-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;120537]Bu voborsa kafayı yemiş.Offline olamıyor millet.Helloooo.Herkes de var bu sorun.Kapatmak istiyorum ya.Azat et beni Hellim.[COLOR="Red"]Jerfin de şikayetçiydi bundan[/COLOR].Buraya tıklayın yazıyor tıklıyorum yine yok bir şey olmuyor.üüüüüü:D:D:DNereye tıklıyim daha.[/QUOTE]
evet, ben bir haftadır şikayetçiyim bundan.. offline olamıyorum..
-
Malum forumda saraylı nikli üye bir zamanlar devir daim makinası isimli bir topik açmıştı. Orada nalıncı keseri diye bir olaydan bahsetmişti. Nalıncı keseri sayesinde sistemin zararlı dönemlerinde işlem yapmıyordu. Ben nalıncı keserini anlamamıştım. Merak eden orayı okuyup faydalanabilir.
Nalıncı keseri olayını bu forumda bir yazısında Sn Sazanda bahsetti. Kendine özel bir nalıncı keseri yaptığını onunla bazı durumlarda sitem sinyallerine uymadığını söyledi. Burada veya metastock topiğinde Sn Sazan biraz nalıncı keseri hakkında bilgi verse iyi olur.
SN. HİLM den alıntı yaptım...
[B]nalıncı keseri [/B]ne demek...merak ettim doğrusu.
-
[quote=abka;120542]Malum forumda saraylı nikli üye bir zamanlar devir daim makinası isimli bir topik açmıştı. Orada nalıncı keseri diye bir olaydan bahsetmişti. Nalıncı keseri sayesinde sistemin zararlı dönemlerinde işlem yapmıyordu. Ben nalıncı keserini anlamamıştım. Merak eden orayı okuyup faydalanabilir.
Nalıncı keseri olayını bu forumda bir yazısında Sn Sazanda bahsetti. Kendine özel bir nalıncı keseri yaptığını onunla bazı durumlarda sitem sinyallerine uymadığını söyledi. Burada veya metastock topiğinde Sn Sazan biraz nalıncı keseri hakkında bilgi verse iyi olur.
SN. HİLM den alıntı yaptım...
[B]nalıncı keseri [/B]ne demek...merak ettim doğrusu.[/quote]
Sisteminizin getiri eğrisinin düşme trendine girdiğinde trade etme sinyallerini kesip, başarılı tradelerini artırdığında tekrar sinyal vermesini sağlayan güvenlik sistemi diye tanımlanabilir basitçe. Yatay piyasada işlem yapmasını azaltıyor. Ama trend başlangıcında da bir miktar başarılı trade'den mahrum oluyorsunuz. "Nalıncı keseri", Sn. saraylının adlandırdığı isim sadece. Vahşi batı forumunda metastock uygulaması var.
-
[quote=excali;120543]Sisteminizin getiri eğrisinin düşme trendine girdiğinde trade etme sinyallerini kesip, başarılı tradelerini artırdığında tekrar sinyal vermesini sağlayan güvenlik sistemi diye tanımlanabilir basitçe. Yatay piyasada işlem yapmasını azaltıyor. Ama trend başlangıcında da bir miktar başarılı trade'den mahrum oluyorsunuz. "Nalıncı keseri", Sn. saraylının adlandırdığı isim sadece. Vahşi batı forumunda metastock uygulaması var.[/quote]
Onun türkçesi sisteme uymamak oluyor bence ve güvenmemek oluyor.Bu da sistem masal demek anlamına geliyor.Bence çok net.Getiri eğrisinin düşme trendine girdiğini kimse bilemez.Ya siz tam o anda poz kapattığınızda artış eğrisine dönerse?O yüzden sisteme uymamak demek bu.
-
nedir bu sistem olayı bedava sistem varmı varsa ne yapmam lazım ücretli ise almayayım.
