[QUOTE=mbm;55645]vadeli artı kapatırmı bugün..........
full artı full uzuna devam.......[/QUOTE]
Ben böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Çünkü piyasaları bu şekilde dipden dönderiyorlar zaten..
Printable View
[QUOTE=mbm;55645]vadeli artı kapatırmı bugün..........
full artı full uzuna devam.......[/QUOTE]
Ben böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Çünkü piyasaları bu şekilde dipden dönderiyorlar zaten..
[QUOTE=follow;55652]HERKESE SELAM DUN GECE NETTE DEGILDIM SABAH BUTUN YAZILANLARI OKUDUM
mbm dostum senin kuponlar kulliyen yatmis insallah portfoyde yatmaz[/QUOTE]
kupon yattı evet.......ama maçlar bugun devam ediyor...
ek uzunlarla devam..... full artı full
portfoyün yatıp yatmadıgı akşam belli olur fallow dostum.....:D:D
vadeli kapanıp son uzlşma düşünce....... he heeee
dax 4500 tutsa bir şekilde 36500den yukarı hareketlenebiliriz
[QUOTE=jelibon;55648]şu Halil var ya amma utanmaz bir adammış hala istifa etmedi.
bu kadar konjektürü yanlış gören bir adam olamaz. dikkat edin her yorumu %2 artışlardan sonra geliyor. eskisi için diyorum endekse 50000 dedi daha 1 ay olmadı 28000 e düştük.
yazık.[/QUOTE]
Sn jelibon haklısınız ama halilden önce kendi etrafınıza bir baksanız daha yüzsüz adamlar var maalesef :confused:
full uzunum anladıkta
full artı full bunu anlayamadım. açıklarımsınız :)
[QUOTE=demir;55661]full uzunum anladıkta
full artı full bunu anlayamadım. açıklarımsınız :)[/QUOTE]
portföye dışarıdann para soktum demek..
bence resmen panik satislari yasaniyor ve yasanacak
mesela sisecam dolarin yukselisinden en olumlu etkilenecek sirketlerin basinda geliyor
su an taban ve efg tabandan hala mal veriyor
ge bilançosu ne zaman gelecek bilen varm ???
Nede longa çok meraklı varmış, garibim efg vere vere o da şakın herhalde, param olsa bende vereceğim,
Arkadaşlar
Eğer PY dünya piyasaların yukarı tepki vereceğini anlarlarsa, bunu VOB da bizim spottan bağımsız olarak fiyatlandırabilirler.
Örn: Spot 36700, Vob 36400
Bir bakmışız Spot 37000, vob 38500
eğer yükselişe inanılırsa bunu yaparlar.
Dikkatli olmak lazım.
[QUOTE=demir;55661]full uzunum anladıkta
full artı full bunu anlayamadım. açıklarımsınız :)[/QUOTE]
şöyle..
sabit kontratla dönerdim hep......
şimdi bu sabite yüzde 30 ek yaptım.....
burada soyluyorum 38400e gelsin ben 1hafta yokum bu piyasada verip kurtulucam maliyetine isteyen varsa fiyatta anlaşabilirz :)
Korkularım başımıza geliyormu ne, ING Bank Ve Citibank, çıkmış tüm kredileri durdurma kararı aldı,
İnsallah diğerlerine sıçramaz...
[QUOTE=teo;55669]Korkularım başımıza geliyormu ne, ING Bank Ve Citibank, çıkmış tüm kredileri durdurma kararı aldı,
İnsallah diğerlerine sıçramaz...[/QUOTE]
Teo abi bir sey sormak istiyorum benim citibanktan almıs oldugum kredim var odemelerimi yapıyorum duzenli buna bir etkisi olurmu bunun bendne toptan para isteyebilirlermi.
kriz banada sıcradı islemlerimi gecici olarak durdurma kararı aldım :)
[QUOTE=oğuzt;55670]Teo abi bir sey sormak istiyorum benim citibanktan almıs oldugum kredim var odemelerimi yapıyorum duzenli buna bir etkisi olurmu bunun bendne toptan para isteyebilirlermi.
kriz banada sıcradı islemlerimi gecici olarak durdurma kararı aldım :)[/QUOTE]
ödemelerini gününde yapmazsan bunu bahane bilip, temerüte düşürüp isteyebilirler, BU nedenle ödemelerini 1 gün bile geçirme...
buraya yaziyorum tera 400-500 taneyle kademeye donmeye calisiyor yakalarlarsa sonu kotu olacak gibi.
