[QUOTE=HKAYIKCI;55742]Küfür içeren her mesajı sildim sn lance ..
sn MBM ninkileri de[/QUOTE]
eminmisiniz?
Printable View
[QUOTE=HKAYIKCI;55742]Küfür içeren her mesajı sildim sn lance ..
sn MBM ninkileri de[/QUOTE]
eminmisiniz?
[QUOTE=abka;55738]forumdaki bir arkadaş epeydir dow da hedef 8600 ler diyordu..hatta cuma ve ya p.tesi dip görülecek diyordu..isminmi hatırlıyamadım..şimdilik tebrikler...[/QUOTE]
sağolasın Sayın Abka.
benim o.
[QUOTE=jelibon;55747]sağolasın Sayın Abka.
benim o.[/QUOTE]
jelibon farkı dimi ama :) hehehe
tebrikler, ama buna sevinmedim,kredim kapandı...
sevgılı mbm bu tartımada tamamen sızden yana yavır aldım, farketmıs olmalısınız, doğrudur dıp demedınız bıle, sadece aldıgınız poz durustce yazdınız hem de pıyasa kapanmadan, yanıldıgınızı da erkekce soyledınız, kımseyı de etkılemeye calısmadınız... Ben sızınle aynı pozısyonları almadım hıc, sızın yanılgınız benım sızı kucumseme hatta hakaret sevıyesınde asağılama hakkı vermez. Zaten boyle bırsey de hıc yapmadım.sıze yapılan saldırıda lance arkadası sevıyelı olmaya davet ettım.
[QUOTE=teo;55743]Mbm,
seni ne kadar sevdiğimi bilirsin, kendini savunmak başka bir şey, küfür etmek başka bir şey, eger savunurken , argoya kaçarsan, ki arada bir bende yapıyorum, haksız duruma düşersin,
SAyın Lance de haklı bu durumda,ama yanıldığı bir nokta var, bu zararlarını çıkıp çıkmadığını kimse inamıyor demek haksızlık olur,ağır bir itham olur, bunu bilemeyiz,ve bu da bizi ilgilendirmez.belki arkadaşımız bizler yuzunden zarar etmiştir, bakın bende long oldum,bedelini odedim, ama tartışarak küfür ederek, birbirlerimizi üzeriz sadece...
Sinirler gergin..sakin olalım, ve her zaman dönüş kapısı bırakalım...
Duygularımızı ifade derken hakaret etmek yerine , nereyi yanlış bulduğumuzu yazmak daha doğru, umarım Sen ve Lance, bu yazımı olgunlukla karşılarsınız.[/QUOTE]
Sn teo bu kişinin yalan attığı açıkça belli olmuyormu sizde bu işin içindesiniz bir günde 8000 puan kazanılırmı? böyle bir adama hala yazma imkanı verilmesi düşündürücü..sizinde yanıldğınız oluyor ama çıkıpta bol keseden atarak kazandığınızı iddaa etmiyorsunuz.. insanı kızdıran bu durum yoksa kimsenin başarısızlığına,zararına lafımız olamaz..
şunuda ifade edeyim kimsenin yazısına,yorumuna bakarak pozisyon almıyorum dolaysıyla zararda etmem mümkün değil..
[QUOTE=jelibon;55747]sağolasın Sayın Abka.
benim o.[/QUOTE]
ne diyorsun jelibon bu duruma ! hala aynı kanaatini koruyormusun...
General Electrıc'ın 3.ceyrek Hısse Basına Karı 0.43 Dolar (beklentı: 0.47 Dolar, Oncekı: 0.54 Dolar)
[QUOTE=teo;55748]jelibon farkı dimi ama :) hehehe
tebrikler, ama buna sevinmedim,kredim kapandı...[/QUOTE]
aynen öyle.
başka bankaya geç. he he.
Arkadaşlar konuyu uzatmayalım ..piyasalara bakalım ltf..
Hepinizden sükünet RİCA EDİYORUM ...
[QUOTE=abka;55751]ne diyorsun jelibon bu duruma ! hala aynı kanaatini koruyormusun...[/QUOTE]
artık seviye tespiti yok. çok hızlı verdiler çünkü.
ama salı ralli olur. -1 gün +1.
hangi seviyeden bilmiyorum.
baksana koca dünya yanılıyor.
yönü bulalım yeter.
sevgiler.
