göre değilken bahsetmesen daha iyi olurdu, saygılar.[/quote]
Abim kardeşim canım ciğerim.Vob borsalar düzeninde yerleşmiş en iyi sisteme sahip.Sahip olmasa zate ilk bunu ben görürdüm.Ki uzlaşma olayı ve öğlen arası problemi vardı ve bu halledildi.İnsanlar ceplerinde olmayan 450 500 puanlık kara hemen ilk 10 dakika da sahip oluyorlardı.Bu olay son düzenleme ile giderilmiştir.Artık rakamlar daha da azaltılmış.0.5 değişime ve 10 dakika da 100 adetlik işlem esasına göre düzenlenmiştir.Vobta şu anda benim gözlemimle eksiklik yoktur.Tek sorun saatler uzamasıdır.Bu da kolay birşey olsa zaten direk gece 11 e kadar uzatırlar.Demekki bu meret 11 e kadar uzayamıyor hemen.Önceden insanlar diyordu.Öğlen arasında hep gaplı açılışlar oluyor zarar ediyoruz diyordu.Halbuki doğru pozisyonda iken kar da edenler vardı.Bunun yanında şimdi öğlen arası kalktı bu seferde çok hacimsiz 10 20 kontratlarla 5 6 kademe kalkıyor düşüyor buna sinirleniyor insanlar.Yav kardeşim para kazananamadıkça sistem şuna buna bahane bulmayın.Vob gidip de öğlen saatinde likidite sağlayıp abd merkez bankası gibi dolar sürecek değil oraya.Evet buyrun kalktı öğlen arası.Hep milyon dolarlık kazançlar sağladı ky.Bırakın bunları.Sadece tek sorun vobun saati uzamalı.Bunlarda yeni kurulmuş bir borsa için yine de iyi aşamalar kaydedildi.Gözardı etmemek lazım.Herşey düzelir zamanla.Öyle löp diye gece 11 yaptık saatleri olmaz o işler.Takasbankı var dealerlar var.Şu var bu var vardiyalar var.Çok değişim lazım o sistem için.O yüzden vobaşa az zaman vermek lazım.Ha bana gidip de 3 4 sene sonra gece 11de işlem yaptırmazsa vobaş o zaman kusur ararım bunda.Ama daha zamanı var bu işler için.Yavaş yavaş herşey.Şunu unutmayın gül gibi paralarımız garantide duruyor ve bizi yurtdışında köpeklere muhtaç etmiyor vob.Düşüşe oynama imkanını en ucuz fırsatlarla sağlıyor.25 puanlık marj çok iyidir.Nurtopu gibi borsamız var değerini bilin.Zırt bırt efg ye dsi ya laf atmayın.Adam kazanıyorsa sen de kazan.Onlar ortaksa sen de yerliler olarak fon oluştur.Güç kur yenmeye çalış.Birlikten kuvvet doğar.Emin olun siz de 300 400 milyon dolarınız ile burada eregliye 10 tavan çektirip vobta para yaparsınız.Ama bunun için birlik olmak lazım.O da biz daha bu forumda bile birlik olamıyoruz çok zor birşey birlik olmak.Hep ben birinci olayım lider benim havası ile olmuyor o işler.Adamlar daha çok öper bizi böyle.
-
Yok yok, bu dow iyi artı yapacak, iyi yada az olur ama artı kapanacak yarın, son kararım.
Ama bize faydası yada zararı ne olur bilinmez? saygılar.
-
[quote=bull market;37699]Hah işte bu tip bildiklerini yaz işte, ne duruyorsun? neden koltuğunda oturtuyorsun adamları? neden burada gelip bull market e bildiklerini imalı yazıyorsun, varmı faydası bull market e, yada başka forumdaşa, açık ol, yazacaksan yaz, yazamayacaksan sen çok biliyosun diye aman hurrican kardeş ne iyi ediyorsun mu dememi bekliyorsun, bildikleinin sadece kendine faydası var, o zaman buradakilere ne senin bildiklerinden.
