hadi satsınlar bakayım 120 metre kare evleri ankara etlikte(anteras) 400 milyara...
Printable View
hadi satsınlar bakayım 120 metre kare evleri ankara etlikte(anteras) 400 milyara...
[QUOTE=HKAYIKCI;55703]bunlar olunca zaten faizlerin nereye gideceğini düşünmek bile istemiyorum ..
o kredi faizinden de kimse kredi kullanmaz zaten ..
sn fallow bunlar geçici durumlar -umarım-
bu tür kriz durumlarında bankalar kendilerini sağlama almak için kredi koşullarını da ağırlaştırırlar döviz satışlarında da kurları bir hayli abartılı seviyelere çekerler ..[/QUOTE]
kredi alamamakla yuksek faizli kredi almak tamamen fakli kavramlar bence
sn hkayikci kullanirlar hemde oyle guzel kullanirlarki
dusununki bir firma yillarini vermis tek cekinin bile arkasi yazilmamis
%50 de olsa o krediyi alir ama piyasa kilitlenirse domino etkisi yaratir o
[QUOTE=catedral;55699]Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..
Çalışanların bişeyden haberi yokturki. Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle[/QUOTE]
Çalışanın haberi olmasa krediyi kim durduracak. Kredi servisindeki arkadaş söyledi. Verme demeleri lazım ki dursun krediler. Burası küçük yer. Belki miktarlar sorun yaratmıyor diye belirli şubelerde ya da belirli miktarların üzerinde durdurulmuş olabilir.
[QUOTE=catedral;55699]Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..
[B]Çalışanların bişeyden haberi yokturki.[/B] Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle[/QUOTE]
banka çalışanlarını iyice koyun yerine koydunuz yani ...üüü
bu sizin dediğiniz-hiçbirşeyden haberi olmayanlar- bankadaki kapı önünde duran güvenlik görevlisi olur ancak sn cetedral ..
[QUOTE=mbm;55686]adam gibi isim vermiyorsan niye milleti zan altında bırakıyorsun kardeşim......
bunu bile yapamayacak cesaretin yok.. çıkmış millete yüzsüz diyorsun...[/QUOTE]
cesaretim yokmuş..:) uzatmak istemedğim için isim vermedim ama madem çok istiyorsanız tartışmak buyrun tartışalım..zaten mesaja müdahil olarak o kişinin kendin olduğunu belli ettin :rolleyes: her gün 2000-3000 gapı kafasına yiyen sonra pişkin pişkin çıkıp zararımı çıkarttım kara geçtim diyen yüzsüz değilde nedir? buna inanların olduğunumu sanıyorsun? ilginç olan kimseninde çıkıp kardeşim 4000 puan gap yedin nasıl olduda bir günde 4000 puan zararı çıkartıp 4000 puanda kara geçtin dememesi..haliyle kimse çıkıp birşey demeyince forumda aktif bir üye olmadığı halde dayanamayıp müdahil olan çıkıyor..:confused:
dün sistem kapanışda 38800 den sat vermişti..hala sat/tut da..ama işin garibi hızla al a yaklaşıyor..
[QUOTE=rcp;55700]Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...[/QUOTE]
Nikei düşmemti, dax düşmemişti.
bovespa, rusya petrolden.
biz ise petrol düşüşünün olması ve borsanın düşüşün daha erken başlamısından daha az düşüyoruz.
şimdilik.
tuncer şengözün son iki günkü yorumu........
[B]Aşağıya doğru 100-150 puan daha marj var. 9,300 civarı 3 için %262 uzatma ve 3.(v) için 3.(i) eşitlik hedefi. Eğer DJI endeksinde düşüş yarın da devam ederse, en geç 100-150 puan aşağıda dibin oluşmasını ve 10,100-10,200′e doğru 4′ün başlamasını bekliyorum.
ABD’de iş artık iyice çığrından çıktı. (3)’ün 3′ü 9,200′de de durmadı ve 8,500′lere kadar uzadı. Anlaşılan o ki DJI 6,500-7,000 aralığına gelmeden kimseye huzur yok.[/B]
dün dow 7, bovespa 4 düştü mesela.
aslında gelişmektekiler daha güvenli şu an.
ama şu an.
