-
[quote=VOBiX;115335]Bir yalan uğruna kavga edilir mi yawf. Boşverin olursa olur olmazsa olmaz. Kimse burada OBO olur diye sadece OBOya bakıp pozsiyon almaz. Herkesin farklı bir stratejisi ya da sistemi var. Bu destekleri dirençleri formasyonalrı bilmemeleri artık herkes görüyor. Bu yüzden farklı şeylere bakmak bakılacak şeyin temelinde de fiyat hareketleri yatıyor yani Açılış, Kapanış, düşük, Yüksek ve Hacimden oluşan beşliye dayalı bir şeylere bakmak lazım.
Teknik analiz eskiden daha iyi çalışıyordu çünkü Matriks, Foreks vb terminaller herkeste yoktu. Şimdi borsada yatırım yapan ve internet imkanı olan herkeste var bunlar. Hepsi MACD, RSI, vb göstergeleri ve formasyonları bir şekilde biliyor ya da öğreniyor. Yusuf Sarı işin piri olarak gösteriliyordu ardından niceleri geldi.
Bunalrdan biri olan Yaşar Erdinç diyor ki "paranız sağlığınızı bozmasın"!
Dert etmeyin bunları yawf.[/quote]
VOBIX;
mevzu dediğin gibi olsa haklısın da öyle değil ... Birikmiş hesapları var bazı arkadaşların, onları kapatıyoruz konu bu...Bir tanesi, kendisi daha forumda yeniyken bile kaba mesajlarla bana sataşmış ve sataşmak için de fırsat kollayan muhtemelen içimizdeki irlandadlılardan (veya değil, önemi Yok)...diğeri de, bu vatandaşın ettiği küfür v.s. leri "yandaş medya" ayarında görmezden gelip, benim tarzımı eleştiren, yani kendine durumdan hazine çıkarmaya çalışan bir arkadaş ki onun nedenini de biliyorum aslında:..:
-
[QUOTE=Astatin;115336]hay hay sorularına yanıt
1) Kimsenin diğer forumlarda ne yazdığını takip etmiyorum etmek zorundada değilim. Ama adamın bir durup duruken (önceki haftalarda olanı) sataşırsa şüpheli olarak izlemeye alırım. İkinci kez yaparsa layıkınca yanıtını veririm. Küfür ve hakaret etmeye başlarsa da daha da layıkınca yanıtını veririm.
2) Hollywood entellektüeli demek ayrı bişey entetllektüelitenin sınırı oraya kadar demek ayrı bir şey...O ismi Rainman diye yazarsan bundan doğal daha ne olabilir
3) Bazı insanlar vardır senin gibi olmak zorunda da değidlirler
4) Her durumda, küfürü ve hakareti, alaylı üslüptan daha kıymetli tutmamak lazım değil mi furkan... ha öyle yapmak için özel nedenlerin varsa ayrı tabi...[/QUOTE]
ben sana küfür mü ettim ? sana küfürle karşılık verilmesini haklı bulsam heralde şuana kadar bende etmiş olurdum heralde dimi ?
ben ukalalıgı sevmem "rainman" de yazmadım "reinmen" yazdım aslının yazılışını bilmeyebilirm ama telaffuzunu ve kim oldugunu bilirim ama bunu benim burada "biliyorum" diye söylememin ne anlamı var işte onu gerçekten anlayamıyorum..sana nedemiştimde buralara getirdin konuyu ? senin uslubunla yazdıklarının "felsefeye" girdigini söyledim ve alaksız oldugunu soyledim konuyu çarptırıp soylenmek isteneni anlamadıgını soyledim ve halada arkasındaydım burada "kim haklı" sorusuna cevap aramıyoruz piyasadır bu herşey olabilir ama senin soyledginin olma olasılıgı düşük benm görüşeme gorede hayal bunu dile getirdim bunun yanında sn fahriye olan tavrını arkasından bana olan tavrının yanlış oldugunu soyledim bunlara istersen biraz dikkat et iyi olur sn fahriyle aranızda birşey geçmiş olabilir benim kaçırdıgım belki ama bana olan tavrında yanlış
-
Bu forumda her forumdaş çok çok değerlidir birbirimizi kırmayalım arkadaşlar.
