-
[QUOTE=VOBiX;38590]Bu şelale düşüşünde uyumsuluklar çalışır mı şüpheliyim fakat Allah gönlünüze versin. Gece uzun. Endekslerin dibi 0 (sıfır) noktası zirvesi ise sonsuzluktur. Bu yüzden dip tepe aramak yerine trende uygun yerden binip trendden uygun yerde inmek daha sağlıklı bir davranış olacaktır.[/QUOTE]
Sıfır ve sonsuzluk diye bir kavram yoktur aslında. Izafi bir kavramdır. Matematikte bize epsilon kadar da büyük olsa sıfır olmadığını öğretmişler ve ispat ettirmişlerdi..
Bence her şeyin bir piyatı var. Eğer kapitalist sistemde yaşıyorsak mutlaka bir rakama tekabül eden fiyatı var.
Şu an dünyadaki riskler ve varlıklart yeniden değerleniyor. Bu değerlendirme sürecinde riskler azaldıkça dönüşlerde sert olacaktır.
Korkunun gereksiz olduğu anlaşılınca, bu defada farklı tepkiler olacaktır. Şu an neredeyiz derseniz bende bilmiyorum. Net bir yön yok bence. Dow tüm dünyanın beklediği yeri gördü. Seçim öncesi daha da kötü olur mu sizce?. Bilemiyorum..
Yaşayıp görecez..
-
Vob da önceki dibimizde ne dolar tl bukar yüksekti nede dow bu kadar düşüktü şimdiki koşullarla korelasyon varsa vob için yeni dipler görmemiz olasıdır bence
-
Kullandığım sistem sat-tut idi fakat iki tarafa da sert hareketler olabileceğini söylediği için geceye flat girdim. Genel sentiment (yandık bittik vs) akşama doğru iyice olumsuzlaştı. Eğer DİĞER SATIŞ dolu olsaydı (>5000) kesin 1/2 long girerdim geceye. DİĞER alışın çok şişmiş olması hala umut kaldığını söylüyor bu da biraz daha düşme ihtimaline işaret ediyor. Bu geceye LONG olanlar için tek olumlu gösterge DOWa 9700 seviyesinden tepki gelmiş olması ve korku indeksi VIXin yeni zirve yapması. Eğer 9800 üzeri kapanış olursa yarın lokal dip için olumlu olunabilir. 9700 altı kapanışı ve sabah biz açılırken futureların 9700 altında olmasını düşünmek bile istemiyorum umarım iş o kerteye varmaz.
-
Yarın yukarı yapacağından çok eminim göreceğiz bakalım.
-
Olasılıklar...
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img393.imageshack.us/img393/4600/usdzq1.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Görünen o ki Usd/Ytl 1.50-1.60 larda dalgasını sonlandıracak.Geri dönüşünde ise Hisse senetlerinde olanlara son bir fırsat tanınacak olan İMKB’de yükseliş gerçekleşecek.Sonrasında Usd son kez denenebilir fakat benim seçimim olmayacaktır.Sarı renge biraz daha fazla değer vermem gerekecek Obama sonrası son lale devri bitişinde.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/8364/djigr5.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dji te ise gelen sat sinyalinin 9.000 den veya 7.500 lerde son bulması beklenebilir.7.400 altı spekülasyon dışıdır benim için.Paranın değeri açısından.Bundan sonraki stratejim uzun vadeli 9.000-7.500 arasına uğramadan 10.700 yukarı kırılırsa al, aşağı kırılırsa sat tarzında gerçekleşecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Veya 9.100 lerde al 8.900 lerde stop, 7.500 lerde al 7.300 lerde STOP-KAÇ-KURTUL-BULAŞMA tarzındadır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]İMKB grafiklerim hazır değil.Arkası yarın programımda.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bol şans hepimize…[/SIZE][/FONT]
-
Taban...
[quote=catedral;38581]Senin bana taban borcun vardı saysammı ki bugünü?[/quote]
Sayın catedral,
Vob'da 30 endeks Ekim vade: Cuma kapanış 43.825, bugün kapanış 39.425
Tam %10 düşmüş.Yani Taban.Siz bakmayın geçici % lere...
Bol şanslar...