[QUOTE=HKAYIKCI;55707]banka çalışanlarını iyice koyun yerine koydunuz yani ...üüü
bu sizin dediğiniz-hiçbirşeyden haberi olmayanlar- bankadaki kapı önünde duran güvenlik görevlisi olur ancak sn cetedral ..[/QUOTE]
Walla öyle oldu:):eek:
Amerika batmaz sorun yok her şey yolunda ralliler olacak diye ben demiyordum.. [B]Bankacılar diyordu[/B]:..::..::..:
[QUOTE=jelibon;55710]Nikei düşmemti, dax düşmemişti.
bovespa, rusya petrolden.
biz ise petrol düşüşünün olması ve borsanın düşüşün daha erken başlamısından daha az düşüyoruz.
şimdilik.[/QUOTE]
nıkkei 9200 de neredeyse taban yaptıgında bız kac dusmustuk, 3 mu 5 mı, keza bugun de aynı, dax ıle kıyaslarsak zaten arada cık fark cıkar. herneyse, dedığım gıbı ben anlamıyorum bu işi ve hıc de normal bı durum değil gıbı. Bakalım devamı nasıl olacak.
[QUOTE=VOBiX;55706]Çalışanın haberi olmasa krediyi kim durduracak. Kredi servisindeki arkadaş söyledi. Verme demeleri lazım ki dursun krediler. Burası küçük yer. Belki miktarlar sorun yaratmıyor diye belirli şubelerde ya da belirli miktarların üzerinde durdurulmuş olabilir.[/QUOTE]
Bu dediğin son anda olur.. Anca bu sabah ekranlarına gelmiş işte. Dün akşam konunun riskini anlatmaya çalışıyordum. 1 hafta 10 gündür bu konu gündemdeydi. Yazılarıma dikkat ettiyseniz hep bankalara ve kredilere dikkat çekiyodum. Fakat herkes nedense vatandaşın mevduatını almak için banka önünde kuyruğa girmesi olarak algılıyordu.
mesela erken düşen çin az düşüyor şu an.
rusya ya kesilen ise kapitalizmin cezası, savaştı ve adamları yedi batı ülkeleri.
rus işadamalrı büyük servet kaybetti bu savaş yüzünden.
TR ise alışık aslında, gücü bugün görecez, bu yapılan imkbnin tavan uygulamasından olabilir şu an, ikinci seans ortay çıkacak.
tR neyemi alışık zaten maaşlar ucuz, halkın borsada parası yok. faiz en yüksek.
amerikada o evlerin sahibi halkın çektiğini düşünsene, üstüne işlerindende oluyorlar.
evet bizde halkta ve esnafta para yok ama hep böyleydi.
adamlar ise emekli bile olamayacaklar emekli fonları yüzünden.
bu dertler bizde yok.
amma şimdilik.
[QUOTE=rcp;55715]nıkkei 9200 de neredeyse taban yaptıgında bız kac dusmustuk, 3 mu 5 mı, keza bugun de aynı, dax ıle kıyaslarsak zaten arada cık fark cıkar. herneyse, dedığım gıbı ben anlamıyorum bu işi ve hıc de normal bı durum değil gıbı. Bakalım devamı nasıl olacak.[/QUOTE]
demekki nikei pahalıydı, normal.
dikkat et eksi %42-40-43 te buluşuyor hepsi şu an.
eger bir sistemin başarısı [COLOR="Blue"]ayda ortalama 5.000 puan [/COLOR]ise öpüp başınıza koyun..milyarderliğin sırrını buldunuz demektir..yılda eder60.000 puan..20 kontratla yılda 120 milyar kar edersiniz..yani heryıl ev alırsınız..
