[QUOTE=VOBiX;38274]dow paketi geçirmeye odaklandığı için verileri görecek yanı kalmadı.[/QUOTE]
Oyalama paketini geçirmek için düşmesi gerekmez mi?
Printable View
[QUOTE=VOBiX;38274]dow paketi geçirmeye odaklandığı için verileri görecek yanı kalmadı.[/QUOTE]
Oyalama paketini geçirmek için düşmesi gerekmez mi?
10480 ikisi içinde yeterliydi şimdilik.
çıksın hafta ortası düşer.
sevgiler.
[quote=jelibon;38257]çok bilion sen, daha yukardan yapsaydı mal citi.[/quote]
Sen de çok biliyorsun.Daha yukarıda yapsaydı isc yi daha yukarıdan geçirmiş olacaklardı city ye aynı kapıya çıkacaktı.Hedge ne demek bir sözlük gönderebilirim eve?
[QUOTE=hurricane;38278]Sen de çok biliyorsun.Daha yukarıda yapsaydı isc yi daha yukarıdan geçirmiş olacaklardı city ye aynı kapıya çıkacaktı.Hedge ne demek bir sözlük gönderebilirim eve?[/QUOTE]
2 aydır işc için yapıyor ha bu işlemleri, komik olma.
[QUOTE=jelibon;38279]2 aydır işc için yapıyor ha bu işlemleri, komik olma.[/QUOTE]
Harbiden yaa ISCTR utanmasa endeks 30dan çıakrtılacak yawf. Ne o tahtada 1 milyon lotluk bekleyen emri göremez hale geldik. GARANda 3-5 milyon lotlar havada uçuşuyor.
NTV de
açık oylama galiba...
[COLOR="Blue"]120 evet 57 hayır..[/COLOR]OYLAMA DEVAM EDİYOR......
131 Evet
63 Hayır....
NTV OYLAMA...
202 EVET
118 HAYIR..
Son durum
plan kabul edildi.
Vatana millete hayırlı olsun, küçük amerika olduk.
255 evet
167 hayır...
OYLAMA KABUL EDİLDİ.........
[COLOR="Red"]Planın kabulu için yeterli oyu geçti.....[/COLOR]
oylama bittiiiiiiiiii
Çok sert verdiler. Beklenti bitti.
Demokratlar akıllı insanlar. Lehte oy kullanmaları çok mantıklıydı. Cumhuriyetçilerin sayısı kabul için yetmiyordu. Plan seçimlere kadar idare etsin gerisi tufan! Durumu kurtarırsa seçime kadar demokratların oyu artar. Başarısız olursa seçimden önce çöküş olursa "elimizden geleni yaptık bu cumhuriyetçiler hırsları yüzünden Amerikayı bu hale düşürdüler" diyecekler. Aferin Obamaya...:D
[QUOTE=sentinus;38289]Demokratlar akıllı insanlar. Lehte oy kullanmaları çok mantıklıydı. Cumhuriyetçilerin sayısı kabul için yetmiyordu. Plan seçimlere kadar idare etsin gerisi tufan! Durumu kurtarırsa seçime kadar demokratların oyu artar. Başarısız olursa seçimden önce çöküş olursa "elimizden geleni yaptık bu cumhuriyetçiler hırsları yüzünden Amerikayı bu hale düşürdüler" diyecekler. Aferin Obamaya...:D[/QUOTE]
tam tersi de geçerli.
cumhuriyetçiler oy vermedi çünkü halka yalakalık yaptılar, biz bu planı size vergi çıkaracağı için kabul etmedik diyecekler. Amerikada halkın en çok sorguladığı şey vergidir. cumhuriyetçiler bu seçimde şansları olmadığını biliyordu, ve bir daha ki seçime yatırım yaptılar.
sevgiler.
nasıl bir volalite bu........adamı ipe götürür....
beklenti bitticilerle , beklenti daha yeni başlıyorcular kıyasıya çarpışıyorlar...........
[QUOTE=mbm;38291]nasıl bir volalite bu........adamı ipe götürür....
beklenti bitticilerle , beklenti daha yeni başlıyorcular kıyasıya çarpışıyorlar...........[/QUOTE]
benlenti bitticiler maçı önde götürüyorlar şimdilik..
yuhh artık eksiye bile geçti
10400 ve 10500 seviyeleri gerçekten önemli destekler altları uçurum...
