-
Long yapmayı düşünmüyorum bir süre. Bence long olmak için akşama kadar bol bol fırsat olur. DOW Steel Index çok düşmüş %11 civarı. Ereğli bir taban yiyebilir her ne kadar çok düşmüş de olsa. Tatil konusunda açıklama yapabilecek bir arkadaş olursa sevinirim. Hangi piyasalar kapalı olacak Pazartesi? Ben resmi tatil göremedim NYSE sitesinde.
[url]http://www.nyse.com/about/newsevents/1176373643795.html[/url]
2008
New Year's Day
January 1
Martin Luther King, Jr. Day
January 21
Washington's Birthday/Presidents' Day*
February 18*
Good Friday
March 21
Memorial Day
May 26
Independence Day†
July 4†
Labor Day
September 1
Thanksgiving Day†
November 27†
Christmas†
December 25†
-
Toronto Stock Exchange (TSX )tatil diyor pazartesi:
2008 Stock Market Holidays - Stock Markets Closed
New Year's Day - January 1, 2008
Family Day - February 18, 2008
Good Friday - March 21, 2008
Victoria Day - May 19, 2008
Canada Day - July 1, 2008
Civic Day - August 4, 2008
Labour Day - September 1, 2008
[COLOR="Red"]Thanksgiving Day - October 13, 2008 [/COLOR]
Christmas Day - December 25, 2008
Boxing Day - December 26, 2008
[url]http://www.tsx.com/en/market_activity/market_hours.html[/url]
-
uyarıyı bir daha yapayım.
imkb sistemi aşırı gapli bir sistem olduğu için asla vixin 30 üstünde olduğu durumlarda pozisyonlar geceye taşınmamalıdır. bir gecede batılır. gün içi trade yapılabilir. pozisyon taşınmamaldır.
sevgiler.
-
Lütfen paniği artıracak mesajlar yazmıyalım,tahta açılsın görelim,geçende gördüğümüz gibi açılır açılmaz satış yapmak cok ani zararlara yol açmaktadır,1 saat geçmesini ve piyasanın kendini dengelemesi beklenmelidir.,
Longcu arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum, şu an hissettiklerini çok iyi anlıyorum, Bu nednele panik yapmıyalım lütfen,Aynı durumu 2 gün önce ben yaşamaıştım bu nedenle sakin olmanız gerekiyor.
-
[QUOTE=teo;55610]Lütfen paniği artıracak mesajlar yazmıyalım,tahta açılsın görelim,geçende gördüğümüz gibi açılır açılmaz satış yapmak cok ani zararlara yol açmaktadır,1 saat geçmesini ve piyasanın kendini dengelemesi beklenmelidir.,
Longcu arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum, şu an hissettiklerini çok iyi anlıyorum, Bu nednele panik yapmıyalım lütfen,Aynı durumu 2 gün önce ben yaşamaıştım bu nedenle sakin olmanız gerekiyor.[/QUOTE]
Bu gün G7 zirvesinden tüm dünyayı ipten döndürecek kararlar çıkabilir. Gün sonuna dek beklemek lazım.
-
Birde neden böyle günlerde geceye pozisyon taşındığını anlayabilsem?
Kabul bir ayda tırmalayarak elde edilen tek bir gecede kazanılabiliyor ama tersi de doğru...
-
herkese gunaydın long pozısyonundakı arkadaslara gecmıs olsun dıyorum gecen gun bende aynı durumdaydım cok az zararla kurtulabıldım ve bır surelıgıne ıstırahat etme dısarıda kalıp ızleme kararı aldım ama sayın teo nun dedıgı gıbı lutfen mesajlarımıza bu aralar cok dıkkat edelım Bu gun gazetede okudugum haberde (aksam gazetesi ) ABD de intihar eden yatırımcı sayısı artmıs ve artmaya devam edıyormus gerçekten çok zor fönemler geçiriyoruz
-
aşağıdaki grafiğe göre
klasik teknik analiz yöntemleri kademeli olarak
30.000 teknik dip hedefi seviyelerine yaklaşabileceğimizi gösteriyor :
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/5964/vob30ms9.png[/IMG][/URL]
saygılarımla
-
Bir miktar longladım. Fiyata bakmaksızın 1 er saat aralıklarla longlarımı artıracağım. Bu tür havalarda en güzel strateji bu oluyor çünkü.
-
35000 long oldum 5000 puan karla.
evladiyelikmi oldu ne he he.
-
Longları verdim. Aşağıları bekliyorum tekrra long için.
Kapanışı yüksek açtılar geri basacaklar gibi.
