Selamlar Saraylı Abi.
Umarım iyisindir.
Hoşgeldin tekrardan, seni görmek buralarda çok güzel.
Jelibon.
Printable View
Selamlar Saraylı Abi.
Umarım iyisindir.
Jelibon.
[quote=jelibon;392478]Selamlar Saraylı Abi.
Umarım iyisindir.
Jelibon.[/quote]
eyv jelibon,
iyiyim ,
biraz sağlıkla ilgili problemlerim oldu :oama şimdi daha iyiyim,:::
selamlar güzel kardeşim...:)
Sn Saraylı , hoşgeldiniz, ben de yerimi aldım :)
[quote=saraylı;374759]Geçenlerde EWI sitesinde güzel bi yazı okudum :siz trader olarak hangi dalgayı yapıyorsunuz diye..::::..:
bunu voba uyarlayayım şimdi::..:
[FONT=Comic Sans MS]1.dalga:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]he abim güzel işmiş bu vala,alıyoz satıyoz,sistemmi, ne sistemi yaw..:D[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]2.dalga:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]vay .....,vay.....,ne menem iş bu,yok böle olmaz bu iş abi,ew ve ta örenecem,iyi bi sistem nerde var,?....:..:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]3.dalga:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]olay bundan ibarettir,herkesten farklı olduğumu biliyodum zaten,bu kurduğum sistem feci bişi,adını [B]pala[/B]ndöken koydum....::::D[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]4.dalga:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]üleyyyn, ben bu sisteme başladım,sistem palayı dökeceğine beni döktü,neyse para yönetimim eksikmiş anladım,bi de Nalıncıyı ekliyim,saraylı dediydi...:..:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]5.dalga:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]yaw fena değil ama şu kazandıklarımızı geri vermesek,bi de disiplinim yok hala,yoksa iyi iş...:D[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]a dalgası:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]hay .....,bi insanda kısmet olacak kardeşim,yoksa ne yapsan boş...bi de stresimi yönetemiyorum,meditasyona başladım...:..:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]b dalgası:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]asla yılmak yok,bi işi bıraktığın zaman yenilirsin diye bişi okumuştum zaten,saraylı abim iyiki varsın...:D:D[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]c dalgası:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS].......[/FONT][URL="http://www.freesmileys.org/smileys.php"][FONT=Comic Sans MS][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-angry019.gif[/IMG][/FONT][/URL][FONT=Comic Sans MS]......[/FONT][URL="http://www.freesmileys.org/smileys.php"][FONT=Comic Sans MS][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-angry019.gif[/IMG][/FONT][/URL]
[FONT=Comic Sans MS]maalesef başladığım yere döndük iyimi,en iyisi bunun başına bi adam oturtiym de o yapsın,ben ona az para verirrim,robot gibi yaw...::::D:..:[/FONT]
[URL="http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/big/big-smiley-003.gif[/IMG][/URL][URL="http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/big/big-smiley-003.gif[/IMG][/URL][URL="http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php"][IMG]http://www.freesmileys.org/smileys/big/big-smiley-003.gif[/IMG][/URL][/quote]
İnş Solotürk sistemi ile traderın 3.dalgasını yaşarız....:..::rolleyes:;)
:)
[quote=dakota;392467]hoşgeldiniz, merak ve sabırla bekleyeceğiz...[/quote]
[quote=anonimm;392491]Sn Saraylı , hoşgeldiniz, ben de yerimi aldım :)[/quote]
tşk ler dakota ve anonimm..sizi fazla bekletmeyeceğim,...;)
Sistemin kodunu daha vermedim,ama sistemin son sinyalini şimdiden söyleyeyim;bir süre sonra zaten siz bakacaksınız.
16/2 de 72.450.....uzun
İS= 74.575
72.450 den beri uzunda, 74.575 renkolar tarafından aşağı kırılırsa kısaya geçer ..
Solotürk üniversal bir sistem,sadece kutu boyunu renkonun değiştirerek,tüm piyasalara uygulayabilirsiniz.
dow,dax,euro/usd,vix,altın,u30,eregl,tcell,u100....v.s....
Hocam inşaallah hep burada kalirsiniz da içine ettiğim portu derler toplarız sayeniszde...
Saraylı abi hoşgeldin. Seni yeniden görmek güzel.