[QUOTE=abka;55704]hadi satsınlar bakayım 120 metre kare evleri ankara etlikte(anteras) 400 milyara...[/QUOTE]
ben zaten yillarca bu sorunun cevabini aradim ama bulamadim
soyleki KIM 400 MILYARA BU SALAK DAIRELERI ALIR??
olasiliklar sunlar degerlendirdim bulamadim
ilk dusundugum zengin isadamlari alir dedim iyide zengin isadami neden alsinki adamin zaten evi var
yatirim yapmak icin alir dedim e adi uzerinde isadami hangi salak yatirim icin 400 milyara daire alir dedim gider isine sermaye yapar veya arsa alir
dedimki adam toz isi yapiyor para pacadan akiyor kendine daire aldi iyide adi uzerinde para pacadan akiyor adam malikane alir
dedimki adam maasli kredi ile aldi o zaman hangi salak sabit maasla o kadar pahali daireyi alir?
daha cok olasilik dusundum bulamadim sanirim ileriki gunlerde harac mezat satilirken OGRENCEZ KIMLER ALMIS :..::..:
6 ay önce ise biz yüzde 30 eksi iken hepsi yüzde 10 15 düşmüştü.
bovespa rusya yeni tavanlar yapıyordu.
şimdi herşey eşit.
globalleşme yani, hep beraber batacaz batarsak.
[QUOTE=selçuklu;55689]noldu hayırdır zarar falanmı ettin .. suçlumu arıyorsun .. .. .isim ver bilelim ..kime yüzsüz diyorsun .. ? zaten insanlar gergin .. pozisyon ters herhalde .. :) çingeneliğin luzumu yok .. burada buna müsade edemeyiz ..[/QUOTE]
ağzımı bozmak istemiyorum edepli konuş!
Ticari krediler durdurulmuş. Süresi belli değil.
adsl baglantım her an kesılebılır, ıst doneceğim için nakil yaptırdım o yuzden uzun yazma sansım yok. Derler ya mınareyı calan kılıfını bulur dıye, ya da bir sey olup bıttıgınde gerekce bulmak zor değil. Hatta ben baska seyler de ekleyeyım, yurtdısı bankalara guven sıfır, az once ntv de ızledım, ıngıltere ve ızlanda arasında krız cıkmıs durumda, yanı parayı burdan cekıp gıdeceklerı bıryer yok da denebılır, ve hatta yurtdısına transfer edılmıs yerlı fonların gerı gelmesınden bıle sozettı malıye bakanı az once, bunun ustune korfez sermayesını de eklersek neredeyse dunyanın en guvenlı lımanı lan edıleceğiz bırkac guna kadar.
Bu mudur yani???
[QUOTE=rcp;55724]adsl baglantım her an kesılebılır, ıst doneceğim için nakil yaptırdım o yuzden uzun yazma sansım yok. Derler ya mınareyı calan kılıfını bulur dıye, ya da bir sey olup bıttıgınde gerekce bulmak zor değil. Hatta ben baska seyler de ekleyeyım, yurtdısı bankalara guven sıfır, az once ntv de ızledım, ıngıltere ve ızlanda arasında krız cıkmıs durumda, yanı parayı burdan cekıp gıdeceklerı bıryer yok da denebılır, ve hatta yurtdısına transfer edılmıs yerlı fonların gerı gelmesınden bıle sozettı malıye bakanı az once, bunun ustune korfez sermayesını de eklersek neredeyse dunyanın en guvenlı lımanı lan edıleceğiz bırkac guna kadar.
Bu mudur yani???[/QUOTE]
aslında benim dediklerimin aynısı.
ama bir yere kadar sürer bu mutluluk ve uyuzluk.
[QUOTE=LaNCe;55708]cesaretim yokmuş..:) uzatmak istemedğim için isim vermedim ama madem çok istiyorsanız tartışmak buyrun tartışalım..zaten mesaja müdahil olarak o kişinin kendin olduğunu belli ettin :rolleyes: her gün 2000-3000 gapı kafasına yiyen sonra pişkin pişkin çıkıp zararımı çıkarttım kara geçtim diyen yüzsüz değilde nedir? buna inanların olduğunumu sanıyorsun? ilginç olan kimseninde çıkıp kardeşim 4000 puan gap yedin nasıl olduda bir günde 4000 puan zararı çıkartıp 4000 puanda kara geçtin dememesi..haliyle kimse çıkıp birşey demeyince forumda aktif bir üye olmadığı halde dayanamayıp müdahil olan çıkıyor..:confused:[/QUOTE]
aktif üye olmadıgı halde burda müdahil olmuş...
