-
yaw forexte yarışmada mersedesi kazanamadım,:o
açtım bi demo,sadece dax ta işlem yaparak,hem bi yandan vob da,hem de forumda geyik devam,:D
48 saatte parayı tam 7 misline çıkardım...::::::...ew kullandım sadece...zinhar sisteme bile bakmadım...:::
şimdi açacam bi gerçek hesap,kurutucam ortalığı,yalnız broker firm e aciyorum,...:..:
kimseye kötülük yapmak istemem hayatta...:D:D
-
[IMG]http://e1203.hizliresim.com/v/r/3ryns.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=saraylı;399101]yaw forexte yarışmada mersedesi kazanamadım,:o
açtım bi demo,sadece dax ta işlem yaparak,hem bi yandan vob da,hem de forumda geyik devam,:D
48 saatte parayı tam 7 misline çıkardım...::::::...ew kullandım sadece...zinhar sisteme bile bakmadım...:::
şimdi açacam bi gerçek hesap,kurutucam ortalığı,yalnız broker firm e aciyorum,...:..:
kimseye kötülük yapmak istemem hayatta...:D:D[/QUOTE]
Bol kazançlar sn saraylı :) Sizi güzel sistemlerinizle biliyoruz. Bir çok sistem paylaştınız. Gerçekte tabii sistemler bir süre güzel performans verirler sonra performansları düşer hatta zarara yol açar. Bir süre sonra o sistem kullanılmaz olur. Şu ana kadar mütemadiyen kâr sağlayan bir sisteme rastlamadım. Bu yüzden sistemlilerin kaderi sürekli sistem değiştirmek sanırım :)
Şunu sormak istiyorum; gerçek hesabınızda örneğin son 3 ayda % kaç performans gösterdiniz? Sakıncası yoksa % verebilir misiniz?
-
[QUOTE=saraylı;399101]yaw forexte yarışmada mersedesi kazanamadım,:o
kimseye kötülük yapmak istemem hayatta...:D:D[/QUOTE]
xtb deki yarışma dimi hocam nickiniz neydi
-
[quote=vobbook;399106]Bol kazançlar sn saraylı :) Sizi güzel sistemlerinizle biliyoruz. Bir çok sistem paylaştınız. Gerçekte tabii sistemler bir süre güzel performans verirler sonra performansları düşer hatta zarara yol açar. Bir süre sonra o sistem kullanılmaz olur. Şu ana kadar mütemadiyen kâr sağlayan bir sisteme rastlamadım. Bu yüzden sistemlilerin kaderi sürekli sistem değiştirmek sanırım :)
Şunu sormak istiyorum; gerçek hesabınızda örneğin son 3 ayda % kaç performans gösterdiniz? Sakıncası yoksa % verebilir misiniz?[/quote]
Bunu çeşitli nedenlerden dolayı söyleyemem.
Ama şunu diyeyim:
2006 da VOB endekste 3.5 aylık karlı bir dönemde ew ile sermayemi 47 misline çıkardığımı hatırlıyorum.Hiçbir sistemle bu performansın yanına bile yaklaşamadım.Hatta çok zararlı dönemlerim de oldu.
Para kazanma işi ile uğraşmama rağmen genelde paranın büyüklüğü ile ilgilenmediğimi,bu işten zevk aldığımı,bu kadar zevk aldığım işten bir de para kazandığıma hayret ettiğimi ifade etmek isterim.
-
Sistem yerine salt EW ile işlemlere neden devam etmiyorsunuz? Daha mı zor?
Yanıtlar için teşekkürler.
[QUOTE=saraylı;399108]Bunu çeşitli nedenlerden dolayı söyleyemem.
Ama şunu diyeyim:
2006 da VOB endekste 3.5 aylık karlı bir dönemde ew ile sermayemi 47 misline çıkardığımı hatırlıyorum.Hiçbir sistemle bu performansın yanına bile yaklaşamadım.Hatta çok zararlı dönemlerim de oldu.
