ben rahatım yine......
boga kardeşler dayanın......
günlük bin puan ,bin puan düşüyor dow....
şurda düşse düşse 8 gün daha düşer....:) günde 1000 puandan 8000 puan....
sonra bizim günlerimiz başlar.. he hee..:)
Printable View
ben rahatım yine......
sonra bizim günlerimiz başlar.. he hee..:)
Takasbankataki paralarda herhangi bir tehlike olabilirmi?
[QUOTE=QUEEN;55549]Takasbankataki paralarda herhangi bir tehlike olabilirmi?[/QUOTE]
BURAKFX açıklamıştı aracı kurum takasbanktaki paranıza aracılık ettiği için bir sorun olmaz.
Yarın açılışın çok kötü olacağını sanmıyorum,Belki geçenki gibi açılışta eger futureslar eksi olursa ciddi şekilde bir panik olabilir ama sonra toparlanır sanırım...
[QUOTE=QUEEN;55549]Takasbankataki paralarda herhangi bir tehlike olabilirmi?[/QUOTE]
Arkadaşlar bırakın bu kriz laflarını, Türk Bankacılık sektöründe kriz falan yok. Kendim bankacıyım, en azından bizim bankada öyle bir durum yok. Gelip parasını çeken de yok. Sadece bazı müşterilerin arayıp devlet güvencesi hakkında telefonla bilgi aldıklarını biliyorum. Ayrıca sn teo nun dediği gibi bankalar kredi veriyorsa kriz yok demektir. Daha bugun denizbanktan ihtiyaç kredisi kullandım...
Bir bankanın kredi servisinde çalışan bir tnaıdığınız olursa iyi olur. Kriz çıkınca denildiğ igibi önce bankalar kredi vermeyi keserler. 2001 krizinin göstergesi kredilerin kesilmesi olmuş.
[quote=mbm;55548]ben rahatım yine......
sonra bizim günlerimiz başlar.. he hee..:)[/quote]
kusura bakmayın sakın yanlış anlamayın meraktan soruyorum. bu long aşkı nerden geliyor.
çok iyi bir tradersin sistemin tekniğin güzel ama ince konularda o kadar hassas değilsin. mesela bugün vob 40.100 görmüş, 1500 puan aşağı gelmiş.. hangi sistem sat vermedi ki? ama hala uzunda ısrar edip hem kendini hem bizleri üzüyorsun.(biz derken senin zarar etmene) sendeki tecrübe bende olsa gece emin olsamda poz taşımam güniçi kazandığın en az 1000 puan zaten. ayda 20 bin, yılda 240 bin puan eder.
sevgiler
[QUOTE=VOBiX;55553]Bir bankanın kredi servisinde çalışan bir tnaıdığınız olursa iyi olur. Kriz çıkınca denildiğ igibi önce bankalar kredi vermeyi keserler. 2001 krizinin göstergesi kredilerin kesilmesi olmuş.[/QUOTE]
Ben o dönemleri yaşadım sayın Vobix, bırakın para vermeyei,verdikleri paraları geri istiyorlar.
Şu an ülkemizde bu anlamda bir kriz yoktur.Sadece paranın maliyeti artmıştır,Bunu da yansıtırlar...
[QUOTE=VOBiX;55553]Bir bankanın kredi servisinde çalışan bir tnaıdığınız olursa iyi olur. Kriz çıkınca denildiğ igibi önce bankalar kredi vermeyi keserler. 2001 krizinin göstergesi kredilerin kesilmesi olmuş.[/QUOTE]
Haklısınız... zaten bu yazdığımı boşuna yazmadım..
Bir arkadaş ben bankacıyım bizim bankada sorun yok. Kimse parasını çekmiyor diyor ama:) Vatandaş sıraya girdiğinde atı alan üsküdarı geçmiş olur..
MXEF:IND
MSCI EM
[IMG]http://images.bloomberg.com/r06/investments/gr_tl.gif[/IMG]
10/08 Currency: USD
[IMG]http://images.bloomberg.com/r06/investments/gr_bl.gif[/IMG]
Value605.84Change-53.250 % Change-8.079 High658.63Low598.24Open658.63
[IMG]http://images.bloomberg.com/r06/investments/gr_tl.gif[/IMG]
Value for MXEF:IND Index Profile
[IMG]http://images.bloomberg.com/r06/investments/gr_bl.gif[/IMG]
[IMG]http://www.bloomberg.com/apps/chart?h=152&w=240&range=1y&type=gp_line&cfg=BQuote.xml&ticks=MXEF%3AIND[/IMG] The MSCI EM (Emerging Markets) Index is a free-float weighted equity index. It was developed with a base value of 100 as of December 31 1987. [URL="http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=MXEF%3AIND"]:dü::dü:.dng.kom
[/URL]
Piyasaların eş zamanlı olarak 1 hafta kadar edilmesi konuşuluyormuş.. Sanırım bu da paniği daha da arttırıyor.