yukarda üstad tuncer şengözün yazısı var.. parayla görüş satıyor...
o bile dün gece için yanılmış...
ona para ödeyenler dün gece için yüzsüz desin.. bizi yanıltsın desin..[B]hakları..[/B]adamlar karşılıgında ücret ödüyorlar...
yada gidin halile sorun..
bu iş için karşılıgında ücret alıyor çünkü....en doğrusunu bulmak zorunda
ben uzun girerim , kısa girerim... 4000 yerim..5000 yerim..
sanane bundan...
[B]bu sana bana yüzsüz pişkin deme hakkını verirmi....[/B]
pozisyonlarım kazançlarım kayıplarım beni baglar..
dün gece için dowda yanıldım.. dün gece için yanılan benmiyim sadece.....
o zaman dün dowun yüzde 7 düşüşünü herkes biliyordu ve kısa girdi ..öylemi...
sadece ben uzun herkes kısa... öylemi...
öyle değilse onlara niye yüzsüz yazmıyorsun...
burda direkt şahsıma ait bir sataşma var.. piyasayla ilgili değil...
vadeliyle ilgili abartılı bir yorumum varmı gün içi.....herkes vadelide oldugu için ne yazacagımı bilirim...
kendi pozisyonumu yazarım..eskiden an be an yazardım.. şimdi onu bile yapmıyorum......
[B]kendi pozisyonum seni niye bu kadar ilgilendiriyor.....[/B]
varsa piyasa ile ilgili görüşünüz dogru yada yanlış yazın.. benimki yanlış seninki doğru olur..
ama dışardan gelipte burda millete hakaret edeceginize gidin....
Cok hosuma gıden bır soz vardır, derler ya, ya sen hesap bılmıyorsun ya da dayak yememıssın dıye. Oysa bız hesap da bılıyoruz ulke olarak cok dayak da yedık.
Allah sonumuzu hayır etsın dıyorum sadece. Sevgılı catedral da arada bır der ya, allah bıle kurtaramaz dıye ( dow ıcın), bızım de ısımız allaha kalacakda vay halımıze.
Umarım bu kotumserlıgını tavan yaptıgı gunler tabanlardır ama bunu derken ben bıle buna ınanmakta zorluk cekıyorum.
[quote=abka;55704]hadi satsınlar bakayım 120 metre kare evleri ankara etlikte(anteras) 400 milyara...[/quote]
+.+.+.
[QUOTE=LaNCe;55722]ağzımı bozmak istemiyorum edepli konuş![/QUOTE]
üstü kapalı ortalığı yüzsüz diyorsun lafın kime gittiği belli değil ...
tartısmayı uzatmamak ıcın bır ekleme yapmak ıstedım, mbm kardesımızın bır suredır longda ısrar ettıgını bılıyoruz ama kımseyı de etkıleme eğilimini gormedım kendısınde. Hatta bırcok kez yazdı da, [I]buraların dıp oldugunu dusunuyorum ama bakıp goreceğiz [/I] dedi, bu cumle oldukca net, BEN BOYLE DUSUNUYORUM demek, teo ve mbm kardeste HALIL RECBER tavrı hıc gormedım, kendılerıne haksızlık yapmayalım lutfen.
Sn lance ve Sn MBM ... sakinlik ltf...
Kullandığınız kelimeleri özenle seçin ltf.. Kişisel polemiğe girmeyelim ltf..
Unutmayın 100lerce kişi tarafından okunan bir forumdasınız
tuncer hoca seviyelerinde yine yanılyor.
salı günü ralli olacak dowda.
bozuk plağa taktım. bakalım önce nereye düşeceğiz.
......
Benim anlayamadığım!!!
Neden bugün bu saldırıya gerek duyulduğu?
Dün evvelsi gün Mbm uzun pozisyonu koruyup kendi adına pozisyonunu savunurken değil?
Neden bu kadar kuvvetli bir ters pozisyonda yakalandığında?
Bu saldırı yapan kişiler acaip bir zevk mi duyuyor başkalarının kayıplarından? Zaten kaybetti bi de ben vuriim mantığı....
