2.60 a garanti alınır:)
Printable View
2.60 a garanti alınır:)
dow 10850 den yukarı döner bence
şunu da ekliyim ereğliyle piyasa hiç bir zaman yukarı yapmaz, düşüşün bazı teknik seviyelerde durması sağlanılır.
sevgiler.
cuma akbankı %7 küsür çizen ne tatmin olmuştur, yangından mal kaçırıyorlardı sanki, senet sepet sahibine Allah kolaylık versin.
dax ın işlem salonlarında ; yar saçların lüle lüle ,hadi sana güle güle türküsü çalınıyormuş.
[QUOTE=mozkan;37737]cuma akbankı %7 küsür çizen ne tatmin olmuştur, yangından mal kaçırıyorlardı sanki, senet sepet sahibine Allah kolaylık versin.[/QUOTE]
Spotu AKBNKla manipüle ettiler dedik diğer hisseler eşlik eder dediler. :..:
[QUOTE=saganak;37738]dax ın işlem salonlarında ; yar saçların lüle lüle ,hadi sana güle güle türküsü çalınıyormuş.[/QUOTE]
DAXta "Düş düş düşüş böceğii" formasyonu var..kom
[QUOTE=catedral;37734]2.60 a garanti alınır:)[/QUOTE]
ben 2,60 nazlanırım abla almam .. 2-2,50 arası alırım ama .. .. he he .uyk .uyk ..helvalar elimde kaldı .. paimei amcamda sat demiş bu arada .. .boks. .boks.
[quote=VOBiX;37739]Spotu AKBNKla manipüle ettiler dedik diğer hisseler eşlik eder dediler. :..:[/quote]
klavyesi olan yazıyor, nerede tahmin, umut, istek ve korku orada kayıp
ilk hedefimiz 48500 diye düşünüyorum cuma günü
günaydın arkadaşlar.......
nolmuş böyle....
çok ayu gördüm sizi...:)
geceden uzunduk...yarım...
aynı uzunlara devam şimdilik.....
tatilede bana dokunmayacak şekilde 1/3 uzun girecegim..... şansa artık..kumar içimize işlemiş....
selçuklu kardeş..helvadan yırttın.... kıyamam sana.....
saat kacta kapaıyor bılgısı olan varmı ?
[QUOTE=mbm;37744]günaydın arkadaşlar.......
nolmuş böyle....
çok ayu gördüm sizi...:)
geceden uzunduk...yarım...
aynı uzunlara devam şimdilik.....
tatilede bana dokunmayacak şekilde 1/3 uzun girecegim..... şansa artık..kumar içimize işlemiş....
selçuklu kardeş..helvadan yırttın.... kıyamam sana.....[/QUOTE]
abi nerdesin ya .. helvaları ben haftasonu hazır etmiştim .. resimdeki gibi değil ama .. un şeker su karıştırdım .. ha ha .. :) :)
bu arada iyi bayramlar .. sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim herkese ...stopum 46500 olduğu için bayrama kısa giriyorum .. paimei satta .. helvalar duruyor .. cuma lazım olabilir .. he he :)
[QUOTE=selçuklu;37746]abi nerdesin ya .. helvaları ben haftasonu hazır etmiştim .. resimdeki gibi değil ama .. un şeker su karıştırdım .. ha ha .. :) :)
bu arada iyi bayramlar .. sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim herkese ...stopum 46500 olduğu için bayrama kısa giriyorum .. paimei satta .. helvalar duruyor .. cuma lazım olabilir .. he he :)[/QUOTE]
sagol kardeş..sanada iyi bayramlar.......:)
TÜM ARKADAŞLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN.....
Bayramınızı kutlar, sağlık ve esenlik dilerim...