Solotürk Şubat ayı:
69.900.....al
72.125.....sat..........2225
72.275.....al...........-150
72.125....sat..........-150
72.275....al............-150
73.400....sat..........1125
73.550 ....al...........-150
73.400...sat...........-150
73.275....al...........125
73.925 ...sat..........650
74.075...al.............-150
74.650...sat...........575
73.350....al............1300
73.200...sat...........-150
72.575....al...........625
73.550....sat.........975
72.950...al............600
73.100...sat..........150
72.450...al............650
72.325...sat..........-125
72.450...al...........-125
75.175....kapanış.....2725
-------------------------
21 trade,12 karlı,9 zararlı
kar=10425 puan:::
ort kar=964
ort zarar= 127
kazanma oranı=12/21= %57
ort kar/ort zarar= 7.59
Performans= 12/9* 7.59= 10.11
yanlış bakmadıysam ya da yanlış hesap yapmadıysam şubat böyle...
değerlerde kom ve kayma yoktur.
[quote=kulmer;392540]Hocam inşaallah hep burada kalirsiniz da içine ettiğim portu derler toplarız sayeniszde...[/quote]
kulmer bozma moralini,Solotürk geliyoooo....:..:+.
[quote=matador38;392542]Saraylı abi hoşgeldin. Seni yeniden görmek güzel.[/quote]
selamlar matadorum...:)
saraylı bey hosgeldiniz.
[quote=rüzgar;392547]saraylı bey hosgeldiniz.[/quote]
hoşbulduk rüzgar,
tşk ler...:)))
Sarayalı patron hoşgeldiniz
Bakıyorum yine eliniz boş gelmediniz, kolay gelsin.:).brv.brv.brv
Deniz kenarında boş yerede ben geçeyim şöööyle manzaralı:D
[quote=bull market;392549]Sarayalı patron hoşgeldiniz
Bakıyorum yine eliniz boş gelmediniz, kolay gelsin.:).brv.brv.brv
Deniz kenarında boş yerede ben geçeyim şöööyle manzaralı:D[/quote]
hoşbulduk bull,
geç abim istediğin yere...:)
Sayın Saraylı abi hoş geldin
[quote=kemal52x;392552]Sayın Saraylı abi hoş geldin[/quote]
hoşbulduk Kemal...;)
MS lazım bunun için sanırım, indirip kuralım bari
Sn. Saraylı, hoşgeldiniz. Sizi yeniden görmek, gerçekten güzel...
[quote=anonimm;392556]MS lazım bunun için sanırım, indirip kuralım bari[/quote]
anonimm bi MS kur yaa,zor değil...
değecek bence..;)
[quote=özdenil;392557]Sn. Saraylı, hoşgeldiniz. Sizi yeniden görmek, gerçekten güzel...[/quote]
sağolasın özdenil hoşbulduk..
market profile nasıl gidiyo? bak unutmamışım...:D
[quote=saraylı;392561]anonimm bi MS kur yaa,zor değil...
değecek bence..;)[/quote]
Kurdum bile :)
[QUOTE=saraylı;392562]sağolasın özdenil hoşbulduk..
market profile nasıl gidiyo? bak unutmamışım...:D[/QUOTE]
Maşallah hakikaten. Gayet iyi gidiyor, Sn. Saraylı...
[quote=saraylı;392544]Solotürk Şubat ayı:
69.900.....al
72.125.....sat..........2225
72.275.....al...........-150
72.125....sat..........-150
72.275....al............-150
73.400....sat..........1125
73.550 ....al...........-150
73.400...sat...........-150
73.275....al...........125
73.925 ...sat..........650
74.075...al.............-150
74.650...sat...........575
73.350....al............1300
73.200...sat...........-150
72.575....al...........625
73.550....sat.........975
72.950...al............600
73.100...sat..........150
72.450...al............650
72.325...sat..........-125
72.450...al...........-125
75.175....kapanış.....2725
-------------------------
21 trade,12 karlı,9 zararlı
kar=10425 puan:::
ort kar=964
ort zarar= 127
kazanma oranı=12/21= %57
ort kar/ort zarar= 7.59
Performans= 12/9* 7.59= 10.11
yanlış bakmadıysam ya da yanlış hesap yapmadıysam şubat böyle...
değerlerde kom ve kayma yoktur.[/quote]
Şubat ayı zararlarına baktığım zaman;malum benim işim hep zararladır:rolleyes:, 9 adet zarar var, bunun 7 tanesi 150 puan,2 tanesi de 125 puan ...ort zarar=127 puan...
Bu sistemde tuhaf ama ,belli bir dönemdeki ort zararınızı siz seçiyorsunuz...
şöyle: benim yaptığım gibi ort zarar 150 puan civarında olsun derseniz,sistemin parametrelerini ona göre seçiyorsunuz...
yok eğer 300 puana kadar çıkabilir sorun yok benim için derseniz,yine parametreleri ona göre değiştiriyorsunuz...
Sistemin kodunu verdikten sonra bu konuya tekrar döneceğim.
Ancak; bir aydaki zararlı trade sayısını tabi seçemezsiniz,dalganın karakterine göre bu aydan aya değişir.Bunu kontrol edemeyiz.O kadar da olsun.:rolleyes:
Hocam o zararli işlemler kapanmasa ve taşinsa nerede ise hepsi kar yazcekmiş yaff...
[quote=kulmer;392569]Hocam o zararli işlemler kapanmasa ve taşinsa nerede ise hepsi kar yazcekmiş yaff...[/quote]
Disiplin sağlamak için ama o zararlar da mutlaka yapılmalı,zaten başta hangisinin zarar olacağını bilmiyoruz ki?:confused:
Saraylı hocam, ms'de auto tiling off mu olacak?
[quote=anonimm;392577]Saraylı hocam, ms'de auto tiling off mu olacak?[/quote]
anonimm o ne yaw,yeni versiyonda var herhalde bende yok öyle bişi?
yeni versiyon sahibi bi arkadaş yanıtlarsa iyi olur...:rolleyes:
[quote=saraylı;392465]Bu gece ov li hakim dalga yapısını,sistemin gerekliliği ile ilgili düşünceleri,gürültü ve yatay hareket kavramlarını ve bunları azaltmanın gerekliliğini ve bunun için de Renko grafikleri ,belirttim.
Bu gecelik bu kadar yeterli olsun,yarın seanstan sonra,geceleyin Solotürk'e devam edeceğiz.
:)[/quote]
Sistem kurulumunda burda kalmıştık,
Renko grafiklerde...devam ediyorum...
[quote=saraylı;392462]Renko grafları daha iyi tanımak için harika bir video aşağıdaki linkte,ingilizce bilen arkadaşlar yararlanabilir.Çok güzel anlatmış.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=vMCC9Ay5Cbw[/URL][/quote]
Dün verdiğim Renko grafları anlatan videodan çok güzel bir saptama,buraya tercüme ediyorum:
-Renko grafikler sadece fiyat hareketi üzerine kurulmuştur.
-Gürültüyü ve yatay hareketi filtre eder.
-Destek ve dirençleri net olarak gösterir.
-Trendleri ve trend dönüşlerini net olarak gösterir.
-Trendlerin teyidinde kullanılır.
-Sadece fiyat hareketi olarak kullanılabilir.
-Diğer teknik analiz göstergeleriyle de kullanılabilir.
Bu son 2 cümle çok önemli ,sadece renkoyu kullanabildiğimiz gibi üzerlerine ho ya da tg de atabiliyoruz.İşte Solotürk te de bu özellikten yararlanacağız.
[quote=saraylı;392578]anonimm o ne yaw,yeni versiyonda var herhalde bende yok öyle bişi?
yeni versiyon sahibi bi arkadaş yanıtlarsa iyi olur...:rolleyes:[/quote]
Buldum, ekranda birden fazla chart açık olunca otomoatik kaydırıyormuş :)
Endeks kontratlarında renko kutu boyunu 100 puan olarak seçiyoruz.Bu demektir ki 4 kademe olan 100 puana kadar bütün hareketler ki ,buna gürültü diyoruz,filtre edilecektir.
Gürültüye karşı ilk mücadele demekki[B] 100 lük renko[/B] kullanmak olmaktadır.
İkinci olarak; bir renko kutu çizildiğinde,üzerine bir ho ya da tg attığımızda ,bunlar normal olarak kapanışla hesaplanırken,biz kutuyu daha iyi karakterize etmesi için,kutunun kapanış-yüksek ve düşüğünün belirlediği pivot değerini kullanacağız...
