Saatlik dow obo oluşumu hedefi 8000 (8890 destek ordan dönebilir belki)
Printable View
Saatlik dow obo oluşumu hedefi 8000 (8890 destek ordan dönebilir belki)
herkese selam, butun gun ekran basinda degildim anca simdi yazilanlari okudum
dun zaten geceye flat girmistim,bu geceyede flat girdim
ne alirsak gunicinde almak daha mantikli gibi
Türkiye bu açığa zor dayanır.kom.kom:dü::dü:Cari açık Ağustos'ta yüzde 101 arttı! Ocak-Ağustos döneminde yüzde 62 oranında yükselerek 34.8 milyar dolara ulaştı
15.10.2008 17:20[IMG]http://www.haberturk.com/2008/10/15/kuturesim/dolallar.jpg[/IMG]Cari işlemler açığı Ağustos ayında da hızla büyümeye devam etti. Cari açık, Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 101,7 artarak 3.3 milyar dolara yükseldi. Ocak-Ağustos döneminde cari açık, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,5 büyüyerek 34.8 milyar dolar oldu. Ağustos sonu itibariyle yıllık cari açık 48 milyar 745 milyon dolara ulaştı.
Merkez Bankası, Ağustos ayı ödemeler dengesi gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre geçen yılın Ağustos ayında 1 milyar 637 milyon dolar olan cari işlemler açığı, bu yıl aynı ayda bir kattan fazla büyüyerek 3 milyar 302 milyon dolar oldu. Alt kalemler incelendiğinde, ödemeler dengesindeki tanımıyla dış ticaret açığı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 42,3 artarak 6 milyar 485 milyon, hizmetler dengesi kaleminden kaynaklanan net gelirler yüzde 14,1 artarak 3 milyar 664 milyon ve gelir dengesi kalemindeki net giderler yüzde 22,7 artarak 627 milyon dolar oldu. Cari transferlerden kaynaklanan girişlerin yüzde 34,2 azalarak 146 milyon dolara düştü.
[B]SEKİZ AYLIK AÇIK 34.8 MİLYAR DOLAR[/B]
Bu gelişmeler sonucunda Ocak-Ağustos döneminde cari açık, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,5 büyüyerek 34 milyar 838 milyon dolara yükseldi.
Sekiz aylık dış ticaret dengesi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 39,6 artışla 41 milyar 632 milyon dolar açık verdi. Bu kapsamda, altın dahil ithalat (CIF) harcamaları yüzde 35,8 artarak 145 milyar 577 milyon; ihracat (FOB) gelirleri yüzde 37,4 artarak 92 milyar 489 milyon ve tahmini bavul ticareti gelirleri ise yüzde 4,1 azalarak 3 milyar 752 milyon dolar oldu.
Temmuz ve Ağustos ayları tahmini veriler olmak üzere, ilk sekiz aylık dönemde turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,8 artarak 14 milyar 346 milyon, turizm giderleri de yüzde 8,7 artarak 2 milyar 373 milyon dolara yükseldi. Bunun sonucunda, söz konusu dönemde net turizm gelirleri yüzde 23,5 artarak 11 milyar 973 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.
2007 yılının ilk sekiz aylık döneminde 144 milyon dolar net giriş yaşanan taşımacılık alanında, bu yılın aynı döneminde 302 milyon dolar net çıkış gerçekleşti.
Yurt içinde yerleşik inşaat şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdikleri inşaat hizmetlerinden kaynaklanan net döviz girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 artarak 642 milyon dolara çıktı.
Yurt dışında yerleşik kişilerle gerçekleştirilen sigorta ve reasürans işlemlerine ilişkin verilerden oluşan sigorta hizmetleri kapsamında net gider, Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14,9 azalarak 524 milyon dolar oldu.
Bu gelişmeler sonucunda, 2007 yılının sekiz aylık döneminde toplam 9 milyar 178 milyon dolar fazla veren Hizmetler Dengesi kalemi, bu yıl aynı dönemde yüzde 20,1 artışla 11 milyar 24 milyon dolar fazla verdi.
