-
Sindi xu100 spot nerde ?
Son analiz 32300 asayası olmasa yukarya harket etme ister dedidim xu100 .Yukarya harket etme istek oldu .
amma sindi dikat olma gerek.
Neden dikat olma gerek ?
İki graf yakın /uzak verceyim.
İki grafta onem yeresi 35430 yeresi.
35430 neden onem ? Uzak yakın graf asayada
Cunki eyer 35430 üstesi olmaz beyaz X gosterdim alanda harket eder.
Uzak graf log bakmadım lineer
uzak graf
[IMG]http://i39.tinypic.com/xtyxu.png[/IMG]
yakın graf
[IMG]http://i43.tinypic.com/2cgf2aa.png[/IMG]
-
İlginç bir istatistik...
[URL="http://img132.imageshack.us/my.php?image=istatistik.jpg"][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/9373/istatistik.jpg[/IMG][/URL]
Saygıdeğer Arkadaşlar,
Benim yakalayabildiğim 1995 şubat - nisan dönemi(12 hafta açılışın üstünde kapanış) hariç, bu yükseliş kadar (henüz 11 hafta oldu) istikrarlı bir dönem yok.13 uğursuz sayıdır der 2 hafta daha açılış üstü kapanış yaparsa, kısa kollamak üzere bekliyor olacam 1,2 haftalık sert düzeltmeyi.(Tüm düşüşün %50 sine denk gelen 40.000 de)
Ben sevmem öyle 13. cuma falan deyip bugün gördüğü tepe nokta olan tüm düşüşün %38,2 sini kırmazsa yüksek hacimle haftaya, 30.000(%23,6) de bekliyor olurum long için.
Aralarda dans ederiz.
Bol şanslar...
-
[QUOTE=hexen;114747]Sindi xu100 spot nerde ?
Son analiz 32300 asayası olmasa yukarya harket etme ister dedidim xu100 .Yukarya harket etme istek oldu .
Neden dikat olma gerek ?
Uzak graf log bakmadım lineer
uzak graf
[IMG]http://i39.tinypic.com/xtyxu.png[/IMG]
yakın graf
[IMG]http://i43.tinypic.com/2cgf2aa.png[/IMG][/QUOTE]
savol baba.brv
-
[QUOTE=hexen;114747]Sindi xu100 spot nerde ?
Neden dikat olma gerek ?
[/QUOTE]
35430 üstesi shorts dikat olma gerek amma 35430 asayasında min 32500 yeresine potans eder.
-
[quote=mavi;114748]
saygıdeğer arkadaşlar,
benim yakalayabildiğim 1995 şubat - nisan dönemi(12 hafta açılışın üstünde kapanış) hariç, bu yükseliş kadar (henüz 11 hafta oldu) istikrarlı bir dönem yok.[B]13 uğursuz sayıdır[/B] der 2 hafta daha açılış üstü kapanış yaparsa, kısa kollamak üzere bekliyor olacam 1,2 haftalık sert düzeltmeyi.(tüm düşüşün %50 sine denk gelen 40.000 de)
ben sevmem öyle[B] 13. Cuma[/B] falan deyip bugün gördüğü tepe nokta olan tüm düşüşün %38,2 sini kırmazsa yüksek hacimle haftaya, 30.000(%23,6) de bekliyor olurum long için.
Aralarda dans ederiz.
Bol şanslar...[/quote]
fibonacci...;)
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, [B][COLOR=red]13[/COLOR][/B], 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987..........
-
hexen baba hosgeldin sefa getirdin
-
[QUOTE=SaNCaKTaR;114496]abıcımm biz üç markanın bayısıyız ticari markalar da var elimizde otomotıv va kamyon ve kamonet yokkk yok satıyoruz 45 gundur fabrıka yetıstıremıyor anlayın gerısı bu markalar renault-ısuzu-ford[/QUOTE]
Buna rağmen kısada inat ediyordunuz sanırım bir ara :confused:
-
[QUOTE=enorton;114500]BJKAS yine tavan 11,60 :)[/QUOTE]
Ona TVde biri bir şeyler diyordu. BJKAS diğer kuluplerden farklı her şeyi ile borsada şampiyonalr ligine girmesi bile 40 milyon doalr gelir sağlayacak mı ne demişti.
-
[QUOTE=furkan;114489]bizdeki işçi çıkartımları birazda "fırsat bulduk hafifleyelim" mantıgından kaynaklanıyor çok fazla ihtiyactan degil yani..
otomobil bayiisi arkadaslarla konusmustum izmirde "krediyle bile alım pek yook herkes nakit geliyor" dediler inanamadım yastık altında bukadar para varmış demekki..[/QUOTE]
[url]http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11697021.asp[/url]
[B]Otoyu alıyos kredi almıyos[/B]
Vatandaş, otomobilini yenilemek için yastık altından 2 milyar TL çıkardı.
