38300 gostericez diyorlar
Printable View
38300 gostericez diyorlar
ne super durum fdow 10 bin ken 40 bin idi simdide 10 bin ama biz 39 biniz tenzilata gittik sanirim sonbahar indirim:)
[QUOTE=furkan;54819]sagolun ama bu piyasa adamı cok utandırır şimdi dedigim oldu ama bunlardan korkulurr bakalım tutucaz daha uzunları bende sizi tebrik ederim..[/QUOTE]
Kızdırdık adamları.:D
[QUOTE=sentinus;54825]Kızdırdık adamları.:D[/QUOTE]
38300den biraz daha alıcam ssagolsunlar
15 dakikada 1500 puan verdiler. Bugün ne günmüş keşke işlerimi hemen bitirip ekranın karşısına oturmasaydım.Perişan ettiler.işlem yapmaya korkuyorum.Bu ne yav ne yapsak terse yatıyoruz.
Ulaa noliir. Ula noliiir..
spot 39500
Vob 38400
Ula noliiir. Ula noliir :)
yalandan 1000 puanlık kuyruk oluşturdular, geceye longa devam mecburen...
artık buranın son dip olması gerek ben baska bişey diyemiyorum :)
DCH birilerine taşeronluk yapıyor galiba
genelde max. kötümserlikte fark eksi olur..ilk alışımı bugün yaptım(ekimde işleme başlıyacaktım)38500 den uzunladım..kanımca dow 10.000 üzeri güçlü kapanacak..ama yinede burası gri alandır..bakarsın 9.500 kapatır..ama genelde fark eksi olunca panik anlamına gelir..ve dip işaretleri taşır..iyi akşamlar..
Devlet su işlerinin niyeti kötü gelene geçene verdi. Geceye 1/2 short girdim 39700den.
bugunde islem yapmadim 4 gundur hic islemim yok yalnizca bekliyorum.
guzel firsatlar verecek.
Genelde bunu hep yapıyorlar son 10 dakika 1000 puanlık veriş olurmu, sat vermeyen sistem kaldımı sizde...
Eskiden ayılar vardı, simdi boğalar geldi,ayı moduna büründü,hep psikolojiye oynuyorlar...Tüm ibreler yukarı dediği için geceye long girdim...
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/3812/56416566oz1.jpg[/IMG]
[QUOTE=sentinus;54833]Devlet su işlerinin niyeti kötü gelene geçene verdi. Geceye 1/2 short girdim 39700den.[/QUOTE]
uzun iyiydik:)
[QUOTE=follow;54834]bugunde islem yapmadim 4 gundur hic islemim yok yalnizca bekliyorum.
guzel firsatlar verecek.[/QUOTE]
tam tersine bende bugun işlem rekoru kırmışım...
sen çarpılmadın 6000 puanlık iki gapta tabiii.rahatsın..
süper volatil bir gündü....7000 puanın 2000 puanı komisyon.....
hep böyle olursa sistemi bırakırım......:D:D
dax bile manyadı.. artı yüzde 1..eksi yüzde 1..
kaç kere yaptı aynı hareketi......
geceye yarım uzun girdim......
[QUOTE=furkan;54836]uzun iyiydik:)[/QUOTE]
Gün içi işlem yapsaydım aşağı yukarı köşe olmuştum marjdan. Akşama kadar uzunlarımla kös kös oturup dişlerimi ısırdım sinirden. Neyse yarın helvamı yerlerse de yapacak bir şey yok bu dakikadan sonra.
Yurt dışı coşmuş ,
Spot U30 39498
Vadeli 38600
Makas farkı vadeli aleyhine 898 puan. Şimdi bu işten kim ne anladı ? Ben ne anladıgımı birazdan yazacagım. Diyer arkadaşlarda yazarsa iyi olur kanımca.
geceye full uzun girdim karlı bir gündü..... uzun riski bugün alınırdı buna değer... yarın taban açsak bile farketmez benim için .. helvalar hazır .. ha ha :)
haydi bakalım bogalar cıksın artık meydana yeter..
