sn. mbm size yakışmıyor..
Printable View
sn. mbm size yakışmıyor..
[QUOTE=teo;55901]Ben senin arkadaşınım, ama burda seni haksız buluyorum, abartılı tepkin ve nerede duracağını bilmediğin için...
Olayların bu noktaya gelmemesi lazımdı..
Senin hakkında bir şey ifade etmiş , yöntem yanlış olabilir, ama neticede bu şekilde etmiş, peki aynı yazıyı ben yazsaydım sana, banada mı ana avrad küfür edecektin..
Olmaz, sen küfür ediyorsun, bunu doğru bulmadım...
Bana kızacağını bile bile, seni sevdiğim için bu yazıyı yazıyorum.. dost acı söyler,takdir senin...[/QUOTE]
adam gelmiş ortada bir şey yokken sataşmış hakaret etmiş ve ben hesap sorarım demiş....
söyledikleri dogruymuşta yöntemi yanlışmış öylemi..
bu normal ve ben haksızım öylemi.....
farklı düşünsen şaşırırdım zaten....
[QUOTE=mbm;55904]adam gelmiş ortada bir şey yokken sataşmış hakaret etmiş ve ben hesap sorarım demiş....
söyledikleri dogruymuşta yöntemi yanlışmış öylemi..
bu normal ve ben haksızım öylemi.....
farklı düşünsen şaşırırdım zaten....[/QUOTE]
Ben senin için oradan atılmadığım halde, seninle birlikte gittiğin yere geldim, burada o doğru veya eğri demiyorum, olayı kapat diyorum.
Uzatmanın faydası yok.
Bana gönül koyabilirsin, ama ben şu an senin olayı çok abartığını düşünüyorum,
Çok fevri hareket yapıyorsun, sakinleş bu konuyu yarın konuşalım....
Dow 8500 asıl mevzuya dönsek artık
[QUOTE=fahri78;55902]sn. mbm size yakışmıyor..[/QUOTE]
yakışmadıgını biliyorum....
biz haksız yere diğer topikten uzaklaşınca buraya geldik.....
sana bile adresi ben verdim fahri kardeş..
burayı güzelleştirelim aile ortamı yapalım,paylaşalım istedik....
eminim daha öncede güzeldi ama bizde yeni gelen arkadaşlarla nacizane bir şeyler katmaya çalıştık..
buraya gelen benim gibi her yeni arkadaş bir şeyler katmaya çalıştı...
bunun için çalıştık.. emek verdik.... sabahın 7 sinden gecenin 12 sine kadar bu topğin başında kaldık......benim gönderi sayıma bakın..
biz burayı arkadaş ortamı yapalım derken adamın eleştrisi burda grup varmışta canımlı cicimli konuşuluyormuş.. niye nick le degilde isimle hitap ediliyormuş... mesela sn fahri78 degilde niye sn fahri yazıyormuşum..eleştriye bakın......
burda kimse kimseyi tanımazken herkese yavaş yavaş birbirne ısınmaya başladı...dün mesela trtışmamıza ragmen sn rcp ye müthiş kanım kaynadı..
bunu çekemediler..
neymiş ben uzun girmişimde gap yemişim.. adamın hakaret sebebi bu...bugun ben gap yerim.. yarın sen yersin..
zamanında devamlı taciz edildi.. bugun oldugu gibi...
[B]ama görüyorumki kişiler kendi topiğine sahip çıkmıyor.....[/B]
hep ayrılacagım dedim ama yapamadım...
bugun kararım kesindir.. bütün bu olanlardan sonra son yazılarım bunlar...
çok sevdiğim arkadaşlar oldu.. bazılarını yeni tanımaya başladım...
herkesin gönlüne göre versin.....
Sn Mbm Dow daki uyumsuzluk grafiği alsak sizden gitmeyin kim göstercek bize uyumsuzlukları.....
short cover olursa 8800 kapar. 5 dakikada belli olur.
:( huzur bozundu gene
Mbm geceye longmusun , shortmusun? Bak sonunda tepti, flat değilsindir inşallah...
mbm kardeşim gidersen eyer satasan amacı olur
bundan sonra vob endeks tavan taban [B]hep +-%15 dir,[/B] haberi olmayanların seansı izleyemeyenlerin teminatı sıkıntılı olanların full poz alanların bilgisine sunulur.
jelibon yanılmaz, 11000 yolculuğu başlamıştır. günleriyle anlarıyla dipleriyle.
salı -1 gün, +1 gün rallisiyle, bugünkü yataylaşma.
sevgiler.