[QUOTE=selçuklu;37746]abi nerdesin ya .. helvaları ben haftasonu hazır etmiştim .. resimdeki gibi değil ama .. un şeker su karıştırdım .. ha ha .. :) :)
bu arada iyi bayramlar .. sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim herkese ...stopum 46500 olduğu için bayrama kısa giriyorum .. paimei satta .. helvalar duruyor .. cuma lazım olabilir .. he he :)[/QUOTE]
Malı götürdün yine sevgili selçuklu:)
Bi tane para sayma makinası alana ikincisi bedavaymış. Diğerini sana doğum gününde hediye edecem:)
sağlıklı ve mutlu günlerde harcayasın
[QUOTE=catedral;37749]Malı götürdün yine sevgili selçuklu:)
Bi tane para sayma makinası alana ikincisi bedavaymış. Diğerini sana doğum gününde hediye edecem:)
sağlıklı ve mutlu günlerde harcayasın[/QUOTE]
mahçup oluyorum ya :( .. sana bir taban sözüm vardı .. hala yerine getiremedim .. bayramdan sonra bende sana inşallah artık doğum günü hediyesi olarak taban hediye ederim . ... ben çıkıyorum.. herkese iyi bayramlar ..
Herkese aileleri ve sevdikleri ile huzur içerisinde geçirecekleri iyi bayramlar saygılar.
herkese iyi bayramlar arkadaşlar.
sevgiler.
Ben demedim mi seans kaçta kapanıyor diye soracaklar.Soran olmuş.Katılımcı az bile olsa soran olmuş.İyi bayramlar.
herkesin ramazan bayramini kutlarim iyi tatiller dilerim.
Hepinize hayırlı bayramlar. Her gününüz sağlık, huzurlu ve Bayram gibi mutlu olsun...
herkese mutlu bayramlar dilerim
Allah bayramda İnşallah kimseye matriks yüzü göstermesin stresten dolayı.
[B][COLOR=#0000FF]
2008 YILI SONUNA KADAR OLAN YURT DISI KREDI BORC ODEMELERI :
NİHAİ VADE GUNU ve MIKTARLAR
Garanti Bankasi : 28-kasim-2008 700.000.000 usd $
Finansbank : 13-kasim-2008 425.000.000 usd $
Finansbank : 30-kasim-2008 478.900.000 usd $
TEB : 14-kasim-2008 240.000.000 usd $
Vakıflar Bankası : 04-aralik-2008 375.000.000 usd $
Akbank : 11-aralik-2008 550.000.000 usd $
Alternatifbank : 17:aralik-2008 112.700.000 usd $
Vakıflar Bankası: 19-aralik-2008 127.937.000 usd $
Yapı Kredi Bankasi : 26-aralik -2008 700.000.000 usd $[/COLOR][/B]
Kayahan,
Bırak milelt rahat rahat tatil yapsın. Bankalar borç ödeyecek haberini koymuşsun ben de dün yeni alınan sendikasyon kredielrinin listesini koydum. Yensiiyle eskisini ödüyorlar işte sorun yok şimdilik. Bir dahaki ödeme takviminde çıkarsa çıkar.
Arkadaşlar hepinizin ramazan bayramını kutlar iyi tatiller dilerim. Trafiğe dikkat edelim lütfen.
hic merak etmeyiniz!!!.kom.kom
yakinda dax index'ide 4500 lere dusecek!!!!.kom.kom
Dax aber bis auf 4 500 Punkte fallen. Nach Einschätzung von Commerzbank!!!!
[url]http://www.handelsblatt.com/finanzen/boerse-inside/viele-aengste-und-wenig-hoffnung-bei-anlegern;2050911[/url]
ingiliz sterlini ve usd dolarda yerlerde surunecek!!!!!!:dü::dü:.dng
tabii ' ki kagittan kaplan YTL ilk basi cekecek!!!!:dü::dü:.dng
[quote=kayahan;37762][B][COLOR=#0000ff]altug@rj.com.tr[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]Hepinizin birkaç gündür takip ettiği üzere Amerikan Hazinesi ve Amerikan Merkez Bankası, bankalardaki kötü aktifleri temizlemek adına 700 milyar dolar büyüklüğünde bir plan açıkladı ve finans piyasalarında adeta bayram havası oluştu. Şimdilerde baktığımızda ise piyasaların ayağının biraz daha yere bastığını gözlemliyoruz. Bu durulmada etkili olan baş faktörün paketin büyüklüğünün ve kapsamının kongrede kabul edilecek haliyle sorunları çözmeye yeterli olmayabileceği kaygısı. Ama biz olaya biraz daha farklı bir açıdan bakalım ve gelecek dönemde Amerika'da ve dünyada neler olacak onları irdelemeye çalışalım. Bunu yaparken müsadenizle bu sefer hayal gücünüzü de biraz zorlayacağım. Belki de "bu kadar da olmaz" diyebilirsiniz; ama malum en kötüsüne hazırlıklı olmak zorundayız. İşte Amerika'da ve dünyada bundan sonra neler olabileceği konusu:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]1- Amerika ve dolayısıyla dünya büyümesi yavaşlayacak: Amerika'da finans sektörünün toplam gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) içindeki payı son açıklanan rakamlara göre yüzde 8 civarında. Bu da demek oluyor