-
gökhan dostum büyük paralar kazan mış olabilirsin ancak bu senin her zaman haklı olacagını göstermez elliot dov teorisi gan açıları fibonacci daha bir sürü teknik analiz metodunu inceledim sana da öneririm bilmiyorum ilgilenip ilgilenmedigini ama detaylı bir şekilde bu metotları incele ve uygula derim geçmiş hareketleri inceledigin zaman göreceksin ki hisse senetlerde daima belli zaman dilimlerinde ritmik hareketler yaptıgını kolaylıkla görebilirsin.araştırmalarıma göre de bu hafta büyük olasılıkla dananın kuyrugu kopacak .tabi herkesin gönlünde bir aslan yatar ancak bu hafta ekstra dikkkatli olmanı öneririm ne deolsa forumumuzun renkli simasısın
-
[quote=abdullah yıldız;117744]gökhan dostum büyük paralar kazan mış olabilirsin ancak bu senin her zaman haklı olacagını göstermez elliot dov teorisi gan açıları fibonacci daha bir sürü teknik analiz metodunu inceledim sana da öneririm bilmiyorum ilgilenip ilgilenmedigini ama detaylı bir şekilde bu metotları incele ve uygula derim geçmiş hareketleri inceledigin zaman göreceksin ki hisse senetlerde daima belli zaman dilimlerinde ritmik hareketler yaptıgını kolaylıkla görebilirsin.araştırmalarıma göre de bu hafta büyük olasılıkla dananın kuyrugu kopacak .tabi herkesin gönlünde bir aslan yatar ancak bu hafta ekstra dikkkatli olmanı öneririm ne deolsa forumumuzun renkli simasısın[/quote]
Benim yanıldığım pozisyon yanılmadığımdan daha çoktur.Ama yanıldığım puan yanılmadığımdan daha azdır.İşte bu yüzden para kazanılıyor zaten.10 kere yanılırım aynı kademeye veya 25 puana.Eder en çok 250 puan zarar.2 işlem doğru yaparım 500 er puandan 1000 puan eder.Ne oldu şimdi 10 kere yanıldım iki kere yanılmadım 750 puan kardayım.Ha elliot mu gan açılarımı falan dersen bana.Bir insan para kazanabiliyorsa neden kendine sizce başka bir seçenek arasın?Onlarla uğraşmak istemiyorum.Çünkü boşuna beynimi kurcalayıp bildiğimden beni şaşırtacak ondan.İlgilenen ilgilenip parasını kazansın.Ben o ritmik zaman dilimlerine ancak mevsimsellik olarak bakarım.O da mayıs ayında gebermesi lazım olan borsa gebermedi.Gebermeye borsa uçar bu kadar basit.43500 altında 2 gün kapatsın bakarız ozaman.Beni en çok 600 puan yıkar.Bir günde 4000 puan kaybettiğime göre 600 puan pek koymaz.Ki ben her zaman değil hiç bir zaman haklı olmamayı tercih ederim.Çünkü gerçek olan haklı çıkmak değil cebe girendir.Cebe girmeyip 50000 olacaz deyip de haklı çıksam ne olacak.Kuruntu olur sadece.Eğleniriz.Zevk verir.İmkbnin grafiğine bakarım ve çok anlam ifade eder ve o üst bant kırılıyor.Üst bant kırılınca yeni bant oluşur.O da epey yukarıda.Bu arada vob oynarken beni dowun teorisi ilgilendirmez.Dow düşmeden de vob düşebilir ve dow artıyor diye biz düşerken zarar ederiz dowa bakarsak.Herkesin sistemi kendine.Ne zaman bakarım elliot yada başka şeylere.Elimdeki sistem çalışmamaya başladığında.Ama 1 2 ay bazen çalışmasa da eninde sonunda doğru yolu buluyor benim elimdeki sistem.Herkesten 2 0 öndeyim çünkü Türkiyede en hızlı sistem ve en ucuz komisyon bana ait.En ucuz olmasa bile en ucuzu teklif ediyorlar ben sistem hızlı diye bulunduğum yerde kalıyorum.Bir gün 28700 dük.28900 olduk.Borsa dow artarken artmıyordu.Seans sonuna doğru imf ile anlaşmaya yakınız haberi geldi 28925 ten ilk emri kapan benim.Benden sonra bir daha görmedi altını ve 1000 puan arttık 29800 kapattık.Şimdi ben ucuz komisyonla çürük sistemle mi çalışıyım yine ucuz ama en ucuzdan biraz pahalı ama daha iyi sistemle mi çalışıyım.O emri kapmam bana 10 milyar kaybettirmedi 10 milyar da kazandırdı.20 milyar demek bu.En ucuz komisyonla bile 20 milyar kolay kolay fark etmez aradaki fark.Tek saniyede bana hızlı sistem o aradaki farkı kapattırdı.Borsa artmasa bile gerekeni yaparım.Ama bence siz de şunu bilin.Final final beklerken 50000 55000 arasından arkadaşlar arttıkça shortladım aha buradan döner dedikçe acaba çok mu çıktık daha devam edermi tarzı ileride soru soracakların kervanına katılmayın.Ben borsa düşse de katılmam bundan eminim.Ama stop loss uygulamayan katılır.Final bu hafta ise final için trene ilk binen kişi yine ben olurum bundan emin olun.Son inen olmam ama ilk binen olurum.Ortada inerim ama kar kardır.Ama final olmaz ise ben zaten trendeyim.Bir yerden bakarız.Ayı piyasası ağır ağır bitiyor haberiniz olsun.Bu arada ben zaten borsada tarihin tekerrür ettiğini her zaman söylerim.O tekerrür çıkarken satan her zaman bulunur.Düşerken de aha buradan döneriz diyen bulunur.
