-
[quote=trader38580;115132]usdytl. uzun ve kısa vadeli sayım.
[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/3853/usdytl3.png[/IMG]
[SIZE=3]buda daha yakından görünüşü. dipde kama( takoz) oluşuyor. yön yukarı [/SIZE]görünüyor.
[/quote]
sayımda problem var gibi (hangimizinkinde yok ki :D ).çok net göremiyorum ancak (1) nolu dalganın alt dereceli 5.dalgasının son dalgasında sorun var.itkilerde iii nolu dalga en kısa olamaz.5.4 ten sonra saydığın itkide iii nolu dalga en KISA görünüyor.olmaz...
yafu boşver doları...ALLAH cezasını versin doların :::
trader kırılmadın değil mi? eleştirdim diye.yafu zaten benim gözler pörtlek yanlışta görebiliyor olabilirim.baksana şu gözlere :::
-
[quote=trader38580;115143]üstelik dowu alırlarken. üstelik eurusd yi alırlarken. üstelik vobda sov beklenirken.
pzts günü "uzlaşmaya gidicem, burası 50 bin olur, gidecek cok yolumuz var" diyenlerin full short naraları attığınada şahit olabiliriz. yada benim full long diyişime.:D:D:Dgörücez bakalım.boks..boks..boks..boks..boks..boks..boks.[/quote]
Keşke full short diye bağırsak görebilecekmiyiz o günleri yakın zamanda.:..::..:
-
[URL="http://img269.imageshack.us/my.php?image=vob.jpg]"][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/6026/vob.jpg[/IMG][/URL]
Kısacı arkadaşlara benden destek elwave.vob günlük
-
bugün bir haber geçti matrikste belki sizinde dikkatinizi çekmiştir.
ABD IMF ye 100 milyar dolar kredi açmış.yahu hakikaten komedi adamlar matbaada kağıt basıyor onu yine kendi kurduğu ve patronu olduğu kuruma kredi diye veriyor sonra o kurumda dünya üzerinde köşeye sıkışmış devletleri faiz sarmalına alarak kafesliyor.yin mi yimen mi başlıyor onnan sonra.
bunun adı kepazeliktir.
-
Selam arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım. sizler kadar tecrübeli değilim 2 aydır vobda işlem yapıyorum.
pazartesi güne kadar iyi idi ama . pazartesi akşamına kısa ile girdim. çarşamba sabah olduğunda malumunuz. paramın yarısını süpürdü.
inatlada bekliyorum. 41350 kısa yapmıştım. hangi grafiğe baksam işin içinden çıkamadım. işin doğrusu dediğim gibi sizler kadar bilmem ben. ama altın fiyatları 950 doları geçmişken yükselen borsanın neden yükseldiğini bilmiyorum. inadımda bundandır zaten.
Aranızda herzaman para kazanan varmı. Hiç zarar etmeden pozisyon kapatan. Eğer varsa lütfen bizlere neye göre al sat kararını verdiğini söylesin. Bir türlü kendime sistem kuramadım. Nasıl yapmamı önerirsiniz. 10 dk. 15dk. günlük vs. macd. stos.
atao...ne den işlem yapıyorum ve java matrix programı var onda 5 dk. 60dk. günlük grafikler görünüyor. 10 - 15 - 20 dk.lıklar yok. sizce gereklimi.
cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
----------------------------
Ben yatırım danışmanı değilim. Sakın olaki söylediklerimden birşeyler çıkarmayınız. Yatırımlarınızı yaparken kendi kararlarınızı kendiniz veriniz.
-
daolar ve vix... dow artı bile kapasa haftasonu için hiç iyi sinyal vermiyor..
-
Sayım mbm tebrik ederim fdov 8353 görerek satış geldi nokta atışınız süper devamını dilerim..brv.brv
-
mbm ...dowf tam 8354 den döndü...