ki; toplam 14 trilyon dolarlık bir ekonomi olan Amerikan ekonomisinde finans sektörünün bir yıl içinde yarattığı katma değer yaklaşık 1.1 trilyon dolar. Bu finans sektörünün doğrudan GSYH içindeki payı. Finans sektörünün ayrıca GSYH'nin yüzde 70'den fazlasını oluşturan tüketicileri finanse ettiği unutulmamalı. Yani finans sektörünün dolaylı etkisi de mevcut toplam büyüme üzerinde. Amerika'da şimdilik 16 tane ticari, bölgesel ve yatırım bankasını batıran bu krizin yüksek riskli konut kredileriyle başlayıp bu alanla ilintili veya ilintisiz bütün türev enstrümanlarıyla ilgili problem yarattığı düşünüldüğünde (ki türev enstrümanları derken Amerikan GSYH'nin yaklaşık 40 katına ulaşmış bir büyüklükten söz ediyoruz) açıklanan paketin sektörü tam olarak temizlemeye yetmeyeceği ortada. Dolayısıyla mevcut durumda finans sektörünün kaldıraç kullanarak meydana getirdiği parasal genişleme ciddi bir daralma trendine girecek. Diğer bir ifadeyle Amerika'dan başlamak üzere finans sektöründe büyük çaplı ufalmalarla karşı karşıya kalacağız. Tüketicinin zaten tüketmekten kaçındığı, işsizliğin arttığı ve bir de finans sektörünün küçüldüğü bir ortamda Amerikan ekonomisinin ve ona bağlı olarak Avrupa ve Japonya ekonomilerinin yavaşlaması gerekiyor. Resesyon olur mu onu bilemem ama sıfıra çok yakın büyüme oranları (büyüyememe) uzun bir süre bizlerle birlikte olabilir.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]2- Büyümedeki yavaşlamaya karşın faizler yüksek kalacak: Belli ki Amerikan ekonomisi 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin sonrasında da finans piyasalarındaki ve şimdilerde reel sektöre de sıçrayan bu krizle uğraşmak zorunda kalacak. 700 milyar dolarlık paketle birlikte 1 trilyon doları aşacak kurtarma planlarının belki 2 belki de 3 trilyon dolara yükselmesi gerekecek. Bu harcamaları vergi mükelleflerinin üstleneceği açık ama bu harcanan ve harcanacak olan paraların bir bedeli olacak. Amerika iki tercih arasında kalacak. Ya para basarak bu açığı kapatmaya çalışacak ya da piyasaya daha fazla devlet tahvili sürecek. Son rakamlara göre Amerika'da toplam kamu borcu 9.7 trilyon dolar seviyesinde, yapılan harcamalarla kamu borç stoku 11 trilyon doların üstüne çıkacak. Borç dinamiklerindeki bu bozulma nedeniyle iki sonuç ortaya çıkacak. Kredi derecelendirme kuruluşları Amerika'nın kredi notunu düşürecek veya yatırımcılar zaten Amerika'yı daha riskli görüp Amerika'ya borç vermek için talep ettikleri risk primini (faiz) yükseltecek. Basit bir anlatımla rezervlerinin büyük bir kısmını Amerikan tahvillerine yatıran Çin ve Japonya Amerika'dan daha fazla faiz talep edecek. Yok eğer Amerika para basar ve bu açığı öyle kapatırsa o zaman da enflasyon artacak ve doğal olarak faizler yine yüksek kalacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]3- Enflasyon yüksek seyretmeye devam edecek: Her ne kadar tüketici tarafından herhangi bir enflasyonist baskı gelmeyecek gibi gözükse de bütçe açığı GSYH'nin yüzde 5'ini aşmak üzere olan Amerika'da enflasyon yüksek kalmaya devam edebilir. Büyümenin yavaşladığı ve faizlerin yüksek kaldığı bir ortamda bono dışında yatırımcıların güvenli liman arayışı altın ve petrol gibi emtialar olabilir ve böyle bir ortamda hızlı bir petrol ve türevi ürünlerdeki yükseliş sadece Amerika'da değil dünyada enflasyonist baskıların kolay kolay azalmayacağı anlamına gelir.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]Esasında gelecekte olacaklar için şimdiden yorum yapmak çok kolay değil, ama bu en kötü senaryo gerçekleşirse aklımızda olması gereken birkaç noktayı da belirtmem gerekiyor: 1- Yüksek kalan faiz, düşük büyüme ve nispeten yüksek enflasyon gelişmekte olan piyasalar açısından belki de dünya tarihinin en kötü dönemini bize yaşatabilir. 2- Özellikle cari açığını bizim gibi borçla kapatma eğilimi gösteren ülkeler bu ortamda en çok hasarı alabilir. [/COLOR][/B][/quote]
Raymond james yorum yapacağına kendi kıçını kurtarsın gitsin.10 milyon dolara alıcı bulamıyorlar kendilerine eften pöften yorum yapıyorlar.