-
[QUOTE=mavi;38587]Sayın catedral ve kısa kalan arkadaşları tebrik ederken, uzunda yakalanan arkadaşlara en kısa sürede kayıplarını telafi etmeleri dileklerimle 'lan gene seviyor allah' dizelerindeki söz biz pozisyonsuzları sevinsek mi, üzülsek mi modunda bıraktı.Şükür tabiki.Demekki ayı postlarımızı tüm yaz taşımamıza rağmen erken çıkartmışız.Resim den sıkıldım duygusal olarak postu kaldırıyorum deme gibi lükslerimiz yokmuş demekki.olsun varsın fırsatlar bitmezmiş.Bugün Dji iyi bir tepki versede yarın bizde pozisyon alsak diyoruz.Bu akşam biraz grafik çalışmakta fayda var.
Bol şanslar...[/QUOTE]
Sayın Mavi
Öncelikle kendi adıma teşekkürler.. Ben bu pakete kesinlikle inanmamıştım biliyorsunuz. Sebeplerinide defalarca yazılarımda anlatmıştım..
Şimdi esas problem Avrupa.. Artık Amerika krizin içinde temizlenmesi çok çok zor.. Az evvel koyduğunuz grafik ve yorumda 7300 altını spekülasyon olarak değerlendirmişssiniz fakat: Dow da Ağustos sonu itibariyle açılmış olan pozisyonların stoplarının kesiştiği fiyat 6xxx seviyeleri.. Eğer ki teknik olarak 7300 seviyeleri görülür ise oralarda otomatik stoplar çalışmaya başlayacaktır ki eğer stoplar çalışacak olursa oluşacak duruma spekülasyon diyemeyiz.
Şu anda bizim piyasanın düşüşünü de ben normal dünyadaki gelişmelere uygun düşüş olarak değerlendiriyorum.
Henüz bizde kriz yok.. Bankalarda da henüz bariz sorun yok.. Dövizde zaten olması gereken fiyat aralığına doğru hareketlendi..
Döviz 1.50 leri geçtiği takdirde yada yabancı ortakları bir şekilde bankalarımızdan mevduatları aktarmaya kalkarlarsa (her ne kadar olamayacağı söylensede dahi matematikçi bankacılar bir yolunu bulurlar) (Citibankın elindeki lehman bonolarını vatandaşa kilitmesi gibi) esas fiyatlamalar oluşacaktır diye düşünüyorum.
Bayram öncesinden beri taşıdığım kısalarla bugün kapanışta vedalaştım ... Bu geceyede kısa girmek yemedi:) Flat girmeyi tercih ettim..
-
[QUOTE=mavi;38600]Sayın catedral,
Vob'da 30 endeks Ekim vade: Cuma kapanış 43.825, bugün kapanış 39.425
Tam %10 düşmüş.Yani Taban.Siz bakmayın geçici % lere...
Bol şanslar...[/QUOTE]
Walla ben 25 eylül ve 26 eylül fullenmek kaydıyla kısaydım:) Yarınada kısa devam edilirdide bu akşam yine birileri şapkadan tavşan mavşan çıkarmaya kalkar korkusuyla:) arsızlığın lüzumu yok dedim.
-
[quote=catedral;38601]Sayın Mavi
... Ben bu pakete kesinlikle inanmamıştım biliyorsunuz. Sebeplerinide defalarca yazılarımda anlatmıştım..
...7300 altını spekülasyon olarak değerlendirmişssiniz fakat: Dow da Ağustos sonu itibariyle açılmış olan pozisyonların stoplarının kesiştiği fiyat 6xxx seviyeleri.. Eğer ki teknik olarak 7300 seviyeleri görülür ise oralarda otomatik stoplar çalışmaya başlayacaktır ki...
...Döviz 1.50 leri geçtiği takdirde yada yabancı ortakları bir şekilde bankalarımızdan mevduatları aktarmaya kalkarlarsa ...[/quote]
Sayın catedral,
Daha önceki Dow stoploss noktalarını belirttiğiniz yazınızı gereken ciddiyette not ettiğime emin olabilirsiniz.Benim için 7.300 altı spekülasyon dışıdır cümlemden kasıt, bir önceki yazımda Usd ye vermiyeceğimi belirttiğim değerden (ki usd de 2.05 tir beklentim orta vadede) kaynaklanmaktadır.7.300 altında spekülasyon peşinde koşmaktansa, Obama sonrası lale devri bitişinde(beklentimdir) alacağım pozisyon gereği sarı renge(Toprak ve Altın) gereken değeri vermek gerektiği inancımdan kaynaklanmaktadır.