Daha önceki yazımdada dedim ya, sen piyasada hep kazananlardan olabilirsin, ama bu forumdaki bilgi paylaşımı yapmaya çalışanlardan değilsin işte, bu gerçeği gördüğüme sevindim şimdi, haaa diyeceksin ki çoğu bana göre bişey biliyor değiller zaten, o zaman sen ne paylaşmaya burdasın anlamış değilim, sana bu piyasada bol kazançlar, nede olsa biliyorsun işi, ama neler bildiğini biz bilmiyoruz:), bazı şeyleri herkes bilsin diyede yazacağına ihtimal vemiyorum, o bahsettiğin kitabıda yazmak sana göre değilken bahsetmesen daha iyi olurdu, hani [B]hayatımı yazsam roman değil fotoroman olurdu [/B]reklamını yapanlar gibi oldu açık söylemek gerekirse:) saygılar.[/quote]
Kusura bakma abi anlamayan millete cahil adamlara ben birşeyler yazsam da onlar yine anlamayacağı için gider kitap yazacağıma cumartesi pazarımı kırlara dolaşasarak koşarak değerlendiririm.Görmüyormusun adam geçmiş foruma 1 kontrat aldım 500 puanda ne kazanırım diye soruyor.Ben bu adama vobla ilgili kitap da yazsam doktora tez mez de versem elimi boşuna yormuş olurum.
-
Bu arada size çok güzel birşey daha yazayım hemen.Sabah buraya bakın öbür foruma da bakın saat 10 30 11 00 gibi birçok kişi gelecek.Arkadaşlar acaba vob bugün kaçta kapanıyor diyecek ve hiçbirinin buraya gelip de bu soruyu soracağına google a 3 harfle vob yazmak aklına gelmeyecek.Türk insanı ya uzun yol daha çok hoşuna gidiyor.Yarın izleyin de görün bu dediğim oluyormu olmuyormu.Birçok kişi vob kapanış saatini soracak.Hatta takas olayını da ayrıntılı isteyecekler.Tıpkı kimsenin imkb nin sitesine girip pazartesi açıkmı vob ve imkb diye bakmadığı ve burada sorduğu gibi.
-
Pekiii hurrican, 3-4 yıl çok değilmi bu değişime, ataletsizlikten kastım bu zaten, gerçekten çok çok uzun zaman, sonra bakın öğle paydosunun kaldırılması isteği uygulandıda fena mı oldu, milyon dolar kazanmak gerekmez ki, ilk seans 2000 puan düşüpde ikinci seans adamın stop unu 1000 puanlık ikinci gap ile aşağıya geçmiyor en azından, ki ben 59700 den 58000 e yani 1700 puan düşerek ikinci seansa başladığınıda bilirim, üstelik çok kısa periyodda sistemim uzundaydı ama yurtdışı seans arasında dax %2,5 gümleyince bizimkisi kazık gibi yukarda kalmıştı, bunu yatırımcı istedi çok çok iyi oldu, milyon dolar kazanamasada stop emri bari çalışır milyon dolar zarar etmez değilmi?:) gerçek bu.
Fakat ne değişti demek o kadar basit ama, piyasa seans arası açık olsa o 1700 puanı akşama kadar vermek isterken stop koyan terse çevirenden geçilmezdi, bunlar bilinen şeylerdir sonuçta:), kalkmasıyla kalkmaması arasında çok şey değişmiştir, değişmeyen ky nin zarar etmesidir ama gap olayını zaten her gün seans açılışında olması mecbur oldu artık, e saatler uzasa oda bi nebze düşecekti diyorum, ne güzel şey işte, saygılar.
-
[QUOTE=hurricane;37702]Kusura bakma abi anlamayan millete cahil adamlara ben birşeyler yazsam da onlar yine anlamayacağı için gider kitap yazacağıma cumartesi pazarımı kırlara dolaşasarak koşarak değerlendiririm.Görmüyormusun adam geçmiş foruma 1 kontrat aldım 500 puanda ne kazanırım diye soruyor.Ben bu adama vobla ilgili kitap da yazsam doktora tez mez de versem elimi boşuna yormuş olurum.[/QUOTE]
Tamam o zaman sizde buraya yazın işte, ben okurum:))), herkesten her yazılanı okurum burada, hiçbir yazıyı boş geçmem, üşenmeden okuyorum ne var bunda?