Yabancı bankalar Türkiye hesaplarını boşaltır mı?
Finansal kriz kapımıza dayandı. Türkiye de 350 milyar doları yöneten yabancı bankalar bu parayı yurtdışına aktarır mı? TMSF, onları da devralabilecek mi? HABERTURK.COM bankacılık dosyasını açıyor...
Volvo 1000 işçi daha çıkaracak
2006 ve 2007 yıllarında Volvo marka arabaların satışında düşüş gözlendi
29.09.2008 14:11
İsveç araba firması Volvo ekonomik krizden dolayı 1000 işçinin daha işine son vereceğini açıkladı.
Volvo geçtiğimiz yaz aylarında Göteborg Torslanda’daki gece vardiyasını kaldırmış ve 1200 işçinin işine son vermişti.
İsveç medyasına bir açıklama yapan Volvo basın danışmanı Maria Bohlin, dünyada para piyasalarında yaşanan ekonomik krizden araba piyasasının çok kötü etkilendiğini kaydederek, bu nedenle Volvo’nun da yeni tasarruf önlemleri almak zorunda kaldığını açıkladı.
Açıklamaya göre, dünyada 2006 ve 2007 yıllarında Volvo marka arabaların satışında düşüş gözlendi.
2008 yılı ilk altı aylık bilançosu 1,6 milyar İsveç kronu (165 milyon avro) olan Volvo önümüzdeki günlerde fabrikalarından 1000 işçinin daha işine son verecek.
Volvo geçtiğimiz yaz aylarında da Göteborg yakınlarındaki Torslan’daki gece vardiyasını kapatmış, fabrikalardan da 1200 işçiyi işten çıkarmıştı.
Avrupa'da kriz alarmı
AB Merkez Bankası Başkanı Trichet, hükümetlerle görüşüyor. Sarkozy finans sektörü yetkililerini topladı
29.09.2008 13:24
Global kredi krizinin 2010 yılına kadar dünyayı meşgul edeceğini belirten TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, "Bu kriz, bir değil birkaç trilyon dolarlık bir olay. ABD yanında diğer G-8 ülkelerinde de fonlar oluşturulmalı" dedi.
Zekat almaya kalktı, çarpıldı 29 Eylül 2008
Milas'ta zekat almaya kalkan heykeltıraş, öyle bir dolandırıldı ki...
YeniŞafak'ın haberine göre, Milas'ta heykeltıraş ve ressam Nihat Karaca'ya yaklaşan iyi giyimli bir kişi Almanya'da yaşayan ablasının 1000 euro'luk zekatını kendisine vermek istediğini söyledi. "Zekatı YTL üzerinden vereceğim" diyen şahıs, aradaki 750 YTL farkı Karaca'dan istedi. 750 YTL'yi şahsa uzatan Karaca, adamın kaçması üzerine dolandırıldığını anladı.
Polise başvuran Karaca "5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum başıma böyle bir iş gelmedi.
[quote=hilm;37769]Yabancı bankalar Türkiye hesaplarını boşaltır mı?
Finansal kriz kapımıza dayandı. Türkiye de 350 milyar doları yöneten yabancı bankalar bu parayı yurtdışına aktarır mı? TMSF, onları da devralabilecek mi? HABERTURK.COM bankacılık dosyasını açıyor...[/quote] BAK NE YAPMISLAR!!!