[QUOTE=furkan;54842]haydi bakalım bogalar cıksın artık meydana yeter..[/QUOTE]
çokta meydana çıkmasınlar furkan .. yarın boğa etinden tavada kuşbaşı sote yapacaklarmış diye duydum :D ... aşçı olarak sevgili ablam catedral görevlendirlmiş .. üüü üüüüü
[QUOTE=selçuklu;54843]çokta meydana çıkmasınlar furkan .. yarın boğa etinden tavada kuşbaşı sote yapacaklarmış diye duydum :D ... aşçı olarak sevgili ablam catedral görevlendirlmiş .. üüü üüüüü[/QUOTE]
kusura bakmasınlar ama bugun iyi çizdiler longcularıı ondan yarınada olmaz artık :)
vadeli günlük grafikte uyumsuzluk var ama teyidi yok .. risk almaya değerdi .. günlük uyumsuzluk değerlidir .. yarında teyidi gelirse .. süper olur ..
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img523.imageshack.us/img523/3600/uyumok9.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img523/uyumok9.jpg/1/][IMG]http://img523.imageshack.us/img523/uyumok9.jpg/1/w490.png[/IMG][/URL]
geçen hcbs stopları çalıştırtmıştı, şimdide dsi... amaç belli.. uzunları stop yaptırtmak, kimseye kazandırtmamak.. bugün dow'un çok eksi yapmayacağını, hatta artı bile kapatacağını dünya alem biliyor da dsi mi bilmiyor komik..
burada dowun artı kapatması önemli değil. o avrupaya bile az etki yaparki kaldıkı gelişmektelere etki en son olur.
biz ve avrupa, avrupanın alamadığı önlemlerin cezasını çekeceğiz. AB bitmiştir.
dowun gördüğü 9525 civarları yeni bir dip olduğuna göre ve bütün gelişmektekiler yeni dip yaparken bayram şansı vuran imkb de yeni dibini yapacaktır.
sağlıklı alım spot için 28000 olacaktır. orası görülürse alım sağlıklıdır, yoksa yükselişler satış fırsatı olacaktır.
dowda 10400 görülmeden bizde artış beklenmemeli.
likidite az olduğu için en son yatırım bize gelir. herkes dip yaparken bizim yapmadan dönmemiz beklenmemeli ve dikkatli olunmalı.
sevgiler.
4 gündür bu topice giremiyordum, diğerleri çalışıyordu, bunda fatal bilmemne yazıyordu. Allahtan bugün yeni topic açılmışta girebildim.
sevgiler.
Bu kadar volatil , eksi makas kapanış , hemde yurt dışı banesi olmadan , ne anlam ifade ediyor ? Sırasıyla bakalım ,
1- Teknik olarak hem haftalıkta , hem günlükte ikili dipler çöpe.
2- Görüldüki hakim güç teknigi ben yaparım , boşuna ugraşmayın diyor. Piyasımızın özellikle U30 Kagıtlarına vadelideki grubun egemen olmasıda onlara bir hayli avantaj saglıyor. Haksız ve ahlaksız rekabetin daniskası.
3-Aşagıda yazacagım takaslarda görülecektirki Hakim güç tamamen KISA da , çok büyük ihtimal bu dagılım değişmediği müddetce bu adamlar mevcut durumu en avantajlı konumda vade sonuna taşıyacaklar ve orada uzlaşacaklar. Niyetlerini bu gün iyice belli ettiler. Stoplanma neticesinde vade sonuna durum lar değişirse o başka.
4- Mevcut yapıda bir değişiklik olmadıgı sürece vadelide UZUN ların
işi bir hayli zor görünüyor. çok dikkatli olmakta sayısız fayda var. Birde yurtdışı olumsuza dönerse işler bir hayli zorlaşır.
saygılar, herkese bol kazançlar.
longlar (euroline)
morgan 18264 40748
garanti 16424 45056
gedik 10204 42441
morgan 6691 48724
finans 3583 50403
diyer 30703 46434
shortlar
efg 37158 43634
citi 26248 39258
iş 16767 45823
doçe 3984 77284
hsbc 3130 44433
diyer 1582 76925
[QUOTE=saganak;54850]
longlar (euroline)
morgan 18264 40748
garanti 16424 45056
gedik 10204 42441
morgan 6691 48724
finans 3583 50403
diyer 30703 46434
shortlar
efg 37158 43634
citi 26248 39258
iş 16767 45823
doçe 3984 77284
hsbc 3130 44433
diyer 1582 76925[/QUOTE]
bunun anlamını anlayamadım dogrusu, yanı birisi long ıse karsısındakı de shorttur, burada söyle bir düşünce kanımca yanlıştır, deutche veya efg short ise, vade short kapanır,
Yani burası o zaman piyasa olmaz,Deutche short ise ve konjektör değişiyorsa, stoplar ve longlar, veya flat kalır,
Adamlar shortta, longun şansı yok cümlesinin karşılığı, onların malını alan adamlarda longta,shortun şansı yoktur değilmidir..