-
[QUOTE=Astatin;115339]VOBIX;
mevzu dediğin gibi olsa haklısın da öyle değil ... Birikmiş hesapları var bazı arkadaşların, onları kapatıyoruz konu bu...Bir tanesi, kendisi daha forumda yeniyken bile kaba mesajlarla bana sataşmış ve sataşmak için de fırsat kollayan muhtemelen içimizdeki irlandadlılardan (veya değil, önemi Yok)...diğeri de, bu vatandaşın ettiği küfür v.s. leri "yandaş medya" ayarında görmezden gelip, benim tarzımı eleştiren, yani kendine durumdan hazine çıkarmaya çalışan bir arkadaş ki onun nedenini de biliyorum aslında:..:[/QUOTE]
nebiçim laflar bunlar "kendine hazine çıkarmak" fln forum burası ego tatmn yeri mi ? cok msg atıp gözde insan mı olmaya calısıyorum ? neymiş yaptıgım ? nedeni neymiş onuda bir söylesen ?
-
[quote=fahri78;115338]Bu forumdaki mesaj sayısı 60-70 olunca saygın değil demekki.. Ve az yazan insanları alaya almak, kalaya almak senin bakış açın. Bu yaklaşım gerçekten zavallıca bir yaklaşım.. Burada fırsat kollayacak, tetikçilik yapacak ne gibi bir hareketim var? "Tetikçi" senin aciz kişiliğindir belkide.. Şimdiye kadar binlerce anlamsız mesaj göndermen seni bu forumun sahibi yapmaz. Kendine çekin düzen ver.[/quote]
Demagoji yapma..Daha forumda ikinci haftanda birine (eski birine yada yeni birine) "anlama sorunun var"1 diye mesaj yazıyorsan bir arızan yada hesabın var demektir.. Alaya veya kalaya alınma nedenin az mesaj yazman değil ettiğin küfürler..(bak küfürlerin konusunda hala açıklama yapmadın??? hayırdır...yoksa sence onlar küfür değil mi...)
ben mesajlarımın istatistiğini tutuyorum... %80 i anlamsız, %20 si anlamlı.kom sen de tutmaya başla istersen..sonra onların da teknik bir analizini yaparız forumcek....
-
[quote=furkan;115340]ben sana küfür mü ettim ? sana küfürle karşılık verilmesini haklı bulsam heralde şuana kadar bende etmiş olurdum heralde dimi ?
ben ukalalıgı sevmem "rainman" de yazmadım "reinmen" yazdım aslının yazılışını bilmeyebilirm ama telaffuzunu ve kim oldugunu bilirim ama bunu benim burada "biliyorum" diye söylememin ne anlamı var işte onu gerçekten anlayamıyorum..sana nedemiştimde buralara getirdin konuyu ? senin uslubunla yazdıklarının "felsefeye" girdigini söyledim ve alaksız oldugunu soyledim konuyu çarptırıp soylenmek isteneni anlamadıgını soyledim ve halada arkasındaydım burada "kim haklı" sorusuna cevap aramıyoruz piyasadır bu herşey olabilir ama senin soyledginin olma olasılıgı düşük benm görüşeme gorede hayal bunu dile getirdim bunun yanında sn fahriye olan tavrını arkasından bana olan tavrının yanlış oldugunu soyledim bunlara istersen biraz dikkat et iyi olur sn fahriyle aranızda birşey geçmiş olabilir benim kaçırdıgım belki ama bana olan tavrında yanlış[/quote]
küfreden sen değilsin diğer vatandaş... san akarşı tavrım falan yok..ama adamın küfürleri dururken orda yok senin tavrın alaycı falan diye bu taraf meyledersen sana da bu durumu izah ederiz..etmemiz lazım..