4 gün kapalıyken 10900 den 10700 lere düştü diye 3000 puan gap yemiştik.
Şimdi de 10700 den 10300 e düştü. Sizce pazar ertesi kaç puan gap yeriz ki?.
Dow bu ne zaman ..ıçacağı belli olmuyor.
[quote=BULUT;38296]4 gün kapalıyken 10900 den 10799 lere düştü diye 3000 puan gap yemiştik.
Şimdi de 10700 den 10300 e düştü. Sizce pazar ertesi kaç puan gap yeriz ki?.
Dow bu ne zaman ..ıçacağı belli olmuyor.[/quote]
bir 3000 daha yiyelim orta yol bulunsum artık kurtarma planıda yok seans sonlarına ne sebeple çıkacak şimdi
tarzı ve uslubu kunusunda kayahanı ben de cok elestırmıstım ama adam haklı cıkıyor, yıgıdı öldür hakkını ver demişler.
Kurtarma planının işi cözemeyeceğini aklı başında bırcok ekonomıst dillendirdi, plan gecıcı nefes almaya yarar dediler, maalesef o bile olmadı. Geriye FEDin .50 puan faiz indirimi kaldı, ya sonra? Acaba sonrası kaos mu???
[QUOTE=artanis;38297]bir 3000 daha yiyelim orta yol bulunsum artık kurtarma planıda yok seans sonlarına ne sebeple çıkacak şimdi[/QUOTE]
Bir laf var hani,
Her gün ölmektense 1 kerede öleyim diye...
Yaw kardeşim bu kriz tantanası 1 yıldır başımızın etini yedi. Yavaş yavaş bizim sanayii sektörünü de etkilemeye başladı. Otomotivciler, demir çelikçiler bir sürü sektör zorda.
Dolar yükseldi de enflasyon düştü öyle mi?. Siz Ekim enflasyonunu görün eğer bu kur devam ederse. Tüm sektörler aç kurt gibi fiyatı artıracak bahane arıyor, dolar yükseldi böyle yaptık abi diyecekler. Ekim enflasyonu da zıvanadan çıkacak bence..
Madem öyle, batacak batsın, düşecek ev fiyatı düşsün de herkes kurtulsun kardeşim. Nedir bu 1 yıldır süründüğümüz.. Amerikadaki jonilere biz mi dedik gidin 100.000 dolarlık evi 200.000 dolara kredi ile alın diye..
Umarım türkiye bu krizi fırsata dönüştürür. Onun için tüm dünyanın dikkatini çekecek çok radikal kararlar almaları lazım... Özellikle direkt yatırımları cezbewdici kararlar. istihdama yönelik kararlar...O zaman biz karlı çıakrız.
Joniler mi.. Batsın ipneler... Canları cehenneme...
Bildiğim kadarıyla avrupalı lıderler haftasonu bıraraya gelıyor, ancak AB, ABD kadar kolay hızlı karar alıp uygulama refleksınden yoksun. Eger tahmınler doğruysa ve krızın faturası 2 trilyon doların uzerindeyse, kaosa doğru dortnala gıdıyoruz demektır.:(
[QUOTE=BULUT;38299]Bir laf var hani,
Her gün ölmektense 1 kerede öleyim diye...
Yaw kardeşim bu kriz tantanası 1 yıldır başımızın etini yedi. Yavaş yavaş bizim sanayii sektörünü de etkilemeye başladı. Otomotivciler, demir çelikçiler bir sürü sektör zorda.
Dolar yükseldi de enflasyon düştü öyle mi?. Siz Ekim enflasyonunu görün eğer bu kur devam ederse. Tüm sektörler aç kurt gibi fiyatı artıracak bahane arıyor, dolar yükseldi böyle yaptık abi diyecekler. Ekim enflasyonu da zıvanadan çıkacak bence..
Madem öyle, batacak batsın, düşecek ev fiyatı düşsün de herkes kurtulsun kardeşim. Nedir bu 1 yıldır süründüğümüz.. Amerikadaki jonilere biz mi dedik gidin 100.000 dolarlık evi 200.000 dolara kredi ile alın diye..
