Sistem uzun vade olacak benim gibi uymak lazım zarar hiç olmaz kar daimdir hürmetler.
(dip not:birde güvenilir olacak)short devam.
Printable View
Sistem uzun vade olacak benim gibi uymak lazım zarar hiç olmaz kar daimdir hürmetler.
(dip not:birde güvenilir olacak)short devam.
[QUOTE=V.O.B;379952]Sistem uzun vade olacak benim gibi uymak lazım zarar hiç olmaz kar daimdir hürmetler.
(dip not:birde güvenilir olacak)short devam.[/QUOTE]
Sayın V.O.B; sistem sizin gibi uzun vade mi olacak yoksa sizin gibi uymak mı lazım?
Doğru Sistemler bu yıl cortladılar uymaya devam ediyorum ama sistemsiz daha çok zarar oluyor.
Hürmetler dostlar uzun vadeyi longlatacak yakın yerlerde dolaşıyor ama daha longlatamadı longlatırsa uzun vadede longa geçersem haber veririm hürmetler bol kazançlar.
[quote=mosyo2000;379951]şahsi kanaatim bir süre öncesine kadar etkili sonuç veren sistemlerin son zamanlarda (yılbaşından sonra özellikle) çok başarılı sonuçlar üretmediği şeklinde ... öyle çok senaryo, komplo teorisi merakı olmayan biri olarak diyebilirim ki bilinçli "çalıştırılmadığını" düşünüyorum... yani 1000 puan oynamalar gibi hareketleri fazlaca görmeye başladık sanki... en yavaş sistem bile yön değiştirir sanıyorum.. ardından da aynı yere dönüş yani "çarpılmaları" fazlaca yaşıyoruz sanki...
4 sene boyunca kullandığım(bir süre önce bıraktım) oldukca basit ama uygulandıgında verimli olan bir sistem yılbaşından bu yana patlamış durumda... agustos başı gibi birkaç trendi de saymazsak kulliyen zarar...
görüşlerinizi almak isterim...
NOT: bahsettiğim konular sadece bügüne özgü hareketlerden dolayı değil... bugün sistemler iki yanlış sinyal üretti... ikisine de uymadım . kazandım.. ama raat mıyım hem evet (kazançtan ötürü) hem hayır (sistemden ötürü)
NOT 2: saraylı abi çok geçmiş olsun... operasyonlar iyidir.. özellikle olumlu sonuçlananlar...(özel mesajları burdan göndermeyi sevmiyorum ama özelden denedim. kapalı)[/quote]
Sistemler 2007 kasım ayında düşüş başlangıcıyla beraber,daha verimsiz çalışmaya başladılar,yaklaşık 4 yıldır bir düzeltme dalgası içindeyiz ve bunun sonucu bu.
Yoksa piyasada kimse kimsenin üzerine oynamıyor,yani birileri çıkıp ta sistemleri bozalım diyerek piyasayı yapmıyor,o güçte bir adam henüz yaratılmadı.Böyle bir piyasayı yönlendirmek ya da suni fiyat teşekkülü oluşturmak mümkün değil,trendler ,arzu ve korkuların ve yatay hareketler de stres çözülmelerinin eseri...kabaca piyasa ,insani düzeyde kollektif bilincin yansımasıdır,daha başka felsefi düzeylerde,daha farklı şekilde tanımlanabilir.
Ağır sistemlerin bile 1000 puanda yön değiştirip çarpılma olayına gelince,dalga böyle ,uyan gelsin bu meydana...:..:..eğer sistemler sürekli çuvallıyorsa,bir süre işi bırakmak iyidir,yoksa daha iyi ssitem geliştirmeli...mesela ind esaslı geciken sistemler yerine , breakout esaslı sistemler daha yararlı olabilir,bunları önceden de belirttim,ya da hybrid olarak kullanımları...,,
Bir de para yönetimi konusuna çok önem vermeli, ben de dahil,:..:,disiplin önemli bir de...bazen de ama sistemin zaaflı dönemine denk geliyorsunuz,disiplinle para kaybediyorsun...:..:
zor iş vesselam...:(
not2 ye cevap: tşk ederim...:)
Hürmetler dostlar uzun vadeyi düzelttiğinden pozum longladı bozarsa tekrar shorta geçerim şimdilik longggggg.