-
Spottaki açılış işlemlerini beğenmedim arkadaşlar. Tuzak açılış yaptılar gibi duruyor. Bu durumda gün içi basabilirler. Avrupa açılışı öncesi çek yukarı sonra bass malı yaptılar gibi..
-
40000 shortlar flat oldu. Hafta sonuna da flat. Sanal dükkanımı kapatıyorum. Kitapçıları gezmeğe çıkacağım biraz. Herkese şimdiden iyi tatiller.
-
Tuzak bir açılış ve açılış sonrası işlemler yaptılar. Spotta önemli senetleri tabanlatıp 2. seans meyvesini yemeyi denemek isteyebilirler.
-
devam uzuna....gece fulldum.......
35200 den biraz daha aldım........full artı full oldum.....
böyle saçma sapan krizmi olur......
bizim spotun 2 tabana yapışması lazımdı........
amerikalılar kendilerini batırdılar......şimdi dow ile tüm dünyayı manipüle edip zarar çıkaracaklar.....
oldu.... görürsem söylerim.....
-
[QUOTE=jelibon;55617]35000 long oldum 5000 puan karla.
evladiyelikmi oldu ne he he.[/QUOTE]
hayırlı olsun sn. jelibon......
bende sermeye başladım çuvalları......marjıda yüksek tuttum isterse 30000 olsun almaya devam.....dediğiniz gibi uzun süreli olacak gibi.....
bol kazançlar.....
-
neredeyse tüm mal varlığımla vob ve spotta longum ... gazamız mübarek olsun .. hahaha ....
-
Tekrar longladım. Bu dönemde en az 3-4 ay şort u unutmak lazım. Çünkü şort çok tehlikeli hale geldi.
-
[QUOTE=selçuklu;55628]neredeyse tüm mal varlığımla vob ve spotta longum ... gazamız mübarek olsun .. hahaha ....[/QUOTE]
aynen......ama sadece vob....
hisseyle ugraşamam şimdi...
ek kurşunlarıda devreye soktum.....35200 den.....
-
[QUOTE=jelibon;55413]sabahki mesajım, bir ibm le olmuyor bu işler. önce hedefe değecek.[/QUOTE]
degdi hatta altina degdi sali gununu revize edecekmisiniz bu durumda.
-
[QUOTE=mbm;55630]aynen......ama sadece vob....
ek kurşunlarıda devreye soktum.....[/QUOTE]
abi benim ek kurşunlar bankadaydı .. vobda alamadığımdan spottan aldım .. hep catedralin yüzünden oldu .. büyü yaptı piyasalara .. hahaha :) .boks. .boks.
-
enflasyon riski yok(petrol aşşağı oldugundan).bu adamlar niye hala 50 puan faiz indirirki...oysaki abd nin 100 puan,avrupanın 200 puan indirme rezervi var..ancak o zaman buralarda ralli olur...ben bekleyin derim...
-
[QUOTE=mbm;55630]aynen......ama sadece vob....
hisseyle ugraşamam şimdi...
ek kurşunlarıda devreye soktum.....35200 den.....[/QUOTE]
Bir arkadaşımız Dax ın son 5 yıllık grafiğine bakabilirmi aceba?.
Benim gördüğüm dax 3-4 sene önceki bir boşluğunu bu gün doldurdu.
Tüm grafikler v şeklinde sert çıkış olabileceğini işaret ediyor. Grafik yapıştıramıyorum, yapıştıran olursa çok iyi olur.
-
Daxda ikili tepe var hedef 2000 ama bana inanılmaz geliyor
-
[QUOTE=BULUT;55634]Bir arkadaşımız Dax ın son 5 yıllık grafiğine bakabilirmi aceba?.
Benim gördüğüm dax 3-4 sene önceki bir boşluğunu bu gün doldurdu.
Tüm grafikler v şeklinde sert çıkış olabileceğini işaret ediyor. Grafik yapıştıramıyorum, yapıştıran olursa çok iyi olur.[/QUOTE]
08.07.2005 - 11.07.2005 arasında 4597-4616 arasında bir boşluk varmış.
Grafik resimelri reklamlı olduğu için yapıştıramıyorum kusura bakmayın.
-
[QUOTE=QUEEN;55635]Daxda ikili tepe var hedef 2000 ama bana inanılmaz geliyor[/QUOTE]
ikili tepe olması için 2000 seviyesini kırarak formasyonu teyit etmesi ve -6000e gitmesi gerekir. O yüzden ters V ya da ters çanak formasyonuna daha çok benziyor. O zaman hedef 2000 olur. Almanyadaki kayahana sormak lazım o daha iyi bilir.
