-
[QUOTE=traderx;119606]aracı kurumlardaki elemanların hepsi değil ama %80 i bu forum daki vatandaşların ortalama kalitesinin altında, yani kötü niyetle değil bilgisizlikten...
onlar fakültede okudukları iktisada giriş dersiyle bu işlerin olacağını zannediyorlar ama bu işler kitap okumakla değil, kazık yemekle ve iyi gözlemle uzun sürede öğreniliyor....[/QUOTE]
XXX kurumdan benimle aynı anda işe giren bir rkadaş vardı. Leventte çalışıyor 600TL maaş alıyormuş. Hatalı işlemelrin masrafını da kurum değil personel ödüyormuş. Bu insanalrdan da özveri beklenmez artık. Bilgisizlik sözkonusu idi ama lisans belgesi zorunluluğu nedeniyle artık artık bilgisiz personeller ayıklanıp yeni personelelr alınmaya başlandı sektöre. Lisans sınavalrı da baya baya bilgiye dayalı ÖSS sınavı gibi ciddi bir şekilde yapılıyor. Haaa oradaki bilgiler de piyasayı çözmeye yetmiyor elbette.
-
Mariya Şarapovam dan sonra Serena Williams ım da kortlara erken veda etti. gelde seyret Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvasını
-
[QUOTE=erkan.;119613][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=1341&stc=1&d=1244105531[/IMG]
Arkadaşlar stopu böylemi koyucağım.
Şart fiyatın anlamı fiyat 43.300 ü görünce fiyattakki 43.300 den satış gir.
Ve bu emir şart fiyatındaki rakam görülünceye kadar borsaya iletilmiyor öylemi.[/QUOTE]
Evet bu şekilde ama şart fiyat 43300 ise emir fiyatını 50-100 puan altına koyun yine de. biri boyamaya kalakrsa sizin emri emir havada klamsın. Yok yavaş düşecekse bile 43,300 görüldüğünde sizin emir en yüksek alış fiyatından geçekleşir. 43,300sart fiyat 43,200 emir fiyatı olsun. Sizin emir 43,300-43,200 arasındaki en yükske fiyattan gerçekleşir. 430300 yanar da süşmezse 43,300den 43,250ye kadar boyarlarsa 43,250den gibi.
-
iyide bilginiz olmayabilir ..ama bazı şeyler varki ögrenme yetinizle halledebilirsiniz bunu..herşey mevzuat degil ki bu piyasada..biraz istemek de lazım kendini geliştirmek de lazım..yanı en basitini söliyim bi müşteri temsilcisi ile konusuyorum ama derinlik ekranı acarken sıkıntı yasıyo..bunu okulda zaten ogretmıolar ama o ekranı 1 gun adam akıllı kurcalasa kitabını yazar..biraz istenirse hersey olur..
-
[QUOTE=VOBiX;119637]XXX kurumdan benimle aynı anda işe giren bir rkadaş vardı. Leventte çalışıyor 600TL maaş alıyormuş. Hatalı işlemelrin masrafını da kurum değil personel ödüyormuş. Bu insanalrdan da özveri beklenmez artık. Bilgisizlik sözkonusu idi ama lisans belgesi zorunluluğu nedeniyle artık artık bilgisiz personeller ayıklanıp yeni personelelr alınmaya başlandı sektöre. Lisans sınavalrı da baya baya bilgiye dayalı ÖSS sınavı gibi ciddi bir şekilde yapılıyor. Haaa oradaki bilgiler de piyasayı çözmeye yetmiyor elbette.[/QUOTE]
dediğin lisansları biliyorum hiç bir işe yaramıyorlar, hep ezber sorular aynı fakültedeki gibi baktım o sorulara,
zaten yanlış hatırlamıyorsam 2 senede bir yenilemek gerekiyor yoksa geçersiz kalıyor heralde, spk nın tüm amacı bu sınavlardan belgelerden para kazanmak, sonra o paraları en tepeden alttaki memura kadar yemek bence, yoksa 20 küsür senedir ne faydası oldu spk nın bu millete şimdi olsun.dng
-
[QUOTE=sazan;119615]ERDOGAN:"IMF ILE HENUZ KESILIP ATILMIS HANGI BIR SEY SOZ KONUSU DEGIL"
ERDOGAN:" IMF ILE BU AY SONUNA KADAR TEKRAR KARSILIKLI GORUSMELER YAPILACAK"
Daha suyu bitmemiş, hala sıkmaya çalışıyorlar.[/QUOTE]
Erdoğan : Hem daha karpuz da keseceğiz. .dng
-
efg dayı basıo 2 3 kademe asagıya mallarını canı sıkıldı yine..
-
Bu kadar miskinlik(yataylık) sonu ne olur diye düşünüyorum zaman zamn cok sert hareketler oluyor sonrasında bekliyelim bakalım
-
bu hsbc bı ara gelir bole 1000 basar giderdi yada alrdı yıne hortladı sanırım..
efg fon transferi gerceklesti ise yuvarlanmalar yakındır..
-
bu arada vade başı pastası dünkü hareketten sonra 61 bin artılara geriledi...ilk 5 bazında
-
[quote=VOBiX;119629]Günü onların long maliyetinin altında ya da short maliyetinin üstünde kapatınca mutlu oluyorum ben. Gerç günübirlik zarar onalrın umrunda değil ama olsun. Sinir oluyorum onlara. Onlar gibi çete kurup dowu, daxı sömürmek varken onalr gelmiş bizi sömürüyor.[/quote]
O anda başka yerden işlem de yapıyor olabilirler.Görünen zarar sadece.Bu arada shortum 775 ten.Hsbc 700 e çakınca aldım malı ama pasifte kaldı çoğu.Full shortum yine 725.
-
[QUOTE=traderx;119641]dediğin lisansları biliyorum hiç bir işe yaramıyorlar, hep ezber sorular aynı fakültedeki gibi baktım o sorulara,
zaten yanlış hatırlamıyorsam 2 senede bir yenilemek gerekiyor yoksa geçersiz kalıyor heralde, spk nın tüm amacı bu sınavlardan belgelerden para kazanmak, sonra o paraları en tepeden alttaki memura kadar yemek bence, yoksa 20 küsür senedir ne faydası oldu spk nın bu millete şimdi olsun.dng[/QUOTE]
Çalışıyorsan 4 çalışmıyorsan 2 yılda bir. Opsiyon vs sorualrı vardı onalrı cevaplayıp aldık iki tanesini de gerçek hayatta ne opsiyon gördük ne de başka bi şey. ben işe girdiğimde yoktu bende lisanslar kurumun sınavını ve müalktını geçim diye girdim işe artık işe almadan soruyorlarmış. Yoksa mülakata gelme diyorlarmış.
Boiler Room KAzan Dairesi diye bir film var. Vin Diesel oynuyor. Bulanlar izlesinler. Orada da bizim eskiden acente tarzı çalışan bir kurumun çalışanları anlatılıyor. İş görüşmesinde soruyorlar kimin bilmem ne begesi var diye bir kaç kişi parmak kaldırıyor gurulanarak. Tamam siz çıkın elendiniz diyor eleman. Biz kendimiz eleman yetiştireceğiz belgeyi biizm eğitimdne sonra alacaksınız diyorlar.