uzun vadeyi düzlettiğinden bundan sonraki yukarı performansının güzel olacağını düşünüyorum
:..:Geçenlerde bir fıkra okumuştum,çok güldüm,
ee sistem sonucu vermiyorum,
öngörü de yapmıyorum,
misyonumuz bitti,:rolleyes:
hiçe çıktık,;)
bari fıkra anlatayım,dedim...:::
Eskiden Osmanlı zamanında,bazı gayrimüslimler müslümanların yaptıkları ibadetleri merak ederlermiş,bunu yapınca ne oluyor,insana nasıl bir his geliyor diye tahayyüle koyulurlarmış...bi adam da kurban kesmeye merak salmış,hanımına anlatınca,hanımı da;be adam bari git bi müslümana sor,sen bilmezsin,ayağını burnunu kesersin ,demiş...:::
Adam ,iyi demiş,çarşıya inmiş,bir müslüman bulmuş,kurban kesecem bi zahmet öğretsen ,demiş..yahu kurban senin neyine demiş adam ama bizim meraklıya laf geçirememiş ve gitmişler kurbanı kesmişler..ama adamın işi varmış ben kestim daha bunun yüzmesi temizlemesi var ,demiş,git başka müslüman bul...::::confused:
bizim meraklı ,tabi üstübaşı kan revan içinde,çaresiz tekrar çarşıya inmiş,işi bitirme derdinde,esnafın yanına gidip demiş ki;bana bi müslüman daha lazım,demin ki gitti,demiş...:D
esnaf bi bakmış ,adam gayrimüslim ,elinde bıçak::: ,niyeti kötü gibi:D,burda müslüman yok,müslümanlar camide demişler..:..::..:
adam da çarnaçar camiye gitmiş,elinde bıçak gömleği kanlı,ey cemaat demiş ,bana müslüman lazım...::::D..cemaat manzarayı görünce tırsmış,bakmışlar dünya güzel,biri çıkmış demiş ki,valla en müslümanımız, en önde oturuyor:D,onu çağır, o bilir:..: demişler....imamı göstermişler..:::
adam da imama yönelmiş,maksadı garibin işi nihayetlendirmek,sen gelirsen iş tamam deyince; imam şöyle bir doğrulmuş,adamın elinde bıçak:::,üstübaşı kan revan içinde:::,demiş ki:
"A be adam; şurda cemaate iki rekat namaz kıldırdık diye sen de beni müslüman mı zannettin,demiş"....:..::D:..:
:..:
Bi fıkrada ben anlatayım müsadenizle ...
isa mesih, bir gün çölde gezinirken, ağlayan bir ihtyar görmüş ve yanına yaklaşıp, derdini sormuş. ihtiyar:
- kaybolan oğlumu arıyorum ama artık umudu kesmek üzereyim..
deyince isa mesih yaşlı adama acımış ve:
- oğlunu beraber arayalım..
demiş. ve sonra sormuş:
- peki, oğlunu tanıyacağımız bir işaret, bir iz var mı? mesela doğum lekesi filan...
ihtiyar:
-evet, oğlumun ellerinde ve ayaklarında çiviler vardı...
isa mesih'in gözleri dolmuş ve haykırmış:
-baba!!!
ihtiyar da haykırmış:
-pinokyo!!!
İyi haftalar dostlar longlarımı yeni vadeye aktardım long devam hürmetler.
aga bu ayazda long mu diyor sistem future lar falan eksi gosteriyor yorumunuz nedir
[quote=deniz;380114]aga bu ayazda long mu diyor sistem future lar falan eksi gosteriyor yorumunuz nedir[/quote]
Vob işi sabır işidir bekleyen muradına erer beklemeyen kaybetmeye mahkumdur long devam hürmetler.
