mbm 15 dakk long signal gelrmi ?
Printable View
mbm 15 dakk long signal gelrmi ?
Fed, Ecb, Boe Faız ındırdı
08.10.2008 14:01:55 *fed, Boe, Ecb Ve Diğerleride Faiz Indirdi
*fed, Boe, Ecb Ve Diğerleride Faiz Indirdi
[QUOTE=mbm;55071]benimde 40000 beklentim var.....[/QUOTE]
35650 maliyetle 40500 ü gördük......
[QUOTE=mbm;55077]fdow artmasımı..fdow artıyormu.. yapmayın yahu..adamlar eksi yüzde 3...
ha bundan sonra artacak derseniz katılırım..benimde dediğim o zaten....
[B]ben dünden beri 9450 altı sahte diyorum.. bunun çok üstüne çıkacak bugun...
9700-9900 arasına.....[/B]
kişisel tahmin sadece.....[/QUOTE]
fdowdada 9700 üzerini gördük.....
Valla pes diyorum.
Nasıl bir oynaklık bu böyle.
Fed Yarım Puan Faız ındırdı
haklı çıktım jelibon farkı.
efg ve dsi nerden biliyordu bunu acaba ???
[QUOTE=hexen;55109]mbm 15 dakk long signal gelrmi ?[/QUOTE]
gelmiştir artık
saat 14 de faiz mi indirilir yine kaziga gectik aksam niye olmadi.
[QUOTE=VOBiX;55118]gelmiştir artık[/QUOTE]
tam yazdm geldi long signal evet uzun surerse guzel olr
Piyasa istediğini yaptırdı, akşama yeniden basarlar artık...
Sabah dipten uzun açan olduysa, 40500 de satıp oradan da kısaya geçmişlerdir sanırım.
valla manyak hareketler oldu....parite falan bir anda 200 pips e yakın aldım...tüm uzunları 39950 ortla kapadım.....biraz dinlenmek lazım....
herkese bol kazançlar.....
[QUOTE=shibumi;55122]Sabah dipten uzun açan olduysa, 40500 de satıp oradan da kısaya geçmişlerdir sanırım.[/QUOTE]
40-500 39.800 arası 11.000 lot satıs olmus, ne guzel oradan da aldıklarını kakaladılar.Vallhı bravo, bende aval aval ıslemsız bakıyorum...
[QUOTE=HKAYIKCI;55079]Yok benim demek istediğim indirim gelene kadar bu inatlaşma sürecek piyasada ...
Fdow artar çıkar o değil ama bir beklenti oluşuyor saat 14:00-16:30 arası FED olur da bir faiz indirimini şapkadan çıkartır diye ..
çıkartmazsa işte yine başlar satışlar ...[/QUOTE]
[QUOTE=nyse-dj;55119]saat 14 de faiz mi indirilir yine kaziga gectik aksam niye olmadi.[/QUOTE]
ve indirim herzamanki gibi saat 14:00 de geldi ..
sanırım ortalığın yatışmasını beklemek en iyisi olacak....bu tarz sert hareketlerle uğraşmak gerçekten zor....vadeli bugün ki artısını yarına geri alıp makası sıfırlamak isteyebilir....
en güzeli biraz izlemek....
[QUOTE=teo;55124]40-500 39.800 arası 11.000 lot satıs olmus, ne guzel oradan da aldıklarını kakaladılar.Vallhı bravo, bende aval aval ıslemsız bakıyorum...[/QUOTE]
Sn.Teo,
Kıştan beri kurtlanırdım, ABD sorun yaşayacak , vob a geçmek lazım, orada kısa olanağı var diye.
Hesapta geldim vob a.
Öğrenirken kaybettim, geri aldım falan, şu anda çok az bir artıdayım.
Para kazanırım diye geldim kazanamadım ama şükür diyorum yok olmadım da.
Sürekli imkb de olduğumdan sadece okurdum piyasalardan kısayla para kazanmak zordur diye. Cidden doğruymuş.
boyle birsey olurmu faiz sabahin korunde indirilirmi amerikada daha gun dgomadi boyle sacam sey gormedim siz gordunuz mu.
[QUOTE=nyse-dj;55130]boyle birsey olurmu faiz sabahin korunde indirilirmi amerikada daha gun dgomadi boyle sacam sey gormedim siz gordunuz mu.[/QUOTE]
FAİZ HER ZAMAN 2 DE İNDİ DAHA ÖNCEDE. yanlışlıkla büyük yazdım.
Tarih : 08.10.2008
Duyuru No: 2008-202
YTLDolar ve YTLEuro Sözleşmeleri Başlangıç Teminatlarının Artırılması Hakkında
2008/73 sayılı Genelge ile Borsamızda işlem gören VOB-YTLDolar ve VOB-YTLEuro sözleşmelerinin başlangıç teminatları artırılmıştır.
