-
[quote=saraylı;392652]Bir de önce renkolara alışmak gerek...
Diyelimki yukarı yeşil kutular var...yeni bir yeşil çizmek için bir tam kutu boyu olan 100 puan piyasa hareket etmeli,eğer bu olmazsa yeni kutuyu çizmez hiç...bu önemli...
bir de kutunun sınırları önemli,mesela son düşüş kutusu bende üst sınırına cursorı getirince 73.850 de alt sınrına getirince ise 73.750 de...
[B]bu haliyle[COLOR=red] 3. yoruma göre[/COLOR] sistem sata geçti kapanışa yakın,yani mor ile mavi arasındaki aralığı aşağıya kırdı...tekrar al vermesi için 73.950 deki maviyi yukarı kıran bir kutu gerek[/B]....[/quote]
sat veren kutunun altında bi kutu daha geldi,kahverengi daha teyid için kırılmadı..
-
[quote=saraylı;392690]sat veren kutunun altında bi kutu daha geldi,kahverengi daha teyid için kırılmadı..[/quote]
bu son gelen kırmızı kutunun üst sınırına cursorı getirin ,bende 74.750 gözüküyor...demek buranın üzerinde bi tam kutu boyu hareket olursa yeşil kutuyu çizer,...
amma Solotürk'ün al vermesi için 74.950 deki mavi çizgiyi yukarı kesen yeşil kutu gerek..
-
Biraz da dalga teorisi ile duruma bakalım mı?:::
-
ben de kanal çalışması ekleyeyim renko 60 lık grafikte, görünüşe göre ara desteğe gelmiş, tepki vermesi olası
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img394.yukle.tc/images/5785a.png[/IMG][/URL]
-
[quote=saraylı;392452]
Dalga Teorisi açısından endeks kontratlarında durum barizleşmeye başladı.Kasım 2010 başında 92450 tepesinden beri devam edegelen yatay aşağı seyir,başlarda anlaşılmaz gibi dursa da ,şu an geldiği nokta itibarıyla kendini daha fazla açıyor.
92450 den aşağı başlayan dalganın,cycle dereceli 2007 de başlamış olan düzeltme dalgasının, primary dereceli C alt dalgası olduğunu düşünüyorum.
Kasım 2010 dan beri de bu primary C 'nin ,C.1 intermediate alt dalgasını 11.8.2011 de 58.250 de tamamlamış olabiliriz.Bu noktadan beri başlamış olan C.2 intermediate dalgasının içindeyiz halen...
Bu dalganın da minor dereceli alt dalgası 25.11.2011 de 59.000 seviyesinden yukarı yönlü başlamış olması yüksek ihtimal..
59.000 den başlayan bu dalganın da , 9.1.2012 de 59.800 den itibaren başlamış olan minute dereceli yukarı yönlü dalgası içinde olabiliriz.
[B]59.800 den yukarı başlayan minute dereceli dalganın da, 3.2.2012 de 74.150 den başlamış olan minuette dereceli 4.alt dalgası içinde olmamız yine yüksek ihtimal[/B]...[/quote]
74.150 den başlayan yatay hareket hala devam ediyor.İçinde aşağı yukarı küçük trend parçacıkları var,ama bu kırılma getirmedi.
Şu anda bu hareketi en başta ov li dalga yapısında belirtmiş olduğum gibi hala bir 4.dalga olarak düşünmekteyim.Eğer öyle ise ,önümüzdeki 6-8 günde piyasanın 70.000 altına sarkması ve orada dip yaparak bu 4.dalgayı bitirmesi olası...:rolleyes:
Bu hareketin alternatifi ise 59.800 den gelen yükselen trendin devamı 5. dalga ile..:confused:
birazdan 4.dalgayı sayacağım bir grafik koyacağım....:cool:
-
günaydınlar,...
renkolar hayırlı olur inşallah,.....
-
[quote=indregandi;392718]günaydınlar,...
renkolar hayırlı olur inşallah,.....[/quote]
günaydın gandi,nasılsın,
inş,hayırlı olmazsa başka sisteme geçerim...::::..:
hayırlı olana kadar değiştiririm...:rolleyes:
-
Saraylı abi gny
bu renko barları meta trader da oluşturabilirmiyiz? yoksa metastock mu gerekli?
-
[quote=saraylı;392716]74.150 den başlayan yatay hareket hala devam ediyor.İçinde aşağı yukarı küçük trend parçacıkları var,ama bu kırılma getirmedi.