Umarım türkiye bu krizi fırsata dönüştürür. Onun için tüm dünyanın dikkatini çekecek çok radikal kararlar almaları lazım... Özellikle direkt yatırımları cezbewdici kararlar. istihdama yönelik kararlar...O zaman biz karlı çıakrız.
Joniler mi.. Batsın ipneler... Canları cehenneme...[/QUOTE]
Son zamanlarda bu moda oldu, sözüm size değil sayın BULUT, krızı fırsata dönüştürme tantanası... Allah aşkına bızım neremız sağlam, dış borca dayalı buyume bır ulkeyı nasıl sağlam yapar, düşük kur yuksek faız dongusu artık bu ortamda iş görmez... Rusya ve avrupadan dolayı artık ıhracat da eskı gunlerını mumla arar. Dısarıdan fon gırısı de durursa sonumuz arjantınden beter olur... Ne yazık kı ben o kadar olumlu olamıyorum, umarım sız haklı cıkarsınız.
Aslına bakarsanız herkes haklı herkes haksız piyasada uzun zamandır bir hareket yok.İşler tamamen gaplarla görülüyor. Büyük oyuncuların fonların vs ninde bu durumdan memnun olduklarını sanmıyorum.Yatayda tüm cümle alem perişan oldu.Bende dahil kazananları tebrik ederim.Herkesin psikolojisi bozuldu ama şunu söylemek lazım.Bu piyasada ayakta kalan oyuncunun elini değil ayağını öpmek lazım.
Bizde kendi adımıza bazı şeyler öğrendik.Bunları benim kendime uyguladığım trade kanunlarım yanlış anşaşılma olmasın.Bu kanunları yazan filan değilim.Ancak üstadların hep yazdıklarını maalesef yaşayarak öğrendim.Derlerya bir musibet bin nasihatten yeğdir diye.
1-Geceye asla pozisyon bırakmamak
2-İşe yarayan bir sisteminiz yada stratejiniz varsa onu uygulamak asla hissi düşünmemek
3-vobdaysanız kolunuzu kesmeyi bileceksiniz yoksa perişan olursunuz.
4-Bence en önemlisi hedefin olacak kardeşim buradan zengin olmayı düşünüyorsan bırak git iddaa oyna.Şansın daha yüksek olur.Ben kendimce artık günde 200 puan yeter diyorum.günde 200 haftada 1000 puan ayda 4000 puan eder.5 kontarınız varsa ayda 2000 lira 10 kontratınız varsa 4000 lira eder kim kazanıyor kardeşim bu parayı?
Zor arkadaşlar bayram müddetince nerdeyse hergün sabahlara kadar grafik bakıyorum.Ne olacak nasıl olacak diye Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Dow %2 düşüncemi aklına geldi demeyin aklı selim düşününce seans kapalıyken sakin sakin bakınırken gördüm!Günlüklere göre geceye uzun girmek hakikaten deli cesaretiymiş.
[quote=jelibon;38276]10480 ikisi içinde yeterliydi şimdilik.
çıksın hafta ortası düşer.
sevgiler.[/quote]
nolduuu?? hani çok biliodunya.lelele aynı gün göçtü ne hafta ortası. herkesin bildiği bilgi ekmek getirmez. herkes ölümüne uzundu.
[QUOTE=jelibon;38268]evet seri devam ediyor.
11850, 11750, 11600, 11400, 11200, 11150, 10850, 10700 (bugün şimdilik).
ne yapmalı yukarıya ihlal yapmalı.
11900 üzerinde kapamalı, yoksa düşer. (aman hemen bugün için dediğimi sanmayın)
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=hurricane;38311]nolduuu?? hani çok biliodunya.lelele aynı gün göçtü ne hafta ortası. herkesin bildiği bilgi ekmek getirmez. herkes ölümüne uzundu.[/QUOTE]
ne yazıyor yukarıda ilk mesajda iyi oku. benim bu tip mesajlarım seans içinde yazılmamıştır kimseyi etkilemesin diye.
günü erkene çekmişlerdir sebebi düşmeyen LİBOR dur. kredi krizidir.
o günüde bilsem köşeyi dönerim. pozisyonum her gece flat.
bu arada sen bir tahminde bulunmuştun düşemeyen borsa artar diye o ne oldu? artacazmı pazartesi?.lelele.lelele.lelele
sevgiler.
bak hatamıda keşfettim, 11900 üzerinde kapanmalı yoksa düşer, 10900 olacaktı. yanlış yazılmış.
sevgiler.