Tesekkurler yorumunuzu sormustum.Bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim.Kesinlikle faydalı oluyor.Bir elin nesi hikayesi.hele ki benim gibi her daim salan olma potansiyeli yuzde yuzun uzerinde olanlar icin.
salan degil sazan olacaktı yanlıs olmus aslında cokta yanlıs degil hayda bire deyip yalancı pehlivan gibi salıyoz ortalıga kendimizi.Rakip kim bas pehlivan pala.Sıklet farklı bi kere
peki pala napıyor.Bir tuku mırıldanıyor.Salını da salınad gel yavrum.Don dolas yine bana gel.Bu turku sevgili palanın en sevdigi turku.Her guresta malup ama doymak bilmeyen bir salınma sazan olma arzusu.Iste bole bir sazandan salınma hikayesine vade sonu atlamalar falan filan.Netekim sizlerin yorumları her daim faideli bilgilerdir.Yorumlarını eksik etmeyen tum forumdaslara tesekkur ederiz.Elinize yureginize saglık
İyi akşamlar dotlar longa devam hürmetler.
bugun bende longladım bakalım yarın ekmek cıkacak mı
Sn. saraylı,
Su sıralar trade ile ilgili yazmıyorsunuz sanırım. Eskiden beri siz takip ederim, ve sizden özellikle para yönetimi ile ilgili öğrendiğim şeyler olmuştur, bu öğretileriniz için yeri gelmişken de teşekkür ederim.
Benim anlayamadığım konu ise, gün içi trade'de STOP LOSS'u 350 puan belirlerken - ki gayet makul -, KAR ALMA hedefini min olarak olsa dahi 200 puan belirlemenizdir. Yani, pozisyona giriş itibari ile elde etmeye razı olduğunuz kardan daha fazla zarar'ı göze alıyorsunuz. Halbuki, attığınız taşın ürküttüğnüz kuşa değmesi gerektiği için tam tersi olması gerekmezmiydi. Bu konuda açıklayıcı görüşünüzü ögrenmek isterim.
Bu fırsat ilede tüm takipçilerin ve sizin bayramınızı kutlarım.
[quote=saraylı;238910]Bu konuda; güniçi işlemlerle ilgili bilgi vermek istiyorum.
Güniçi işlemde bu forumda daha önce verdiğim ORB-S sistemi ve bu konuda tanıtacağım başka sistemleri kullanacağım.
Genel kural olarak aksi belirtilmedikçe:
-Geceye mutlaka flat girilecektir.
-Saat 15.00 e kadar pozisyon açılmadıysa,bu saatten sonra yeni pozisyon açılmayıp, geceye flat girilecektir.
-Para Yönetimi açısından;girişler tam pozisyon olacaktır.(bu benim tercihim ,siz farklı yapabilirsiniz.)
-Giriş ; iki eşit partide yapılacaktır.Giriş fiyatı bu iki partinin ort sıdır.
-Çıkış tek partide olacaktır.
-Her trade de kontrat artışı olabileceği gibi(bu benim tercihim); haftalık ya da aylık sabit kontratla da devam edilebilir,bu traderın Para Yönetimi ilkelerine bırakılmıştır.
-Bir trade de %5 ten fazla zarara izin verilmeyecektir, bu da max zararın 350 puan civarı olması demektir.Demek ki SL=-350 dir.
-Bazı günler gayet tabi zararla biter.
-Finansal hedef olarak günlük 200 -500 puan yeterli olacaktır.Dolayısıyla hiçbir gerekçe olmadan bu hedef bandı içine gelindiğinde trend devam etse bile realizasyon yapılabilir...Yani; Para Yönetimi önemli bir realizasyon aracıdır.
-Svg .halojen'in topiğinde verdiğim Daytrader tablosunu geceden vermeye devam edeceğim.