[QUOTE=LaNCe;55750]Sn teo bu kişinin yalan attığı açıkça belli olmuyormu sizde bu işin içindesiniz bir günde 8000 puan kazanılırmı? böyle bir adama hala yazma imkanı verilmesi düşündürücü..sizinde yanıldğınız oluyor ama çıkıpta bol keseden atarak kazandığınızı iddaa etmiyorsunuz.. insanı kızdıran bu durum yoksa kimsenin başarısızlığına,zararına lafımız olamaz..
şunuda ifade edeyim kimsenin yazısına,yorumuna bakarak pozisyon almıyorum dolaysıyla zararda etmem mümkün değil..[/QUOTE]
bızler burada her forumdasımızın dogru soyledıgını kabul etmek durumundayız,ustelık kazanc ve kayıp herkesın kendısıne aıttır.
Her dogru olan sey dogru degıldır, ve her sey konusulmaz, Dusuncenız bu sekılde ıse, kendınızde kalması daha dogru olur.
Benım bu konuda kı fıkrım elbette vardır, Ama bana ozeldır.
Sayın Mbm'ımı ben cok severım, gayet mantıklı ve akıllıdır, ama bu son olaylar elbette hepımızı hırpaladı ve üzdü, Longta bu kadar inat etmesini bende dogru bulmadım, ama arkadasımız kendı kararlarını alabılecek yaştadır.Bizler sadece dostça uyarıda bulunabiliriz.
[QUOTE=teo;55743]Mbm,
seni ne kadar sevdiğimi bilirsin, kendini savunmak başka bir şey, küfür etmek başka bir şey, eger savunurken , argoya kaçarsan, ki arada bir bende yapıyorum, haksız duruma düşersin,
SAyın Lance de haklı bu durumda,ama yanıldığı bir nokta var, bu zararlarını çıkıp çıkmadığını kimse inamıyor demek haksızlık olur,ağır bir itham olur, bunu bilemeyiz,ve bu da bizi ilgilendirmez.belki arkadaşımız bizler yuzunden zarar etmiştir, bakın bende long oldum,bedelini odedim, ama tartışarak küfür ederek, birbirlerimizi üzeriz sadece...
Sinirler gergin..sakin olalım, ve her zaman dönüş kapısı bırakalım...
Duygularımızı ifade derken hakaret etmek yerine , nereyi yanlış bulduğumuzu yazmak daha doğru, umarım Sen ve Lance, bu yazımı olgunlukla karşılarsınız.[/QUOTE]
oldu teo...
ben burda dürüstçe pozisyonumu paylaşıyorum...
adam gelmiş hakaret ediyor....
sende haklıdan haksızdan bahsediyorsun.....
arkadaslar vob tahtasinda dikkatimi ceken birseyi paylasayim
satis kisminda kademeleri cok dolduruyolar zaman zaman
bana pek mantikli gelmiyor yukari gidebiliriz ama teknikle filan alakasi yok tamamen onsezi !
[B]New York Üniversitesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini, tüm mali sistemin çöküşünün yakın olduğunu belirterek kapsamlı önlemler alınması gerektiğini yazdı.[/B]
Roubini, geçen hafta kurtarma planı işe yaramayacağı için piyasadan olumlu bir tepki gelmediğini, tüm finansal ve hatta ticari sistemin çöküşüne bir adım kaldığını söylemişti.
Bu krizin büyüklüğünü öngörmesiyle ün kazanan Roubini radikal önlemlerin aynı anda alınmaması halinde küresel sistemik bir çöküş ve küresel durgunluk yaşanabileceğini belirtti.
Roubini´nin Global EconoMonitor´de yayınlanan görüşleri özetle şöyle:
ABD ve gelişmiş ekonomilerin finansal sistemleri orta vadede bir sistemik çöküşe doğru gidiyor. Borsalar serbest düşüşteyken spreadlar fırlıyor. Bankacılık sisteminde genel bir mevduat çekişi ve çöküş var. Bankalar gibi banka olmayan aracılar, mortagage verenler, hedge fonlar da yüksel kaldıraçlılar, kısa vadeli ve likit borç alıp uzun vadeli ve likit olmayan yatırımlar yapıyorlar bu nedenle kısa vade borçları risk taşıyor ve iflasın eşiğindeler.