Başarılarınızın devamı dileklerimle...
Bol şanslar hepimize...
-
bakiyorum!!! cogunluk artik imkb'nin cokecegine inaniyor!!!.dng
hic merak etmeyin kesinlikle bu is bitti.!!!.dng
artik bu dususu kimse engelleyemez!!!.kom
bakiniz dax'da dokuluyor!!!.kom.lelele
Dow'un zaten pili bitik!!!.kom
-
[URL="http://wirtschaft.wikispaces.com/Geld.lelele.lelele.lelele"].lelele.lelele[/URL][url]http://wirtschaft.wikispaces.com/Geld[/url]
yuz yilin cokusu basladi!!!
-
[QUOTE=mavi;38603]Sayın catedral,
Daha önceki Dow stoploss noktalarını belirttiğiniz yazınızı gereken ciddiyette not ettiğime emin olabilirsiniz.Benim için 7.300 altı spekülasyon dışıdır cümlemden kasıt, bir önceki yazımda Usd ye vermiyeceğimi belirttiğim değerden (ki usd de 2.05 tir beklentim orta vadede) kaynaklanmaktadır.7.300 altında spekülasyon peşinde koşmaktansa, Obama sonrası lale devri bitişinde(beklentimdir) alacağım pozisyon gereği sarı renge(Toprak ve Altın) gereken değeri vermek gerektiği inancımdan kaynaklanmaktadır.
Başarılarınızın devamı dileklerimle...
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Birde şunu hatırlatmak isterim ki.. Günlük ve haftalık grafiklerde izlediğimiz OBO da boyun çizgisi kırıldı. OBO hedefi olarak en az 20.000 puanlık hedef söz konusu..
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi. Haftalık grafiklerde izlenen bu tür formasyonlar illaki hedef puanlarına gitmezler. Bunlar büyük krizlerin belirleyicisidir. X100 belki 1500-18.000 gibi obo hedefi rakamlarına ulaşmaz.. Ama dolar 2.00 - 2.50 değerlerine bu arada gidebilir. Ekim sonu 2009 başları itibariyle iç hoş şeyler beklemiyorum:(
-
Yüzyılın çöküşü başladı diye bayram ediyor, adama bakın ya!
-
Bittik Çöktük...
[quote=kayahan;38604]bakiyorum!!! cogunluk artik imkb'nin cokecegine inaniyor!!!.dng
hic merak etmeyin kesinlikle bu is bitti.!!!.dng
artik bu dususu kimse engelleyemez!!!.kom
bakiniz dax'da dokuluyor!!!.kom.lelele
Dow'un zaten pili bitik!!!.kom[/quote]
Sayın Kayahan,
Yüzyılın çöküşü diye tabir edilen finansal sistemin çöküşünün başlangıcı diyebileceğimiz şu anki durumun aynı hızla devam etmesini beklemek hayalden öte yüzyıllara ve kurulmuş sistemlere hakaret olmuş olur.Şöyle özetlersem; yüzyıllar süren spekülasyon çağının 1-2 yılda biteceğini beklemek saflık olur.Bizim vademiz yetermi bilmem ama çocuklarımı bekleyen gelecekte, sosyal arkaplanın çok vahim olduğu gerçeği içimi karartmıyor değil.Fakat bu tarzda öldük, bittik, çöktük naraları için oldukça erken.
Bol şanslar...
-
Dow Da Kısa Vadede 9800 Altını Beklemıyorum.ya Buralarda Kapar Yada Tepecek.