Ücret ödemeleri ve yatırım geliri kalemlerinden oluşan gelir dengesi kalemindeki net çıkış, 2007 yılının Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 20,6 oranında artarak 5.5 milyar dolara çıktı.
Cari transferlerde sekiz aylık dönemdeki giriş geçen yıla göre yüzde 10,4 oranında küçülerek 1 milyar 270 milyon dolar oldu. Bu dönemde, işçi dövizi girişleri 867 milyon dolar gelir olurken, diğer transferlerden kaynaklanan net giriş 11 milyon dolarda kaldı.
[B]SEKİZ AYDA 39.3 MİLYAR DOLARLIK SERMAYE GİRİŞİ[/B]
Ocak-Ağustos döneminde finans hesaplarında gerçekleşen net sermaye girişi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 87,7 artarak 39 milyar 310 milyon dolar oldu.
Doğrudan yatırımlar kapsamında, Türkiye’deki yabancı sermayeli şirketlerin yurt dışındaki ortaklarından kullandıkları kredileri ve yabancıların Türkiye’de taşınmaz alımlarını da içeren yurt dışında yerleşik kişilerin yurt içinde yaptıkları net yatırımlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28.1 azalarak 11 milyar 235 milyon dolarda kaldı.
Alt kalemler itibariyle incelendiğinde, yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye’de gerçekleştirdikleri net gayrimenkul alımları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10,6 artarak 1 milyar 995 milyon dolara yükseldi. Türkiye’deki yabancı sermayeli şirketler yurt dışındaki ortaklarından sekiz ayda 43 milyon dolar net kredi kullandı.
Yurt içinde yerleşik kişilerin geçen yılın eş döneminde 1 milyar 833 milyon dolar olan yurt dışında yaptıkları net yatırımlar bu yılın aynı döneminde 2 milyar 188 milyon dolara yükseldi.
Bu gelişmelerle doğrudan yatırımlar kaleminde Ocak-Ağustos döneminde gerçekleşen net sermaye girişi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 34,4 azalarak 9 milyar 47 milyon dolar oldu.
[B]PORTFÖY YATIRIMLARINDA DÜŞÜŞ[/B]
2007 yılının Ocak-Ağustos döneminde 4 milyar 322 milyon dolar net sermaye girişi yaşanan portföy yatırımlarında bu yılın aynı döneminde ise 1 milyar 408 milyon dolar tutarında net giriş kaydedildi.
2007 yılının Ocak-Ağustos döneminde 9 milyar 649 milyon dolar artan resmi rezervler, bu yılın aynı döneminde 2 milyar 668 milyon dolar artış gösterdi.
iLGiLi HABERLER
[EMAIL="skizilot@yaklasim.com"]skizilot@yaklasim.com[/EMAIL]
[IMG]http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/82b.jpg[/IMG] Cari açık kara deliği dış borçla kapatılıyordu
[B]ŞİMDİ ne olacak? Bize borç verenler, kendileri borç arayan durumuna düştüler.
Peki... Biz kimden ve nasıl borç bulacağız?[/B]
Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü[B] Ersin Özince[/B], bir süre önce yaptığı açıklamada [B]"Hayatımda böyle kriz görmedim. Dış borç bulmak imkansız hale gelecek"[/B] demişti.
[B]Özince[/B]’nin sözleri de;[B] "Biz kimden, nasıl borç alacağız?"[/B] endişesini doğruluyor.
[B]YÜZDE 60’I BORÇLA[/B]
Tabloda gösterildiği gibi, Türkiye;
- 2006 yılında cari açığın (döviz açığının) yüzde 12’sini, [B]"dış borçlanma"[/B] ile karşılıyordu.
- 2008 yılında ise, ilk altı ayda, cari açığın yüzde 60’ı dış borçlanma ile finanse edilmiş.
TOBB Başkanı [B]Rifat Hisarcıklıoğlu "Cari açığı kapatamazsak, ekonomik kriz kaçınılmazdır"[/B] diyor (23 Eylül 2008). Bu görüşte olanların sayısı çok fazla...