-
[B][COLOR=red]8.591[/COLOR][/B] tepesinden düşüş İTKİ gibi görünüyor.bu durumda bu yükseliş düzeltme olmalı.sayım doğru ise DOW'a vermeliler...bugün vermezler pazartesi diğer borsalarda kafese girecek kuşları ürkütmemek için...
yukarıda aşamadığı yerde fibo 38,2...belkide tesadüftür...
günlük MACD sat konumunda tüm dünyada olduğu gibi burada da zorla güzellik peşinde koşuyor babalar...
izleyelim bakalım belki böyledir sayım.değilse de canımız sağolsun be ölüm yok ya sonunda.
bu arada GM için gelecek hafta son hafta ...iflas bayrağını çekebilir...1 haziranda mı ne doluyordu süresi.
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs539.xs.to/xs539/09215/dji5dk611.png[/IMG][/URL]
-
[quote=erkan.;115149]Selam arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım. sizler kadar tecrübeli değilim 2 aydır vobda işlem yapıyorum.
pazartesi güne kadar iyi idi ama . pazartesi akşamına kısa ile girdim. çarşamba sabah olduğunda malumunuz. paramın yarısını süpürdü.
inatlada bekliyorum. 41350 kısa yapmıştım. hangi grafiğe baksam işin içinden çıkamadım. işin doğrusu dediğim gibi sizler kadar bilmem ben. ama altın fiyatları 950 doları geçmişken yükselen borsanın neden yükseldiğini bilmiyorum. inadımda bundandır zaten.
Aranızda herzaman para kazanan varmı. Hiç zarar etmeden pozisyon kapatan. Eğer varsa lütfen bizlere neye göre al sat kararını verdiğini söylesin. Bir türlü kendime sistem kuramadım. Nasıl yapmamı önerirsiniz. 10 dk. 15dk. günlük vs. macd. stos.
atao...ne den işlem yapıyorum ve java matrix programı var onda 5 dk. 60dk. günlük grafikler görünüyor. 10 - 15 - 20 dk.lıklar yok. sizce gereklimi.
Ben yatırım danışmanı değilim. Sakın olaki söylediklerimden birşeyler çıkarmayınız. Yatırımlarınızı yaparken kendi kararlarınızı kendiniz veriniz.[/quote]
Hoşgeldin erkan .. Böyük portfoyde sistemime göre hareket eder guccük portfoyde tekniğime göre trade ederim. sistemli ol/olma sürekli kazanman zor. Şirketler herzaman kar açıklayamıyosa sende herzaman kar yapamazsın.
Ulu orta kendini açık eden gazetelere çıkan [URL="http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/122010-500-TLyi-600-bin-TL-yapti.aspx"]gökhan fındık[/URL] var oda aramızda zati..sürekli kazanamadıvını söylemiş.. Gökan sistemsiz olduğunu söylüyo ondan örnek verdim.
java matrikste öyle ......o periyotları görebilmen için matriks gold alman lazım hacmine göre ataonline sana bağlar yeterliyse
-
[QUOTE=QUEEN;115152]mbm ...dowf tam 8354 den döndü...[/QUOTE]
bugunde bilsin meeaaaşşallah yapıştıralım mbm abiye :::
-
[QUOTE=erkan.;115149]Selam arkadaşlar,
Ben yatırım danışmanı değilim. Sakın olaki söylediklerimden birşeyler çıkarmayınız. Yatırımlarınızı yaparken kendi kararlarınızı kendiniz veriniz.[/QUOTE]
ben biraz bilgi vereyim nacizane vobix gereken yerleri düzeltsin..
piyasayla inat olmaz stoploss pozisyona girmeden belirlemelisiniz
Borsanın neden yükseldiği veya düştüğü vob için önemli değildir amaç yönü tayin edip o yönde pozisyon almak ve para kazanmaktır..
sistem için iki hareketli ortalama 50 10 günlük mesela kesince al sat gibi..
MACD 0 ı yukarı kesince al gibi..
41350 kısa için birşey diyemem stop yapmakta çok geç kalmışsınız..
Veya Astiye 4 porsiyon İskender Kola ile mükemmel sisteme sahip olabilirsiniz..
hiçbir traderın zararsız işlemi yoktur..Kolay gelsin bol şanslar...