Şu anda bu hareketi en başta ov li dalga yapısında belirtmiş olduğum gibi hala bir 4.dalga olarak düşünmekteyim.Eğer öyle ise ,önümüzdeki 6-8 günde piyasanın 70.000 altına sarkması ve orada dip yaparak bu 4.dalgayı bitirmesi olası...:rolleyes:
Bu hareketin alternatifi ise 59.800 den gelen yükselen trendin devamı 5. dalga ile..:confused:
birazdan 4.dalgayı sayacağım bir grafik koyacağım....:cool:[/quote]
[IMG]http://d1202.hizliresim.com/u/p/2wxlp.jpg[/IMG]
-
[quote=matador38;392731]Saraylı abi gny
bu renko barları meta trader da oluşturabilirmiyiz? yoksa metastock mu gerekli?[/quote]
gny matador,
MS ta var tabi ama metatrader da var mı,kullanmadığım için bilmiyorum,olması gerek...:confused:
-
3/2 den başlamış olan yatay hareketi yukardaki saatlik grafikteki gibi şu anda sayıyorum,[B]bireysel algılamama göre[/B]...
Yalnız mor B dalgası henüz bitmemiş olabilir ;o zaman 75.300 üzerinde yeni bir tepe gelebilir ve B yi bitirir.Tekrar aşağı döner.İsrarlı olarak o noktadan yukarı gidiş devam ederse, bu yapı bozulur ve belirttiğim alternatif yukarı yönlü 5.dalga devreye girer.
Ancak 59.800 den beri yukarı düzgün çıkış kanalının bir süredir dışında geziyor olmamız ,4.dalga olasılığını kuvvetlendiriyor.
Eğer öyle ise 3. dalganın 4.alt dalga seviyesi olan 69.350 civarına düşüş gelmesi mümkün....
:)
-
Sn Saraylı hoş geldiniz, Solotürk için teşekkürler, Allah razı olsun, sizin için duacıyım.
Bir konuda uyarmak istiyorum. Renko grafik sadece bende olmuyorsa, eğer sabit bir başlangıç tarihi seçilmez ise her bar değişiminde grafik değişiyor. Yani başlangıç değerinin üzerine H=100 puan kutular çizildiği için başlangıç noktası değişince kutular değişiyor. Bundan kurtulmak için başlangıç tarihini sabitlemek gerekiyor.
Bu durumda herkesin başlangıç tarihi farklı olacağından sistemler tek değerde al - sat vermeyecek sonuçta bazıları kazanırken bazıları kaybedebilir...
-
[quote=hilmi;392735]Sn Saraylı hoş geldiniz, Solotürk için teşekkürler, Allah razı olsun, sizin için duacıyım.
Bir konuda uyarmak istiyorum. Renko grafik sadece bende olmuyorsa, eğer sabit bir başlangıç tarihi seçilmez ise her bar değişiminde grafik değişiyor. Yani başlangıç değerinin üzerine H=100 puan kutular çizildiği için başlangıç noktası değişince kutular değişiyor. Bundan kurtulmak için başlangıç tarihini sabitlemek gerekiyor.
Bu durumda herkesin başlangıç tarihi farklı olacağından sistemler tek değerde al - sat vermeyecek sonuçta bazıları kazanırken bazıları kaybedebilir...[/quote]
çok tşk ederim Hilmi Bey,
dediğiniz önemli,bu başlangıç değerini nasıl sabitleyeceğiz,biraz açar mısınız?Gerçi bende şimdilik değişmiyor ama?
-
Sn. saraylı sayımlar harika, bence doğru sayım doğru iz üstündesiniz, bireysel algılamanıza katılıyorum, kolay gelsin.+..brv
-
[quote=bull market;392737]Sn. saraylı sayımlar harika, bence doğru sayım doğru iz üstündesiniz, bireysel algılamanıza katılıyorum, kolay gelsin.+..brv[/quote]
eyv abim,
sayım doğru değilse de sistemler var nasılsa..:)))
-
[QUOTE=saraylı;392736]çok tşk ederim Hilmi Bey,
dediğiniz önemli,bu başlangıç değerini nasıl sabitleyeceğiz,biraz açar mısınız?Gerçi bende şimdilik değişmiyor ama?[/QUOTE]
Grafiğin üzerinde alt kısımda tarih yazan bölüm üzerinde maus sağ tıklanınca açılan pencereden X-Axis Prorerties seçilir, açılan pencereden başlangıç tarihi seçilebiliyor.