[B]CARİ AÇIK 90 KAT ARTTI[/B]
2002 yılında 0.6 milyar dolar olan [B]cari açığın, 2008 yılında 55 milyar doları bulması bekleniyor.
[/B]Buna göre, son 6 yılda cari açık, 90 kat artmış oluyor.
[B]Türkiye’nin 1923-2002 dönemi yani 80 yıllık cari açığının toplamı 42.8 milyar dolar.
[/B]Sadece 2008 yılının cari açığı ise, temmuz ayı itibariyle, yıllık 47.1 milyar dolar. Bu tutarın da 2008 sonunda 55 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İnanılır gibi değil!..
[B]FİNANSMAN YOLLARI[/B]
Cari açığın finansman yollarına bakıyoruz;
[B]1-[/B] [B]Sıcak (emanet) Para Girişi: [/B]Yakın zamana kadar, [B]"düşük kur yüksek faiz" [/B]nedeniyle, Türkiye’ye sıcak para getirenler yüzde 50’ye yakın kazanç sağlıyordu. Krizle birlikte bu olay bitti. Şimdi, sıcak para gelmiyor, hatta gidiyor.
[SIZE=1][B][FONT=Arial]Ge[/FONT][FONT=Arial]r[/FONT][FONT=Arial]çekle[/FONT][FONT=Arial]ş[/FONT][FONT=Arial]me (Milyar Dolar)[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=1][B]2006[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]2007[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]2008*[/B][/SIZE][/FONT] [SIZE=1][B][FONT=Arial]Cari [/FONT][FONT=Arial]İş[/FONT][FONT=Arial]lemler Dengesi[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=1][B]- 31,9[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]- 37,7[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]- 27,4[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]- DYS (net)[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]19,1[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]20,1[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]6,9[/B][/SIZE][/FONT] [SIZE=1][B][FONT=Arial]- Portföy Yat[/FONT][FONT=Arial]ı[/FONT][FONT=Arial]r[/FONT][FONT=Arial]ı[/FONT][FONT=Arial]mlar[/FONT][FONT=Arial]ı[/FONT][FONT=Arial] (net)[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=1][B]7,4[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]0,7[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]1,7[/B][/SIZE][/FONT] [SIZE=1][B][FONT=Arial]- Yurtd[/FONT][FONT=Arial]ışı[/FONT][FONT=Arial] Yerle[/FONT][FONT=Arial]ş[/FONT][FONT=Arial]iklerin Mev. (net)[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=1][B]4,6[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]- 3,3[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]3,4[/B][/SIZE][/FONT] [SIZE=1][B][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]Di[/FONT][FONT=Arial]ğ[/FONT][FONT=Arial]er[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Arial][B][SIZE=1]- 2,9[/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Arial][B][SIZE=1]- 1,0[/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Arial][B][SIZE=1]- 0,9[/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Arial][B][SIZE=1]Kalan (Borçla Finanse Edilen)[/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Arial][B][SIZE=1]3,7 (%12)[/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Arial][B][SIZE=1]21,2 (%56)[/SIZE][/B][/FONT] [B][SIZE=1][FONT=Arial]16,3[/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial](%[/FONT][FONT=Arial]60[/FONT][FONT=Arial])[/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Arial][B][SIZE=1]* Ocak - Haziran[/SIZE][/B][/FONT]
[B]2- Doğrudan Yabancı Sermaye (DYS) Girişi:[/B] 2008 yılının ilk yedi ayında, 2007’nin aynı dönemine kıyasla, yüzde 34 geriledi. DYS girişi ağustostan itibaren neredeyse durdu.
[B]3- Dış Borçlanma:[/B] Yukarıda da belirttik. Kriz nedeniyle, dış borç bulmamız imkansız hale gelecek.
[B]4- Merkez Bankası Rezervleri:[/B] Bir süre idare edecek ama nereye kadar?