Para kazanma işi ile uğraşmama rağmen genelde paranın büyüklüğü ile ilgilenmediğimi,bu işten zevk aldığımı,bu kadar zevk aldığım işten bir de para kazandığıma hayret ettiğimi ifade etmek isterim.[/QUOTE]
-
[quote=vobbook;399109]Sistem yerine salt EW ile işlemlere neden devam etmiyorsunuz? Daha mı zor?
Yanıtlar için teşekkürler.[/quote]
ew i bıraktığımı kim dedi?:::
Ben sistemleri ya da teknik analizi tek başına kullanmıyorum,belki dalga yapıma teyid olsun diye kullanıyorum.Dinamik olan bişi yi inceliyorsanız,siz de dinamik olacaksınız,bu ne demek,baktığınız şeyleri değiştireceksiniz.
Öl e bi sistem aliym,bu bana yeter ,2 dönüm bostan yan gel yat osman,yokkk....:::..en azından benim için...
Yalnız,forumda umuma açık yazarken,insanlara ew uygulaması yapabilirsiniz,ama onu daha iyi öğretme çabalarınız zayıf kalabilir...:(
Halbuki benim Solotürk le yaptığım gibi bi sistemi verirsiniz,ve bu çoğunluk için çok kuvvetli bir kısayol olmuş olur.....brv
Bir de tabi; ew i üst düzeyde ve TA ile akuple ederek uygulamanın çok önemli olduğunu belirtmem gerekir.Gelecek alternatiflerini ortaya koyan en iyi yöntemdir.
:)
-
[quote=saraylı;399090]72.875-73.600 bandı önemli...:eek:[/quote]
bu sefer harbiden 73.600 e yaklaştık galiba....kom
hayırlı ossun...:::
-
hocam ew ve TA nedir?acemiyim de
-
arkadaşlar benim saçma ew hedifine minut olarak gelmiştir.gerisi palanın bileceği iştir.kolay gelsin.
-
teknikten anlamayan biri olarak analiz ve yorumlarıma ara veriyorum,buna mukabil saraylı ustamızı izleme kararı almış bulunmaktayım.saygı ve sevgiyle kalın,hoşça kalın.
-
[quote=onder20;399114]hocam ew ve ta nedir?acemiyim de[/quote]
ew elliot dalga sayımı ta ise teknik analiz
-
Burada tutunamazsa 60800 e kadar arada destek yok gibi
-
[quote=takae;399117]teknikten anlamayan biri olarak analiz ve yorumlarıma ara veriyorum,buna mukabil saraylı ustamızı izleme kararı almış bulunmaktayım.saygı ve sevgiyle kalın,hoşça kalın.[/quote]
svg.taka güzel yazıyordun,
:o
-
mor.....74.225
kave...74.450
:::
-
birazdan 73600 demiyizz yoksa?:)
-
[quote=kokohan23;399118]ew elliot dalga sayımı ta ise teknik analiz[/quote]
Bu elliot dalgasını en doğru şekilde öğrenebileceğim türkçe kaynağını paylaşabilirmisiniz? Öğrenmeye çok açığımdır. Yeterki 3-5gerçekten adam akıllı anlatan argüman olsun. Özellikle netten olursa bu yerler sevinirim.
-
normal olarak 73.725 altoında kapanışa kadar bir dip daha gelmeli..
73.400 de destek var,o civar çok uygun..itinayla dip yaptırılır,heheheh...:..:
sonra yataya girebilir..:)
-
[quote=thebaboli;399141]Bu elliot dalgasını en doğru şekilde öğrenebileceğim türkçe kaynağını paylaşabilirmisiniz? Öğrenmeye çok açığımdır. Yeterki 3-5gerçekten adam akıllı anlatan argüman olsun. Özellikle netten olursa bu yerler sevinirim.[/quote]
ingilizce var mı?
-
[quote=saraylı;399143]ingilizce var mı?[/quote]
Üstadım ingilizce sınırlı seviyede var. O nedenle türkçe bir kaynak arıyorum. Ama türkçe bir kaynak yoksa mecburen ingilizceyi bir şekilde çevirip öğrenmeye çalışacağım. Dediğim gbi türkçe olursa çok memnun olurum. Ayrıca ew dışında öğrenilmesini tavsiye edeceğiz bilgiler var mı?
