Vop yılannnn
Acaba 43900lere gidip aşapı gap doldurmayamı gitez ?
[IMG]http://i41.tinypic.com/2b8pjn.png[/IMG]
Printable View
Vop yılannnn
Acaba 43900lere gidip aşapı gap doldurmayamı gitez ?
[IMG]http://i41.tinypic.com/2b8pjn.png[/IMG]
Full long güçlüyüz.
ANNA nerde Merak ettim aramızda duygusal bı bag oluştu ......:)
[QUOTE=traderx;116722]bu arada 43500 şort kapa long.[/QUOTE]
long devam sanırım 800 e kadar alacaklar.
[QUOTE=SaNCaKTaR;116743]ANNA nerde Merak ettim aramızda duygusal bı bag oluştu ......:)[/QUOTE]
boşver annayı küstüm ben oana :::
bu piyasada gerçek rakamlar saat 10:30-11:00 arası belli olur
niyetini bu aralıkta gösterecektir
[QUOTE=mbm;116738]kısa devam... ekrana bile bakmıyorum....44000 üzer stopum....
43000 altı şelale olur gibime geliyor....
yalnız bu gece uzunluk gece gibi... gidşiat onu gösteriyor....[B]kafamdaki olursa[/B][/QUOTE]
nedir o, paylaşırmısın bizimle?
kısa devam.....al gelene kadar....
fdow numara yapıyorr
bu borsa düşmezzzzzzzz
Bu farkla vob düşmez.
[QUOTE=traderx;116747]nedir o, paylaşırmısın bizimle?[/QUOTE]
fdow 8259 altını görmeden dönmez yukarı kanımca....
önce bir 8258 i görsün.....
Mart ayı başında ‘alım zamanı’nın geldiğini ilan ettiğimizde piyasanın ezici çoğunluğu felaket senaryolarını tekrarlayıp duruyordu. ABD ve Avrupa bankaları bataktı, kredi kanalları kurumuş durumdaydı, global resesyon derinleşecekti, herşey kötüden daha kötüye gidecekti ve bu felaket senaryoları çoğunlukla gerçeği de yansıtıyordu. Ama senaryolardan, haberlerden ve gerçeklerden para kazanılamaz. Para; umutsuzluğun sermaye zoruyla frenlenmesi, speküle edilerek geliştirilmesi ve sonunda umuda çevrilmesi ile kazanılır. Son 9 haftalık ralli bu modelin ilk iki aşamasının mükemmel bir simülasyonu oldu, şu anda spekülasyon safhasındayız, henüz umut yok ortada.
10-haftada %50’den fazla yapmış olan İstanbul borsasında son günlerde bazı alametler belirdi. Dipten kalkışların her zaman için az sayıda blue-chip hisse ile başlaması gibi, trend sonları da çöp hisselerde sert yükselişlerin görülmesiyle kendini belli eder- son bir kaç haftadır çöp hisselerde görmekte olduğumuz olağanüstü hareketler düzeltmenin habercisi olabilir. Bir düzeltmeye her zaman hazırlıklı olmak gerekir ama bunun için IMF süreci, GM iflası yada ABD tahvillerindeki satış gibi senaryolara ihtiyaç yok. İhtiyacımız olan tek şey stop-loss kriteri; 30-endeksin Mart ayında 29-30 binlerde yaptığı dip çalışmasından sonra başlattığı ve %50’yi aşan muazzam ralli boyunca destek olarak çalışan 10-günlük üssel ortalama son 9 haftada 9 defa test edilmiş ve hepsinde yukarı sıçramayı başarmış. Yani çok güvenilir bir stop-loss kriteri ve şu anda 43.600- 43.700 civarından geçiyor. Vadelide bunu 43.200- 43.300 olarak okumak gerekiyor. Herhangi bir düzeltmenin maksimum hedefi ise 39- 40 bin aralığı.
Borsalar için öncü gösterge olan Baltic Dry Index (BDI) Ocak’ta başlattığı yükselişte uzun dönemli önemli desteği olan 2.000 civarından düzeltme yaptıktan sonra yükselmeye devam ediyor ve dün 3.000 seviyesini aştı. Borsalar BDI’yi 2-4 ay geriden takip eder yani hisse senetlerin senaryosu da ortada- fazla uzun sürmeyecek bir düzeltme ve tekrar yukarı. Ayılar için kötü haber, 2008’e dönüş yok.
Ugur Erturk - Ekinvest