2005/11 VOB-YTLDolar Vadeli İşlem Sözleşmesi Genelgesi uyarınca uygulanan başlangıç teminatı 120 YTL’den 150 YTL’ye, 2005/12 VOB-YTLEuro Vadeli İşlem Sözleşmesi Genelgesi uyarınca uygulanan başlangıç teminatı ise 180 YTL’den 200 YTL’ye çıkarılmıştır.
[QUOTE=oğuzt;55132]2008/73 sayılı Genelge ile Borsamızda işlem gören VOB-YTLDolar ve VOB-YTLEuro sözleşmelerinin başlangıç teminatları artırılmıştır.
2005/11 VOB-YTLDolar Vadeli İşlem Sözleşmesi Genelgesi uyarınca uygulanan başlangıç teminatı 120 YTL’den 150 YTL’ye, 2005/12 VOB-YTLEuro Vadeli İşlem Sözleşmesi Genelgesi uyarınca uygulanan başlangıç teminatı ise 180 YTL’den 200 YTL’ye çıkarılmıştır.[/QUOTE]
Arttırmasını iyi becerirler ama düşürmeye gelince düşürmezler .heyk
doviz artınca hemen fiyatı artırdılar ama endeks kontratlarında indirim dusunmuyorlar galiba
madem herkes emin 2 de oldugundan bugun yarin olacagida belli ben bu aksam demistim mesela neden almadi cogunluk diye sormazlarmi ky ye.
[QUOTE=nyse-dj;55136]madem herkes emin 2 de oldugundan bugun yarin olacagida belli ben bu aksam demistim mesela neden almadi cogunluk diye sormazlarmi ky ye.[/QUOTE]
isyan ettim ya sabah PY ye 30000 mal kaptırdılar diye.
dünde buna oynandı çıkmayınca satış yapıldı.
bugün çıktı. çıkmasaydı dow 9000 altına inecekti.
Teminatlkarın arttırılması daha doğrusu yüksek tutulması küçükj yatırımcı için iyidir. Taban tavan hadisesi %15 oldu 40,000den long açan %15 tabanda 600YTL kaybeder. Temiantlar 500YTL olursa -100 400 YTL olursa -200 bakiye oluşur. Onu da tahsil etmek zor. Tahsilatını geçtim adama yazık.
ev satışları beklenenden kötü gelirse çöküş o zaman başlar
50.000 lik barda ne geldiyse başımıza, biraz yatay ondan sonra da mal basma, inşallah aynısı gelmez, barın duruşu da çok şık vallahi,ince ve uzun, acıtmaz herhalde...
[QUOTE=nyse-dj;55130]boyle birsey olurmu faiz sabahin korunde indirilirmi amerikada daha gun dgomadi boyle sacam sey gormedim siz gordunuz mu.[/QUOTE]
Piyasanın ani bir faiz indirimi beklediğini defalarca yazdık.. bunu piyasa dün de bekledi gelmeyince FED e verdi dersini .. Bu gece de aynı dersi vermeye hazırdı piyasa ...
Neyse sonuçta herzamanki gibi piyasanın dediği oldu ..faiz indirimi geldi ..
saatine gelince sn nyse-dj ..bütün ani indirimler hep saat 14:00 de gelmiştir
veya 16:30 amerikan piyasalarının açılışndan önce bir zamanda ..
niyet piyasalar düşmesin sakinleşsin diye olunca indirim de piyasa açılışı öncesinde oluyor
fedin piyasaya vermediği bir donunun lastiği kaldı, onu da bu gece %5 daha basarak isterler herhalde...
haklısın teocum ..bugünlük FED son kozunu da kullandı ..
kaldı 50 baz puanlık son kurşunu ...onu da aysonundaki toplantıda yapar veya burda 25 ,aralık toplantısında 25 baz indirim daha yapar ..
Ama bunun da bu ateşi söndürmeye geçici etkisi olacağı bekletimi yineliyorum
piyasalar faiz indirimi sırasında artmaz. avrupa yeni başladıysa sıkıntı başlar.
Sayın Hkayıkçı nın belirttiği dünkü adım daha önemlidir.
piyasaları ne kurtarır. hiperenflasyon. kağıtları ucuz duruma sokar.
700 milyarlık ve dünkü adım bunun bir parçasıdır ama real ekonomiye önce yansımadan toparlanma zordur.
yaratılacak olan hiper enflasyonda yeni bir balondur.
sevgiler.
yaşadığımız kaostur artık..
40000yapsın vereyim uzunları yoksa elime yapısıcak
Bu gece 21:00 de fedin tamam artık donuda vereceğim haberi ile piyasalar yukarı yapacaktır :)
bernanke faiz indirdi yine tatmin olmadı piyasalar. bernanke donunu indir :..: