Selam millet uyumayanlar bir fdow be baba matrikssiz kaldik bir de fdax fiyati alayim ikisi de.Bu soruyu benden duyacaginiz akliniza gelmezdi sanirim.Omveriden de nikkei bakayim.
Printable View
Selam millet uyumayanlar bir fdow be baba matrikssiz kaldik bir de fdax fiyati alayim ikisi de.Bu soruyu benden duyacaginiz akliniza gelmezdi sanirim.Omveriden de nikkei bakayim.
[URL=http://img211.imageshack.us/my.php?image=screenhunter4x.jpg][IMG]http://img211.imageshack.us/img211/8792/screenhunter4x.jpg[/IMG][/URL]
[quote=jerfin;113767]iyi tatiller herkese.. akşam olunca savaştan çıkmış gibi hissediyorum kendimi..:))) çok çalıştırıyorlar beni çokkkküüü.dng[/quote]
Seni calistiriyorlardir hakkini aliyorsundur.Ya ben calisip da verdikleri parayi gorse idin
.Hatirlatma bana o gunleri.O yuzden cok calismak guzeldir.hic 150 ytl ye calisan 4 sene once aranizda varmi?Asgari ucret o zaman 300 lira falandi.Hatta patron ben kimseye izin kullandirmadim burada ilk defa sen kullaniyorsun hem de 150 lira aliyorsun dedi.1 gun iznimi cok gordu.Hem de 150 lira da vermemis daha onceden kimseye.Ellerinde 2 tane koca koca damacana ile gezmek eglence vermiyordu.Binalara su goturuyordum.Koca sitenin suyu benim ellerimde idi.Ama 150 lira da olsa hayati ogrenmek gerekli idi ve benim 150 liraya ihtiyacim vardi.O yuzden cok calis ve ogren.Ileride de patronmusun bilmiyorum ama ileride olursan zulm etme isciye.Biz hep zulm gorduk.Yapacak birsey yok.Ama biz yine iyi imisiz orada.Bu taylanttaki zulm daha pislik.Jiplerle gezenler ve sabahlara kadar et parcalayanlar var burada.Bu yuzden dunyaya tapmak isime gelmiyor.Masalllll.Hadi kolay gelsin.
[quote=VOBiX;113796]Bna da herkes bizi kandırıyor gibi geldi.
Son mesajlarına bakılırsa herkes uzun ama durumu bölümünde Endeks30 Short yazıyor.[/quote]
[quote=jerfin;113795]bana da herkes long gibi geldi:)[/quote]
[quote=cırcır;113794]Herkes cort mu[/quote]
Herkes.Kim acaba herkes.Dun geceden longtum.500 acilista girdi.500 de shortladim girdi.Ama ekranda degildim.Sonra gunu net 800 puan eksi kapattim.imkbde hacim kotu idi ama 41600 ustune bakacaktim ben.41600 ustu kapandik.Vob spot farki da 1000 olunca.Ben daha orada vobta baski varmi yok mu hic bakmam.1000 fark cok fazla ve tcell temettu vermesine ragmen fiyat 1000 oldu ise fark demekki 1000 puan cok fazla.Duserken 600 yapiyor.Artarken 1000.Boyle boyle piyasa iste bunun adi.Simdi 3
4 gunde burasi 1500 2000 puan artacak bence.Hacimler de artar carsamba.Hem de yerliler tatildedir cumadan itibaren ondan olabilir hacim azligi.Bundan sonra 43875 gecilir.Sonrasina bakacaz.Ama 43875 gecilecegi kesin gibi birsey.Kolay gelsin size.Larossian tesekkurler fiyatlar icin.
5020-5040 bandini geçerse kriz mriz kalmamış derim...
[quote=Astatin;113809]5020-5040 bandini geçerse kriz mriz kalmamış derim...[/quote]
geçecek lem yaz bi köşeye...ama kriz devam ediyor bunu da yaz :::
Ekonomide Hükümet'in pembe tablosu ile Doğan'ın kara tablosu tartışılıyor. Doğan, IMF anlaşmasına yanaşmak istemeyen hükümeti ikna için her türlü olumsuz tabloyu çiziyor.
Özellikle Doğan Medyası ekonomide her türlü olumsuz tabloyu gündeme getirip IMF anlaşmasını olmazsa olmaz gösterip kamuoyunu bu yönde oluşturup, hükümeti tedbirsizlikle suçlarken, hükümet mümkün olduğu kadar IMF boyunduruğuna girmemeye çalışıyor.
[B]Referans'ın haberi[/B]
Türkiye ve IMF'nin yeni bir anlaşma için masaya oturmasının üzerinden tam 8 ay geçti. Dünyanın ekonomik krizle sarsıldığı bu süreç de Türkiye bir de seçim atlattı. İşsizlik rekorlarının kırıldığı, sanayi üretimi, kapasite kullanımının dibe vurduğu günlerde piyasaları ayakta tutan tek beklenti IMF'le anlaşmaydı. Ancak hükümetin IMF'le anlaşma yapmamak için hep bir bahanesi vardı.