Madem fikirleri var bu saldıranların niye zamanında gelip yazabilme cesareti gösteremiyolar? Tabii maçalar yemiyo:)
mbm kardeım doğru soyluyor, dıp oldugunu dusunerek long olan tek benmıyım dıye, arada bır baska topıklere de bakıyorum, bırkac ıstısna dısında gaplarda son gunlerde long yakalananların sayısı oldukca yuksek. Bır sey daha Lance kardesım, zaten tersde yakalanmıs ve canı yanmıs bırıne saldırmak hıc de ahlaklı bır davranıs değil, elestırebılırsın ama yuzsuz demek cok ayıp. Ne ulke olduk ya, ne hale geldık, kufur, asagılama normal davranıs halıne geldı, burada bırıne SEN YANILDIN derken bıle kırk kez dusunurum, buna hakkkım var mı dıye. Yapmayalım lutfen. Son gunlerde forumda oldukca yuksek ahlak ve duzey goruyorum, bunu ucuz polemıklere feda etmeyelım.
SAYGILAR; SEVGILER
forumdaki bir arkadaş epeydir dow da hedef 8600 ler diyordu..hatta cuma ve ya p.tesi dip görülecek diyordu..isminmi hatırlıyamadım..şimdilik tebrikler...
[QUOTE=rcp;55730]tartısmayı uzatmamak ıcın bır ekleme yapmak ıstedım, mbm kardesımızın bır suredır longda ısrar ettıgını bılıyoruz ama kımseyı de etkıleme eğilimini gormedım kendısınde. Hatta bırcok kez yazdı da, [I]buraların dıp oldugunu dusunuyorum ama bakıp goreceğiz [/I] dedi, bu cumle oldukca net, BEN BOYLE DUSUNUYORUM demek, teo ve mbm kardeste HALIL RECBER tavrı hıc gormedım, kendılerıne haksızlık yapmayalım lutfen.[/QUOTE]
vadeli için dip bile demedim..dibide umrumda olmaz
[B]sadece ben her gece uzunum..sebebinide yazdım... sonucuda beni baglar...[/B]
dow için dün bizim piyasa kapalıyken dedim.. açıkken onuda o kadar net demem..
bu bana hakaret etmesini gerektirmi......
[B]onu söyleyin önce....[/B]
Seviyesiz tartışmalarda iş yönetime düşüyor.
Durduk yerde insanlara sataşanların topikle ilişigi kesilmelidir. Başka türlü bunun önü kapatılamaz. Şuraya bir şeyler yazmaya çekinir olduk. Kimden sataşma gelecek diye.
yönetim benim mesajları siliyorda neden diğerlerine müdahele etmiyor? yazık..
Küfür içeren her mesajı sildim sn lance ..
sn MBM ninkileri de
Mbm,
seni ne kadar sevdiğimi bilirsin, kendini savunmak başka bir şey, küfür etmek başka bir şey, eger savunurken , argoya kaçarsan, ki arada bir bende yapıyorum, haksız duruma düşersin,
SAyın Lance de haklı bu durumda,ama yanıldığı bir nokta var, bu zararlarını çıkıp çıkmadığını kimse inamıyor demek haksızlık olur,ağır bir itham olur, bunu bilemeyiz,ve bu da bizi ilgilendirmez.belki arkadaşımız bizler yuzunden zarar etmiştir, bakın bende long oldum,bedelini odedim, ama tartışarak küfür ederek, birbirlerimizi üzeriz sadece...
Sinirler gergin..sakin olalım, ve her zaman dönüş kapısı bırakalım...
Duygularımızı ifade derken hakaret etmek yerine , nereyi yanlış bulduğumuzu yazmak daha doğru, umarım Sen ve Lance, bu yazımı olgunlukla karşılarsınız.
Lutfen nıcklerın altında yazılan yazılara bır bakın, KARDESIMIZ yazıyor, bızlerı kardes sevıyesıne cıkarıyor demek kı bız de bırbırımızle KARDES oluyoruz, bu tavırlar, kufurler kardeslere yakısmaz...
...........