evet .... 43000 hedef koymuştuk nezaman varırız sizce ? :) tebrikler sn jelibon..
Printable View
evet .... 43000 hedef koymuştuk nezaman varırız sizce ? :) tebrikler sn jelibon..
tebrikler sn jelibon
[QUOTE=QUEEN;56410]tebrikler sn jelibon[/QUOTE]
ve de sn halojene tebrikler
Morgan Stanley müşteri buldu ...
Ortaklık haberinin etkisiyle [B]Morgan Stanley % 87artış gosterdi [/B].. (MS 18.10, +8.42, +87.0%)
ABD'nin dev bankalarından [B]Morgan Stanley, Japon bankası Mitsubishi UFJ ile ortak oluyor. [/B]
Mitsubishi UFJ, Morgan'ın yüzde 21 hissesi için 9 milyar dolar ödeyecek...
ABD'nin en büyük yatırım bankalarından biri iken geçtiğimiz haftalarda mevduat bankası statüsüne geçirilen Morgan Stanley, kasasına önemli bir sermaye girişi sağlayacak olan anlaşmayı tamamladı...
YATIRIMCILAR YANILDI
Morgan Stanley hisseleri anlaşmanın gerçekleşmeyeceği beklentileri ile geçtiğimiz hafta yüzde 60 değer yitirmişti. Anlaşmanın tamamlandığının duyurulmasının ardından Morgan Stanley hisseleri hızla değer kazandı
ve market öncesi işlemlerde yüzde 28 yükseldi.
Anlaşma ile bankanın yüzde 21 hissesi Japon Mitsubishi UFJ'ye geçecek, Morgan da bunun karşılığında 9 milyar dolar alacak...
Piyasalarda ortalık toz duman...
Global dünyanın yıkılmaz kaleleri birer birer devrilirken, birçok kurum el değiştiriyor, bazıları da batıyor.
Bu toz duman arasında ortalığı biraz daha net görebilmek için son iki ayda yaşanan büyük sermaye değişimlerini, batışları ve banka satışlarını çıkardık...
Sermaye böyle el değiştirdi
[url]http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=16460&rid=4369[/url]
saolun arkadaşlar.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/3811/screenhunter1pu9.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img80/screenhunter1pu9.jpg/1/][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/screenhunter1pu9.jpg/1/w559.png[/IMG][/URL]
Hayırlı sabahlar.....
Bizdeki % 1,5 ne olacak GEPMİ YAPACAZ...
[QUOTE=cbaykus;56432]Bizdeki % 1,5 ne olacak GEPMİ YAPACAZ...[/QUOTE]
40.000 bile açabiliriz.. dün boşu boşuna kastılar..
Asyada Tokyo Nikei %13.64 artışta ...
Avrupada da borsaların güne yükselişle başlaması bekleniyor ..
FTSE 100 endeksinin % 6.6, DAX endeksinin %5.9 ARTISLA, CAC-40 endeksinin de ARTIDA ACILMASI BEKLENIYOR
Dün yükselmemek için büyük baskı kurulan (!) IMKB nin bugün artık bu yükselişlere kayıtsız kalamayacağı kesin :-))
Düşüşün %50kısmı geri alındı şimdilik.
[url=http://www.hizliresim.com/][img]http://www.hizliresim.com/2008/10/14/630.bmp[/img][/url]
[quote=QUEEN;56411]ve de sn halojene tebrikler[/quote]
sn.QUEEN teşekkür ederim....
[B]BDDK, yabancı bankaları takibe aldı[/B]
Krizle birlikte vadesi dolmadan kredileri geri isteyen bankalar mercek altına alındı
14.10.2008 09:10
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), küresel
finans krizinin büyümesinin ardından Türkiye’de faaliyet gösteren
bankalardaki tüm işlemleri yakından takip etmeye başladığı bildirildi.
Özellikle mevduat hareketleri ve kredi işlemleri BDDK’dan anlık olarak
takip ediliyor. Kredi transferleri konusunda da Merkez Bankası ile
işbirliği içinde çalışma yürütülüyor.