[QUOTE=mozkan;55915]bundan sonra vob endeks tavan taban [B]hep +-%15 dir,[/B] haberi olmayanların seansı izleyemeyenlerin teminatı sıkıntılı olanların full poz alanların bilgisine sunulur.[/QUOTE]
Buugn bende bunu dusundum, bu %15 olayı artık full gırmeyı ımkansız hale getırmıstır.Olası bır tavan veya tabna olayında cepten para koymak gerekır, ya para yoksa, bu nendele 10 kontrat full gırenın artık, 8 ıle gırmesı gerekıyor, sadece ana parayı rıske edebılmesı ıcın...
doçe nerene sokacan o shortları.
[IMG]http://img380.imageshack.us/img380/5711/fdj5cn0.png[/IMG]
[QUOTE=jelibon;55918]doçe nerene sokacan o shortları.[/QUOTE]
bu yazıyı bır arkadaş göndermişti daha önce not almıştım.....acaba gerçekten shortmu yapmıştı?
----------------------------
yabancı nerden nasıl mal alır?
Raymond James, EFG, Deutsche Sec, GFC, Ekspress, Tera, Galata;
çoğunlukla yabancı yatırımcı yukarıdaki kurumlardan alır gibi yapar, ama aslında satıcıdır
o gün. dikkatli olun!
nasıl mı?
raymond james hesabınızda 1.000.000 adet X hissesi var ve piyasaya yüksek fiyattan
elinizdeki hisseleri satmaya çalışıyorsunuz.
genelde yerlilere işlem yapmasıyla tanınan bir kaç kurumda hesap açarsınız.
AK, İŞ ve OYAK olsun diyelim.
seans açılınca raymond james hesabınızdan kademeleri çizmeye başlarsınız ve tahtayı
yukarı çekersiniz. hele tahta sığsa 1-2 dakika da işlem tamam. ama biraz büyükçe bi
tahtaysa işlem hacmi yapmanız gerekecektir ve bu biraz süre alır.
elinizdeki 1000.000 adet hissenin maliyeti 1,00 olsun
1,01 - 1;02 - 1;03 - 1,04 -1;05 kademelerinde toplam 2.000.000 adet bekleyen satış
emri olsun.
siz raymond jamesteki hesabınızdan kademeleri çize çize fiyatı 1,05-1,06 ya getirirsiniz
ve raymond james hesabınızda toplam 3.000.000 adet mal olur.
1,05-1,06 kademesinden AK;OYAK;İŞ hesaplarınızdan
açığa toplam 10.000.000 adet satış yaparsınız.
tabi bu 10 milyonun adet hissein hepsini ky'ye yıkamazsınız; yıkmak için satığınız malın
bir kısmını yine siz almak zorundasınız.
göstere göstere 500 bin 250 bin emirler şeklinde 1,06 dan açığa satış yazdığınız 10
milyon malın 7 milyonunu alırsınız.
bu sırada ky üff be raymond tahtayı süpürdü.
toplam 9 milyon adet mal aldı, 1,04 ü zaten tek tuş kaldırdı vb .
düşüncelerle kalan üç milyon adeti hemencecik 1,06 aktiften alırlar.
gün sonunda ne oldu
raymond james hesabınız 1+2+7 toplam +10 milyon adet
AK / OYAK/ İŞ hesabınız -10 milyon adet
ertesi gün raymonddan 10 milyon adedi ekside olduğunuz kurumlara virmanlarsınız ve
hesaplarınız sıfırlanır.
olan ky'ye olur raymond(yabancılar) alıyor diye girdiği tahtada 3 milyon adet malı
kucağında bulur.
mal alırkende tam tersini yaparlar yabancı kurumdan satış yaparlar; ky de yabancı satıyo
ben de satarım diye satar halbuki o sırada yerli kurumdan topluyorlardır.
yine biri bi taş atmış karıştırmış ortalığı.. dürüstçe paylaşılan pozisyonlar kişiye silah olarak çevrilmiş.. sıkmayın canınızı sn.mbm, bu forumun müdavimleri zaten sizi tanıyor, biliyor..
[QUOTE=teo;55920]bu yazıyı bır arkadaş göndermişti daha önce not almıştım.....acaba gerçekten shortmu yapmıştı?