-
[QUOTE=follow;38609]Dow Da Kısa Vadede 9800 Altını Beklemıyorum.ya Buralarda Kapar Yada Tepecek.[/QUOTE]
Dow ruhuna fatiha... Allah kurtarsın diil bunun adı allah gelse kurtaramas formasyonu oldu:(
-
[quote=catedral;38611]Dow ruhuna fatiha... Allah kurtarsın diil bunun adı allah gelse kurtaramas formasyonu oldu:([/quote]beni en iyi kardesim sensin!!!!!.lelele.dng imbk iyice coksun!!!! yerle bir olsun!!!
imkb'nin cenaze namazini birlikte kilariz.!!!!.lelele
-
-
[quote=kayahan;38612]beni en iyi kardesim sensin!!!!!.lelele.dng imbk iyice coksun!!!! yerle bir olsun!!!
imkb'nin cenaze namazini birlikte kilariz.!!!!.lelele[/quote]
Bakın ekim vadenin başlangıcından itibaren kısayım.
Hal böyle iken , forumda uzunda olan arkadaşların üzüntülü olabilecegi , orta yerde dururken, burada biraz saygılı olmak gerekmezmi?
Aynı mekanı paylaşıyor burada herkes. Saygı gösterirseniz, saygı görürsünüz.
-
[QUOTE=kayahan;38612]beni en iyi kardesim sensin!!!!!.lelele.dng imbk iyice coksun!!!! yerle bir olsun!!!
imkb'nin cenaze namazini birlikte kilariz.!!!!.lelele[/QUOTE]
Sn . Kayahan
burda long olan arkadaşlar var ..Dahası kimse long olmasa da düşen imkb bile olsa dünyada ekonomiler çöküyor , insanlar işsiz kalıyor ..birçok kişi borç sarmalında buna nasıl sevinç naraları atılarak tepki verilir ..
Daha dikkatli yazmanız ve kelimeleri özenle seçmenizi RİCA ediyorum ..
-
Yorumsuz...
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img133.imageshack.us/img133/2672/screenhunter4nu3.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img133/screenhunter4nu3.jpg/1/][IMG]http://img133.imageshack.us/img133/screenhunter4nu3.jpg/1/w543.png[/IMG][/URL]
-
[quote=HKAYIKCI;38618]Sn . Kayahan
burda long olan arkadaşlar var ..Dahası kimse long olmasa da düşen imkb bile olsa dünyada ekonomiler çöküyor , insanlar işsiz kalıyor ..birçok kişi borç sarmalında buna nasıl sevinç naraları atılarak tepki verilir ..
Daha dikkatli yazmanız ve kelimeleri özenle seçmenizi RİCA ediyorum ..[/quote]KUSURA BAKMA AMA ARKADAS !!
soyle bir bak imkb'ye % ?kaci yapancilarda hisse senetlerinin!!
hazine bonolarindada yuklu hedge fonlarin paralari var!!!
ayrica unutuyorsun??? real sektorun 120 milyar $ dis borcu oldugu!!
batik adama tekrar borc verirlermi??? ZATEN BORC VERENLERDE BATIYOR !!! TEK TEK!!!
ayrica bankalar simdiye kadar tuketici kredilerini ve kredi karti kredilerini nereden fonladi.!!
disardaki buyuk bankalardan doviz borcu alarak fonladi.
bu disardaki buyuk yabanci bankalarin durumuda ortada.!! cogu paralarini mortgage pazarinda batirdi.( lehman gibileri bu bankalari bitirdi.)
ayrica cari acik her gecen ay artarak buyuyor!! son ay 8 milyar $ oldu.!!
SEN HER HALDE KENDINI IHRACAT RAKAMLARIYLA ALTATIYORSUN!!!
UNUTMA!!! uretmeden tuketen toplumlar, sonunda bu borclarin altinda ezilir!!
artik deniz bitti..
osmanli'nin sonuda bu borclardan oldu.!!!
saygilarimla!!
-
[QUOTE=kayahan;38612]beni en iyi kardesim sensin!!!!!.lelele.dng imbk iyice coksun!!!! yerle bir olsun!!!
Sabaha senin cenazen çıkmasın?
-
Sevgili Kayahan
Senin bugüne yazdığın gönderdiğin herşeye motamot katılıyorum. Görüşlerimi biliyorsun.. Tüm piyasalar için..
Senin yanlışın bunları ifade ediş şeklin.. Anlıyorum artuk olay senin açından çatışma noktasına geldi.. Senin açından diyorum çünkü düne kadar sen ne dersen de senle çatışıldı.. O noktada da ısrarla almanca metinleri geçmen [B]antipati uyandırdı insanlarda..[/B]
[B]Piyasalarda genel eğilim her zaman long ve hisse alımı yönündedir. İnsanlar düşecek diyen kişilerden hoşlanmazlar[/B]. Bu yüzden senin ne hissettiğini anlıyorum.