Mantıken bu dediğinize katılmıyorum, bu piyasa değil,Ali Baba'nın çiftliği olur o zaman, Peki o zaman biz boşa uğraşıyoruz,tekniğe de gerek yok..
Sevgiler
[QUOTE=selçuklu;54843]çokta meydana çıkmasınlar furkan .. yarın boğa etinden tavada kuşbaşı sote yapacaklarmış diye duydum :D ... aşçı olarak sevgili ablam catedral görevlendirlmiş .. üüü üüüüü[/QUOTE]
Kazanın başındayım:) Kocamanda kepçem var... Kepçenin ucunda sallanmada yarın:..::..:
[quote=teo;54851]bunun anlamını anlayamadım dogrusu, yanı birisi long ıse karsısındakı de shorttur, burada söyle bir düşünce kanımca yanlıştır, deutche veya efg short ise, vade short kapanır,
Yani burası o zaman piyasa olmaz,Deutche short ise ve konjektör değişiyorsa, stoplar ve longlar, veya flat kalır,
Adamlar shortta, longun şansı yok cümlesinin karşılığı, onların malını alan adamlarda longta,shortun şansı yoktur değilmidir..
Mantıken bu dediğinize katılmıyorum, bu piyasa değil,Ali Baba'nın çiftliği olur o zaman, Peki o zaman biz boşa uğraşıyoruz,tekniğe de gerek yok..
Sevgiler[/quote]
Syn teo ;
long ve short un kimin olduğu önemli deyilmi sizce. Şimdi düşününki biz dagınık güçlerin tamamı UZUN , örgütlü güçte Tamemen KISA , bu maçın sonucu ne olur sizce. Maçın sonucu baştan belli. Bizi hezimete ugratırlar. 90 Dakika bile tamamlanmadan hakem kararı ile diskalifiye oluruz. Hep böyle olmadımı ?
saygılar.
[QUOTE=saganak;54853]. Hep böyle olmadımı ?
saygılar.[/QUOTE]
hayır hep öyle olmadı, bizler normal trend karşısında durmamızdan kaynaklandı her şey,
Burada şu var buğunkü hareket nedir,Tepki mi, trend başlangıcımı, bunu bilmek lazım.
Öncelikle piyasaya kim hakim, eğer hakimiyet ayılarda ise, her zaman aşağı gideriz, isterse 1500 yukarıdan kapatsın,
Buğün kapanış itibarı ile ilk defa günlerdir ciddi olarak boğalar piyasaya hakimdi,ama fiyat düştü, bunun nedeni,sizinde tahmin edeceğiniz gibi poz kapatmak için aşağıya saldılar,
Dikkat ederseniz piyasa açılışında apsd -6000 lerde gezerken,( call marginden oluşan kayıplar).. şu an kapanışta +9600, 15.000 poz el değiştirmiş,
Kimdi bu poz açan geçenlerde, Morgan dı, Muhtemelen tahminim, Morgan diğerlerini kullanarak 15.000 shortunu kapattı.
Sevgiler...
vadeli saatlik....
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/8211/aaaxqq2.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img385/aaaxqq2.png/1/][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/aaaxqq2.png/1/w640.png[/IMG][/URL]
arkadaşlar efg ile citiyle bilmem kimle kafanızı yormayın....
düşüler sahte ve yukarı için hazırlık bugunkü hareket....
bu grafiğe göre yukarı sert bir hareket zamanı yakındır..
yarın eksi açılsa bile uyumsuzluk devam edecek....artı açsada uyumsuzluk teyidli hale gelecek...
buda demektirki her yol yukarı tepkiye çıkar..
üstelik spottaki uyumsuzluklar teyidli.....
[quote=teo;54854]hayır hep öyle olmadı, bizler normal trend karşısında durmamızdan kaynaklandı her şey,
Burada şu var buğunkü hareket nedir,Tepki mi, trend başlangıcımı, bunu bilmek lazım.
Öncelikle piyasaya kim hakim, eğer hakimiyet ayılarda ise, her zaman aşağı gideriz, isterse 1500 yukarıdan kapatsın,
Buğün kapanış itibarı ile ciddi olarak boğalar piyasaya hakimdi,ama fiyat düştü, bunun nedeni,sizinde tahmin edeceğiniz gibi poz kapatmak için aşağıya saldılar,
Dikkat ederseniz piyasa açılışında apsd -6000 lerde gezerken,( call marginden oluşan kayıplar).. şu an kapanışta +9600, 15.000 poz el değiştirmiş,
Kimdi bu poz açan geçenlerde, Morgan dı, Muhtemelen tahminim, Morgan diğerlerini kullanarak 15.000 shortunu kapattı.
