-
[quote=furkan;115342]nebiçim laflar bunlar "kendine hazine çıkarmak" fln forum burası ego tatmn yeri mi ? cok msg atıp gözde insan mı olmaya calısıyorum ? neymiş yaptıgım ? nedeni neymiş onuda bir söylesen ?[/quote]
hazine çıkarmakla kasıt, fırsattan istifade etmek.... küfretmedne tartışma olgunluğuna sahip olduğunu anlıyorum o yüzden soruna yanıt vereceğim.. ama özelden..çünkü forumda daha geniş katılımlı ikinci bir tartışamaya nedne olmayalım...ama şunu hala anlamış değilim..adam boy boy küfür ve hakareti dizerken senin onları görmezden gelip benim alaylı tavrıma takmış olman enteresan..ona bir açıklaman vardır herhalde
-
seviye arkadaşlar lütfen kırıcı olmayalım hoş olmuyor herkesin düşüncesi kendisini baglar karşı tarafı rencide etmemek kaydıyla
-
[QUOTE=Astatin;115351]hazine çıkarmakla kasıt, fırsattan istifade etmek.... küfretmedne tartışma olgunluğuna sahip olduğunu anlıyorum o yüzden soruna yanıt vereceğim.. ama özelden..çünkü forumda daha geniş katılımlı ikinci bir tartışamaya nedne olmayalım...ama şunu hala anlamış değilim..adam boy boy küfür ve hakareti dizerken senin onları görmezden gelip benim alaylı tavrıma takmış olman enteresan..ona bir açıklaman vardır herhalde[/QUOTE]
yazdıgım mesajda var o sen mrk etme söyledim "kimseye karşı küfülre karşılık veirlmemesi grk" fln diye vs..ama ben olaylar gelişirken "nasıl buraaya gelindi" diyede bakarım seninde bunda payın buyuk..yazıcagını buraya yaz benim hakkımda her yöne çekilebilecek birşey soyledin forumun içinde bunu herkes bilsin nedemek istedigini
-
[QUOTE=Astatin;115343]Demagoji yapma..Daha forumda ikinci haftanda birine (eski birine yada yeni birine) "anlama sorunun var"1 diye mesaj yazıyorsan bir arızan yada hesabın var demektir.. Alaya veya kalaya alınma nedenin az mesaj yazman değil ettiğin küfürler..(bak küfürlerin konusunda hala açıklama yapmadın??? hayırdır...yoksa sence onlar küfür değil mi...)
ben mesajlarımın istatistiğini tutuyorum... %80 i anlamsız, %20 si anlamlı.kom sen de tutmaya başla istersen..sonra onların da teknik bir analizini yaparız forumcek....[/QUOTE]
Demagoji yapan sensin. Demekki gerçekten anlama sorunun var. Kimseye cevap yazmak için yazmam forumda, sana cevap vermiş olmam bilgisizliğin nedeniyle olmuştur.
Foruma zarar vermemek adına bundan sonra cevap yazmıyorum.
-
heeyyyyyyt
zaten beşiktaşa yenılmışız uzgunuz
stres dız boyu
hepımız ıyıkı varız(trubun)
-
[QUOTE=VOBiX;115345]Gel kardeş gel....
Senin örnekteki optimizasyon değerleri gün sayısı fakat bu çalışmaz neden dersen herhangi bir hareketli ortlamanın kendisini kesmesini istemişsin.
Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(O,opt2,S))
Opt1=2-144 , step=1
Opt2=2-144 , step=1
şeklinde optimizasyon yaparsan opt1 günlük basit hareketli ortlama opt2 günlük hareketli ortalmayı kesince sinyal verir.
burada gün dediğimiz aslında sondan başa doğru geçen çubuk sayıdır. Örneğin bu opt değerlerinden biri 12 olsaydı bu 5dklık grafikte son bir saatteki (5dk*12=60dk=1saat) işlemleri dikkate alarak bir hareketli ortalama çizerdi.[/QUOTE]
Teşekkür ederim sn VOBİX ben sistemin bir kısmını örnek olsun diye kopyalamıştım ozaman sorumu şöyle sorayım optimizasyon tam olarak nedir neyi değiştirir ne ifade eder
kolay gelsin
-
Redkit forumuna o engelliyor ben yine üye oluyordum.O bıkmıştı ben bıkmamıştım.Her geldiğimde ise oranın ağa babaları daha yenisin daha çok çömezsin biraz olgunlaş da öyle yorum yap falan filan diyorlardı.Yeniymişim ve olgunlaşmam lazımmış. hala analiz yapıyorlar.Bense onların paraları ile fındık kırıyorum.Onlar hala teknik sistem grafik masalları ile günlerini geçiriyorlar.Ben ise hala devam.Yüzlerce adam silindi forumlardan.Kimisi parası bitti.Kimisi tövbe bir daha dedi.Ama o sen daha yenisin diye dalga geçtikleri adamlar hala paralarını kazanıyor.O zaman bizi adamdan saymıyorlar hep yeni isimle gelince yenisin bebesin edebiyatı yapıyordu forum abilerimiz.hala 5 kontratları ile sistem grafik şu bu masalları anlatıyorlar hala devam ediyorlar.Offf ulan offff yazdırmayın ağzımı bozmayın benim.Çok cacık sananlar var kendilerini.Masterlıyım profösörüm.Vobta bulunma amacım sadece masterıma bir katkı olsun.Neler gördük be.300 lirası gitti diye ağlıyor.Sonra master yapıyorum ben.Vob da buna katkıyor sağlıyor.Beni burada kaybedeceğim 3 5 milyar etkilemez.Master yapıyorum ben.Ben ödtülüyüm.Boğaz içi bitirdim ben.Hepinizden iyi biliyorum.Masteraaaa devam sennnnn.Kendinizi avutun siz sadece.Elinizdeki diploma Taylant bileti alabiliyormu bir bakın bakalım şöyle etrafınıza.Artisstlerr siziiii.Daha çok var şey konuşmaya ama şimdi diyeceksiniz Gökhan kibirli gururlu.Tabi öylee öyleeee.Gökhan küçümsüyor 5 kontratı.Olduuuuu.Burada avutmaya devam etsin kendini çoğu bilgi mahrumları.Hadi kolay gelsin.