P=(H+L+C)/3 şeklindeki pivotu kullanarak ho ve tg lerde daha yumuşak bir görüntü elde etmeyi umuyoruz.
Biliyorsunuz pivot,MS ta typical price şeklinde hazır var,formüle kapanış yerine bunu koyacağız.
Şu halde grafı renko yaptık ve renko çubuğunun da pivotunu formülde kullanacağız;bu 2 olay bizi gürültüden kurtaracaktır.
Vadeli endeks kontratlarında [B]15' lık grafiği[/B] açıyoruz.
Fiyat üzerine çift tıklıyoruz.Renko yu seçiyoruz,parametreye gidip 100 puanı belirtmek için[B] 0.100[/B] yazıyoruz.
Çıkan düşen renklerini istediğimiz gibi seçiyoruz.
Bu şekilde Renko grafik altyapı olarak hazırdır.
[quote=saraylı;392597]Vadeli endeks kontratlarında [B]15' lık grafiği[/B] açıyoruz.
Fiyat üzerine çift tıklıyoruz.Renko yu seçiyoruz,parametreye gidip 100 puanı belirtmek için[B] 0.100[/B] yazıyoruz.
Çıkan düşen renklerini istediğimiz gibi seçiyoruz.
Bu şekilde Renko grafik altyapı olarak hazırdır.
:)[/quote]
Hocam, 15'lik grafikte en tepede 20/2/2012 13,45 de oluşan bir yeşil bar var, high: 75 300, low: 75075, bunun seçtiğimiz 100 puan ile ilgisi varmı? çünkü 100 puan seçildiğinde bu değerler oluşuyor
[quote=anonimm;392603]Hocam, 15'lik grafikte en tepede 20/2/2012 13,45 de oluşan bir yeşil bar var, high: 75 300, low: 75075, bunun seçtiğimiz 100 puan ile ilgisi varmı? çünkü 100 puan seçildiğinde bu değerler oluşuyor[/quote]
evet bende de değerler aynı...
tabi ilgisi var,mesela kutu boyunu 200 puan yaparsanız o değerler değişir...
100 puanda kalacak...
Gürültüye karşı 2 yöntem uyguladık,şimdi bakalım yatay harekete karşı ne yapacağız?:confused:
Trend/yatay hareket olayında; mesela bir EMA kullandığımızda; emanın periodu düşük ise tepe ya da dibi güzel yakalıyor ama oluşan trend boyunca,trende karşı en ufak bir düzeltme ya da tepkide,fiyat tarafından kesilip,bizim silkelenmemize neden oluyor.
Eğer emanın periodunu yüksek tutarsak; bu sefer de trendde silkelenmiyoruz,ama tepeden ya da dipten dönüşlerde geç sinyal verip ,bizim uzakta işlem yapmamıza neden oluyor.
Bu zaten sistem tasarımındaki temel problemlerden biridir.
EMA' yı öyle tasarlamak lazım ki;trend sırasında emanın periodunu otomatik olarak ,mümkün olduğunca büyütsün,trend sırasındaki zıt yönlü hareketlerden etkilenmemek için....
...veee tepe ya da dibe yaklaştığı zaman da ,sinyalin gecikmemesi için emanın periodunu mümkün olduğu kadar küçültsün,sinyal gecikmesin diye ve bunu yine kendi kendine yapsın...
Bu takdirde t/yh durumu için önemli bir koz elde etmiş olacağız.
Bu bir değişken periodlu EMA dır ve bu gece 21.00 den sonra bununla devam edeceğiz...
Biraz piyasaya bakayım...:)
Üstat soruyu yine ben sorayım, zaman geçince önceki tuğlaların rengi ya da yerleri değişebiliyormu? yoksa bende mi bir terslik var?
[quote=anonimm;392616]Üstat soruyu yine ben sorayım, zaman geçince önceki tuğlaların rengi ya da yerleri değişebiliyormu? yoksa bende mi bir terslik var?[/quote]
Renko eski çizilmiş tuğlaları değiştirmez,ama tanımı uyarınca bir tuğlayı çizerken kapanış -yüksek ya da düşük değişeceğinden ,o tuğlayı değiştirebilir.
Dün verdiğim videoda bu güzel anlatılmış.Bu konuya tekrar döneceğim.