-Daytrading ile ilgili diğer grafikleri de vereceğim...
Unuttuğum birşey varsa sonradan eklerim,hadi bakalım kolay gelsin....:)[/quote]
[quote=candleman;380680]Sn. saraylı,
Su sıralar trade ile ilgili yazmıyorsunuz sanırım. Eskiden beri siz takip ederim, ve sizden özellikle para yönetimi ile ilgili öğrendiğim şeyler olmuştur, bu öğretileriniz için yeri gelmişken de teşekkür ederim.
Benim anlayamadığım konu ise, gün içi trade'de STOP LOSS'u 350 puan belirlerken - ki gayet makul -, KAR ALMA hedefini min olarak olsa dahi 200 puan belirlemenizdir. Yani, pozisyona giriş itibari ile elde etmeye razı olduğunuz kardan daha fazla zarar'ı göze alıyorsunuz. Halbuki, attığınız taşın ürküttüğnüz kuşa değmesi gerektiği için tam tersi olması gerekmezmiydi. Bu konuda açıklayıcı görüşünüzü ögrenmek isterim.
Bu fırsat ilede tüm takipçilerin ve sizin bayramınızı kutlarım.[/quote]
est sn.candleman,ben rica ederim...:)
Bu yazıyı topiğin başında,daytade olayına başlarken yazmışım,o zaman şöyle düşündüm,bir trade de %5 ya da 350 puandan fazla zarara izin verilmeyecek demekle,hardstopun bu olduğunu demek istemişim,bu zararlar düşüldükten sonra[B] net kalan karın 200-350 puan olması[/B] gerektiğini istemişim,yani
-350+600+825-350
gibi 4 trade sonucu 725 puan günlük verir ,gibi...gördüğünüz gibi attığım taş ,birden çok kuş düşürüyo...:::
Ancak şu anda swingtrade yapıyorum ben ve bunlar çok geride kaldı,daytrade yapmıyorum,.:)))
Ben de bu fırsat ile hepinizin bayramınızı kutlar,ailelerinizle beraber,sağlık güven,neşe,huzur dolu günler dilerim....brv.lelele.brv.lelele
[URL="http://www.freesmileys.org/smileys.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-happy110.gif[/IMG][/URL]
[URL="http://www.freesmileys.org/smileys.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-happy023.gif[/IMG][/URL][URL="http://www.freesmileys.org/smileys.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-happy023.gif[/IMG][/URL]
Sn VOB sisteminiz long mudur hala, tşk.
merhabalar,
bi fıkra geldi aklıma ,anlatayım::..:
Hintlinin biri trende giderken cebinden çıkardığı bir kutudan etrafa tozlar serpiyormuş.:eek::cool:
Bunu gören ve karşısında oturan bir ingiliz demiş ki:Bayım napıyorsunuz böyle?:rolleyes:
Kaplanları kovalıyorum,demiş hintli..:::
İngiliz şaşırmış ve demiş ki,bayım iyi güzel de hem trende gidiyoruz ve hem de önümüzdeki bin kilometrelik bölgede kaplan yok ki?:confused:
Hintli cevap vermiş::..:
Ne kadar etkili di mi?:..::..:
Hepinize güzel bir 2012 dilerim,
keseniz dolu,gönlünüz şen,neşeniz daim olsun....brv+..lelele
[IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/applaud.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/applaud.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/applaud.gif[/IMG]
[IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/wave.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/wave.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/wave.gif[/IMG]
2012 yılının tüm yatırımcılara sağlık, mutluluk ve kazanç dolu bir yıl olması dileğiyle..
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=DUdGv_x3TYg&feature=related[/URL]
:::::::::
:rolleyes:
+.
Beethoven ne der bilmem ama ben beğendim....;)
Bir de tabi, Elise'ye sormak gerek...:D
:..:
[QUOTE=saraylı;385096][URL]http://www.youtube.com/watch?v=DUdGv_x3TYg&feature=related[/URL]
:::::::::
+.