[QUOTE=LaNCe;55660]Sn jelibon haklısınız ama halilden önce kendi etrafınıza bir baksanız daha [B]yüzsüz adamlar[/B] var maalesef :confused:[/QUOTE]
kimmiş onlar.......
jelibonun özel çevresindenmi....yoksa forumdamı.....
forumdaysa biraz açında bizde bilelim.......
öyle arada bir gelipte yüzsüzler deyip gitmek olmaz....o kadar kişi zan altında kalmasın...
insanlara cevap hakkı dogsun.........
[QUOTE=teo;55669]Korkularım başımıza geliyormu ne, ING Bank Ve Citibank, çıkmış tüm kredileri durdurma kararı aldı,
Bilen bilir Oyak Yatırımda çalışmıştım bir ara bankayla aram iydir. ING bankta kredi faiz oranlarının yükseltildiğini ama durdurma konusunda bir gelişme olmadığını söylediler. Olursa haber verecekler.
[QUOTE=teo;55671]ödemelerini gününde yapmazsan bunu bahane bilip, temerüte düşürüp isteyebilirler, BU nedenle ödemelerini 1 gün bile geçirme...[/QUOTE]
Tesekur ederimbilgi verdigin icin Teo abi kesinlikle aksatmıyorum hatta fazla dan para bile yatırıyorum
bence bu haber su ana kadar gelmis en kotu haber
neden diyeceksiniz
mesela esnafsiniz ing banktan ipotek karsiligi kredi limitiniz var
ve bugun atiyorum 50.000 ytl cek odemeniz var
adamlar diyorki kredi veremeyiz ne oluyor peki ceklerin arkasi yaziliyor devami malum
REEL SEKTOR COKER !!!
[quote=follow;55680]bence bu haber su ana kadar gelmis en kotu haber
neden diyeceksiniz
mesela esnafsiniz ing banktan ipotek karsiligi kredi limitiniz var
ve bugun atiyorum 50.000 ytl cek odemeniz var
adamlar diyorki kredi veremeyiz ne oluyor peki ceklerin arkasi yaziliyor devami malum
REEL SEKTOR COKER !!![/quote]
kredi alırken bu riski biliyor zatene esnaf, duyumlarım TEB inde ticari kredileri geri isteyeceği yönündedir. bireysel kredilerde hiç bir şey yapamazlar paşa paşa ödeme planına uyacaklar.
[QUOTE=VOBiX;55678]Bilen bilir Oyak Yatırımda çalışmıştım bir ara bankayla aram iydir. ING bankta kredi faiz oranlarının yükseltildiğini ama durdurma konusunda bir gelişme olmadığını söylediler. Olursa haber verecekler.[/QUOTE]
Bu konuda kesın bilginiz varsa, teyid ediniz, çünkü subem bana genel mudurluk emırı ıle kredıler durduruldu,SAbah geldıgımızde ekranımıza geçmişler dedi,
Ben kullanamıyorum, benden mı kaynaklanıyor dıyorsunuz..
[QUOTE=mbm;55673]kimmiş onlar.......
jelibonun özel çevresindenmi....yoksa forumdamı.....
forumdaysa biraz açında bizde bilelim.......
öyle arada bir gelipte yüzsüzler deyip gitmek olmaz....o kadar kişi zan altında kalmasın...
insanlara cevap hakkı dogsun.........[/QUOTE]
isim vermeye gerek varmı? forumu takip eden görüyordur,biliyordur zaten...ama ne yazıkki kimse müdahele etmiyor hatta alkış tutanlar oluyor..:rolleyes:
[QUOTE=teo;55682]Bu konuda kesın bilginiz varsa, teyid ediniz, çünkü subem bana genel mudurluk emırı ıle kredıler durduruldu,SAbah geldıgımızde ekranımıza geçmişler dedi,
Ben kullanamıyorum, benden mı kaynaklanıyor dıyorsunuz..[/QUOTE]
Yine sordum yok öyle bir şey diyorlar. Kredi şartlarını taşıyan herkese arttırılmış oranlarla kredi vermeye devam ediyoruz diyorlar. Bireysel de ticari de devam ediyormuş.