Yalnız bu gibi günlerde yine de haklılığı sineye çekmek senin büyüklüğün olacaktır. Kayıplar gerçekten çok büyük. İnsanlar günlerdir umutla tepki beklerken (Tabii bana görede ne tepkisiyse) piyasalarda çok ciddi kayıplar oluştu.
Herkes biliyor merak etme kimlerin hangi öngörümlerde bulunduğunu.
-
[QUOTE=HKAYIKCI;38618]Sn . Kayahan
Daha dikkatli yazmanız ve kelimeleri özenle seçmenizi RİCA ediyorum ..[/QUOTE]
Sevgili Hkayıkcı
İyide buralarda short pozisyonda insanlar varkende farklı çığlıklar atılıyordu...
O zaman hiç kimse kelimeleri dikkatli seçin short arkadaşlar var demedi...
Kelimelerin özenle seçilmesinde fayda var evet ama ayrımcılıkta olmasın lütfen:)
sevgiler
-
[quote=BULUT;38623]Sabaha senin cenazen çıkmasın?[/quote] Allahin verdigi cani !!!ne zaman alacaginada yuce allah karar verir.
her sey gonlunce olsun. esen kaliniz.
-
Kim ne derse desin. Kayahan haklı.
Adam düşecek bitecek dedi durdu.. Tüm forum dalga geçti. Demediğini bırakmadı..
Uslup hoş olmayabilir... AMA HAKLI..... Çünkü ona da hoş üslupla yaklaşılmadı.
Yanlışsa yanlış deyin.. Halaa bi kişi çıkıp arkadaşım üslubun hoş değildi ama haklıymışsın demiyo?
-
sayın catedral nıye bırı cıkıpta haklısın arkadasım desınkı sonucta dusen pıyasada da para kazanılmıyormu kazanılıyor o zaman sorun nerde nıye haklıymıs dıyelım cıkarken arazı ol duserken gel dalga gec burda o zaman cıkıs oldugunda cıkacakdıyenlerede hurra haklıymıs dıyelım dusenlere de e nasıl trade olacak o zaman sonucta bırı duser dıyor bırı cıkar zamanı geldıkce bırı haklı cıkıyor sonucta 50 ye 50 ya duser ya cıkar.saygılar
-
[QUOTE=doom7;38630]sayın catedral nıye bırı cıkıpta haklısın arkadasım desınkı sonucta dusen pıyasada da para kazanılmıyormu kazanılıyor o zaman sorun nerde nıye haklıymıs dıyelım cıkarken arazı ol duserken gel dalga gec burda o zaman cıkıs oldugunda cıkacakdıyenlerede hurra haklıymıs dıyelım dusenlere de e nasıl trade olacak o zaman sonucta bırı duser dıyor bırı cıkar zamanı geldıkce bırı haklı cıkıyor sonucta 50 ye 50 ya duser ya cıkar.saygılar[/QUOTE]
Bu kadar basitse söyleyecek bişey yok... %50 - %50 Yani kazanan şansa kaybeden yine şansa kaybediyo diyorsun.. Bilginin hiç mi hiç önemi yok bu durumda. Temel analizin teknik analizin fiyat analizlerinin sistemlerin hiç önemi yok.
Yahu kumarhanede oynana oyun dahi 21-pokerrulet bunların hepsi bilgiye dayanır.
-
Kayahan forumdaşın haklı olup olmamasının önemi var mı?
Daha doğrusu diğer tüm görüş bildiren forum katılımcılarının doğru tahminlerde bulunup bulunmamasının ne önemi olabilir ki?
Eğer burayı okuyup insanların yazdıklarına göre pozisyon alan okuyucular varsa, zaten onlar uzun vadede kaybetmeye mahkumlar.
Cidden anlayamıyorum.
60 bine gideceğiz, düşeceğiz, full uzunum full kısayım vs vs...
Eskiden imkb ortamında anca "iheva uçacak, deva arsa satacak" gibiydi böyle şeyler ama vob ortamı demek ki bunu üretiyor.