Reel ekonomi açısından küresel GSYİH’nin %55’ini oluşturan gelişmiş ekonomiler (ABD, Euro bölgesi, İngiltere, Avrupa ülkeleri, Kanada, Japonya, Avusturalya, Yeni Zelanda) yaz sonunda başlayan, likidite ve kredi krizini yaratan finansal şoklardan önce resesyona girdiler. Bu nedenle bu ülkeler için resesyon daha ciddi olacaktır. Yani ciddi bir resesyon, finansal kriz ve bankacılık kriziyle karşı karşıyayız.
Gelişmiş ekonomiler arasında bir ayrışma yok. Gelişmekte olanlar için de yok, tam tersine gelişmekte olan ekonomiler gelişmiş ekonomilerdeki krizden etkileniyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde ekonomik büyüme negatif olacak. Gelişmekte olan ülkelerdeki etki başta borsalarla sınırlıydı fakat şimdi kredi ve para piyasalarına yayılıyor. Yüksek cari açığı olan ve kısa vadede döviz ödemesi olan ülkeler en çok etkilenenler. Gelişmekte olan ülke ekonomileri de ciddi resesyon riski taşıyor.
Krize yüksek kaldıraçlı kredi balonu sebep oldu. Kriz sadece emlak piyasasıyla sınırlı kalmadı. Farklı ülkelerde kredi, mortgage, özel sektör tahvili, bono, emtia, hedge fonlar gibi farklı alanlarda yayıldı.
Gelişmiş ekonomilerdeki küçülmenin kısa süreli ve sığ olacağı hayali, yerini uzun süreli ve derin bir resesyona bıraktı. Kapasitenin yüksek olduğu fakat talebin düşmeye devam ettiği bu ortamda yakın zamanda deflasyon, borç deflasyonu, likidite sorunları ile karşılaşacağız.
Bu noktada Wall Street´te % 20´ye varan sert bir düşüşle çökme riski göz ardı edilemez. Panik ve güvensizlik artıyor ve yatırımcılar politika belirleyenlere inancını kaybetti.
Çok fazla satış yiyen piyasalarda en radikal politika değişiklikleri bile yükselme ya da rahatlama getirmiyor. Piyasanın ve şirketlerin çöküşüne bir adım kaldığı biliniyor.
Artık ciddi hasar görüldü ve sistemik bir çöküş ve küresel resesyon göz ardı edilemez. Finansal bir faciayı önlemek için ekonomi politikasında önemli değişiklikler gerekiyor. Acil olarak yapılması gerekenler şunlar:
Küresel olarak en az 150 baz puan daha faiz indirimi
Tüm mevduatların geçici olarak garanti altına alınması, kapatılması gerken finansal kuruluşların kapatılması, diğerlerinin kısmen ulusallaştırılması
Hanehalkı borçlarını ödeyemediğinden hacizlerin bir süre dondurulması
Borçlarını ödeyebilir durumdaki kuruluşlara limitsiz likidite imkanı
Kısa vadede borç finansmanı krizini önlemek için borç ödeyebilecek olan fakat likit olmayan kurumlara kredi verilmesi
ABD Hükümeti´nin, kamu işleri, harcamalar, işsizlik gelirleri, vergi iadeleri gibi konuları içeren doğrudan parasal algı paketleri hazırlaması
Finansal kuruluşlara kamusal sermaye artırımı yaparak ve hanelerin borç yükünü azaltarak bankacılık problemlerinin çözülmesi
Borç ve kredi veren ülkeler ile alanlar arasında cari açıkların düzenli finansmanı için anlaşmaya varılması.
Bu radikal ve eş zamanlı hamleler olmazsa piyasa çökebilir, küresel sistemik bir çöküş ve küresel durgunluk yaşanabilir. Bu noktada merkez bankaları, kimse birbirine para vermediği için tek kredi veren olmalı. Kamu maliyesi ise harcama yapan rolünü üstlenmeli. Bunun maliyeti çok yüksek ancak bu kararlar alınmaz ve eylemsiz kalınırsa ortaya çıkacak çöküşün maliyeti çok daha yüksek olacaktır.
Gap yemıs ama zararını cıkarmıs ıfadesı uzerıne bu kadar gıtmeye gerek yok sevgılı lance, cıkarmıs yada cıkarmamıs o ınsanın kendı bıleceği iş, sıze ınandırıcı gelmemısse İÇİNİZDEN, hadı canım sende der gecersınız, cunku burada ben bunu kazandım demek gercekte ınsana bırsey kazandırmazkı, sımdı ben sıze bugun 20000 puna kazandım dersem portfoyume ılave mı edılecek?