Beethoven ne der bilmem ama ben beğendim....;)
Bir de tabi, Elise'ye sormak gerek...:D
:..:[/QUOTE]
Elise bunu duysun pembelerini mavilerini giyer oynar yaw.lelele.lelele.lelele.dng.dng
saraylı'nın ofisi...:..:
yalnız,pedallardaki yazıları "sell" ve "buy" olarak değiştirdim sadece..:::
[URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://d1201.hizliresim.com/t/t/22zxl.jpg[/IMG][/URL]
Efendim iyi akşamlar,:)
En son 1923 sistemi sinyallerini 2.5 ay gibi bir süre için vermiştim,bu süre zarfında 1923 , 40000 puan civarı kar etmişti..
ne zamandır dişe gelir bişi yazmadım,ayıp ettim,:::
bu akşam diş kıracak bişi yazayım:::,vaktim var...bu yazacaklarım ,yarın geceye kadar ya da 2-3 gece sürecek zannedersem..aceleye getirmeyelim...yararlı olacağını sanıyorum,inş...:confused:
:dü::yü:
İlkönce şunu ifade edeyim:
Dalga Teorisi açısından endeks kontratlarında durum barizleşmeye başladı.Kasım 2010 başında 92450 tepesinden beri devam edegelen yatay aşağı seyir,başlarda anlaşılmaz gibi dursa da ,şu an geldiği nokta itibarıyla kendini daha fazla açıyor.
92450 den aşağı başlayan dalganın,cycle dereceli 2007 de başlamış olan düzeltme dalgasının, primary dereceli C alt dalgası olduğunu düşünüyorum.
Kasım 2010 dan beri de bu primary C 'nin ,C.1 intermediate alt dalgasını 11.8.2011 de 58.250 de tamamlamış olabiliriz.Bu noktadan beri başlamış olan C.2 intermediate dalgasının içindeyiz halen...
Bu dalganın da minor dereceli alt dalgası 25.11.2011 de 59.000 seviyesinden yukarı yönlü başlamış olması yüksek ihtimal..
59.000 den başlayan bu dalganın da , 9.1.2012 de 59.800 den itibaren başlamış olan minute dereceli yukarı yönlü dalgası içinde olabiliriz.
59.800 den yukarı başlayan minute dereceli dalganın da, 3.2.2012 de 74.150 den başlamış olan minuette dereceli 4.alt dalgası içinde olmamız yine yüksek ihtimal...
Şu anda ov ve uv de en olası sayımım yukarda arzettiğim gibidir.
Başka bir sayım da gayet tabi yürüyor olabilir,Dalga Teorisi teknik analizin en yalın hali,geçmişte neler olduğuna bakıp,gelecekte neler olabileceği hakkında fikir yürüten,değişik alternatifleri gözler önüne seren bir yaklaşım...Bence,insanoğlunun bugüne kadar bulmuş olduğu en iyi piyasa analiz gereci....brv
Dalga Teorisi'nin ,dalga tamamlandıktan sonra,yanlış çıkması ya da çalışmaması gibi bir özelliği yok,o hep haklı çıkar,çünkü değişik alternatifleri kabul eden bir yapısı var,o olmazsa bu oluyordur,gibi...Fakat dalga canlı olarak çizilirken,Dalga Teorisi'ni objektif olarak uygulayan bir kaynak ta maalesef yok;bütün subjektifliğiyle uygulayan dalga analistleri var.Onlar da dalgayı kendi ilimleri nisbetinde ve gayet tabi bir birey olmak sözkonusu olduğundan,kendi disiplinleri ve kendi psikolojileri dairelerinin dışına çıkamadan,sayıyorlar.
Bu durumda ; analistin dalga sayımı,dalganın o analist tarafından algılanması sonucu oluşan bir etiketleme olmakta...Fakat gerçek bundan çoook farklı olabiliyor;çünkü algılamanın hakikatle aynı olma mecburiyeti yok.Bu kadar basit.;)
Buna rağmen çok iyi bir piyasa analiz gereci;ancak asla bir trading sistemi değil...çünkü alternatifler var,bireysel algılama var..