Çok dikkat etmemiştim ama izledikçe anladım ki, bu yazılan mesajlara göre pek çok kişi etkilenip işlem yapıyor.
Sizce bu sorumluluğu almaya değer mi?
Değiyor ki çok kimse yazıyor.
Not: Son dalgalanmalarda bir kaybım yoktur. Bayram öncesinden beri güniçi dışında işlem yapmadım. Dolayısıyla pozisyonumdan dolayı hayalkırıklığı yada kızgınlık gibi bir dürtüyle bu yazıyı yazmadım. Belirtme gereği duydum.
-
[QUOTE=catedral;38627]Kim ne derse desin. Kayahan haklı.
Yanlışsa yanlış deyin.. Halaa bi kişi çıkıp arkadaşım üslubun hoş değildi ama haklıymışsın demiyo?[/QUOTE]
Sayın catedral ..
sizde haklısınız , Kayahan beyde
ama biz kayahan beyin direk ALMANCA KOPYALAYIP YAPIŞTIRMASINA
kızdık vede yazdık ..
altına biraz türkçe ne anlattıgını yaz , bir iki satır türkçeye çevir dedik..
sonra işler degişti..
İSPANYOLCA BİLE kopyalayıp yapıştıran arkadaş oldu sanırsam.....
Sonra sanırsam teo bey DAX sın bir grafiğini istedi....
Böyle uzayıp geldi.............
Şimdi kayahan bey in forumda topiği vardır vede yazıyor...
isteyen girip ziyaret edebilir...
[url]http://www.voborsa.com/forum/kayahan-index-ve-haberler-buyuk-cokus-t3963.html?t=3963[/url]
Saygılarımla..
-
9500 den dowa sıkı alım geldi dip oldu 10000 lerde kaparsa fazla canlar yanmaz inşallah
-
[quote=catedral;38627]Kim ne derse desin. Kayahan haklı.
Yanlışsa yanlış deyin.. Halaa bi kişi çıkıp arkadaşım üslubun hoş değildi ama haklıymışsın demiyo?[/quote]
Sayın catedral,
Bozuk saat te çalışıyorsa günde bir defa doğru gösteriyor diye teşekkürü haketmez.Sayın kayahan da bozuk saat misali daha önce defaten bozuk olduğu gerçeğini bir kenara atarak çökecez de çökecez den başka birşey söylemediği için ve hepsinden önemlisi tarzındaki iticilikten ötürü o teşekkürü almamış olabilir.[COLOR=black][I]Doğrudur haklı olduğu en azından bu sefer ortadadır[/I][/COLOR].Fakat yazılarına eleştirel yaklaşımlara olumlu yada olumsuz vermediği cevaplar havada kalınca ve hoppadanak çöktük bitti işte herşeye inanmış oluşundan ötürü olsa gerek çok heyecanlı davranışlar sergilemekte.Gurbetçi bir arkadaşımız oluşundan bu davranışlarını makul karşılasamda kurunun(yabancıların) yanında yaşında(yerli yatırımcı ve reel sektör) yanacağı gerçeğine binaen daha yumuşak ve heyecanını dizginleyebilen bir davranış modelini tavsiye edeceğim kendisine.İnandığım ve dediğim gibi hiçbirşey bir anda yok olmaz.
Sizin söylediklerinize ise katılıyorum elbette aykırı yorum zordur.İnanıyorsanız söyleyeceksiniz elbette.Yararlanabilenlere de büyük ödüldür bu aykırı ve mantıklı görüşler.
Bol şanslar hepimize...
-
[QUOTE=kayahan;38626]Allahin verdigi cani !!!ne zaman alacaginada yuce allah karar verir.
her sey gonlunce olsun. esen kaliniz.[/QUOTE]
Ben flatım.
Ama yazdıklarını okuyunca harbi antipati çekiyon.
Şimdi senin ÇANAZA suyun da ısındı. Kim gömsün?.