'BİZİ SAHAYA İNDİRMEYİN'
BDDK, krizle birlikte vadesi dolmadan kredileri geri isteyen
bankaları mercek altına aldı. Bankalar Yasası’na aykırı hareket
edenlere yaptırım uygulanacağını bildiren BDDK, bankalara ‘Bizi sahaya
indirmeyin’ mesajı verdi. Star gazetesinin haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), küresel krizin Avrupa bankalarına da sıçramasıyla, Türkiye’de faaliyet gösteren bazı yabancı bankaların kredilerini vadesinden önce geri çağırdığı iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. Kredilerle ilgili işlemleri takibe alan BDDK, bankaları Bankalar Yasası’na aykırı işlem yapmamaları konusunda uyardı. BDDK yönetimi, kredilerin vadesinden önce geri çağrılması konusunda ısrarcı olunması halinde de, bankalar bazında yaptırıma gidileceği mesajını verdi. BDDK bankalara, ‘BDDK’yı sahaya indirmeyin. Tüm oyuncular, kurallara uygun hareket etsin’ mesajı verdi.
BANKALAR UYARILIDI
BDDK, konuyla ilgili bir inceleme yaptı. Yapılan incelemede geri
çağrılan kredilerin, taksitleri ödenmeyen krediler olduğu belirlendi.
Daha önce taksitleri aksayan kredilerde firmalara daha anlayışlı
davranan bankaların, son dönemde taksitlerinde sorun çıkan kredileri
geri çağırdığı görüldü. BDDK uzmanları, bankaların geri çağırma
işleminde suistimal olup olmadığını inceledi. İncelemede, geri
çağrılan kredilerin Bankalar Yasası’na aykırı uygulamalar içermediği
görüldü. Ancak BDDK, uygulamanın daha da yaygınlaşarak, firmaları zor
durumda bırakacak boyutlara ulaşmaması konusunda bankalara uyarıda
bulundu. Kredileri vadesinden önce geri çağıran bankalarla görüşen
BDDK yönetimi, küresel kriz ortamında firmalarına sahip çıkmayan
bankaların, ‘kendi ayağına kurşun sıkmış’ olacağını belirterek, bu
konuda firmalara daha anlayışlı davranılmasını istedi
[QUOTE=follow;56159]iyide bunlar felaket haberleri degilki
daha esasli cokus haberleri bekliyorum sizden sahsim adina
yoksa artik tukendimi
uzulurum[/QUOTE]
HERKESE GUNAYDINLAR
BU ARALAR GECEYE FLAT GIRMENIN FAYDASI BIRKEZ DAHA ORTAYA CIKMISTIR
KAFADAN PIYASA %7 YUKARIDAN ACIYOR GERCEKTEN SHORTCULAR ICIN ZOR DURUM
GERCI BUNUN BOYLE OLACAGI KAYAHANIN PAZAR GUNU GONDERDIGI HABERLERDEN BELLIYDI +.
38550 üstesindeyiz dow futur 9540 üstesinde hesapta yoktu flat bekleme devam bende
Normal zamanlarda herşey iyidir, iş kriz zamanlarında ortaya çıkıyor. Herkesin çok sevdiği ve güvendiği İŞ Bankasının 2001 krizinde kredi müşterilerine gönderdiği mektuplar var, gözümle görmesem inanmazdım. "Sayın müşterimiz kriz nedeniyle faiz oranımız %1000 olmuştur, ister krediyi iade edin isterseniz bu şekilde ödeyin" diye...
piyasa acildiginda tekrar 39.500 deneyecegini tahmin ediyorum oradan cok az bir miktar short acicam.
Günlük pasta ekleyebilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Kayahan ortalarda gözükmüyor hayırdır?? Az çok birbirimizi tanıyoruz, geçen yıl yaz aylarından beri küresel durgunluk diye bağırıp çağırdım diğer sitede, hatta kavga bile ettim milletle. Bu adam çıkmış sokaktaki çocuğun bile global krizin farkında olduğu bir zamanda "kriz kriz" diye bağırıp çağırıyor. YTL pul olacak, bankalar batacak vs... Bu kadar da kötü niyetli olunmaz ki!