Hafta sonu pozisyonlarda temkinli olmak yada pozisyonsuz kalmakta fayda var derim.
[quote=catedral;55558][B]Piyasaların eş zamanlı olarak 1 hafta kadar edilmesi konuşuluyormuş[/B].. Sanırım bu da paniği daha da arttırıyor.
Hafta sonu pozisyonlarda temkinli olmak yada pozisyonsuz kalmakta fayda var derim.[/quote]
ne edilecek sn. catedral, yüklemi nedir bu cümlenin :D
[QUOTE=mozkan;55559]ne edilecek sn. catedral, yüklemi nedir bu cümlenin :D[/QUOTE]
mantık ve kafiyeye gore [B][COLOR="Magenta"]tatil [/COLOR][/B]edilmesi olabilirmi acep :D
[quote=mersiyk;55560]mantık ve kafiyeye gore [B][COLOR=Magenta]tatil [/COLOR][/B]edilmesi olabilirmi acep :D[/quote]
bu ortamda mantık aranmaz, ben [B][COLOR=Magenta]içine [/COLOR][/B]diye düşünmüştüm :D
[QUOTE=catedral;55556]Haklısınız... zaten bu yazdığımı boşuna yazmadım..
Bir arkadaş ben bankacıyım bizim bankada sorun yok. Kimse parasını çekmiyor diyor ama:) Vatandaş sıraya girdiğinde atı alan üsküdarı geçmiş olur..[/QUOTE]
Neden çeksinler sn catedral? 50.000 YTL ye kadar devlet garantisinde. 50.000 YTL nin üstündekini de başka bankalara paylaştırırsın olur biter.
Ayrıca bankacılık sektöründe kriz olması için önce kredilerin geri dönmemeye başlaması lazım. Kendim denetçi olduğum için yakından inceleme fırsatım oluyor. Bu hafta da istanbulda çok yoğun şubelerden birinde denetimdeyim. İnşaat sektörü dışında kredi geri dönüşlerinde problem yok...
[quote=enorton;55562]Neden çeksinler sn catedral? 50.000 YTL ye kadar devlet garantisinde. 50.000 YTL nin üstündekini de başka bankalara paylaştırırsın olur biter.
Ayrıca bankacılık sektöründe kriz olması için önce kredilerin geri dönmemeye başlaması lazım. Kendim denetçi olduğum için yakından inceleme fırsatım oluyor. Bu hafta da istanbulda çok yoğun şubelerden birinde denetimdeyim. İnşaat sektörü dışında kredi geri dönüşlerinde problem yok...[/quote]YTL:dü: mum gibi eriyecektir!!!!
2009 yilinda ytl=tuvalet kagidi dege:dü:rinden de az olacak.!!!
[QUOTE=enorton;55562]Neden çeksinler sn catedral? 50.000 YTL ye kadar devlet garantisinde. 50.000 YTL nin üstündekini de başka bankalara paylaştırırsın olur biter.
Ayrıca bankacılık sektöründe kriz olması için önce kredilerin geri dönmemeye başlaması lazım. Kendim denetçi olduğum için yakından inceleme fırsatım oluyor. Bu hafta da istanbulda çok yoğun şubelerden birinde denetimdeyim. İnşaat sektörü dışında kredi geri dönüşlerinde problem yok...[/QUOTE]
:..::..::..:Kendiniz söylüyorsunuz..
Krizler başlarken ilk hangi sektör teklemeye başlar? Ya tekstil ya inşaat.
Ayrıca ben insanlar sıraya girecek bankalarda falan demedim. Nerden çıkarıyorsunuz?