Sevgiler...[/quote]
syn teo ;
Burada trendi (bizim gibi sıg ve tekel) , piyasaların dinamiklerimi ,yoksa py denilen hakim güçmü belirliyor ? bir kere bunu iyi belirlemek lazım. Bana göre hakim güç belirliyor.
9653 yeni poz açılmış deyilmi bu gün. Şimdi 9653 pozun bir kısa tarafına bakın , bir de uzun tarafına. Hangisi bilek güreşinde diyerini tuş edebilir. İşte trendi tuş eden belirliyor. Anlatmak istediğim bu.
sevgiler, saygılar.
fdow saatlik......
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/8666/fdooovn0.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img385/fdooovn0.png/1/][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/fdooovn0.png/1/w640.png[/IMG][/URL]
mavi ile olan dünkü yukarı uyumsuzluk... 600 puana yakın hareket yaptırdı...
turuncu ile olan bugunkü aşagı uyumsuzluk...o yüzden fdow tıkandı..gidemedi yukarı...
şu düzeltmeyi yapsın yön netleşir.....
[QUOTE=saganak;54856]syn teo ;
Burada trendi (bizim gibi sıg ve tekel) , piyasaların dinamiklerimi ,yoksa py denilen hakim güçmü belirliyor ? bir kere bunu iyi belirlemek lazım. Bana göre hakim güç belirliyor.
9653 yeni poz açılmış deyilmi bu gün. Şimdi 9653 pozun bir kısa tarafına bakın , bir de uzun tarafına. Hangisi bilek güreşinde diyerini tuş edebilir. İşte trendi tuş eden belirliyor. Anlatmak istediğim bu.
sevgiler, saygılar.[/QUOTE]
bu konuda önceki günler bir yazı yazmıştım, bilmiyorum okudunuzmu, bende sizin gibi düşünürdüm önceden fakat elime bir kaç döküman geçince okuyunca , şunu anladım,
Piyasayı sadece açılış olarak py (floor) belirliyor) daha sonra fiyatlar oturunca geri çekiliyor ve oyuncular kalıyor, Elbette parası çok olan buğün olduğu gibi bol kepçeden basabilir,Sanırım kısa vadelerin hepsi shortta geçmiştir.
Ama bu hareket manasızdır,Trende karşıı kimse duramaz eğer oluşacaksa, Amerika hergün %3 kapatırsa ( düşüşte bunu gördük), parası olanda her gün
-%3 basabilirmi, perişan olur, ağzı burnu dağılır, yemin eder bir daha bulaşmamaya...
Piyasalar sığ değildir.Buğün 1 katrilyon işlem olan piyasa sığmıdır.Buna kimin parası yeter.
Onun için son 5 dakikada bol kepçeden yapıyor, Niye öğlen basmadı da son dakikayı bekledi,
Nafile çabalar bunlar.....Sadece bedava fiyattan mal topluyorlar,
Her şeyin bir maliyeti var,
Buğün oluşan adil fiyat maliyet 39.400-40.300 dür, ama açgözlü olunca insan , hele hele satanı da bulmuşsa elbette 38.650 den geri yerine koyar.
100 milyarlık evi 10 milyara kim almak istemez, her kes uğraşır, ama genelde alamaz.Maalesef bende dahil bizlerin saçma sapan indikatör sinyallerine güvenip ,bazen 100 milyarlık evi, indikatör sat dedi diye 10 milyara vermeye razı oluyoruz.
Borsada bunu satarken gıkımız çıkmıyor indikatör sat dedi diye, ama emlakçı dese ,abi evi 10 milyara ver, adamın ağzını burnunu kırarız...
[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/4582/15daktn2.png[/IMG][/URL][/IMG]
Cumadan sistem satta hala al sinyali yok...
hakim güç long short önemli dğeil EFG-DSİ ikilisini vadesonunu zararla kapattığını da gördüm. Haa diğer kısmı nerede yoğun ise orası ters yöndür ona bir şey diyemem ama TEonun dediği gibi aslolan trenddir. Tend ne yöne ise orada bulunmak lazım. Bahsedilen kurumlar trend yönünde daha sık durduğu için işi iliyor ya py gibi görünüyor. Küçük yatırımcıda tepkidir diptir beklerken trende ters yakalnaıp portföyünü eritiyor. mbm gibi güniçi alsatlarla maliyetini aşağı çekenler hariç.