Ben bu tur ıfadelere takılmam, MBM basardı hadı ben de delı gıbı alıp satayım ben de kazanıyım mı dıyeceğim, eger bu tur etkılenmelere acık ınsanlar varsa vobda tez elden cıksınlar, cunku batmaları kesındır.
Son bir aydan beri geceye pozısyon tasımıyorum, sadece 1 kez tasıdım ozaman da 1500 puan gap yedım ve ertsı gun gunıcı ıslemlerle zararı sıfırladım, bu neden ımkansız olsun kı.
Bence bu tur detaylara cok takılmayalım.
.......
Roubini soylemısse dıkkate almak gerek, malum emlak krızını ıkı yıl oncesınden bıldı hatta bununlada kalmayarak 6 ay once krızın sonuna gelındı ımajı yaygınken Roubini bugunlerın geleceğini ısrarla tekrarladı.
yaaa arkadaşlar amma uzattınız .. son kez ricada bulunuyorum ...
birbirlerinizin mesajlarına alıntı yapıp uzatmayın ltf..
dünyadaki kriz bizim foruma da mı bulaştı ..
hülya yazımı değil...... kaydımı sil.......
[QUOTE=rcp;55749]sevgılı mbm bu tartımada tamamen sızden yana yavır aldım, farketmıs olmalısınız, doğrudur dıp demedınız bıle, sadece aldıgınız poz durustce yazdınız hem de pıyasa kapanmadan, yanıldıgınızı da erkekce soyledınız, kımseyı de etkılemeye calısmadınız... Ben sızınle aynı pozısyonları almadım hıc, sızın yanılgınız benım sızı kucumseme hatta hakaret sevıyesınde asağılama hakkı vermez. Zaten boyle bırsey de hıc yapmadım.sıze yapılan saldırıda lance arkadası sevıyelı olmaya davet ettım.[/QUOTE]
son yazımı size yazıyorum sn rcp...
benim için bu topikte bitmiştir......
arada kaynamasın....
akşam için kusura bakma dedim ama...
tekrar senden özür dilerim...
sevgilerle kal......
13 Ekim 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İMKB’de ilk seans 09:30-12:30 saatleri arasında yapılacaktır. İkinci seansta bir değişiklik olmamıştır.
13 Ekim 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda 09:15-17:15 saatleri arasında tek seans yapılacaktır.
Sizce buna neden gerek görüldü? İşleyişle alakalı bir sorun yada sıkıntı yüzünden mi acaba?
[QUOTE=shibumi;55766]13 Ekim 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İMKB’de ilk seans 09:30-12:30 saatleri arasında yapılacaktır. İkinci seansta bir değişiklik olmamıştır.
13 Ekim 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda 09:15-17:15 saatleri arasında tek seans yapılacaktır.
Sizce buna neden gerek görüldü? İşleyişle alakalı bir sorun yada sıkıntı yüzünden mi acaba?[/QUOTE]
zorda olan bircok araci kurum daha fazla islem yapsin kurtulsun,kucuk yatirimci daha fazla batsin diye gerek goruldu sanirim .
lutfen mbm kardesım, hıc sorun değil, ozur dılemenız gerekmez, ben unuttum bıle, sızı sevıyoruz, lutfen duygusal tepki gostermeyın, en ıyısı bır ıkı saat dınlenın, sakınlesın, burada yazarken karsımızdakı ınsanın ruh halını bılmıyoruz, farkında olmadan asırılıklara da kacabılıyoruz, teo nun da dedıgı gıbı bıraz olgunlukla karsılayıp fazla uzerınde durmayalım.
arkadaslar burada birlik olup birbirimize destek olup yaralarimizi saralim moral verelim gerekirse burada kimse birbirinde mali acidan beslenmiyor. ben bu durumlari yasadim sn hdioxyde ve sn teo sayesinde moralimi duzelttim iki kere yoksa burada yazamayacaktim bile.
burada yuzlerce akiliz birlik olup bir deger ortaya koyalim derim.fiziksel ve ruhsal ve mali acidan benden daha kotu olan varmidir bilmiyorum ama kimseye sayin dan tesekkurden baska bir kelime kullanmiyorum. cunku buradaki insanlar benim normal hayatta pek gormedigim bir dostlugu gosterdiler hemde zamaninda.
saygilar,
[QUOTE=shibumi;55766]13 Ekim 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İMKB’de ilk seans 09:30-12:30 saatleri arasında yapılacaktır. İkinci seansta bir değişiklik olmamıştır.