Umarım yeterli olur.
-
Bu arada eski bir dosttan selam var::::
"1923" ben burdayım hala diyor...
dün 15.30 da 74.900 den sat vermiş...:..:
-
[QUOTE=saraylı;392452]İlkönce şunu ifade edeyim:
Dalga Teorisi açısından endeks kontratlarında durum barizleşmeye başladı.Kasım 2010 başında 92450 tepesinden beri devam edegelen yatay aşağı seyir,başlarda anlaşılmaz gibi dursa da ,şu an geldiği nokta itibarıyla kendini daha fazla açıyor.
92450 den aşağı başlayan dalganın,cycle dereceli 2007 de başlamış olan düzeltme dalgasının, primary dereceli C alt dalgası olduğunu düşünüyorum.
Kasım 2010 dan beri de bu primary C 'nin ,C.1 intermediate alt dalgasını 11.8.2011 de 58.250 de tamamlamış olabiliriz.Bu noktadan beri başlamış olan C.2 intermediate dalgasının içindeyiz halen...
Bu dalganın da minor dereceli alt dalgası 25.11.2011 de 59.000 seviyesinden yukarı yönlü başlamış olması yüksek ihtimal..
59.000 den başlayan bu dalganın da , 9.1.2012 de 59.800 den itibaren başlamış olan minute dereceli yukarı yönlü dalgası içinde olabiliriz.
59.800 den yukarı başlayan minute dereceli dalganın da, 3.2.2012 de 74.150 den başlamış olan minuette dereceli 4.alt dalgası içinde olmamız yine yüksek ihtimal...[/QUOTE]
[B]Abi bu sayımını doğru anlamışmıyım? i ve ii olan yeri yorumda bulamadığımdan kendim yerleştirdim.[/B]
[img]http://666kb.com/i/c1g1wkr7u2ba73ij0.png[/img]
-
[quote=hilmi;392735]Sn Saraylı hoş geldiniz, Solotürk için teşekkürler, Allah razı olsun, sizin için duacıyım.
Bu durumda herkesin başlangıç tarihi farklı olacağından sistemler tek değerde al - sat vermeyecek sonuçta bazıları kazanırken bazıları kaybedebilir...[/quote]
Sn Hilmi, bundan eminmisiniz, bende de değişen birşey yok
-
[quote=matador38;392743][B]Abi bu sayımını doğru anlamışmıyım? i ve ii olan yeri yorumda bulamadığımdan kendim yerleştirdim.[/B]
[IMG]http://666kb.com/i/c1g1wkr7u2ba73ij0.png[/IMG][/quote]
Bravo matador,.brv.brv
Benim yerime sen ov li grafiği koymuş oldun ......lelele
aynen böyle saydım,
i ve ii de aynı yerde olmak üzere...
önce aşağı gidip C.2.c.4 bitecek sonra daha yukarısı var,C.2.c.5 =C.2 intermediate bitecek,bence tabi...:)
-
[QUOTE=saraylı;392749]Bravo matador,.brv.brv
Benim yerime sen ov li grafiği koymuş oldun ......lelele
aynen böyle saydım,
i ve ii de aynı yerde olmak üzere...
önce aşağı gidip C.2.c.4 bitecek sonra daha yukarısı var,C.2.c.5 =C.2 intermediate bitecek,bence tabi...:)[/QUOTE]
teşekkürler abi
Ancak tepede c.5 i bitirmeyip neden c.4 için aşağı gelmeyi bekliyoruzki? (sebeb EWO mu?)
-
[quote=matador38;392754]teşekkürler abi
Ancak tepede c.5 i bitirmeyip neden c.4 için aşağı gelmeyi bekliyoruzki? (sebeb EWO mu?)[/quote]
Ben dalgayı yukardaki gibi saydığım için,
piyasa bakıyo ,:rolleyes:
saraylı öle saymış ,aşşağ dönüyo...şaka,şaka, haa....::::..:
bu megalomani komik bişi yaw...:..:
matador şöyle:
61.900 den yukarı başlayan 3.dalga uzatma yaptı ve 4.a ile aşağı gelen düzeltme yatersiz kaldı bu dalganın hazmı için..
Halbuki 3.dalga için en azından bir %38 düzeltme bekleriz..piyasa bunu yapmalı..
ama dediğin gibi yukarı giderse bu da zaten alternatifimiz...sorunun cevabı bu...piyasa dinamiği ya da dalganın karakteri yani...