----------------------------
yabancı nerden nasıl mal alır?
Raymond James, EFG, Deutsche Sec, GFC, Ekspress, Tera, Galata;
çoğunlukla yabancı yatırımcı yukarıdaki kurumlardan alır gibi yapar, ama aslında satıcıdır
o gün. dikkatli olun!
nasıl mı?
raymond james hesabınızda 1.000.000 adet X hissesi var ve piyasaya yüksek fiyattan
elinizdeki hisseleri satmaya çalışıyorsunuz.
genelde yerlilere işlem yapmasıyla tanınan bir kaç kurumda hesap açarsınız.
AK, İŞ ve OYAK olsun diyelim.
seans açılınca raymond james hesabınızdan kademeleri çizmeye başlarsınız ve tahtayı
yukarı çekersiniz. hele tahta sığsa 1-2 dakika da işlem tamam. ama biraz büyükçe bi
tahtaysa işlem hacmi yapmanız gerekecektir ve bu biraz süre alır.
elinizdeki 1000.000 adet hissenin maliyeti 1,00 olsun
1,01 - 1;02 - 1;03 - 1,04 -1;05 kademelerinde toplam 2.000.000 adet bekleyen satış
emri olsun.
siz raymond jamesteki hesabınızdan kademeleri çize çize fiyatı 1,05-1,06 ya getirirsiniz
ve raymond james hesabınızda toplam 3.000.000 adet mal olur.
1,05-1,06 kademesinden AK;OYAK;İŞ hesaplarınızdan
açığa toplam 10.000.000 adet satış yaparsınız.
tabi bu 10 milyonun adet hissein hepsini ky'ye yıkamazsınız; yıkmak için satığınız malın
bir kısmını yine siz almak zorundasınız.
göstere göstere 500 bin 250 bin emirler şeklinde 1,06 dan açığa satış yazdığınız 10
milyon malın 7 milyonunu alırsınız.
bu sırada ky üff be raymond tahtayı süpürdü.
toplam 9 milyon adet mal aldı, 1,04 ü zaten tek tuş kaldırdı vb .
düşüncelerle kalan üç milyon adeti hemencecik 1,06 aktiften alırlar.
gün sonunda ne oldu
raymond james hesabınız 1+2+7 toplam +10 milyon adet
AK / OYAK/ İŞ hesabınız -10 milyon adet
ertesi gün raymonddan 10 milyon adedi ekside olduğunuz kurumlara virmanlarsınız ve
hesaplarınız sıfırlanır.
olan ky'ye olur raymond(yabancılar) alıyor diye girdiği tahtada 3 milyon adet malı
kucağında bulur.
mal alırkende tam tersini yaparlar yabancı kurumdan satış yaparlar; ky de yabancı satıyo
ben de satarım diye satar halbuki o sırada yerli kurumdan topluyorlardır.[/QUOTE]
enteresan bu işler. dow şimdi dünden yüksek kapamalı.
ben bu poz paylaşımının nedenini anlamıyorum, herkesin kesesi ayrı sistemi farklı trade tarzı farklı, kimi dip tepe arar, kimi trendde oturur, kimi haberle iş yapar, kimi ew der kimi rsı der kimi uyumsuzluk der vs. vs.
neden yazıyorsunuz pozisyonunuzu anlamış değilim, sabah gapına terste yakalanıp düşmanınızı sevindirmek için mi, para kazanınca üzerinize nazar çekmek için mi, yazmayın pozisyonunuzu ne gam ne keder
[QUOTE=jelibon;55918]doçe nerene sokacan o shortları.[/QUOTE]
eee papaz her gün pilav yemez:D
[QUOTE=jerfin;55924]eee papaz her gün pilav yemez:D[/QUOTE]
Walla bende doçe nin tarafında olmaya devam edecektimde bu G7 yüzünden yemedi.
Bu shortlar çok kıymetli çok:) Bu beklenti toparlanması başka bişi diil. Dip dönüşü falan hikaye bana göre.
[QUOTE=catedral;55925]Walla bende doçe nin tarafında olmaya devam edecektimde bu G7 yüzünden yemedi.