Onunla ;piyasa şuraya gidebilir diyebilirsiniz,ancak onunla trade ederseniz,piyasa dediğiniz yere gitmeyebilir.Bundan daha normal bişi de yoktur.O zaman da kaybederiz.:rolleyes:
Dalga Teorisi iyi bir piyasa analiz gereci fakat bir trading sistemi değil ise,objektiviteden nasiplenmek adına,bu işte iyi trading sistemlerine ihtiyaç var.
Kasım 2010 dan beri aşağı başlayan C dalgası gözönüne alındığında,maalesef çoğu trading sisteminin de,yatay aşağı sürüncemeli hareket yüzünden ,getirilerinin düştüğünü,belli dönemler iyi giden sistemlerin,daha sonra getiri eğrilerinin ciddi düşüşler kaydettiğini,trader olarak görüyoruz.
Dalganın karakterinden kaynaklanan bu durumun ,özelde en önemli iki matematiksel sebebi ise:
-Belli bir zaman diliminde ,mesela saatlikte geriye gidildiğinde ,o dönem içindeki çubuk boylarının yüksek-düşük farkının ortalaması şeklinde ifade edilebilecek gürültü kavramı...
-Zamanın yaklaşık %70 ini kapsayan ve trendde kazanılanları traderdan geri alan yatay hareket kavramı...
"trend is your friend" demişler ama,trendin nerede başlayacağını bilemiyoruz,yoksa yanına gidip arkadaşlık yapmak istiyoruz.;)Aksi gibi çok ani başlıyor ve uzunca sürmüş bir yataydan sonra başladığı için traderın dikkati dağılmış durumda.Zor..
Bu haliyle trendler traderın iyi gün dostu,kötü gün dostu değil...:DHalbuki dost dediğin hem iyi günde hem de kötü günde senin yanında olmalı...;)
Dalga Teorisi'nin gürültü konusunda yapabileceği fazla bişi yok,ancak yatay hareket konusunda var,çünkü dalga yapınız doğru ise,nereden itibaren bir yataylık olacağı konusunda size bilgi verir.Fakat yatay hareketler genelde düzeltme dalgaları olduğundan ve teoride bir sürü düzeltme dalgası modeli olduğundan,bu yataydaki hareket sırasında da trade etmek onunla zor,zigzag mı yapıyor,üçgen mi yapıyor,anlayıncaya kadar iş işten geçiyor.
Hele düşük dalga derecelerinde bu daha zor...
Sistemlere bakalım;değişik trend gösteren tg lerle yapılan sistemler de yataylık konusunda şaşırıyor,çünkü tg lerin, fiyattan türetildikleri için gecikme özellikleri var.
Bu şekilde,bundan sonra yazacaklarımla ilgili teorik altyapıyı vermeye çalıştım.Problemi ortaya koydum.
Problemi yukardaki gibi ortaya koyunca;geleceği öngörmek için Dalga Teorisi'ni kullanmanın yanında, gürültü ve yatay hareket kavramlarını tradingden elimine eden,ya da en azından etkilerini azaltan bir sistem arayışında olmamız gerekir.
Böyle bir sistem gürültüden çok az etkilenebilir ve yatay hareket yüzünden de zarar yazar, ama az yazar.
Böyle bir sistemi burada canlı olarak geliştireceğiz,sistemi basit bir formatta kuracağım,siz isterseniz ilave olarak ta ilerde geliştirebilirsiniz,önemli olan fikirdir.