Ali Babacan'ın ekonominin direksiyonuna oturması sonrasında yeşeren anlaşma umutları son günlerde yeniden solma noktasına geldi. Ankara'dan gelen haberlere göre ekonominin son günlerde iyileşme belirtileri göstermesi hükümeti masadan kalkma noktasına getirdi. Oysa Türk ekonomisindeki pekçok veri IMF ile yeni bir anlaşmanın finansman ihtiyacından çok mali disiplin açısından önem taşıdığını gösteriyor. Öyle ki dün Financial Times gazetesi "Türkiye'nin kötüleşen kamu maliyesinin, Uluslar arası Para Fonu ile anlaşmaya en büyük engel" haline geldiğine dikkat çekti. Son günlerin tartışma konusu "IMF'le anlaşmayı" masaya yatıran Referans Türk ekonomisinin pembe ve karanlık tablosunu çıkardı, iş dünyasına anlaşma olmazsa ne olur sorusunu yöneltti. İşte sonuçlar:
HÜKÜMET BU PEMBE TABLOYA GÜVENİYOR AMA...
1- Tüketici güveni 80.75 ile 7 ayın zirvesine çıktı.
2- Nisan ayında iç satışlar arttı diyen sanayici sayısı yüzde 51,4 ulaştı.
3- Nisan ayında üretimini artıran sanayici oranı yüzde 42,5'e çıktı.
4- Kapasite kullanım oranı nisan ayında % 66.8 ile 5 ayın zirvesini gördü.
5- Özel sektör imalat sanayinde işe yerleştirmeler yüzde 23,06 arttı.
6- Piyasalarda düzelme var. Borsa 2,5 ayda yaklaşık yüzde 45 yükseldi.
EKONOMİDEKİ BU KARANLIK TABLO S.O.S VERİYOR...
1- Tedbir alınmadığı için yıl sonunda bütçe açığı 60 milyar TL'yi bulacak.
2- Yılın ilk 4 ayında SGK'ya 9.6 milyar lira aktarıldı. Ancak açık büyüyor.
3- Destekleme alımları korkutuyor. Fındık için TMO'ya 1.3 milyar TL aktarıldı.
4- Bütçenin gelir kalemleri problemli. Vergi ve özelleştirme gelirleri azalıyor.
5- Türkiye'nin dış borçlanma ihtiyacı artarak devam ediyor. Yabancı girişi azalıyor.
6- Yaklaşan seçimler nedeniyle bütçe disiplinin bozulma ihtimali yüksek.
[QUOTE=Astatin;113775]sistem olayına devam :)
sisteminizle mesela %100 kazanmış olmanız için sisteminiizn %100 yapmış olması gerekmez...-%100 yapması da yeterli :) yani sistem geliştirirken en iyi perf değil en kötü performansı elde etmeye çalışın ve elde edilen sistemin dediği her şeyin tersini yapın (al ve sat manasında):..::..:.
nerden mi esinlendim..bugünkü gibi günü kayıpla kapattığım günlerde, günsonunda kendimle hep şöyle dalga geçerim..vay be bugün ne yaptıysam tersini yapsaymışım bu kadar para kazancaktım:..::..::..:diye[/QUOTE]
Kaybettiren sistemi bulmak, ve onunla ters işlemle kazanmak. Sanırım hepimiz bunu düşünmüşüzdür, fakat böyle bir sistem bulanımız varmı ? Ben bulamadım.
Bir dönem çok kaybettiren başka bir peryotta kazandırıyor.
[IMG]http://img297.imageshack.us/img297/172/sonh.jpg[/IMG]
[quote=hilm;113812]Kaybettiren sistemi bulmak, ve onunla ters işlemle kazanmak. Sanırım hepimiz bunu düşünmüşüzdür, fakat böyle bir sistem bulanımız varmı ? Ben bulamadım.
Bir dönem çok kaybettiren başka bir peryotta kazandırıyor.[/quote]
Sisteme sistem demeden önce; VOB30, Spot30 da
1) En az 9-10 farklı çeyreklik dönemlerde simülasyonunu yaparım. Bu dönemler yatay , trendli v.b. seçilir. 15 ve 60 dklılarda bu simülasyonu yaparım. Hiç bir test senaryosunda getirisi %30 un (kaldıraçsız) altına inmemeli.
2) Günlük periyotta GARANTI ve ISC gibi kağıtlarda uzun dönem performansı mükemmel olmalı.
3) IMB100 de 15 ve büyük periyotlarda getirisi her bir çeyrek dönem için %20 nin altına inmemeli
Bunlar benim için yeterli. Ancak bazı analistler bu performans kriterlerine SPX ve FDJ ide ekliyor. Ben eklemiyorum, farklı marketler farklı piyasa karakterleri v.b.
Şu an kullanmakta olduğum sistem ise son 4 ayda %92 performansla gidiyor VOB da..Spot30 da ise %60 görünüyor. ISC ve GAR da günlük periyotta uzun dönem performansı ise mükemmelat..Şöyle diyeyim, 4 yıl önce 10000 liralık garanti ile bu sistemi kullanmaya başlasaydım, şimdi buralarda olmazdım :)
Her dönem muhteşem kazandıran bir sistem elbet olamaz (yatay dönemler), ama her dönem kazandıran sistem olabilir. Peki bu kadar kolaysa neden herkes zengin olmuyor...1) iyi bir sistem elde etmek 2) Daha önemlisi bu sistemi disiplinle uygulayabilmek :)..Özellikle disiplin konusundaki başarısızlık nedeniyle, iyi sistemi olanlar da "yırtamıyor"
[quote=SEYYAH;113810]geçecek lem yaz bi köşeye...ama kriz devam ediyor bunu da yaz :::[/quote]
sen ne pis boğa oldun yahu..avatarını değiştir bari
[URL="http://img223.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1a.jpg]"][URL=http://img223.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1a.jpg][/URL][IMG]http://img223.imageshack.us/img223/2928/screenhunter1a.jpg[/IMG][/URL]
Y vadede günlükte elwavede böyle bir görüntü çıkıyor Y dalgasına gidiş gibi.