-
[quote=fahri78;115354]Demagoji yapan sensin. Demekki gerçekten anlama sorunun var. Kimseye cevap yazmak için yazmam forumda, sana cevap vermiş olmam bilgisizliğin nedeniyle olmuştur.
Foruma zarar vermemek adına bundan sonra cevap yazmıyorum.[/quote]
Mantıksal çıkarımlarına ve bilgine hayranım.....relializmine pardon realizmine...de
-
[QUOTE=oguzhan;115356]Teşekkür ederim sn VOBİX ben sistemin bir kısmını örnek olsun diye kopyalamıştım ozaman sorumu şöyle sorayım optimizasyon tam olarak nedir neyi değiştirir ne ifade eder
kolay gelsin[/QUOTE]
Optimizasyon kullanıaln göstergelrin aprametrelerini değiştiryor. Örneğin hareketli yukarıdak iörnekte yapılan araştırma sonucu çıkacak opt1 ve opt2 değerlerini formül içinde yerine koyduğunuzda test döneminde en iyi perfromansı sağlayan hareketli ortlama ikilisini bulursunuz. tabi bu bundan sonra da bu ikilinin en iyi ikili olacağını anlamına gelmez.
-
[QUOTE=VOBiX;115360]Optimizasyon kullanıaln göstergelrin aprametrelerini değiştiryor. Örneğin hareketli yukarıdak iörnekte yapılan araştırma sonucu çıkacak opt1 ve opt2 değerlerini formül içinde yerine koyduğunuzda test döneminde en iyi perfromansı sağlayan hareketli ortlama ikilisini bulursunuz. tabi bu bundan sonra da bu ikilinin en iyi ikili olacağını anlamına gelmez.[/QUOTE]
Teşekkür ederim daha iyi anladım
kolay gelsin
-
herkese ii geceler forumda katılımım pek yoktu buyuzden bırakmamda normal olur .. herkese bol ve hayırlı kazanclar dilerim
-
Arkadaslar !
Son zamanlarda cok rastliyorum kisisel kavgalara,ufak bir kivilcimdan ates olusuna.
Stress atmak icin web´de okadar cok site varki stressinizi o sitelerde atabilirsiniz!
Herkesi birasz hosgörü,güzellik ve kardeslige davet ediyorum !
Neyi paylaşamıyoruz?
Farkında mısınız, ne kadar çok ucuz ve erken ölüm var... Karayollarında, sokaklarda, evlerde, kasabalarda, köylerde, mezralarda, meyhanelerde, kahvehanelerde, statlarda... Öfkeden, kinden, nefretten, hırstan, vurdumduymazlıktan, ihmalden, budalalıktan, cehaletten kaynaklanan bedava ölümler. Kelebek kadar yaşayan kelepir hayatlar... Hiç kimse tarafından önemsenmeyen yaşamlar...
Oysa uzayın sonsuz boşluğunda insanoğlu nedir ki? Uçsuz bucaksız evrende belki bir kum tanesi bile olamayan yeryüzü nedir ki, insan ne olsun? Sahi biz neyiz? Bir toz zerreciği mi, su damlacağı mı? Yoksa sadece bir molekül mü, bir atom mu, bir nötron mu? Ya da bir ışık huzmesi mi? Neyiz biz? Gelmiş geçmiş milyarlarca insana ne oldu? Dünyayı ele geçiren Büyük İskender’e, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e, Asya’yı yağmalayan Cengiz Han’a, sarayları, hazineleri, cariyeleri olan krallara, padişahlara ne oldu? Nereye gittiler? Giderken ne götürdüler? Yanlarında kim vardı? Umutları, hayalleri, düşleri, zenginlikleri, kudretleri ne oldu? Onlar da birbirlerini kırmadılar mı? İhtirasları, iktidarları, egemenlikleri nereye gitti? Geriye ne kaldı onlardan?
Bu evrende hepimize sadece bir nefeslik yer verilmemiş mi? Sonsuzlukta çakan bir kıvılcım değil miyiz, hepimiz? Bir çakıyoruz, bir kayboluyoruz; bugün yeryüzünde, yarın belki başka bir evrende, başka bir boyutta, başka bir zamanda...
O halde neyi paylaşamıyoruz? Neden bu öfke, bu hırs, bu kin, bu nefret, bu vurdumduymazlık, bu aymazlık? Neden?..
saygilar svg.