Bu shortlar çok kıymetli çok:) Bu beklenti toparlanması başka bişi diil. Dip dönüşü falan hikaye bana göre.[/QUOTE]
yapmayın, etmeyin azıcık tepkiyi çok görmeyin bize.. tamam 38-39 aralığına gelsin shortlarız yine söz:))
Soluksuz 3000 puan indi mübarek niyagarayı geçti dönmesede geri bi tepki verseydi bari acelesi neymiş anlamadım
Şimdi okudum yazılanları.
Hiç kimseye haklısın yada haksızsın demiyeceğim. Burdan kim ne çıkarırsa çıkarsın.
Öyle yada böyle [B]bugünkü gibi bir piyasa ters pozisyonda girmiş birisine [/B]ne olursa olsun laf söylenmez. [B]Laf söliyen kim olursa olsun her türlü lafı baştan kabullenmiş demektir.[/B]
Söylenecek yada söylenmesi gereken bir şey varsa piyasanın sakinleşmesi beklenmelidir.
Burdan kim ne çıkarırsa çıkarsın.
[QUOTE=jerfin;55926]yapmayın, etmeyin azıcık tepkiyi çok görmeyin bize.. tamam 38-39 aralığına gelsin shortlarız yine söz:))[/QUOTE]
Ben birşey yapmıyorum walla. Bakın giydiler hemen fdowa:) Papaz bu nolcak ki ısıtıp ısıtıp aynı pilavı yer.
Dow da artistlik yapıyorlar başka bir şey değil. Bende isterim tabi ki kısa donlarımı 38 - 39 lardan giymeyi:)
[QUOTE=mbm;55908]yakışmadıgını biliyorum....
biz haksız yere diğer topikten uzaklaşınca buraya geldik.....
sana bile adresi ben verdim fahri kardeş..
burayı güzelleştirelim aile ortamı yapalım,paylaşalım istedik....
eminim daha öncede güzeldi ama bizde yeni gelen arkadaşlarla nacizane bir şeyler katmaya çalıştık..
buraya gelen benim gibi her yeni arkadaş bir şeyler katmaya çalıştı...
bunun için çalıştık.. emek verdik.... sabahın 7 sinden gecenin 12 sine kadar bu topğin başında kaldık......benim gönderi sayıma bakın..
biz burayı arkadaş ortamı yapalım derken adamın eleştrisi burda grup varmışta canımlı cicimli konuşuluyormuş.. niye nick le degilde isimle hitap ediliyormuş... mesela sn fahri78 degilde niye sn fahri yazıyormuşum..eleştriye bakın......
burda kimse kimseyi tanımazken herkese yavaş yavaş birbirne ısınmaya başladı...dün mesela trtışmamıza ragmen sn rcp ye müthiş kanım kaynadı..
bunu çekemediler..
neymiş ben uzun girmişimde gap yemişim.. adamın hakaret sebebi bu...bugun ben gap yerim.. yarın sen yersin..
zamanında devamlı taciz edildi.. bugun oldugu gibi...
[B]ama görüyorumki kişiler kendi topiğine sahip çıkmıyor.....[/B]
hep ayrılacagım dedim ama yapamadım...
bugun kararım kesindir.. bütün bu olanlardan sonra son yazılarım bunlar...
çok sevdiğim arkadaşlar oldu.. bazılarını yeni tanımaya başladım...
herkesin gönlüne göre versin.....[/QUOTE]
Gündüzleri yazamıyorum, akşamları ise zamanım yok maalesef. Olayın nedenini başlangıcını okuyamadım.. Birkaç gündür foruma da piyasaya da uzağım..
Sizin bu forumda belli bir saygınlığınız olduğu için size yakışmıyor dedim.. Haklı yada haksız olduğunuz için değil.. Kısa bir zaman sonra kimse kavga ettiğiniz kişiyi tanımaz ama sizi unutmaz.. Onun adına yazdım..
[QUOTE=jelibon;55916]jelibon yanılmaz, 11000 yolculuğu başlamıştır. günleriyle anlarıyla dipleriyle.
salı -1 gün, +1 gün rallisiyle, bugünkü yataylaşma.
sevgiler.[/QUOTE]
pazartesi açılış tavan olurmu acep?. Olursa kaç oluyor rakamı?.