-
[QUOTE=excali;120543]Sisteminizin getiri eğrisinin düşme trendine girdiğinde trade etme sinyallerini kesip, başarılı tradelerini artırdığında tekrar sinyal vermesini sağlayan güvenlik sistemi diye tanımlanabilir basitçe. Yatay piyasada işlem yapmasını azaltıyor. Ama trend başlangıcında da bir miktar başarılı trade'den mahrum oluyorsunuz. "Nalıncı keseri", Sn. saraylının adlandırdığı isim sadece. Vahşi batı forumunda metastock uygulaması var.[/QUOTE][B]Vahşi batı forumunda metastock uygulaması var.tam[/B] olarak nerede var.bulmak zor.
birde sistemin zarar egrisine gireceğini ancak herşey olup bittikten sonra anlarız..bu iş karışık...
-
Sn. HeLLiM,
Forumdan çıkış yapmak istediğimde aşağıda alıntıladığım uyarı çıkıyor
[COLOR="Red"]Sistemden çıkışınız esnasında bir Hata oluştu. Sistemden çıkış yapmak için Lütfen buraya tıklayın.[/COLOR]
Tıkladığım halde yine offline olamıyorum.. Offline olamamak sorun değil de forum sayfasını kapatıp bir süre sonra tekrar girmek istediğimde şifre v.s. sormadan direk giriş yapıyor..
Arkadaşlar gökhan ve benden başka bu sorunu yaşayan yok mu ?
-
[quote=abka;120546][B]Vahşi batı forumunda metastock uygulaması var.tam[/B] olarak nerede var.bulmak zor.
birde sistemin zarar egrisine gireceğini ancak herşey olup bittikten sonra anlarız..bu iş karışık...[/quote]
[URL]http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2593951&postcount=324[/URL]
Devamını da okumanız gerekiyor
-
[quote=jerfin;120547]Sn. HeLLiM,
Forumdan çıkış yapmak istediğimde aşağıda alıntıladığım uyarı çıkıyor
[COLOR=red]Sistemden çıkışınız esnasında bir Hata oluştu. Sistemden çıkış yapmak için Lütfen buraya tıklayın.[/COLOR]
Tıkladığım halde yine offline olamıyorum.. Offline olamamak sorun değil de forum sayfasını kapatıp bir süre sonra tekrar girmek istediğimde şifre v.s. sormadan direk giriş yapıyor..
Arkadaşlar gökhan ve benden başka bu sorunu yaşayan yok mu ?[/quote]
Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
-
[URL=http://img268.imageshack.us/my.php?image=hafta.png][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/943/hafta.png[/IMG][/URL]
günlüklerde 43200 aşağı kırılırsa 42350 -42250 destek ...yukarda 44100 kırılırsa 44650 -45950 direnç ...
-
[URL=http://img268.imageshack.us/my.php?image=gunluk.png][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/8331/gunluk.png[/IMG][/URL]
Haftalık çok kritik yerde kapamış...buralar destek olamazsa bu hafta 40850ye gidebiliriz.. eğer takoz görünümü devam edecekse 45750 ye gidebiliriz..42500 ler kırılmazsa takozun üst bandına atak mümkündür..olurda yeni yüsek göstermek isterlerse 46750 yeni direnç görünüyor haftalıkta...çalışmalar amatördür..siz yinede sisteminize bakın..ben sadece meraktan bakıyorum..
-
SARAYLI dan alıntı;
[COLOR="Blue"]benim yaptığım şey bu bilgiyi uygulamaktır.Mekanik sistemle çalışırken bu sistemi ,sistem testera koyduğunuz vakit bir sermaye eğrisi çıkmakta,bu sermaye eğrisine örneğin koyulan iki ho yardımıyla ,sermaye eğrisinin düştüğü ya da çıktığı noktaları ,dolayısıyla sistemin zararlı ve karlı tradelerini ,kesin olmasa da ,ho ların sağladığı belli bir şekilde anlayabilmek mümkün olabilir.
Yukardaki ingilizce makaleyi okursanız ,yazar Michael.R.Bryant bir ho kullanarak,sermaye eğrisinde nerede alım ve nerede satım yapılacağını tahmin ediyor.TA kullandığından bu bir tahmindir ve asla kesinlik bunda da aranmamalıdır,yani sistemin karlı trade olacak dediği ,zararlı da olabilir.[/COLOR]
oldukca mantıklı..vobix gecen haftalarda senin sistemde obo var diyordu.::: cidden oldu..(sistem kar egrisinde).
peki sermaye egrisine (artan puan egrisi) hangi hareketli ortalamalar,nasıl konulur..