Fortis Hollanda’da tamamen devletin oldu
BELÇİKA, Hollanda ve Lüksemburg’un hafta başında 11.2 milyar Euro sermaye aktararak iflastan kurtardığı Fortis’in ABN Amro dahil Hollanda faaliyetlerinin, Hollanda hükümetine 16.8 milyar Euro’ya satılacağı açıklandı.
Belçika Başbakanı Yves Leterme, kararının, Fortis’in sermaye yeterliliğinin sürmesi için alındığını söyledi.
Hafta başındaki kurtarma operasyonunda Fortis’e Belçika 4.7 milyar Euro, Hollanda 4 milyar Euro ve Lüksemburg da 2.5 milyar Euro sermaye eklerlerken, her 3 ülkedeki Fortis iştiraklerinin yüzde 49 hissesi kamuya geçmişti.
[quote=jelibon;38313]ne yazıyor yukarıda ilk mesajda iyi oku. benim bu tip mesajlarım seans içinde yazılmamıştır kimseyi etkilemesin diye.
bu arada sen bir tahminde bulunmuştun düşemeyen borsa artar diye o ne oldu? artacazmı pazartesi?.lelele.lelele.lelele
sevgiler.
bak hatamıda keşfettim, 11900 üzerinde kapanmalı yoksa düşer, 10900 olacaktı. yanlış yazılmış.
sevgiler.[/quote]
ben o tahminden evvel kısaydım sonra artar diye uzadım yazdımda bura ve arttı ana sonra gene düşcez dedim bura yazdımmı yazmadımmı bilmiom aradım mesajları bulamadım. ama cadetral ablaya sorun bana inanmıosanız msn den falan yazdım hep selçukluya da sorun o da bilior ölümüne kısa olduğumu bi gülle gönül çalınmaz derler. kriz daha yeni başladı panik cinnet ve çöküş olgusu. itaraxx endeksi bile tehlikeli sularda. bide herkes ölümüne uzun. citi fdjide longladı burdan hedgesini etti. yukardan da bi güzel fdow longları gelene geçene geçirdi. pazartesi de kardamı açar pozu maliyetindemi olur artık bakacaz. ruloyu citi deil gene herzamanki gibi ky yaptı..lelele.lelele.lelele
sen ii adama benzion bende söz senettir.
zaten o mesaj çok elastikli mesaj dow o gece sittin sene 11900 üstü kapayamazdıki mesajındada 11900 yazmışın zaten sonra 10900 die düzeltmişsin ve bugün deil demişsin yani düşüşün gününü bilememişsin. düşüşü de koşula bağlamışsın -sa,-se kalıbıyla. imkb 49,999 geçerse 50,000 olur gibi bşi yazmışsın yani .lelele.lelele.lelele
[QUOTE=hurricane;38320]ben o tahminden evvel kısaydım sonra artar diye uzadım yazdımda bura ve arttı ana sonra gene düşcez dedim bura yazdımmı yazmadımmı bilmiom aradım mesajları bulamadım. ama cadetral ablaya sorun bana inanmıosanız msn den falan yazdım hep selçukluya da sorun o da bilior ölümüne kısa olduğumu bi gülle gönül çalınmaz derler. kriz daha yeni başladı panik cinnet ve çöküş olgusu. itaraxx endeksi bile tehlikeli sularda. bide herkes ölümüne uzun. citi fdjide longladı burdan hedgesini etti. yukardan da bi güzel fdow longları gelene geçene geçirdi. pazartesi de kardamı açar pozu maliyetindemi olur artık bakacaz. ruloyu citi deil gene herzamanki gibi ky yaptı..lelele.lelele.lelele
sen ii adama benzion bende söz senettir.
zaten o mesaj çok elastikli mesaj dow o gece sittin sene 11900 üstü kapayamazdıki mesajındada 11900 yazmışın zaten[/QUOTE]
yani 10900 ü yanlışlıkla 11900 yazdığıma inanmıyorsun.