-
[QUOTE=saraylı;392758]Ben dalgayı yukardaki gibi saydığım için,
piyasa bakıyo ,:rolleyes:
saraylı öle saymış ,aşşağ dönüyo...şaka,şaka, haa....::::..:
bu megalomani komik bişi yaw...:..:
matador şöyle:
61.900 den yukarı başlayan [B][U]3.dalga uzatma yaptı ve 4.a ile aşağı gelen düzeltme yatersiz kaldı bu dalganın hazmı için..
Halbuki 3.dalga için en azından bir %38 düzeltme bekleriz..piyasa bunu yapmalı..[/U][/B]
ama dediğin gibi yukarı giderse bu da zaten alternatifimiz...sorunun cevabı bu...piyasa dinamiği ya da dalganın karakteri yani...
:)[/QUOTE]
saol abi. birşey daha öğrendim.
müsaden olursa benim alternatif sayımlarıda paylaşmak isterim.
-
[quote=matador38;392760]saol abi. birşey daha öğrendim.
müsaden olursa benim alternatif sayımlarıda paylaşmak isterim.[/quote]
est matador,
her zaman paylaş...:)))
-
Ben sn sarayli'ya bu katiliyorum, yurtdişiinin yükselişine de bakarsak orada da sürekli bitiriyorlar EW sayimlarında yükselişi ama bakiyorum ve son yükselişe C diyorlar iyi de C dalgasında 4 nerede diye ariyor um ama bulamıyorum.
Bizde de ben de israrla %38 gelir diye bekledim ve KISA lara yapiştim ama %38,2 yi birakın 23,6 da 2 li dip ile tekrar yukari atti.
zaman olarak 23,6 zamanda fiyat olrak ta 23,6 da kaldi düşüş.
38,2 geri alişta dir durup dinlenmek lazım ve sonraki dalgayi iyi irdelemek lazım
-
75200 ü ilk gördüğümüzde iç yapısını saydığım iki alternatifi sazan abinin topiğinde paylaşmıştım.
itikisel sayım: [url]http://666kb.com/i/c14zrlus2wuddw9fk.png[/url]
Düzeltme sayım : [url]http://666kb.com/i/c14zwxbj8mibbnjcw.png[/url]
güncel hali ise böyle
[img]http://666kb.com/i/c1g3qr2b2m87rjpn0.gif[/img]
-
equis sitesindeki bilgi:
[B]Questions about MetaStock Renko and 3 Line Break Charts.[/B]
Questions about MetaStock Renko and 3 Line Break Charts.
We have had a number of users ask why their Renko and 3 Line Break "bricks" change on their charts as time passes. Although it may seem at first glance to be a problem, this is actually normal behavior. Perhaps the following example will illustrate why.
Suppose you are loading 1000 periods (about 4 years) of data for a security, and the very first period has a close of 95, the second has 100, the third period has a close of 97, the fourth has a close of 103, and the fifth has a close of 107. We will use the default box size, which is 5. With a starting point of 95 (the first period), a brick would be made from 95 to 100, from the first day to the second. The second brick would extend from 100 to 105, from the second day to the fifth day. This is how the chart would begin, and all the rest of the bricks would begin and end on 5s and 0s on the Y-axis scale.
The next day, after collecting another period of data, the same number of periods is loaded (1000) but now the period which was second (close of 100) is first, and the period which was first (close of 95) isn't loaded. The first box would extend from 100 to 105, from the first day to the fourth day. The scale would be the same for the rest of the chart, since the difference between the closes for the previous first date and the new first date is the same as the box size.
Moving forward another day, you will see every single box on the chart change. As the new first box starts with a close of 97, every box on the chart now shifts to begin and end with a 7 or a 2 on the Y-axis. Although the day before the first 4 days were represented by a single brick, now we have the first 3 days represented by 2 bricks-from 97 to 102, for the first day to the second, and from 102 to 107, for the second day to the third. This is exactly how Renko and 3 Line Break is supposed to work, and as long as your chart that you load begins with the same date, the bricks will not change. But when the first loaded date changes, the bricks may or may not change, depending on the data and the box size used.
-
bu durumda 65500 verinin tümünü yüklemek hatayı azaltacaktır sanırım
-
tşk ler anonim,Hilmi Bey haklı bu durumda,data yükleme tarihini aynı yerde başlatmak lazım geçmişteki hiçbir tuğlanın değişmemesi için..