:)
Geliştireceğimiz sistemin adı :
[B]SOLOTÜRK [/B]
hani şu andaki avatarımda resmi olan tek kişilik gösteri ekip ve uçağımızın adı....brv
Biz de finansal piyasalarda tek kişilik gösteri yapmaktayız.;)Onun kadar başarılı olamasak ta ,onun başarısının bizim başarımızdan daha önemli olduğunun da bilincindeyiz.T..C
Sistem ; gürültü ve yatay hareket faktörlerine karşı savaşacak dedik.Mesela 15' lık grafikleri açın,herhangi bir sistemi yanıltmak için bir sürü çubuk var,bunlar tabiri caizse kuru gürültü...Bunların sayısını azaltmak için ya üst zaman dilimine geçilecek,ama o zaman da hem gürültü hem de yatay hareket yine duruyor...
Yatay hareketi azaltan grafiklere geçelim o zaman...mesela RENKO grafikler....
RENKO grafikleri daha önce kullandınız mı MS ta var,bilmiyorum tabi,ama kullanmakta yarar var.Bu tip graflarla ilgili MS help bölümünde güzel bilgi var,nasıl çizildiği konusunda..
Maalesef bildiğim kadarıyla Matriks ve FX2000 gibi platformlarda Renko graflar henüz yok,bir iki defa sordum ne zaman olacak diye ...
Yaparlarsa güzel olur,buradan talebimizi tekrar yineleyelim nazikane...
RENKO japon kökenli,tuğla demek,pirinç tüccarları zamanında kullanırmış,bunlar zamandan bağımsız graflar...
Kutu boyunu siz seçiyorsunuz ,mesela endeks kontratlarında 500 puan seçtiniz.Bunu 0.500 olarak MS ta ilgili yere yazıyorsunuz.Bunun için bar ya da mum grafta fiyata iki kere tıklayın,price style dan Renko yu seçin ve parametresini 0.500 olarak yazın.Yükselen rengini yeşil ve düşen rengini kırmızı olarak seçin.
Renko'nun özelliği ; diyelim ki yukarı bir trend var,arka arkaya yeşil tuğlalar var yukarı yönlü...her kutu 500 puan değerinde sabit...yeni bir tuğla çizmek için önceki tuğlanın yüksek ya da düşüğünün üzerinde yeni tuğlanın 500 puan farkla kapanış yapması gerek...eğer bunu yaparsa çiziliyor,yapamazsa hiçbişi çizilmiyor...bu yüzden zamandan bağımsız ve bu yüzden yatay hareket faktörüne karşı iyi sonuç veriyor...500 puanın içindeki hareketlerde ,zaman geçse bile,kutu çizilmiyor...
Renko graflar bu yüzden ,gürültü ve yataylık konusunda zaten bir uzman....
[IMG]http://a1202.hizliresim.com/u/m/2vt3x.jpg[/IMG]
Yukarda son iki gün mum grafta 15' lık vadeli hareketi var...
[IMG]http://a1202.hizliresim.com/u/m/2vtcs.jpg[/IMG]
burada ise yaklaşık 29 ocaktan beri 500 puanlık renkolarla vadeli hareketi,ne kadar az çubuk var dimi?:)
Renko grafları daha iyi tanımak için harika bir video aşağıdaki linkte,ingilizce bilen arkadaşlar yararlanabilir.Çok güzel anlatmış.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=vMCC9Ay5Cbw[/URL]
Hoşgeldin abi, seni burda görmek çok güzel.Sınıfta en öne geçtim oturdum :D.
Bu gece ov li hakim dalga yapısını,sistemin gerekliliği ile ilgili düşünceleri,gürültü ve yatay hareket kavramlarını ve bunları azaltmanın gerekliliğini ve bunun için de Renko grafikleri ,belirttim.
Bu gecelik bu kadar yeterli olsun,yarın seanstan sonra,geceleyin Solotürk'e devam edeceğiz.
[quote=flexy;392463]Hoşgeldin abi, seni burda görmek çok güzel.Sınıfta en öne geçtim oturdum :D.[/quote]
eyvallah flexy,
sen de hoşgeldin,
bişiler yazayım dedim yaa....bu sefer balık yok ,olta var....bu daha iyi bence...
hoşgeldiniz, merak ve sabırla bekleyeceğiz...