Mal toplama olayına katılıyorum burdan yukarı hazırlığı yapıyorlar.Fazla aşağı basamazlar yukarı yapsınlar sonra aşağı tekrar.
[QUOTE=catedral;54852]Kazanın başındayım:) Kocamanda kepçem var... Kepçenin ucunda sallanmada yarın:..::..:[/QUOTE]
ya 2 dakika ayrılda şu kazanın başından dow nefes alsın .. aaaaa :mad: :mad: :mad: .kom
[quote=teo;54858]bu konuda önceki günler bir yazı yazmıştım, bilmiyorum okudunuzmu, bende sizin gibi düşünürdüm önceden fakat elime bir kaç döküman geçince okuyunca , şunu anladım,
Piyasayı sadece açılış olarak py (floor) belirliyor) daha sonra fiyatlar oturunca geri çekiliyor ve oyuncular kalıyor, Elbette parası çok olan buğün olduğu gibi bol kepçeden basabilir,Sanırım kısa vadelerin hepsi shortta geçmiştir.
Ama bu hareket manasızdır,Trende karşıı kimse duramaz eğer oluşacaksa, Amerika hergün %3 kapatırsa ( düşüşte bunu gördük), parası olanda her gün
-%3 basabilirmi, perişan olur, ağzı burnu dağılır, yemin eder bir daha bulaşmamaya...
Piyasalar sığ değildir.Buğün 1 katrilyon işlem olan piyasa sığmıdır.Buna kimin parası yeter.
Onun için son 5 dakikada bol kepçeden yapıyor, Niye öğlen basmadı da son dakikayı bekledi,
Nafile çabalar bunlar.....Sadece bedava fiyattan mal topluyorlar,
Her şeyin bir maliyeti var,
Buğün oluşan adil fiyat maliyet 39.400-40.300 dür, ama açgözlü olunca insan , hele hele satanı da bulmuşsa elbette 38.650 den geri yerine koyar.
100 milyarlık evi 10 milyara kim almak istemez, her kes uğraşır, ama genelde alamaz.Maalesef bende dahil bizlerin saçma sapan indikatör sinyallerine güvenip ,bazen 100 milyarlık evi, indikatör sat dedi diye 10 milyara vermeye razı oluyoruz.
Borsada bunu satarken gıkımız çıkmıyor indikatör sat dedi diye, ama emlakçı dese ,abi evi 10 milyara ver, adamın ağzını burnunu kırarız...[/quote]
Bütün yazılarınızı ilgiyle okudugumu söylemeliyim.
Benim için önemli olan tekniktir. Onuda belirtmeliyim. Tekniğin olmadık zamanlarda , sapıttıgına çok şaşırmışımdır. Şimdi açın U30 un grafigine bir bakın lütfen. sagı,solu,aşagısı,yukarısı GET dolu . Sizin tabirinizle tamda ali babanın çifliği. Bir iki olurda bu kadarı çok fazla. Demekki bir yerlerde yanlış var, ya biz iyi deyiliz , yada tekniği manüple eden güçler var , biz farkında deyiliz.
Vadeli hisse senetlerinden yapısı geregi çok farklı oldugundan , Hakim gücün işini son derece kolaylaştırıyor. Yüzde 10 aşagı basınca rakibinizi sıfırlıyorsunuz. Günlerce beklemenize gerek kalmıyor. Onlarda bunu kullanıyor , Yasal düzenleyicilerde onlara olmadık olanaklar tanıyorlar tabii.
Hiç düşündünüzmü ? , VADE sonunda neden uzlaşma fiatı , vadelinin fiatına bakılmaksızın , u30 dan rasgele seçilen 10 hissenin son 15 saniye fiatlarından seçiliyorda , gün sonu uzlaşmalarda bu esas alınmıyor. İşin can alıcı noktası burası işte. Adamlar 59 gün boyunca uzlaşma fiatını kendileri belirliyor. Gün sonu uzlaşma fiatlarını , vade sonu gibi yapsınlar , bakın neler oluyor o zaman. Gerçi yine yapabilirlerde , bu kadar kolay başaramazlar.
[QUOTE=selçuklu;54865]ya 2 dakika ayrılda şu kazanın başından dow nefes alsın .. aaaaa :mad: :mad: :mad: .kom[/QUOTE]
Get lannn:) İyi karıştırmak lazımm. Kepçenin öteki ucundanda Mbm yi sallandırcam.Başından ayrılamam.kom