-
[URL]http://www.elliottwave.com/ereader/ewp/default.aspx?club=yes[/URL]
bu sayfada Elliott Wave Principle var,
yalnız önce ewi sitesine ücretsiz üye olun...
şurda da basic tutorial:
[URL]http://www.elliottwave.com/tutorial/default.aspx[/URL]
bi tane daha:
[URL]http://www.elliottwave.com/club/protected/pdf/DiscoveringEWP.pdf[/URL]
türkçe Tuncer ŞENGÖZ ün kitapları var...
-
türkçe şöle bi kaynak var:
[URL]http://www.angelfire.com/ab/borsa/elwave/elwave.htm[/URL]
-
Hocam elliot dalgalarına kaç dakikalık periyotlarda bakıyorsunuz
-
[quote=kokohan23;399148]Hocam elliot dalgalarına kaç dakikalık periyotlarda bakıyorsunuz[/quote]
herhangi zaman diliminde bakabilirsiniz...ben günlük,60',15',5' ünde bakarım...
-
Hocam mesela 4.dalga diyelimki 3. Dalganın 61,8 ini alacak ozaman 2. Dalgadan başlayıp 3 e kadarki yükselişin boyunu mu baz alacaz yoksa tüm yükseklişin boyunu mu?
-
Abd'de yeni konut satışları verileri saat 16.00'da açıklanacak. Bu haber bugünün seyrini belirleyebilir.
-
BU ETİKET DOĞRU MU?[IMG]http://img141.imageshack.us/img141/8082/18865355.png[/IMG]
-
[quote=kokohan23;399152]Hocam mesela 4.dalga diyelimki 3. Dalganın 61,8 ini alacak ozaman 2. Dalgadan başlayıp 3 e kadarki yükselişin boyunu mu baz alacaz yoksa tüm yükseklişin boyunu mu?[/quote]
2 sonundan 3 sonuna kadar olan 3.dalga boyunun uzunlupğunun alacaksın,ama genelde bu oran %38-%50 dir...
%62 ,2.dalgada olur...
-
[quote=kokohan23;399155]BU ETİKET DOĞRU MU?[/quote]
yanlış,önce iyi ören sonra say,hemen öle olmaz....
-
[quote=thebaboli;399153]Abd'de yeni konut satışları verileri saat 16.00'da açıklanacak. Bu haber bugünün seyrini belirleyebilir.[/quote]
Abd'de şubatta yeni konut satışları -1.6% ile 313.000 olarak gerçekleşti. Beklenen ise 325.000 di.
-
73.600 ü gördük nihayet diye diye...:..:
-
[QUOTE=saraylı;399165]73.600 ü gördük nihayet diye diye...:..:[/QUOTE]
günlük marj spot için 1225 puan kadar oldu
vobdada 1275 puan
73600 de görüldü bugünlük heralde tamamdır:)
-
buyrun size bir video,
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=co8LNn7noHw&ob=av3e[/URL]
haftasonu güzel geçsin diye...lelele
-
son yataydan dolayı emabandlar aynı...
-
iyi haftasonları arkadaşlar...+.
-
cıtı gurup akbnk dekı hısselerının bır bolumunu satılığa çıkarmış gel gel bızde daha ucuza var almayanı dovuyoz almayan kerız gellll .boks.
-
[quote=gani;399200]cıtı gurup akbnk dekı hısselerının bır bolumunu satılığa çıkarmış gel gel bızde daha ucuza var almayanı dovuyoz almayan kerız gellll .boks.[/quote]
[FONT=Tahoma]Bankamızın %20 oranında dolaylı ortağı olan Citigroup tarafından NewYork Borsası'na yapılan açıklamada Citigroup'un Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satmayı planladığı duyurulmuştur.