[QUOTE=VOBiX;55684]Yine sordum yok öyle bir şey diyorlar. Kredi şartlarını taşıyan herkese arttırılmış oranlarla kredi vermeye devam ediyoruz diyorlar. Bireysel de ticari de devam ediyormuş.[/QUOTE]
ok tesekur ederım, subemle konusacagım sımdı, neden kullandırmıyorlarmıs...
[QUOTE=LaNCe;55683]isim vermeye gerek varmı? forumu takip eden görüyordur,biliyordur zaten...ama ne yazıkki kimse müdahele etmiyor hatta alkış tutanlar oluyor..:rolleyes:[/QUOTE]
adam gibi isim vermiyorsan niye milleti zan altında bırakıyorsun kardeşim......
bunu bile yapamayacak cesaretin yok.. çıkmış millete yüzsüz diyorsun...
kimse o......
arkadaş kim yüzsüzse çık söyle "bazıları" fln diye igneleme
[QUOTE=LaNCe;55683]isim vermeye gerek varmı? forumu takip eden görüyordur,biliyordur zaten...ama ne yazıkki kimse müdahele etmiyor hatta alkış tutanlar oluyor..:rolleyes:[/QUOTE]
noldu hayırdır zarar falanmı ettin .. suçlumu arıyorsun .. .. .isim ver bilelim ..kime yüzsüz diyorsun .. ? zaten insanlar gergin .. pozisyon ters herhalde .. :) çingeneliğin luzumu yok .. burada buna müsade edemeyiz ..
ULUSOY:OYAK GRUBUNUN 5.7 MILYAT YTL NAKDI VAR, FINANSMAN SIKINTISI YASAMAYIZ-CNBCE
maalesef ..haber veya spekülasyonla banka batırılan devirdeyiz
Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..
Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz
[QUOTE=HKAYIKCI;55693]Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..
Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz[/QUOTE]
Sagol canım , yenıden konustum, kullandırmıyorlar, sebebı mevduat cıkısı olabılır, neyse pazartesı yenıden sorarız, hele ortalık sakınlessın....
simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum
arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur
eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.
Teocum kullandırmazlar çünkü bir banka için dün ile bugünün kredi kullandırma maliyetleri bile farklıdır ...
kredi oranları gün içinde sürekli değişiyordur .. Dün kullanan şanslı yani ...pzt kullanacak olan belkide cuma kullanandan şansız olabilir ..bak libor fazilerine hergün yeni pik yapıyor
Dünyada ciddi likidite krizi var eskiden TR likit olduğundan yabancı bankalar buradan ana merkezlerini fonlama yapıyolardı ama TR de mevduatları çekilmeye başlanınca onlar da para bulamaz oldular...
Dün akşam demedimmi ben size krediler konusunu..
[QUOTE=follow;55695]simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum
arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur
eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.[/QUOTE]
aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..
[QUOTE=VOBiX;55684]Yine sordum yok öyle bir şey diyorlar. Kredi şartlarını taşıyan herkese arttırılmış oranlarla kredi vermeye devam ediyoruz diyorlar. Bireysel de ticari de devam ediyormuş.[/QUOTE]
Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..
Çalışanların bişeyden haberi yokturki. Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle
Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...
[QUOTE=teo;55698]aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..[/QUOTE]
dostum bunun bence halkin mevduatini baska bankaya kaydirmalariyla alakasi yok
asil sorun bence yabanci bnkalarin merkezlerini fonlamak icin buradaki parayi dovize cevirip yurtdisina cikarmasiyla alakali.
adam verecegi krediyi askiya alip merkezini fonluyor veya merkezine yuk olmamak icin ekstra para talep etmiyor ve kredi acmiyor piyasaya.
[QUOTE=rcp;55700]Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...[/QUOTE]
garantide kademelere 5 er milyon alis yaz bak bakalim % kac dusuyor
son zamanda derinlikli aldim bakiyorum
yerlilerin hepsi 2 kademeye donme pesinde
yabancilarda satma pesinde.
[QUOTE=follow;55695]arkadaslar[B] dolar 2 ytl olsun[/B] veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur[/QUOTE]
bunlar olunca zaten faizlerin nereye gideceğini düşünmek bile istemiyorum ..
o kredi faizinden de kimse kredi kullanmaz zaten ..
sn fallow bunlar geçici durumlar -umarım-
bu tür kriz durumlarında bankalar kendilerini sağlama almak için kredi koşullarını da ağırlaştırırlar döviz satışlarında da kurları bir hayli abartılı seviyelere çekerler ..