Bankalarda problem bu sefer kredi yada müşteri hesaplarının çekilmeye kalkılmasıyla çıkmaz ki.. Tek tuşla çıkacaktır:)
[QUOTE=mozkan;55559]ne edilecek sn. catedral, yüklemi nedir bu cümlenin :D[/QUOTE]
.dng TATİL .dng
dışarıda çıktık ama fayda etmedi dowa...1kere yapıştı bu longlar 38400 ztn maliyet -2000 açılsın farketmez bu saatten snra devam
[quote=teo;55547]
Indikatöre dayalı olan bir sistem kısa dönem çalışır,Her zaman çalışmaz,
[/quote]
sayın teo
indikatöre dayalı bir sistem değil bizimkisi
tamamen trend is my best friend esasıyla çalışıyor ve
aslında tek bir sistem de değil
sistemler hülasası diyelim kısaca fakat aynı anda çalışan ve
birbirlerinin hatalarını giderip grup çalışması yapan
bir sistemler bütünü bizimkisi
15 yılın tecrübesi aynı zamanda
biraz farklı ve karışık yani
neyse başınızı ağrıtmayayım gece gece
iyi geceler
saygılarımla
Döviz fiyatlarındaki artış bankaların alacaklarını da, borçlarını da etkileyecek
Tevfik GÜNGÖR / OLAYLARIN İÇİNDEN
[EMAIL="gungoruras@superonline.com"]gungoruras@superonline.com[/EMAIL]
[I]09.10.2008 - 09:16[/I]
Bankalarımızın aktiflerinde de pasiflerinde de kıymetlerin bir bölümü, hem de önemli bölümü döviz cinsinden.
Aktiflerin yüzde 27.7'si döviz cinsi, pasiflerin yüzde 34.0'ü döviz cinsi.
Demek ki döviz fiyatı yükselince banka varlıklarının yüzde 27.7'sinde artış olacak, buna karşılık pasifleri (yükümlülükleri) yüzde 34.0 oranında etkilenecek.
Hazine'nin yayınladığı rakamlara göre banka ve finans kuruluşlarının 20 milyar doları kısa vade, 46 milyar doları uzun vade olmak üzere 66 milyar dolar dış borçları var. Tabii ki döviz fiyatı artışı bu borçlar nedeniyle de bankalara yük getirecek.
Bankaların bilanço içi döviz risklerine gelince, BDDK'nın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun) açıkladığı rakamlara göre, temmuz ayı sonu itibariyle:
- Bankalarımızın (aktiflerinin) toplam varlıkları 652 milyar YTL. Bunun yüzde 27.7'si olan 181 milyar YTL karşılığı varlık, döviz varlığı (Dövize endeksi varlıklar bu rakamın dışında).
-Buna karşılık (pasiflerinin) toplam yükümlülükleri olan 652 milyar YTL'nin yüzde 34.0'ü oranında 222 milyar YTL karşılığı döviz yükümlülükleri var.
- Döviz yükümlülükleri, döviz varlıklarından 41 milyar YTL(Yaklaşık 31 milyar dolar) daha fazla.
(Açıklama: Bu yazıda aktif/pasif hesapları ile ilgili bilgi veriliyor. Bankaların "yabancı para net genel pozisyonu" daha farklı şekilde hesaplanıyor. BDDK'nın açıklamasına göre "genel pozisyon açığı" sadece 396 milyon YTL'dir.)
Bankaların ciddi boyutta döviz açığı yok. Ama bankaların döviz yükümlülükleri vadesiz . (Örneğin döviz mevduatı yatıranlar paralarını her an isteyebilir. Buna karşılık döviz yükümlülüklerinin çözümü zamana bağlı. Örneğin döviz kredisi kullananlar, öderler ise borçlarını vadesinde ödeyecekler.)
BDBK'nın açıkladığı rakamlara göre, bankalarda temmuz ayı sonunda yaklaşık 110 milyar dolar döviz mevduatı var.
Buna karşılık bankaların kullandırdıkları döviz kredileri yaklaşık 63 milyar dolar dolayında.
Bankalar, Türkiye'de döviz fiyatının sabit kaldığı, döviz riskinin unutulduğu dönemde (1) Dışarıdan kolaylıkla döviz kredisi buluyorlardı. (2)Yüzde 5-7 oranında maliyetlerle borçlanıyordu. Buna bağlı olarak dış kaynaklara bağlılıkları artmıştı. Kâr/zarar dengelerini bu trafiğe göre oluşturmuşlardı.