[/FONT][FONT=Tahoma]Citigroup'un kararı Basel III uygulaması ile ilgilidir. Bankaların sermaye yeterlilik oranlarını düzenleyen Basel III uygulamasının devreye girmesiyle, %10'un üzerinde pay sahibi olunan ve kontrol edilmeyen iştiraklere yapılan yatırımlar ana sermaye rasyosu (Core Tier I) hesaplamasında indirime tabi tutulacaktır.
[/FONT][FONT=Tahoma]Citigroup söz konusu Basel III uygulamasına hazırlık amacıyla Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı almıştır. Citigroup'un Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı tamamen Basel III ile bağlantılı ve Citigroup'u ilgilendiren teknik sebeplerden kaynaklanmaktadır.
[/FONT][FONT=Tahoma]Bankamız ortaklık yapısında bahsi geçen nedenle meydana gelebilecek değişikliğin Bankamız mali gücü ve yönetimi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur ve Bankamızın karlı bir şekilde büyüme stratejilerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır.
[/FONT]
-
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red][U][B]Dört trader evresi:[/B][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]1.)Trader,iyi bir sistem bulmak ister.Altın formülü herkes bulamadıysa,bu yok olduğu anlamına gelmemektedir.Giriş çıkışı iyi yapsa bu iş bitecektir.En iyi sistemi arar.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]2.)Altın formül yoktur.Mükemmeli aramaktan vazgeçip ortalama bir sistemle Para Yönetimi konusuna odaklansaydı,şimdiye kadar yaşadıklarını yaşamayacaktı ,diye düşünür.Sistemini kullanır,kontrat sayısını rasyonel belirler.Kazanınca para çeker.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]3.)Sistemi iyidir ama,belli dönemlerde getiri eğrisi ciddi düşüş yapmaktadır ve aksi gibi hangi sisteme geçse ,bu böyledir.Sistemler de böyle yapıyorsa bu işte tamamen riske odaklanmalı diyerek,bir işlemde kaybedeceği sermaye miktarını yüzdesel olarak sınırlar.Artık Risk Kontrolü kavramı ile tanışmıştır.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]4.)Sistemi güzeldir,Para Yönetimi ve Risk Kontrolü de uygular ama netice iyi değildir halen,stratejiden başka şeylerden etkilendiğini farkeder:diğer fikirler,duygular,haberler,analiz isteği,v.s...Algılama sorunu vardır,ne kadar iyi strateji bile olsa sonuç alamayacağını anlar.Disiplin üzerine odaklanır ve bunun için sistemine güven duyması gerektiğini anlar.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
:)
-
[quote=saraylı;397980]dayanak varlık olarak kullandığımız u100 den hareketle,MS kullanmadan ,vadeli piyasa için aynı yorumu yapalım:
u100 kapanış......62336
vadeli kapanış.....75775 ise
u100/vadeli..................62336/75775= 0.822645
u100 bu akşam 62100 altında kapamadıkça alda kalır... idi...u100 için...
vadeliye çevirelim:
62100/0.822645= 75488 çıkar..
demek bu akşam vadeli 75.475 altında kapanış yapmadıkça,günlükte alda kalır...[/quote]
Önemine binaen bunu öne aldım..:)
-
Athlon buraya dün bişeyler yazınca dedim dur bi bakalım, geçmişte ne çalışmalar yapmışım taradım, bide ne göreyim? korkunç,:eek: dehşete düştüm.
x100 Haftalık grafında sayım çalışması yapmıştım bikaç ay önce, o zaman kombinasyon olmaz ihtimal vermiyorum vs. vs. yazdım ettimde, şimdi bakıyorum endeks 30 spot günlük grafında saydım cuk gerçekleşmiş sayım.
şimdi [I]W,X[COLOR="Blue"][/COLOR][/I] bittiyse durum vahim görünüyor, artık bakıcaz bakalım kombinasyon olmasın isterim.
iki grafıda veriyorum x100 olan geçmişteki çalışma
x30 bugünkü durum grafı
[IMG]http://b1203.hizliresim.com/v/s/3t3md.jpg[/IMG]
[IMG]http://b1203.hizliresim.com/v/s/3t3mn.jpg[/IMG]
burada w,x arası abc dalgası flat pattern olmuş bence:)