[QUOTE=BULUT;55931]pazartesi açılış tavan olurmu acep?. Olursa kaç oluyor rakamı?.[/QUOTE]
bizim vadeli mi tavan olacak yok artık:..:
Şu durumda + açılması bile meçhul dowf 8304
Bu da 50. mesajım nihayet özel den yazabilcem kardeş olduk artık
arkadaşlar sankonun verdiği forex2000 i kullanıyorum
teknik analizde grafik bakmak isterken açılan ekran verileri tam göstermiyor
sağa tıklayıp internetten çek dediğimde düzeliyor
ancak her grafik için bunu tekrarlamak zorunda kalıyorum
bu işin başka kolay bir yolu varmıdır?
cevap yazabilecek tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
Ünlü borsacılardan iki güzel söz
"Biz kan akarken mal alırız"
"Sadece benciller ve aptallar dibi zirveyi arar"
millet 2003 dibine vardı nerdeyse, bizimki daha 2006 diplerinde.. bizim 2003 dibimiz XU100 de 10.000 di dimi:..:
fdow 8370. önemsizdir.
dip görünmüştür. en fazla bir daha iner çıkar oraya.
salı -1,+1 ralli olacaktır.
ne g7, ne push, ne haber, ne vix etkiler bunu.
60-80 vixin farkı yoktur demiştim 80 den indğinde alım gelir zaten.
35000 den bugün aldım tabii ki tavan olmayacak ama en az %10 kazandırır gelecek hafta içinde.
yukarıdan mala atlanmamalıdır, aşağıdan aldım devam ediyorum.
pazartesi son hareketi yapmaya çalışacak ayılar dowda, o sırada bizim py de malı toplar.
sevgiler.
not: tavsiye değildir.
[QUOTE=jelibon;55940]fdow 8370. önemsizdir.
dip görünmüştür. en fazla bir daha iner çıkar oraya.
salı -1,+1 ralli olacaktır.
ne g7, ne push, ne haber, ne vix etkiler bunu.
60-80 vixin farkı yoktur demiştim 80 den indğinde alım gelir zaten.
35000 den bugün aldım tabii ki tavan olmayacak ama en az %10 kazandırır gelecek hafta içinde.
yukarıdan mala atlanmamalıdır, aşağıdan aldım devam ediyorum.
pazartesi son hareketi yapmaya çalışacak ayılar dowda, o sırada bizim py de malı toplar.
sevgiler.[/QUOTE]
max nereye ulaşır bu tepki sizce.. XU100 de 31.000'i geçebilecek kadar güçlü olabilir mi !!
Hemen herkes v dönüşü bekliyor ama bu duruma rastlanmamış tarihte teknikçiler yanılıyor.olmaz denenler oluyor.Belkide dibe yapışıp yerde sürünecek uzun bir süre ihtimal olarak
[QUOTE=jerfin;55941]max nereye ulaşır bu tepki sizce.. XU100 de 31.000'i geçebilecek kadar güçlü olabilir mi !![/QUOTE]
ilerledikçe göreceğiz.
[QUOTE=QUEEN;55942]Hemen herkes v dönüşü bekliyor ama bu duruma rastlanmamış tarihte teknikçiler yanılıyor.olmaz denenler oluyor.Belkide dibe yapışıp yerde sürünecek uzun bir süre ihtimal olarak[/QUOTE]
herşey olabilir hayatta. tarihin hiçbir dönemindeki borsayla bugünü kıyaslayamayız. Halil niye hep yanılıyor bundan işte. tarihteki hiçbir krizide bunla kıyaslayamayız. tarihte dowda 1200 puan marj olmamış hiç.
zaten iki ihtimal var. ben dip tepe aramıyorum. pozisyon alınabilecek yerlerden pozisyon arıyorum. her pozisyona 2000 alsam yeter. aslında 500 de alsam yeterde bakalım ne olacak.
sevgiler.
[QUOTE=QUEEN;55937]Ünlü borsacılardan iki güzel söz
"Biz kan akarken mal alırız"
"Sadece benciller ve aptallar dibi zirveyi arar"[/QUOTE]
ama ikisi birbiriyle celisiyor.
[QUOTE=chn69;55936]arkadaşlar sankonun verdiği forex2000 i kullanıyorum
teknik analizde grafik bakmak isterken açılan ekran verileri tam göstermiyor
sağa tıklayıp internetten çek dediğimde düzeliyor
ancak her grafik için bunu tekrarlamak zorunda kalıyorum
bu işin başka kolay bir yolu varmıdır?
cevap yazabilecek tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim[/QUOTE]
yok maalesef, bir sebebden dolayı baglantı kesılınce bu yasanıyor,aynı durum matrıkste de var...