2001'DE ARJANTIN'DE!!!!
SIMDI SIRA TURKIYE'DE!!!
AKP'YI TASARON OLARAK KULLANDILAR!!
YANI TURKIYE'YI SOYUP SOGANA CEVIRMEK ICIN!!!
OZELLESTIRME ADI ALTINDA TUM VATANIN BIRIKIMLERINI AKP YABANCILARA VE ONLARIN ISBIRLIKCILERINE PESKES CEKTI!!
ELDE SATACAK COK PARA EDECEK !!BIR BOK KALMADI.!!
HARAC MEZAT AKP PESKES CEKTI.!!
BORCLAR SON 6 YILDA 2 KAT ARTTI.!!
BIRDE HALKI REKLAMLARLA BORC BATAGINA SAPLADILAR!! (KREDI KARTLARI AYLIK %4,5 FAIZ ORANI YILLIK BILESIK %90/%110)
ARTIK DENIZ BITTI.!!
HANI KANUN CIKARMISLARDI.!! OVE OVE BITIREMEMISLERDI!!YANI (AL- TUT- SAT) KIRA ODER GIBI EV SAHIBI OLMA UYDURMASI ALTINDA MILLETI KANDIRMLARDI!! (MORTGAGE).lelele
YANI BEN BU AL-TUT-SAT YASASINA BEN MEZARDA EV SAHIBI OLMA YASASI DIYORUM!!.brv
[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/z?s=%5EBVSP&t=1d&q=c&l=on&z=m&a=v&p=s[/IMG]Valor do índice:[B]47,901.37 [/B]Hora da transação:2:00PM ESTVariação:[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] [B]2,881.53 (5.67%).kom.kom[/B]Fechamento prévio:50,782.90Abertura:50,742.95Variação do dia:47,901.37 - 50,742.95Em 52 semanas:45,295.00 - 73,920.00
Dow Jones Industrial AverageINDU (INDEX) 10,855Change:-288.57-2.59%Volume:41.20M10:10am
[IMG]http://i.mktw.net/1.gif[/IMG] [IMG]http://i.mktw.net/1.gif[/IMG] [IMG]http://i.mktw.net/1.gif[/IMG] [IMG]http://i.mktw.net/1.gif[/IMG][IMG]http://www.marketwatch.com/charts/int-adv.chart?symb=INDU&sid=1643&time=8&startdate=&enddate=&freq=1&comp=&compidx=aaaaa%7E0&uf=7168&ma=1&maval=50&type=4&size=1&lf=1&lf2=4&lf3=0&style=1013&mocktick=1&rand=343116402[/IMG]
[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/b?s=%5EIXIC[/IMG]Index Value:[B]2,095.05[/B]Trade Time:10:35AM ETChange:[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] 88.29 -(4.04%)
şeker
bayramınız kutlu olsun arkadaşlar
Arjantin de tetiğe basan Citibank tı:) O zaman krizin kriz olması Arjantinde 1 hafta sürmüştü. Bizdeki beklentim 2 gün içinde açığa çıkış.. Artık daha hızlı iletişiyoruz..
Allahtan 3 gün tatil var:) 3 gün daha para çekemesler:)
Hihhh hiiihhh heriflerin paracıkları mahsur kaldı:)
DJIDowjones10,857.35-285.78-2.5710,802.6311,139.94IXICNasdaq Comp.2,106.83-76.51-3.562,097.882,152.69GSPCS&P 5001,175.41-37.60-3.111,169.181,209.06GSPTSEToronto11,769.67-356.33-2.9111,769.6712,292.14MERVBuenos Aires1,685.76-6.64-0.391,685.761,707.77BVSPSão Paulo47,983.07-2,799.83-5.5247,901.3750,742.95MXXMexico25,111.93-481.84-1.8825,111.9325,577.18
bovespa bizimle bayramlaşmaya geliyor.
kayahanın hizmetinde sınır yok. Almanca, İngilizce derken İspanyolcaya da el attı. Çince ve Japonca versiyonları çok yakında.
Arkadaşlar bugünden hepinizin Ramazan Bayramını kutluyorum.
Tüm sevdiklerinizle birlikte nice mutlu bayramlar dilerim.
SYG. SVG.