Bankaların döviz varlıkları/yükümlülükleri Temmuz 2008
Milyar YTL
Aktifler YTL. Yabancı para karşılığı YTL Toplam
- Krediler 259 82 341
- Menkul değerler 91 28 119
- Bankalardan alacaklar 8 31 39
Toplam aktifler 471 181 652
Pasifler
- Mevduat 262 143 406
- Banka borcları 17 60 76
- Repo işlemleri 25 7 32
- Özkaynaklar 80 - 80
- Diğer pasifler 46 12 58
Toplam pasifler 430 222 652
Kaynak: BDDK
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
turkiye'deki bankalar zor duruma dusecektir!!! hemen degil!! yavas yavas!!!
tumunun durumu cok kotu olacak!!
bu aptallar sokakta yillarca zorla kredi karti dagitti.!!
tuketici kredileri ve kredi karti borclarinin buyuk bolumu geri donmeyecek!!
turkiye'de bu aptal bankalar aylik %.090'la mortgage kredisi dagitmadilar mi ???
bu aptallarin hazine bonolarinda yuklu ellerinde evrak tasiyorlar!! demirbank neden batti.?? bilmiyorsaniz arastirin!!
turkiye'deki bankalarin %90'i kagittan kaplan!!
2009 yilinda hep beraber yasayarak gorecegiz.!!!.dng.kom.lelele
[QUOTE=kayahan;55569]turkiye'deki bankalarin %90'i kagittan kaplan!!
2009 yilinda hep beraber yasayarak gorecegiz.!!!.dng.kom.lelele[/QUOTE]
kayahan ben senden korkuyorum yahu ..ne yanı dolar alalımmı simdiden ? yatalımmı dolarda ?
bankalari!! vob gibi dusunun!! bankalar en az 1/30-50- hatta 200 kaldiracla calisiyor.
turkiye'de bankalarin kendi ozkaynaklari (semaye rasyolari ortalamasi%12)
verdikleri kredilerin %10-20'si geri donmedigi an pilleri biter.!!:dü::dü:
[quote=mersiyk;55570]kayahan ben senden korkuyorum yahu ..ne yanı dolar alalımmı simdiden ? yatalımmı dolarda ?[/quote]bak! kardesim!!
eski bir atasozu vardir!!!
7 yil bolluk olur. sonrada 7 yil kitlik olurmus!!!
2001+7=2008 yapar!!.kom
her inisin birde yokusu vardir!!
borc yiyen kesesinden yermis!!!
dokme su ile degirmen donmezmis!!
elden gelen ogun olmazmis!! o da zamaninda gelmezmis.!!!
anladin ne demek istedigimi her halde!!
hersey gonlunce olsun!!
Dow spoy haftalık grafiğinde;
Haftayı kanal destek seviyelerine yakın birşekilde kapatacak gibi gözüküyor.
8500 seviyesine kadar olan ok ihtimalini gerçekleştidi gibi gözüksede haftalık grafige biraz daha yakından bakınca ;
Düşüşün hızından dolayı bu 8360 seviyesine kadar sürebilirliği gözükmekte .
Haftalık bazda 8500 veyahut 8360 seviyelerinin üzerinde kapanan dow jones , göze tepkiye daha bir oynanası geliyor.
8360 civarı önemle kollanmak kaydı ile bundan sonra tepki sürecine girebilmemiz olası diye düşünüyorum.
En azından tepki için daha risksiz ve stop edilmesi kolay bölgelerdeyiz diye düşünmekteyim.
[quote=haguan;55045]Dow Future su an itibariyle bozuk ve daha aşağısını göstersede aşağıya Dow spot un haftalık görünümünü koyuyorum.
Haftalık grafige göre 9520 seviyesinin aşağısında dikkat çeken kanal hedefi 8500 seviyesi.
Tepki için spotun haftalık bazda 95xx üzerinde kapaması gerekiyor.
[IMG]http://img111.imageshack.us/img111/4145/dowhaftauq5.png[/IMG][/quote]
fdow 8352 gordu ve bunun altını artık dusunemiyorum bile
her gün 500-1000 puan düşse abd japonya 2-3 hafta sonra sıfırlayacaklar, ha gayret uşaklar,
Want more control over the chart? [URL="http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EN225#symbol=%5EN225;range=1d;compare="]Try our Interactive Chart[/URL].[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/b?s=%5EN225[/IMG]Index Value:[B]8,242.94[/B]Trade Time:8:31PM ETChange:[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] 914.55 (9.99%)Prev Close:9,157.49Open:9,016.34Day's Range:8242.59 - 9016.3452wk Ra
8115 şimdilik en küçük rakam, 8115 * 1,02 = 8277
japonlar geçici dipten %2 küsür tepti, yarın en az 5 kademe cepte short imkanı için
zuhahaha
Herkese günaydın. Amerika iyice şanzımanı dağıtmış. Uzakdoğu da öyle. Hepsi yokuşta freni patlamış kamyon gibi iniyor aşağı.