Hoca varmı aramızda :)
-
dj 5 dk son durumu .SAYGILAR
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/9748/92944980wg0.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img517/92944980wg0.jpg/1/][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/92944980wg0.jpg/1/w720.png[/IMG][/URL]
-
Yanlışsa yanlış deyin.. Halaa bi kişi çıkıp arkadaşım üslubun hoş değildi ama haklıymışsın demiyo?[/QUOTE]
yazdıklarını sana yakıştıramadım sevgili bacım.....
burdaki olay takım tutmak gibi pozisyon tutmak değildir.....
kısacılar ve uzuncular , düşecek diyenler ve çıkacak diyenler şeklinde takım fanatiği hoş değil.......
[B]kayahan dediğin kim ya.......[/B]
kim diyecek kayahan haklıymışsın diye.........
senin mantıgınla adamın daha önceki çökecek dediğinde 15000 puan çıktı..
kayahan çıkıpta arkadaşlar kusura bakmayın siz haklıymışsınız,piyasa iki yönlüdür,yanıldım dedimide burdaki arkadaşlar onu tebrik etsin...toz oldu ortadan
tebrik edilecek bir adammıki kayahanda biz tebrik edelim...
veya tebrik edilecek kayahan açısından ne var ortada........
bu pilav daha çok su götürür.. düşsede çıksada biz burdayız.. kayahan gibi ortadan kaybolmayız...........
o yüzden kayahan için kimse kimseyi kırmasın.....
sevgiler......
-
[QUOTE=catedral;38625]Sevgili Hkayıkcı
İyide buralarda short pozisyonda insanlar varkende farklı çığlıklar atılıyordu...
O zaman hiç kimse kelimeleri dikkatli seçin short arkadaşlar var demedi...
Kelimelerin özenle seçilmesinde fayda var evet ama ayrımcılıkta olmasın lütfen:)
sevgiler[/QUOTE]
Ama bu gece biraz farklı ..
VOB un taban yaptığı ve bir yükseliş olur diye long kalınan geceden bahsediyoruz ...öyle klasik %2-3 düşüş veya yükselişten değil ...
Baksanıza en azılı ayı bildiğim siz bile bu gece korkudan-bir süpriz olur diye- flat kalmışsınız ..
herşey bir yana benim yukardaki mesajımda vurgulamak istediğim pozisyonel durumlardan çok borsaların çökmesi demek ekonomilerin çökmesi demektir; vurguladığım/üzüldüğüm asıl budur ve sanmıyorum ki bu durumlar kimseyi sevindirsin veya coşkuya boğsun ..
-
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/9827/16781966th4.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img88/16781966th4.jpg/1/][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/16781966th4.jpg/1/w720.png[/IMG][/URL]
-
adam temmuzdan beri dusecek diyor yani obur 39 binden beri ondan sonra 55 bini gorduk. (onu cok kararli tutumlari ile onlarca kisi short yapti ve yutuldu)bozuk saatte gosterir dogruyu o hesap. biz gorusune birsey demedik zaten anlamadigimiz dili ve yer kaybini protesto ettik.
-
[QUOTE=cbaykus;38633]Sayın catedral ..
sizde haklısınız , Kayahan beyde
ama biz kayahan beyin direk ALMANCA KOPYALAYIP YAPIŞTIRMASINA
kızdık vede yazdık ..
altına biraz türkçe ne anlattıgını yaz , bir iki satır türkçeye çevir dedik..
sonra işler degişti..
İSPANYOLCA BİLE kopyalayıp yapıştıran arkadaş oldu sanırsam.....
Sonra sanırsam teo bey DAX sın bir grafiğini istedi....
Böyle uzayıp geldi.............
Şimdi kayahan bey in forumda topiği vardır vede yazıyor...
isteyen girip ziyaret edebilir...
[url]http://www.voborsa.com/forum/kayahan-index-ve-haberler-buyuk-cokus-t3963.html?t=3963[/url]
Saygılarımla..[/QUOTE]
Zaten ben isine hitaben yazdığım yazıda da söyledim sevgili cbaykus...
Tarzından dolayı antipati uyandırdığını... Çince metinleride ben yapıştırdım..
Amacım kimseyi kırmakta değil ayrımcılık yapmakta değil. Önemli olan kimse kırılmadan forumun bütünlüğünün ve renginin kaybolmaması.
Sevgi saygıyla
Not: Moderatörlüğünüz için tebrik etmeyi ihmal etmiştim. Kolay gelsin:)