-
[QUOTE=abka;55633]enflasyon riski yok(petrol aşşağı oldugundan).bu adamlar niye hala 50 puan faiz indirirki...oysaki abd nin 100 puan,avrupanın 200 puan indirme rezervi var..ancak o zaman buralarda ralli olur...ben bekleyin derim...[/QUOTE]
evet bekliyoruz abka .. yapacak bişey yok zaten başka ..
-
[QUOTE=nyse-dj;55631]degdi hatta altina degdi sali gununu revize edecekmisiniz bu durumda.[/QUOTE]
bu noktadan sonra yorum yapmak zor çünkü bizde imkbde tavan uygulaması var.
salı -1, +1 dowda ralli kesin. ama önce düşecekmi daha. herşeyi 10 güne sığdırdılar bu tahmini güçleştiriyor. çok aşağıdan mal kapılmamışşsa gece pozisyondan uzak durulmalı.
sevgiler.
-
faiz indirmek asla bir işe yaramaz yaramadı da faiz inerken borsalar düşer. sadece günlük yukarı dalga yaratır.
şu anki olan kredinin kitlenmesi ve geciktirilen krizin real ekonmiye yansıması.
vix ve libor düzelmeden geceye pozisyon alınmamalıdır.
sevgiler.
-
piyasalar en az 100 puan beklerken ,adamlar 50 puan indirdiler..ondan merhem olmadı..ama abd 100,avrupa 200 indirsin ki indirebilir;burada ralli olur...
-
Pazartesi ABD de bankalar kapalı ama borsa açık mı bilen var mı?
2008 Business Holiday Schedule for AEB U.S. office:
Holiday:
Date:
New Year's Day
Tuesday, January 1st
Martin Luther King, Jr. Day
Monday, January 21st
President's Day
Monday, February 18th
Memorial Day
Monday, May 26th
Independence Day
Friday, July 4th
Labor Day
Monday, September 1st
[B]Columbus Day
Monday, October 13th[/B]
Veteran’s Day
Tuesday, November 11th
Thanksgiving Day
Thursday, November 27th
Christmas
Thursday, December 25th
-
[QUOTE=abka;55641]piyasalar en az 100 puan beklerken ,adamlar 50 puan indirdiler..ondan merhem olmadı..ama abd 100,avrupa 200 indirsin ki indirebilir;burada ralli olur...[/QUOTE]
kısa vadeli ama etki. daha temele inmeliler.
-
vadeli artı kapatırmı bugün..........
full artı full uzuna devam.......
-
[QUOTE=mbm;55645]vadeli artı kapatırmı bugün..........
full artı full uzuna devam.......[/QUOTE]
akşam yemeğinde ne yiyeceğiz abi bugün .. bide şu sp hesabını nerden açtıracağız. karar verdinmi ? :D :D :D
-
eskiden 1000puan fln terse kaldıımmı moraller bozulurdu..şimdi -3000 goruyorum alışkanlık oldu daha sakinim
-
şu Halil var ya amma utanmaz bir adammış hala istifa etmedi.
bu kadar konjektürü yanlış gören bir adam olamaz. dikkat edin her yorumu %2 artışlardan sonra geliyor. eskisi için diyorum endekse 50000 dedi daha 1 ay olmadı 28000 e düştük.
yazık.
-
HERKESE SELAM DUN GECE NETTE DEGILDIM SABAH BUTUN YAZILANLARI OKUDUM
mbm dostum senin kuponlar kulliyen yatmis insallah portfoyde yatmaz
-
36.375 den tekrar short, 35.575 den yerıne koymayı dusunuyorum...
-
[QUOTE=selçuklu;55646]akşam yemeğinde ne yiyeceğiz abi bugün .. bide şu sp hesabını nerden açtıracağız. karar verdinmi ? :D :D :D[/QUOTE]
full artı full uzun devam... ekler 35200 den yapıldı..
al sat yok bugun...
artı kapatırsaki ben kapatabilir diyorum yemekde ayu unundan yapılmış ekmek var sadece....... lükse gerek yok....:D
-
[QUOTE=furkan;55647]eskiden 1000puan fln terse kaldıımmı moraller bozulurdu..şimdi -3000 goruyorum alışkanlık oldu daha sakinim[/QUOTE]
sorma benimde öyle.....
dow yüzde 7 düşmüş.. fdow sabah yüzde 3 ekside..
eskiden dow yüzde 3 düşse yada artsa forumlar insan kaynardı.. millet birbirine girerdi....
selçuklu ile ben gülüp duruyoruz :)....rahatlıktan....
böyle krizmi olur......kom