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img396.imageshack.us/img396/7142/screenhunter1fc3.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[QUOTE=jelibon;55502]nefis bir pozisyon kaptım, bile bile 8600 ü beklemedim. kaçıramazdım.[/QUOTE]
Günaydın
Size sanalda olsa stoploss koymayı ihmal etmeyin demiştim..
[QUOTE=catedral;55593]Günaydın
Size sanalda olsa stoploss koymayı ihmal etmeyin demiştim..[/QUOTE]
sanala gerçek stop zaten koyamamda işi biraz abarttılar.
dönüş tarihinde değişiklik yok. salı günü.
pazartesi tatil olması kafamı karıştırıyor. bu düşüşü biraz abarttırdı kanımca.
sonuçta bir günde sanal 900 puan almıştım hatırlarsınız harca harca bitmedi.:..:
bu pozisyonda zarar etmeyecek.
Ayrıca Sayın Catedal de büyük tebriği hakediyor. büyük resimde dedikleri ve benim dediklerimde gerçekleşti tamı tamına sonuçta.
ben bir tek finansallarda yeni dip olmayacağını savunmuştum tam değere bakmadım ama oldu galiba Sayın Catedal haklı çıktı. ben real kağıtlar çökecek demiştim ama finansallarıda 15 temmuz dibi altına aldi.
en son 36500 spotta zor geçilir deyip kısa demiştim, işin enterasanı ekim de çöküş olacağı 2-3 ay önceki mesajlarımda var.
sevgiler.
Günaydın Arkadaşlar.
Borsalarda krizin sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Ama genel ekonomide ve şirketlerin siparişlerinde etkisini gösterecektir. Kimseler işsiz kalmaz inş.
Borsaya gelince bu sabah açılış görülen son dip olacaktır.
Sabah açılışla şort açma cesaretini kimse gösteremez, çünkü olası bir tepkide o kişi biter..
Eğer şort olan varsa Sabah açılıştaki fırsatı değerlendirmeyen şortçu da 1-2 gün sonra tühh keşke der.
Bu yüzden bu günkü işlemlerin hepsi suni işlemler olarak 1 günlük olarak kalacaktır.
Bu gün ve pazaretesi hem dow ve hemde tüm dünyadan v şeklinde bir tepki geleceğini düşünüyorum. Yine de mümkün olduğunca riskten kaçınmak lazım.
Bu gün eksi açılış fakat akşam artı kapanış olabilir. Bir çok oyuncuyu sistem dışına atacak şekilde fiyat hareketleri olabilir. Şahsen Flat olanların hiç işlem yapılmadan beklenmesi taraftarıyım. Şort olanlar ise en iyi kar ceptekiridr demesi lazım.
Bol kazançlar.
fakat abd amma uğraştı önlemlerle 1, 1.5 yıldır, uyuz avrupa ise uyanalı 10 gün oldu ya. AB yapısı bitmiştir kanımca.
Sayın Jelibon
Teşekkürler..
Bloombergde piyasaların açık olduğunu yazıyor. Anlayamadım. Bankalar kapalı. Sanıyorum Japonyada kapalı.
Farklı bir Fx kaynağından.
[B]13.10.2008
- ABD ve Japonya’da tatil. Piyasalar kapalı.[/B]
[QUOTE=enorton;55546]Sn clark sizin görüşünüz nedir son durumla ilgili?[/QUOTE]
Bugun tabanı görecegimiz kaçnılmaz bugunkü yada pazartesi rakamların dip olup orta vadede 3-4 aylık bir yükseliş hareketinin olacagını düşünüyorum saygılar
[QUOTE=clark;55600]Bugun tabanı görecegimiz kaçnılmaz bugunkü yada pazartesi rakamların dip olup orta vadede 3-4 aylık bir yükseliş hareketinin olacagını düşünüyorum saygılar[/QUOTE]
Açılışta bir miktar long yapmayı düşünüyorum bende.
Nikkei tepki verdi. Dövizde sabah 1.448 açıldı, şimdi 1.42.. ye kadar verdiler.
Amerikanın batacağını kediler bile biliyor artık. Asıl soru kendisiyle birlikte başka hangi ülkeleri batıracak sorusu ?