Tabloda da görüldüğü gibi, 2008’de cari açığın yüzde 60’ını [B]"Dış borç"[/B] ile karşılamışız. Bundan böyle dış borç bulmak ise neredeyse hayal...
Bu arada, vadesi gelen dış borçlar (özel sektörün vadesi bir yıldan az 48 milyar dolar olan borcu) ödendiğinde, tekrar borçlanmak ya da mevcut borcun vadesini uzatmak da mümkün gözükmüyor.
Ancak, yakında çıkartılacak bir af yasası ile yurtdışındaki dövizlerin Türkiye’ye getirilmesine olanak sağlanacak. Yasa çıktığında, MASAK yönünden de işlem yapılmayacağı açıklandı. Bu durumda, yurtdışındaki dövizlerden önemli bir tutar, ülkeye gelebilir.
Tabloya bütünüyle göz attığımızda, cari açık sorunu, önümüzdeki dönemde bizi çok üzeceğe benziyor.
[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/b?s=EEM[/IMG]
Splits:09-Jun-05 [3:1], 24-Jul-08 [3:1]Last Trade:[B]26.02[/B]Trade Time:11:57AM ETChange:[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] 2.62 (9.15%)Prev Close:28.64Open:26.85Bid:N/AAsk:N/A NAV¹:28
Day's Range:25.65 - 26.9552wk Range:22.24 - 55.8267Volume:55,536,647Avg Vol (3m):71,585,400YTD Return (Mkt)²:-31.02%Net Assets²:19.90BP/E (ttm)²:9.72Yield (ttm)²:3.45%²As of 30-Sep-08
YARIN USD DOLAR$$$$$$$ EN AZ 1.4500 YTL'YI RAHAT GECER!!!.dng.dng.boks..boks..lelele.lelele.kom.kom
VOBLADIK!!!! DOLARLARI TIKLADIK!!!!!!!!!!!!!!!.lelele
[QUOTE=kayahan;56806]YARIN USD DOLAR$$$$$$$ EN AZ 1.4500 YTL'YI RAHAT GECER!!!.dng.dng.boks..boks..lelele.lelele.kom.kom
VOBLADIK!!!! DOLARLARI TIKLADIK!!!!!!!!!!!!!!!.lelele[/QUOTE]
geçen hafta düşüşlerde 3-4 gün yoktun. düşüş bir türlü bitmedi. tam geldin dip oldu.
bugün erken geldin erken dip yaptıracan dikkat et..lelele
sevgiler.
[QUOTE=jelibon;56807]geçen hafta düşüşlerde 3-4 gün yoktun. düşüş bir türlü bitmedi. tam geldin dip oldu.
bugün erken geldin erken dip yaptıracan dikkat et..lelele
sevgiler.[/QUOTE]
39000 yukarı kırılmadığı sürece aşağı için ben de karamsarım.
Çok uçuk rakamlar var aşağıda. Allah sonumuzu hayır etsin.
[QUOTE=VOBiX;56808]39000 yukarı kırılmadığı sürece aşağı için ben de karamsarım.
Çok uçuk rakamlar var aşağıda. Allah sonumuzu hayır etsin.[/QUOTE]
orası öyle takılıyorum ben. akşam kapanış ve future belli eder bakalım.
[QUOTE=VOBiX;56808]39000 yukarı kırılmadığı sürece aşağı için ben de karamsarım.
Çok uçuk rakamlar var aşağıda. Allah sonumuzu hayır etsin.[/QUOTE]
izlanda borsasını görünce bende uçukladım:(
Dow dirençler 9700, 9800, 10000.
destekler 9085, 9043, 8900, 8580, 8387.
Sp dirençler 1044, 1060, 1111, 1133.
destekler 972, 936, 912, 899.
Nasdaq dirençler 1900, 1947.
destekler 1752, 1734, 1715, 1690, 1647.
şimdilik ikinci destek 8900 tutuyor. ama kapanış önemli.
sevgiler.