öyle anladım...bu durumda Emabandvar lar sanırsam değişmez ama,bazen tuğlalar değişik olacağı için kesişimler değişir...fark olur yani...
-
yine equis sayfasından
Calculation:
Renko charts are always based on closing prices. You specify a "box size" which determines the minimum price change to display.
To draw Renko bricks, today's close is compared with the high and low of the previous brick (white or black):
[LIST]<LI class=TAAZText>If the closing price rises above the top of the previous brick by at least the box size, one or more white bricks are drawn in new columns. The height of the bricks is always equal to the box size.
[*]If the closing price falls below the bottom of the previous brick by at least the box size, one or more black bricks are drawn in new columns. Again, the height of the bricks is always equal to the box size.[/LIST]If prices move more than the box size, but not enough to create two bricks, only one brick is drawn. For example, in a two-unit Renko chart, if the prices move from 100 to 103, only one white brick is drawn from 100 to 102. The rest of the move, from 102 to 103, is not shown on the Renko chart.
-
hocam üyeliğim daha yeni aktive oldu.teşekkür etme fırsatı bulamamıştım.bize balık tutmayı öğrettiğiniz için çok teşekkür ederim.arkadaşlardaki bar sorunu bendede var.ama emabandların değişmediğini sanıyorum.bendeki son emaband değerleri sırasıyla şöyle.74425-74575-74600 diğer arkadaşlarda yazarsa eşleştiririz.
-
[quote=kokohan23;392788]hocam üyeliğim daha yeni aktive oldu.teşekkür etme fırsatı bulamamıştım.bize balık tutmayı öğrettiğiniz için çok teşekkür ederim.arkadaşlardaki bar sorunu bendede var.ama emabandların değişmediğini sanıyorum.bendeki son emaband değerleri sırasıyla şöyle.74425-74575-74600 diğer arkadaşlarda yazarsa eşleştiririz.[/quote]
pardon 5dklıkmış o.15 dklık şöyle 74475-74625-74575
-
[quote=kokohan23;392791]pardon 5dklıkmış o.15 dklık şöyle 74475-74625-74575[/quote]
aynı bende de...doğru....;)
-
Sn Anonim bende İngilizce yok, yukarıdaki yazılarınızın önemli yerlerini özetlemeniz mümkün mü?
-
[quote=hilmi;392798]Sn Anonim bende İngilizce yok, yukarıdaki yazılarınızın önemli yerlerini özetlemeniz mümkün mü?[/quote]
Elbette,
ilk yazıda sizin yaptığınız uyarıyı yapıyor, verileri farklı tarih başlangıçlarıyla yüklediğimizde farklı renko tuğlaları elde edebilirmişiz
diğer yazıda ise renko tuğlalarının nasıl hesaplanıp dizildiğini anlatıyor, önceki tuğlanın üstü ve altına bakılarak, eğer fiyat önceki tuğlanın üstünde kutu boyu ya da fazlası kadar yükselirse beyaz kutu/kutular, eğer fiyat önceki tuğlanın altında kutu boyu ya da fazlası kadar düşerse siyah kutu/kutular diziliyor, eğer fiyat önceki kutu limitleri içinde dolanırsa tuğla oluşmuyormuş.
kutu=tuğla :)
-
[quote=saraylı;392796]aynı bende de...doğru....;)[/quote]
hocam şu anda vob 74500 gördüğü anda alacaz mı yoksa renkoların oraya gelmesini mi bekleyecez.renko oraya geldiğinde fiyat farklı olacak çünkü.o da işlemler de kaymaya neden olacak.
-
[quote=kokohan23;392802]hocam şu anda vob 74500 gördüğü anda alacaz mı yoksa renkoların oraya gelmesini mi bekleyecez.renko oraya geldiğinde fiyat farklı olacak çünkü.o da işlemler de kaymaya neden olacak.[/quote]
Fiyat oraya gelince alamayız,yeşil renko orayı keserse alacağız...
o kaymayı baştan kabul ediyoruz...:)
-
2 / 1 /2012 tariyle yüklü chartta grafik şöyle;
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img399.yukle.tc/images/4563a.png[/IMG][/URL]
-
[IMG]http://a1202.hizliresim.com/u/p/2x2dp.jpg[/IMG]
-
Bende 16.05 de 74 575 ile al verdi, 10 dakikalık özel grafik, bakalım sonra silinir mi?
Deneme amaçlıdır, bununla işlem yapmıyorum...