[QUOTE=enorton;56446]Kayahan ortalarda gözükmüyor hayırdır?? Az çok birbirimizi tanıyoruz, geçen yıl yaz aylarından beri küresel durgunluk diye bağırıp çağırdım diğer sitede, hatta kavga bile ettim milletle. Bu adam çıkmış sokaktaki çocuğun bile global krizin farkında olduğu bir zamanda "kriz kriz" diye bağırıp çağırıyor. YTL pul olacak, bankalar batacak vs... Bu kadar da kötü niyetli olunmaz ki![/QUOTE]
uzatmayın artık konuyu ya durup durup bişiler atıo herkes ortaya sonra da düzen bozuldu şimdi kayahan mevzusu nerden çıktı sabah sabah. kovana çomak sokmak ne kadar hoşunuza gidior ya
eger cuma gunku islemler karsilikli degilse HATIRLATMA BAZINDA SOYLEYEYIM DOCE 14.763 TANE SHORT ACMISTI 36.130 MALIYETLE
14.763 KONTRAT BEDELINI SIFIRLAMIS DURUMDA :):)
[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/4043/dadarn5.gif[/IMG]
[QUOTE=Vob Trader;56447]uzatmayın artık konuyu ya durup durup bişiler atıo herkes ortaya sonra da düzen bozuldu şimdi kayahan mevzusu nerden çıktı sabah sabah. kovana çomak sokmak ne kadar hoşunuza gidior ya[/QUOTE]
ne comagi ne kovani ??
biz kimseye hakaret etmiyoruz,kufur etmiyoruz
yalnizca arkadasimizin hosgorusune siginarak,takiliyoruz bunuda mi yapmiyalim ?
Teşekkürler Sn. Vob Tüccarı.:)))
vobtrader comak yok ..endeks ne düsyünüyosunuz ? 38500 asayasında short accayım dow futur 9545 asayasına gider ozman gece short yatcayım halen flat
[QUOTE=follow;56451]ne comagi ne kovani ??
biz kimseye hakaret etmiyoruz,kufur etmiyoruz
yalnizca arkadasimizin hosgorusune siginarak,takiliyoruz bunuda mi yapmiyalim ?[/QUOTE]
hatta devamli okuyanlar bilirler sanirim pers aksamiydi mbm %3 yukari yapar dow demisti bende 8700 seyahati basladi demistim,hatta takildik birbirimize kupon yaptik diye
1 gece sonra sabahi takilmistim mbm e senin kupon yatti diye o da gulmustu 1 kupon daha yaptim demisti olay kapanmisti
kantarin topuzu denen bir olay var sen tutup adama yuzsuz dersen o da yapmamasi gerektigi halde zivanadan cikar
biz kalp kirmayiz ,kirdirmayiz bu kadar basit.
durum: biz dun duserek kapattik dunya tarihi yukselis rekoru kirdi 10 ve ustu biz dusmemize ragmen onlarin yarisi yukselisle acildik daha buyuk endeks rakamina ragmen. simdi fodw uyup bir de utanmadan dusuyorlar.
bunun mantigi varmi yoksa dilin kemigi yok gibimi aciklanmali. yoksa dun short kalanlara destek olmak istiyor py sanirim.
sistemin ekim ayında 2.000 puan zararı var..şimdilik durum bu..1 eylül 2007 den 30 eylül 2008 e kadar.13 ayda sadece nisanda 1700 puan zarar vardı..aylık[COLOR="Blue"] ortalama [/COLOR]6.000 kar oluyordu.bakalım ekim nasıl bitecek..
acilisla 39.500 deneyecegini tahmin ettim 39.450 de kaldi
bu serefsizler burayi okuyolarmi ??
verebilseydim kafadan 700 puan almistim,kismet
[QUOTE=hexen;56453]vobtrader comak yok ..endeks ne düsyünüyosunuz ? 38500 asayasında short accayım dow futur 9545 asayasına gider ozman gece short yatcayım halen flat[/QUOTE]
sabit pozisyonum yok trade ediyorum sürekli. görüşüm yok endeks bazında
39.000 den 2 tane short actim,toplamda 15-20 taneye tamamliycam
shortlari kademeli acicam yukari gittikce acicam bakalim ne olacak.
bu neya! kim bağladı bu borsayı...gerçi nasrettin hoca işi''kazanın doğurduğuna inanıyorsan,öldüğünüde inanmak lazım''..fazla düşmeyen,fazla çıkmaz..