Sizce buna neden gerek görüldü? İşleyişle alakalı bir sorun yada sıkıntı yüzünden mi acaba?[/QUOTE]
Bildiğim kadarıyla bu karar 1 ay onceden alınmıstı ve IMKB baskanı bunu dıs pıyasalarla daha entegrelı ve gelısmıs pıyasalar gıbı daha uzun sure pıyasaların acık kalması maksatlıydı, buradan komplo teorısı cıkarmak bıraz zorlama olur:)
Oysa komplo teorılerıne cok yatkın bırıyım:)
Yıne yanılmıyorsam ogle arası tatıl de kalkacak ılerıde.
Sn.Rcp,
Yanlış anlaşıldım. Komplo teorisi değildi benim için olay. Eski olduğunu da biliyorum. Lakin nedenini cidden anlayamadım.
Yurtdışı ile entegre ise gece 23 de kapatalım. Hatta 23.30 da.
Dax kapandıktan sonra dow da durum değişmiyor mu?
Ben aracı kurumlarda çalışanların öğle tatillerini ciddi sıkıntıya sokacak bir gelişme olarak görmüştü 12.30 olayını.
Oda kalkacak öğle arası olmayacak yazmışsınız ki, olay hepten bitecekmiş meğersem. :D
[QUOTE=catedral;55699]Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..
Çalışanların bişeyden haberi yokturki. Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle[/QUOTE]
Başka bankalardan haberim yok ama bizim bankada işler tıkırında, gelin isteyene kredi veririz :D
Endeksde 2 sent desteğini kırdırıyolar. İlk seans taban yapıp korkutmadılar. Bu da satışların devam edeceği işareti. Çok çakal bunlar çook..
PUTIN: HUKUMET HISSE SENEDI PIYASALARINA YATIRIM YAPMAYA GELECEK HAFTA BASLAYACAK
-MATRIKS-
bu da rus hukumeti borsada alim yapacak anlamina geliyor
dunya ne hale geldi vay be.
etmeyin! merkez bankaları...dow açılmadan faizi agresif olarak indirin..yoksa dünyanın hali duman..
spk ordusu kapatin su borsayi artik.
piyasalari ziplatacak bir gelisme var ise duyum vesaire lutfen yazin. saat ikide dunya tarihinde bir ilk olup faiz indirildikten sonra hep 2 de indilir demenin bir faydasi yok.
bu arada sn teonun dedigi yere geldik 35600....
fazi indirimi böyle agresif piyasalarda [COLOR="RoyalBlue"]genelde dow açılmadan yapılır[/COLOR]..sadece 2 gün önceki durum değil bu..mesela 17 agustos 2007 dede saat 15;30 yapılmıştır..çünkü cephanede başka silah kalmadı..bilerek konuşuyorum!!!
resmen turkcelle baglan hayata oldu +%3 :):)
spotta başta satışın az kalması taban tavan uygulaması.
avrupada faiz %4 dür..2 puan inse ne olacak..abd de ise 1 puan inse ne olacak ki..üstelik ucuzlayan petrolden dolayı enflasyon riski azaldı..merkez bankaları brokerlere istediğini vermek zorunda..inanıyorum ki telekonferansla şimdi pazarlık ediyorlardır..yani size ne verirsek ortak yeşillenir diye..
[QUOTE=jelibon;55784]spotta başta satışın az kalması taban tavan uygulaması.[/QUOTE]
spk denen kurum bak duyuyormusun satislari taban tavan uygulamasi engelliyor diye yorumlar var
daha once dusundunuzmu bilmiyorum ama bence taban uygulamasini dow da oldugu gibi kaldirin millet 1 gunde batsin nedir bu yaaa hergun eziyet eziyet dimi .dng.dng
Milli bankamız dediğimiz şu iş bankasının tahta hareketlerini görüyomusunuz, dsı ile efg ile el ele vermiş milletini soydurtmaya çalışıyor. fon yöneticisine tebrikler.
birazda hukumete tavsiyelerde bulunalim
bence hemen para bulcaz diye ziraat ve halk banki 1/10 fiyatina birilerine peskes cekin nasilsa millet can derdinde bisey anlamaz :):)
[QUOTE=follow;55782]resmen turkcelle baglan hayata oldu +%3 :):)[/QUOTE]
Döviz pozsiyonu olumlu etki yaratıyor.