Şubat’ta dibi bulan otomobil ve ticari araç satışları ÖTV indirimiyle birlikte mart ve nisan aylarında tavan yaptı. Ancak vatandaş, arabasını banka kredisiyle değil, yastık altı parasıyla aldı.
ÖTV indiriminin uygulandığı Mart ve Nisan aylarında 107 bin adet otomobil ve hafif ticari araç satıldı. Bu satış, ÖTV teşvikinin olmadığı Ocak ve Şubat aylarındaki satışlara göre yüzde 160’lık bir artışı ifade ediyor. Üstelik bu artış oranına ÖTV indiriminin henüz olmadığı 15 Mart’a kadar olan süre de dahil değil.
[B]2 milyar çıktı [/B]
ÖTV indiriminin olmadığı bu yılın ocak ve şubat aylarında ithal ve yerli olmak üzere toplam 41 bin 348 araç satıldı. Mart ve nisan aylarında ise ÖTV teşvikiyle satış rakamı 107 bine yükseldi. Bu veriler, ÖTV indirimi sayesinde mart-nisan aylarında en az 66 bin yeni araç satıldığını gösteriyor. Vatandaş 66 bin aracı almak için ortalama 30 bin lira fiyat üzerinden en az 2 milyar TL ödeme yaptı.
Peki, vatandaş bu 2 milyarlık ödemeyi nasıl yaptı? Bankalardan ne kadar kredi kullandı? İşte bu nokta çok çarpıcı. BDDK verilerine göre bankalar ocak ayında vatandaşa 5,2 milyar TL taşıt kredisi kullandırmıştı. Şubatta satışların azalmasıyla kredi 4,9 milyar TL’ye geriledi. Taşıt satışlarının patladığı mart ve nisan aylarında ise kredi miktarı artacağı yerde azalarak 4,7 milyara kadar geriledi. Yani arabalar banka kredisiyle değil, yastık altı birikimlerle ödendi.
[B]Para dışarı gitti[/B]
Peki ama vatandaşın yastık altından çıkardığı paranın ne kadarı Türkiye ekonomisine katkı sağladı? Otomotiv Distribütorleri Derneği verilerine bakıldığında, Mart ve Nisan aylarında satılan 107 bin 751 aracın yaklaşık 76 binini ithal araçlar oluşturdu. İthal araba satışlarının Türk ekonomisine katkısı vergi bazında oldu. Maliye bu sayede bir miktar ÖTV gelirinden olsa da; bir arabanın satışından ÖTV; KDV ve motorlu taşıtlar vergisi adı altında üç ayrı gelir toplamış oldu. Ayrıca bu araçların kullandığı akaryakıt satışı üzerinden de vergi topladığı düşünüldüğünde otomotiv satışlarındaki artış en fazla Maliye’ye yaramış oldu.
[B]İşte o çarpıcı tablo:
Araç satışı ve kredi kullanımı: [/B]
Aylar Yerli İthal Toplam Kullanılan kredi (milyon TL)
Aralık 16.584 25.494 42.078 5.397
Ocak 8.719 10.887 19.606 5.147
Şubat 8.384 13.358 21.742 4.937
Mart 18.138 36.973 55.111 4.819
Nisan 23.726 28.914 52.640 4.756
8 Mayıs itibariyle kredi kullanımı 4.718’e düştü…
* Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD)
-
[QUOTE=SEYYAH;114526]sabah benim sistem tokatladı...
SHORT yaptırdı tepeden tabii 1.000 puan verince durmaz bu 5 dk.peki ben SHORT ladım mı? HAYIR...bakın gözlerime ben yer miyim fake satışı :::
beylelikle 500 puanlık tokattan yırttım :::
[B]henüz dönüşe hazır değil piyasa.hazır olunca buraya yazarım.benden haber bekleyin :::[/B]
LONG ta yapmadım açıkçası bugün uykuluyum rehavet çöktü üzerime.seyrediyom denyoları.bana benim ayık halim lazım bayık halle trade olmaz :::[/QUOTE]
Roubini geldi aklıma ABD piyasalarında dönüş daha olmadı olunca söylerim dedi. DOW 6500den 8500e %35 yüksledi bekliyor illet dönüş vaktini.
-
[QUOTE=fXci;114537]graliçem sağlık olsun diyek dönüşümüz mühteşem olcek :::[/QUOTE]
Graliçem demişsin ya 7 numara diye bir komedi dizisi vardı TRTde. Oradaki Yusuf Güdük karakteri de platonik aşkına "Aslanım Gralıçam" derdi. Hey gidi hey...
-
[QUOTE=Astatin;114602]yok kimlikk hırsızlığı olmasın bi de çıtır kızlar ilgilensin diye 98 yazdım yaşımı..aslında 128 yaşındayım[/QUOTE]
Playboyun patronu gibisin yani .kom