[QUOTE=follow;56460]39.000 den 2 tane short actim,toplamda 15-20 taneye tamamliycam
shortlari kademeli acicam yukari gittikce acicam bakalim ne olacak.[/QUOTE]
bu arada yazdiklarim ALSAT TAVSIYESI DEGILDIR KIMSEYI ETKILEMIS OLMAYAYIM
Petrol Fıyatlarının Dususunden Olumsuz Etkılenen Brezılya %15 Yukselıyor
Petrol Fıyatlarının Dususunden Olumlu Etkılenen Turkıye %5 Anca Yukselıyor
Bır Yerlerde Bır Terslık Var Ancak Ne??
sn.enorton dengeli bir arkadaşdır.dogru veya yanlış öneride bulunabilir..ama borsanın gri oldugunu bilerek hareket eder.eeee şimdi adamın teki çıkar herşey bedihi,açık iken radikal konuşursa...zamanda onu tekzip ederse eleştiri alır..risk alan;sn.jelibon gibi alkışda alır..üstelik sn.enorton un söyledileri bu forumda olanlardan sonra fazla bir rahatsız edici tarafı yok..burada ''kraldan fazla kralcı olmanında anlamı yok'' ''kurtlar vadisi raconu ile konuşmanın saçmalığıda yok''
flat halen ben . 38500 onem noktası long / short karar yeri dow futur 9545 onem noktası
RUSYA MICEX BORSASI`NDA ISLEMLER 10:05 ITIBARIYLA DURDURULDU
rusyanın da kaderi bu galiba düşüşte durdururlar yükselişte durdururlar..
sistemleri işlem ağırlığını kaldırmıyor , kitleniyor herhalde
[QUOTE=abka;56383]tkf nin durumu ne acaba..[/QUOTE]
[url]http://finance.yahoo.com/q?s=TKF[/url]
[QUOTE=nyse-dj;56455]durum: biz dun duserek kapattik dunya tarihi yukselis rekoru kirdi 10 ve ustu biz dusmemize ragmen onlarin yarisi yukselisle acildik daha buyuk endeks rakamina ragmen. simdi fodw uyup bir de utanmadan dusuyorlar.
bunun mantigi varmi yoksa dilin kemigi yok gibimi aciklanmali. yoksa dun short kalanlara destek olmak istiyor py sanirim.[/QUOTE]
- Kriz bizde değil onlar düşsün biz neden düşelim mantığı paket onalra yarayacak bize değil onalr çıksın biz neden çıaklım mantığına dönüşmüş olabilir. DOW %10-DAX %12 tabanını gördüğünde biz %7den fazla eksi görmedik Cuam günü. fakat endeksimiz tavan yapıp taban yapmıyorsa genel anlamda yukarı isteği daha fazladır diye düşünüyorum.
- PY denilen grup short yakalanmış ya da istedeği malı toplayamamış olabilir.
- DOWun yükselişi sanal yakın zamanda bir çöküş daha bekleniyor oalbilir.
- Negatif ayrışma dönemine girmiş olabiliriz.
[QUOTE=HKAYIKCI;56470]RUSYA MICEX BORSASI`NDA ISLEMLER 10:05 ITIBARIYLA DURDURULDU
rusyanın da kaderi bu galiba düşüşte durdururlar yükselişte durdururlar..
sistemleri işlem ağırlığını kaldırmıyor , kitleniyor herhalde[/QUOTE]
baska acıklama olmaz en iihtimal dediyiniz sv hkayıkcı .niye durdursun baska sepeb yok. system kaldırmaması evet
[QUOTE=abka;56467]sn.enorton dengeli bir arkadaşdır.dogru veya yanlış öneride bulunabilir..ama borsanın gri oldugunu bilerek hareket eder.eeee şimdi adamın teki çıkar herşey bedihi,açık iken radikal konuşursa...zamanda onu tekzip ederse eleştiri alır..risk alan;sn.jelibon gibi alkışda alır..üstelik sn.enorton un söyledileri bu forumda olanlardan sonra fazla bir rahatsız edici tarafı yok..burada ''kraldan fazla kralcı olmanında anlamı yok'' [COLOR="Red"]''kurtlar vadisi raconu ile konuşmanın saçmalığıda yok''[/COLOR][/QUOTE]
AMan haa o akdar derine inmeyelim şimdi biri kalkar "ben racon kesmiyorum kafa kesiyorum" der ortalık karışır yine. :D hani sataşana cevap verilemezse sataşan muhatap bulmacağından sataşmayı bırakır. o esnada moderatorlerde gerekli müdahaleyi yapar zaten.