-
Bu ülkede sevinmek bile yasak, gerçekten ayıp...
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=194288[/url]
-
[B]IMF ile ilgili son durum:.uyk:eek:[/B]
[URL]http://www.trt.com.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=25a2740e-8a84-454d-867c-a83268f6a167[/URL]
Güncelleme: 31.05.2009 16:16:13
[B]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin Türkiye'nin istekleri kabul edilinceye kadar süreceğini ifade ederek, "Bizim isteklerimiz de kabul edilirse imzalarız, yoksa böyle devam eder" dedi[/B].
[B]Erdoğan, Gaziantep'te Konuştu[/B]
.
[B]"Teğet Geçecek Dedim ve Teğet Geçiyor"[/B]
Erdoğan, şunları söyledi:
"Ben bunu başta teğet geçecek dedim. Rahatsız oldu beyler. Ne diyecektim, yıkılacağız mı diyecektim? Evet teğet geçecek dedim ve teğet geçiyor. En az zararla biz atlatacağız bunu. Bunu inanarak, bilerek söylüyorum."
[B]"Ülkemin Menfaatlerine Halel Getiremem"[/B]
IMF ile süren görüşmelere de değinen Erdoğan, "Dediler ki hemen gidin IMF ile anlaşın. Kusura bakmayın ülkemin menfaatlerine halel getiremem. karşılıklı menfaat esasına dayalı olarak eğer anlaşırsak anlaşırız. İşte buyrun bak bir yılı geçti. Bir yıldır şu anda IMF ile anlaşmış değiliz, hala masadıyız. Eğer isteklerimiz bizim de kabul edilirse imzalarız. Ama kabul edilmiyorsa kusura bakmasınlar böyle devam eder" dedi.
Kendilerinden önceki iktidarların "ne söyleniyorsa onun altına imza attığı"nı ifade eden Erdoğan, "Ancak biz atmadık. Oradan bizi vurmaya kalkışanlar yanlış yere ok atarlar. Dikkat etsinler o ok kendilerine döner" şeklinde konuştu.
-
cuma günü gelen IMF haberi gereksiz yere büyütüldü.yeni bişey yoktu o açıklamada.zaten 1 yıldır prensipte sorun yok sorun detaylarda değil mi?
-
[quote=SEYYAH;117748]cuma günü gelen IMF haberi gereksiz yere büyütüldü.yeni bişey yoktu o açıklamada.zaten 1 yıldır prensipte sorun yok sorun detaylarda değil mi?[/quote]
Tangent'ta [B]"okey",[/B] detaylarda [B]"one minute":D [/B]
pardon pardon[B] "one year";)[/B]
-
arkadaşlar masaüstü duvar kağıtlarını otomatik değiştiren güzel bir program biliyomusunuz? vista kullanıyorum.
-
BAŞBAKAN İMF İLE irtibatı kesti die haberler var basında.
birkaç gün sonra anlaşma oldu die haber gelirse şaşırmam, niye acaba :D
yarın ki beklentim
çok kafam karışık olmakla beraber
piyasanında kafasının karışık olacağı şeklinde
yani;
hızlı hareketlerle yukarı aşağı bekliyorum 43600-45200 (taş çatlasa) bant aralığında
bu hızlı hareketler çok kişinin canını yakabilir DİKKAT
sanırım piyasanın nereye gideceğini kestirebilmek için çarşamba akşamını beklemek zorundayız.
-
Kendinize iyi bakın görüşmek üzere.Yarın seans açılışında yokum.Öğlen sizin saatle 12 gibi buradayım İnşallah bye.