11800 üzeri benim sat verdiğim yerdir iki ay önce ta. oralar geçti artık. henüz de al gelmedi, aradaki al satlar hep karlı trade olmuştur.
mantık almaz zaten bunu.
al geldiğinde hatta daha öncesi duyuracağım burdan.
sevgiler.
[quote=jelibon;38279]2 aydır işc için yapıyor ha bu işlemleri, komik olma.[/quote]
Lafın gelişi söyledik onu.İmkb30 la yapıyorlar işte.
sanirim geceye poz tasinmayacagi iyice belli olmustur
heleki 2 gunluk tatilde long tasimak gercekten cesaretti
bence long kelimesini uzunca bir sure unutmak gerekecek
beni takip etmediğin belli. eski mesajlarımı oku.
2 gün önce 10400 de 10800 hedef derken, hedefi 11900 demem saçma, değilmi?
inanıp inanmamak sana ait. yanlış yazılmış birşeyden haklılık çıkarmaya çalışıyorsun yazık.
burada düşmeyen borsa çıkar aldım deyip sonra sattığını belirtmemende saçma. doğru msn de demişşin ya onuda.
[QUOTE=hurricane;38323]Lafın gelişi söyledik onu.İmkb30 la yapıyorlar işte.[/QUOTE]
fikir mi değişti?
[quote=jelibon;38313]ne yazıyor yukarıda ilk mesajda iyi oku. benim bu tip mesajlarım seans içinde yazılmamıştır kimseyi etkilemesin diye.
sevgiler.
sevgiler.[/quote]
Şehven yanlış yazılmış PEH.
arkadaslar bence bosa tartisiyorsunuz o bunu demis o boyle yapmis bosverin
birbirinizden iyi oldugunuzu ispatlasaniz ne degisecek
mesela bakin bana ben en kotusuyum devamli zarar zarar zarar :)
bosverin bunlari
Yav neyse az kafamı bulandırmayın da ben short olsam borsalar geberir kürek sapı fiyatları arttığı için arbitraj yapmış gibi olurum.Long olsam kürek fiyatları değişmez ama benim longlar borsalar arttığı için para kazandırır.O yüzden kendinizi küreğe endeksleyin riskiniz azalsın ne güzel.Hedge fund olduk genç yaşta..lelele.lelele.lelele.lelele.kom.kom.kom:p:p.dng
[QUOTE=jelibon;38268]evet seri devam ediyor.
11850, 11750, 11600, 11400, 11200, 11150, 10850, 10700 (bugün şimdilik).
ne yapmalı yukarıya ihlal yapmalı.
11900 üzerinde kapamalı, yoksa düşer. (aman hemen bugün için dediğimi sanmayın)
sevgiler.[/QUOTE]
bunu anlayabilsen olayı çözerdin. buradan çözenler olmuştur. bu noktalar tam tepe noktalar değildir hızlı yazılmıştır. fikir vermek içindir.
son direnç 10850. aslı 10827 dir. dün fdow un döndüğü yerdir noktası noktasına.
ve yukarıdaki mesajda yazan 10850 yi, yani aslında 10827 geçemez demektir yukarıdaki mesaj.
10827 nedir ana destektir, ve kırılmıştır. şimdi güçlü dirençtir.
bunu vurgulamışım yanlışmı cıkmış? aslında tam dediğim yerden dönmüş.
11900 yazdığıma inanan ise ya saftır, ya çıkarcı.
[QUOTE=hurricane;38329]Yav neyse az kafamı bulandırmayın da ben short olsam borsalar geberir kürek sapı fiyatları arttığı için arbitraj yapmış gibi olurum.Long olsam kürek fiyatları değişmez ama benim longlar borsalar arttığı için para kazandırır.O yüzden kendinizi küreğe endeksleyin riskiniz azalsın ne güzel.Hedge fund olduk genç yaşta..lelele.lelele.lelele.lelele.kom.kom.kom:p:p.dng[/QUOTE]
bu işler kürek sapına benzemez, ciddi iştir, dünün dibinde sat diyordun, sonra al dedin, long kaldın. sonra birden short olduğun ortaya çıktı.
komik.