-
fdowa ver babam ver, ramazan bayramı salıya kurban bayramı sabaha bu gidişle
-
-
-
[QUOTE=hurricane;37698]Ya Orhan Pamuk bayağı para kazanmış onu okuyordum şimdi.Sattığı kitaplardan.Ben bu vobtaki dalavereleri ve gördüklerimi yazsam başlık da güzel birşey olsa.Harbiden büyük hasılat rekorları çıkar.Ama hükümet mi devrilir vob başkanımı devrilir orasını bilmem.Ama epey kişi koltuğundan olur.[/QUOTE]
Bence avatarındaki gibi kırıtma kitapları bastır. Bastırdıkça para kazanırsın. Bastırdıkça para kazanırsın. Vob işin ne ki? :)
-
Günün programı
[QUOTE=oğuzt;36563]Pazartesi gunu vob seans saatleri
09:30 : Seans başlangıcı
12:00 : Seans sonu
12:15 : Uzlaşma fiyatlarının ve teminat
tamamlama çağrılarının ilanı
(T Günü-26.09.2008) 17:25 –
(T+1 Günü-29.09.2008) 11:00
: Takas süresi
11:00 : I. Temerrüt başlangıcı
EFT kapanış saati : II. Temerrüt başlangıcı
11:40 : Nakit çekme son saati
11:40 : Teminat yatırma son saati
11:40 : Nemalandırma
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/22Eylul2008-190.pdf[/url][/QUOTE]
-
45600 ustesinde acılır yukarya devam eder .acılmaz longs stop eder
-
-
günaydın bol kazançlar..... arefeniz kutlu olsun ...:) :) 46200 maliyet kısa devam 46500 stoploss .. paimei sat demedi daha .. üü üüüüü
[IMG]http://img505.imageshack.us/img505/4913/hhhic9.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=VOBiX;37470]Hazır VOB kapanmışken yazayım da etkilenen olmasın. VIX ve Altındaki coşkuya bakılırsa uzunlar iş yapamaycak gibi. Her şey paketin durumuna ve verilecek tepkiye bağlı. Ben karamsarım dow adına. AKBNK ile spotu manipüle ettiler. Son 10 dkda 6,30dan 6,55e ve %7,38lik bir artı değer. .boks.[/QUOTE]
Selçuklu, sen helvaları kaldır bence. Bugün kimse kimsenin helvasını yiyemeyecek gibi. Top çevirecekler gibi bir görüntü var. VIX altın coşuyor dow nereye koşuyor demiştik Cuma günü.
-
-
utanma makası -1000 yap PY.
-
cuma açılışımız tarım dışı istihdam gününe denk geliyor, dikkat.
-
Yav öbür forumda millet 1000 artı bekliyordu.Patladı ellerinde.Herkes iyi bir artı açılış bekliyordu.Halbuki dow cumaya göre 100 puan artıda.Demekki py ne derse o.Ben 700 flat 725 long 775 flat 900 short en son 900 den long yola devam.Azıcık tepki olabilir.Ama artık 46500 tepe oldu hiç şüphem yok.
-
bence yön fena halde yukarı
-
[quote=teks;37719]bence yön fena halde yukarı[/quote]
Yön banko aşağı.Ama zamanı var.Bayramdan sonra olacak bence.
-
az bir olasılık 44500 olsa da baya bir yukarı olacak bence
-
-
45700 altı short.Üstünde long kalınmalı bence kısa vadede.Bugün sanki eregli ile yukarı alacaklar.Yanılmıyorsam ya 1 ya 2 bayram önce 1000 1500 puan artış yapıp öyle gitmişlerdi bayrama.
-
kritik nokta 36500.
hecimli geçilmesi lazım, ancak tatil engeller yatay yapar bugün.
cuma bir tarafa gap olur.
-
Long zamanı sadece kısa vade için.
-
allah kurtarsın formasyonu devreye girmiş.uyk:..::..::..:
Plan geçince ralli olmayacakmıydı?
Fdow niye düşüyoki?
-
daxa noldu ?
birden %3 eksi yaptı. batan biryer falanmı var acaba?
-
kale kilit :)
Plan geçti ama nereye geçti? :)
[B]Şimdi çubuk çekecekler... Durgunlukmu? Enflasyonmu? :)[/B]
-
Sayın Jelibon
Jelibon farkıyla bi dow yorumu alabilirmiyiz?
saygılar
-
11100 altında tehlike devam eder. 11400 ü geçemeyen dowda hedef yukarı olamaz.
10468 görüldüğü an mutlaka short açılmalıdır. 10800 altında kapanış olmamalıdır.
burda etki düşüşün esas sebebi olacak dediğim avrupa ve gelişmektekilere sıra gelmiştir. Öngörüm zaten buydu. piyasa avrupayı faiz indirmeye zorlayacaktır.
Amerika aftif şekilde önlem alırken avrupa seğretti 2 senedir, cezasını çekecektir.
bizde 36500 geçilmeden yükseliş devam etmeyeceği tezim devam ediyor. zaten bugünkü dönüşte 36541.
36500 ü cuma demişim.
dowda ilk hedef 9750, daha aşağısına orada bakacağız.
sevgiler.