-
[quote=ACUN;117751]BAŞBAKAN İMF İLE irtibatı kesti die haberler var basında.
birkaç gün sonra anlaşma oldu die haber gelirse şaşırmam, niye acaba :D
yarın ki beklentim
çok kafam karışık olmakla beraber
piyasanında kafasının karışık olacağı şeklinde
yani;
hızlı hareketlerle yukarı aşağı bekliyorum 43600-45200 (taş çatlasa) bant aralığında
bu hızlı hareketler çok kişinin canını yakabilir DİKKAT
sanırım piyasanın nereye gideceğini kestirebilmek için çarşamba akşamını beklemek zorundayız.[/quote]
Eğer yön yukarı ise ne haber etkiler ne başka birşey.45000 üstü kapanış ralli zamanıdır.43500 şelaledir.43500 stoplu long olunabilir.45000 stoplu short olunabilir.Ama 45000 üstünde kapanmamız lazım long sağlam olması içün.Hexen baba da koyar birşeyler.
-
[quote=trader38580;117750]arkadaşlar masaüstü duvar kağıtlarını otomatik değiştiren güzel bir program biliyomusunuz? vista kullanıyorum.[/quote]
[URL]http://download.cnet.com/Automatic-Wallpaper-Changer/3000-2336_4-10560884.html[/URL]
Beğenmezseniz "Duvar" yazın VOB'a gönderin, kağıt değiştiricisi bilgisayarınıza gelsin .dng
-
ABD deki fotografa yakından bakalım. Aşağıdaki olguların hepsini bir şekilde
birbiri ile ilgili, ancak biz işin kolayına kaçıp, kavramsal soyutlamalar
yerine basit olgulardan yola çıkarak bir şeyler elde etmeye bakalım
1) Patlayan kredi sistemi balonu
2) Hızla gerileyen varlık değerleri
3) Batan şirketler
4) Güvensizlik
5) Kağıt üzerinde yapılan oynamalarla -şişirilmiş varlık değerlemeleri ile -
canlı gösterilen finansal kuruluşlar (-ki aslında yaşayan ölüler
durumundalar). Karikatürize ederek açıklayacak olursak, elinizde bir mal
var. Piyasada bu mala 1 lira veren bile yok. Ama siz, bu bir zamanlar 10
lira ediyordu, o yüzden hadi 10 olmasın ama 5 lira göstereyim değerini
diyorsunuz bilançonuzda. Mantığı da şu; nasılsa bu yine bir gün 10 lira
edecektir. Etmesi için de yani alıcı oluşturmak için de bol bol para basarız
olur biter. İyi de hani kapitalizm demek varlık değerlemesini piyasanın
yaptığı sistem demekti.. :)
Geçen yıl kriz boyunca, hep FED in aldığı önlemlerin, zaten hormondan hasta
olmuşhastaya tekrar hormon vermek olduğunu ve uzun vadede dananın
çatlayacağını söyledik. Bu fikrim değişmedi. hatta dana zaten kısmen
çatladı. Sonuçta büyük ölçüde finansal sistemle sınırlı olan hastalık artık
ABD nin en küçük iktisadi hücresinin bile sorunu haline geldi. Gelinen nokta
şu;
- 7/24 para basma hizmeti veren FED
- Diğer varlıkların ABD doları karşısında hızla değer kazanması (petrol,
altın v.b.)
- Yükselen ABD tahvili faizi
- Varlıkların (hammaddeler ve enerji dahil) değerlerinin artması nedeniyle
kaçınılmaz olarak üretim maliyetlerinin artması ve enflasyonun artması
-Not: FED in yükselecek enflasyona karşı yapabileceği hiç bir şey yok...
Yani faizler yukarı (tüketim eğilimini düşüren bir faktör), enflasyon yukarı
(tüketimi azaltan, güveni azaltan, tasarruf eğilimini körükleyen bir
faktör), USD ye olan güvenin azalması nedeniyle tasarruf eğiliminde
görülecek farklılaşmalar (finansal sisteme darbecikler), enerji ve emtia
fiyatları yukarı............
Yani durgunluk altında talepden kaynaklanmayan bir enflasyon
olasılığı...Bunu 1 yıl öncede söylemiştim..İlk ve yakın olan öcü resesyondur
ancak resesyoa karşı ABD nin alacağı tavra göre sıradaki ve en önemli öcü
stagflasyondur ve olasılığı geçen yıl göründüğünden çok daha yukarılardadır.
Bütün bu yazdıklarımı, DJI haftaya çökecek öyleryse borsalar da VOB da
hemen çökecek diye algılamayın. Bu işlerin çok büyük dinamikleri var. ABD
deki sistem çatır çatır çatırdarken, ABD dolarının değer kazandığını -tüm
para birimlerie karşı- unutmayın.. ben en kötü günü yaşamadığımızı
düşünüyorum halen ancak ABD de işler umulduğundan çok daha çabuk yoluna
girer ve belkide her yer güllük gülistanlık olur, kim bilir..