Sayın hellim, saat sorunu yaşayanlar diye bir topik açmışsınız ama kim ne yazmış diye zahmet edip bakmıyorsunuz. Kendimiz yazıp kendimiz mi okuyacağız, biraz alaka lütfen...
Printable View
Sayın hellim, saat sorunu yaşayanlar diye bir topik açmışsınız ama kim ne yazmış diye zahmet edip bakmıyorsunuz. Kendimiz yazıp kendimiz mi okuyacağız, biraz alaka lütfen...
[QUOTE=VOBiX;115718]AL : Cross(Mov(C,10,[B][COLOR="Blue"]X[/COLOR][/B]),Dema(C,10))
SAT : Cross(Dema(C,10),Mov(C,10,[B][COLOR="Blue"]X[/COLOR][/B]))
X yazan yere basit ise [B][COLOR="Blue"]S[/COLOR][/B], üstel ise [B][COLOR="Blue"]E[/COLOR][/B], ağırlıklı ise [B][COLOR="Blue"]W[/COLOR][/B] yazmanız gerekiyor.
Sanırım [B][COLOR="Blue"]mov[/COLOR][/B] yerlerine [B][COLOR="Blue"]mav[/COLOR][/B] yazınca da matrikste çalışması lazım.[/QUOTE]
MS yanlış hesaplamadıysa aşağıdaki gibi yazınca 01.01.2008-22.05.2009 arası günlüklerde :
W : 6,725
S : 3,075
E : 8,425
puan kazandırmış.
[QUOTE]AL : Cross(Dema(C,10),Mov(C,10,[B][COLOR="Blue"]X[/COLOR][/B]))
SAT : Cross(Mov(C,10,[B][COLOR="Blue"]X[/COLOR][/B]),Dema(C,10))[/QUOTE]
[quote=vobix;115726]ms yanlış hesaplamadıysa aşağıdaki gibi yazınca 01.01.2008-22.05.2009 arası günlüklerde :
W : 6,725
s : 3,075
e : 8,425
puan kazandırmış.[/quote]
ort olarak bakınca en son 30000 den aldırmış..0rda var 15000 puan
[QUOTE=SEYYAH;115724]VOBIX ya 5 dk verilerim bozuldu.ara sıra oluyor bu ve tüm 5 dk MSDATA yı yeniden yüklemek zorunda kalıyorum.
5 dk grafta 15/60 dk falan bakmak isteyince grafik bir anda yukarı doğru kalkıyor neredeyse düz çizgi haline gelecek şekil alıyor.
bunun [B][COLOR=red]koala[/COLOR][/B]yı var mı? yoksa yeniden data yı silip yükliycez mi?
sağol canım kardeşim![/QUOTE]
Grafiğin kalkması selçuklunun yılanındandır. 60dk bakmak için saatlik verielri kullan bence 5lik 60a döçnüşünce sapıtıyor gibi geldi bana. Yeni data ekleyince düzelmiyorsa silip baştan yüklüyorum başka bir yolunu bilmiyorum.
[QUOTE=fXci;115712]burdanda anlatın gayri forumun amacı paylaşmak övrenmek daa :::[/QUOTE]
:) tabii ama kullanımını daha ayrıntılı anlatmak için dedim...gereksiz yer işgal olmasın...benim ilk başlarda kullandığım bir sistem...hala bakarım işe yarar...ama sürekli izleyemediğim için şu an farklı bir sistem kullanıyorum..anlatmak istediğimin mantığını kısaca şöyle anlatabiliriz...5 dakikalık grafikte 100 lük ve 20 lik ortalama oluşturun..fiyat 100 lük ortalamanın üstüne çıkınca alın altına inerse satın 20 lik 100 lük ortalamayı keserse arkanıza yaslanın diğer indikatörlere bakın..20 lik aşağı veya yukarı kesmezse 100 lüğü çarpıp dönerse karı yetrli görün ve izlemeye çekilin...
örnek : mesela bugün 12.10 da 100 lük ortalamanın üstüne çıkmış(42.150)... 12.50 gibi 20 lik ortalama 100 lük ort(42.250)..sonuç 42.900 da kapanmış..umarım anlatabildim...
düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
[IMG]http://i41.tinypic.com/2mmiw4g.png[/IMG]
[QUOTE=goldmund;115731]:) [B][COLOR="Blue"]tabii ama kullanımını daha ayrıntılı anlatmak için dedim...gereksiz yer işgal olmasın...[/COLOR][/B]benim ilk başlarda kullandığım bir sistem...hala bakarım işe yarar...ama sürekli izleyemediğim için şu an farklı bir sistem kullanıyorum..anlatmak istediğimin mantığını kısaca şöyle anlatabiliriz...5 dakikalık grafikte 100 lük ve 20 lik ortalama oluşturun..fiyat 100 lük ortalamanın üstüne çıkınca alın altına inerse satın 20 lik 100 lük ortalamayı keserse arkanıza yaslanın diğer indikatörlere bakın..20 lik aşağı veya yukarı kesmezse 100 lüğü çarpıp dönerse karı yetrli görün ve izlemeye çekilin...
örnek : mesela bugün 12.10 da 100 lük ortalamanın üstüne çıkmış(42.150)... 12.50 gibi 20 lik ortalama 100 lük ort(42.250)..sonuç 42.900 da kapanmış..umarım anlatabildim...
düşüncelerinizi öğrenmek isterim.[/QUOTE] o kadar gereksiz şeyler (tartışma ve sataşmalar) sayfalarca yer kaplıyor ki asıl olması gerekn bunlar aslında.
[QUOTE=VOBiX;115733]o kadar gereksiz şeyler (tartışma ve sataşmalar) sayfalarca yer kaplıyor ki asıl olması gerekn bunlar aslında.[/QUOTE]
olsun herksein tarzı..bence burası sidik yarıştırma yeri değil,olmamalı...amaç kazanmaksa bunun için uğraşmalı...
bir de bütün gün işte uğraşıp,izleyemeyen ve akşam eve döndüğünde kısa vakti içinde bişeyler kazanmak için okumaya çalışan insanları düşünmeli;)
tolga zahmet olmazsa şu 5 dk geçmiş data klasörün vardı onu buraya koyabilir misin? yanılmıyorsam 09.2007 den itibarendi.
5 dk klasörünü yeniden yüklüyorumda sil baştan.
[quote=goldmund;115706]bi mail adresi verirseniz bişeyler anlatmak isterim...[/quote]
özelinize mail atamyıyorum. 50 mesaj yazmam lazımmış.
[QUOTE=erkan.;115737]özelinize mail atamyıyorum. 50 mesaj yazmam lazımmış.[/QUOTE]
Aynı sorun bende de var...ben hotmaili yazayım eklemek isteyen arkadaşlarda eklesin ama çok takılamadığımı belirteyim..özellikle seyyah,vobix,flx,mbm eklerse sevinirim.şu an bi işim var artık yarın eklerim arkadaşları ve size de yarın açıklama yaparım..astatin abimi de unutmuşum ekleyeyim
belirttiğim sistem hakkında düşüncelerinizi belirtin arkadaşlar:cool:
[email]goldmund17@hotmail.com[/email]
İyi geceler.Sizi uyarmıştım.Uçacaz diye.Kendi düşen ağlamaz.Piyasa açıkça yeni tepe istiyordu.Ben de çok şükür geldim sağ sağlim.Herkese iyi geceler.Okiyim 10 sayfa okumadım.Bakayım ne yazılmış.