-
[QUOTE=oguzhan;115337]Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar
kafama takılan bir konu var yardımcı olursanız sevinirim
Sistem kurarken sürekli karşıma çıkıyor sorum şu;
Optimizasyon değerleri bu nedir ilk önce indikatorlerin gün periyot sayısımı diye düşündüm değil mesala en son sistem kurarken yine karşılaştım
işin içinden çıkamadım optimizasyon değerleri neyi değiştiriyor örneği aşağıya kopyaladım açıklayabilirseniz sevinirim
kolay gelsin
Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(O,opt1,S))
Opt1=2-144 , step=1[/QUOTE]
Gel kardeş gel....
Senin örnekteki optimizasyon değerleri gün sayısı fakat bu çalışmaz neden dersen herhangi bir hareketli ortlamanın kendisini kesmesini istemişsin.
Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(O,opt2,S))
Opt1=2-144 , step=1
Opt2=2-144 , step=1
şeklinde optimizasyon yaparsan opt1 günlük basit hareketli ortlama opt2 günlük hareketli ortalmayı kesince sinyal verir.
burada gün dediğimiz aslında sondan başa doğru geçen çubuk sayıdır. Örneğin bu opt değerlerinden biri 12 olsaydı bu 5dklık grafikte son bir saatteki (5dk*12=60dk=1saat) işlemleri dikkate alarak bir hareketli ortalama çizerdi.
-
Bu akşam forumu gereksiz yazılarımla işgal ettiğim için forum sakinlerinden özür dilerim.
-
[QUOTE=Astatin;115344]küfreden sen değilsin diğer vatandaş... san akarşı tavrım falan yok..ama adamın küfürleri dururken orda yok senin tavrın alaycı falan diye bu taraf meyledersen sana da bu durumu izah ederiz..etmemiz lazım..[/QUOTE]
benim yazılarımın sonrasında oldu o kufur olayı sen oraya kadar neler demişsin bir bak bakalım
benim niye böyle yaptıgımıda biliyormussun bunuda bir söyle bende bileyim.
-
bence boşu boşuna kırıyorsunuz birbirinizi.şimdi sinirle kırıcı sözler sarfediliyor.biraz zaman geçince ya ne gerek vardı diyeceksiniz.
saçma sapan çizgiler,grafikler,rakamlar için şurada kavgaya gürülütüye gerek yok.ne çizsek,ne kadar hesap kitap yapsakta yarın piyasanın ne yapacağını malesef hiçbirimiz bilmiyoruz.bilmediğimiz ve kimseninde bilemeyeceği birşey üzerinde fikir yürütürkende doğru veya yanlış ne olurs olsun kalp kırmaya gerek yok.
sanal ortamda kavga ile hiçbir yere varamazsınız.sadece ekran başında sinirlendiğinizle kalırsınız.gerçek hayatta bile kavga çözüm olmuyor.oluyor mu?
yinede siz bilirsiniz!
-
[QUOTE=Astatin;115339]VOBIX;
mevzu dediğin gibi olsa haklısın da öyle değil ... Birikmiş hesapları var bazı arkadaşların, onları kapatıyoruz konu bu...Bir tanesi, kendisi daha forumda yeniyken bile kaba mesajlarla bana sataşmış ve sataşmak için de fırsat kollayan muhtemelen içimizdeki irlandadlılardan (veya değil, önemi Yok)...diğeri de, bu vatandaşın ettiği küfür v.s. leri "yandaş medya" ayarında görmezden gelip, benim tarzımı eleştiren, yani kendine durumdan hazine çıkarmaya çalışan bir arkadaş ki onun nedenini de biliyorum aslında:..:[/QUOTE]
Mevzuyu bilmiyorum ama kimin kiminle hesabı varsa özel mesajla görürse sorun olmaz. Şimdi 4-5 sayfalık soruşturma geçirecek forum.
-
QUEEN Nickli Üyeden Alıntı
Bir basit sistemim var her periyotta getirisi çok iyi ihtiyacı olan yeni arkadaş varsa yardımcı olabilirim özelden.(Karşılıksız)
Ben isterim neyalan söyleyeyim kendi sistemmimi bırakıp bir haftadır yeni yeni sistem kurmaya çalışıyorum çok yerini hallattim kafama takılan yerleri var
sizin göndereceğinizide deneyebilirim,
Kolay gelsin