[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/b?s=%5EBVSP[/IMG]Valor do índice:[B]37,531.95 [/B]Hora da transação:5:15PM ESTVariação:[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] [B]4,037.08 (9.71%)[/B]Fechamento prévio:41,569.03Abertura:41,567.07Variação do dia:37,531.95 - 41,567.07Em 52 semanas:33,238.00 - 73,920.00
Herkese iyi akşamlar, bir önceki günden flattım sabah 10 gibi 38450 den kısaya geçtim ama az bişey, geceye de sistem doğrulusunda kısa kaldım... Dowu görünce full kısa girmediğime pişman oldum... Ama dow bu kapanışa daha çok var belli olmaz...
[IMG]http://chart.tradesignalonline.com/Chart.asmx/ChartForInst?key=QkRIQkRKQlnCgEI3SERpOkxsSE4@2&id=265818&p=Daily&tid=2125599&w=570&h=330&o=2&l=en%7CFFT[/IMG] Intraday
[IMG]http://chart.tradesignalonline.com/Chart.asmx/ChartForInst?key=QkRIQkRKQlnCgEI3SERpOkxsSE4@2&id=265818&p=Intraday5m&tid=2087826&w=200&h=110&o=2&l=en%7CFFT[/IMG]
Monthly
[IMG]http://chart.tradesignalonline.com/Chart.asmx/ChartForInst?key=QkRIQkRKQlnCgEI3SERpOkxsSE4@2&id=265818&p=Monthly&tid=2087827&w=200&h=110&o=2&l=en%7CFFT[/IMG]
Movement
[IMG]http://chart.tradesignalonline.com/Chart.asmx/ChartForInst?key=QkRIQkRKQlnCgEI3SERpOkxsSE4@2&id=265818&p=Daily&tid=2087828&w=200&h=110&o=2&l=en%7CFFT[/IMG]
:yü::yü: vobladik!!!! yarin $$$$$$$$$$$$$'lari cuvalla topladik!!!.lelele.boks..dng.kom
Şahsi fikrim 2009 da bizim yerli sermaye Türkiyede 1-2 yabancı banka alabilir. Hatta Oyak grubunun şimdiden arayışlara başladığı şeklinde duyumlar var. Sn vobix siz oyak geçmişlisiniz, belki sizin de kulağınıza gelmiştir. Elinde bolca nakiti olan gruplardan bahsediliyor... Belki de bu krizi fırsata çeviririz... .lelele.lelele
Bizim umudumuz bazılarının dediği gibi aptallıktan değil, inancımız ve imanımızdandır.
Allah c.c. şöyle buyuruyor;
"Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. En doğrusunu Allah bilir"
Allah Kerimdir, bugünler de geçer. En güzel dua iştir, bu krizden en iyi şekilde çıkmak için gerekli dersleri alalım ve çalışalım. Bu ülke diğer ülkelere benzemez, komşusu açken tok yatmaz. O yüzden bu kriz çığırtkanlıklarını bir kenara bırakalım...
Saygılar...
İşimiz Allaha kalmış....Allah ve kendini Allaha adayan yurdum insanı işini bilir:D
Haydi Türkiyem hep beraber krizden korunma duasına çıkalım.kom
Nasıl olsa bu akşam Kanal D ana haber bile borsaların yükseldiği haberini verdi.
[B]FXnews - US-Beige Book: Rezessionssorgen bestätigt[/B]
Datum 15.10.2008 - Uhrzeit 21:21
Artik yarin imkb'nin cokusunu!!!! ne dua nede bed dua engelleyemez!!!
zaten millet insallah ve masallahla yillardir kandiriliyor!!!
artik haciyla hocayla, imamla, ufleme puflemeyle, ufurukle, haciyla, hocayla katirla yatirla, bu isler gitmeyecektir!!! gidemez.!!!
artik deniz bitti.!!!.kom
millete gelince din iman !!!.kom kendilerine han hamam!!!.kom
yaprak dokumu basladi.!!!.kom
6 yildir tum ulkemin para basan birikimlerini peskes cektiler!!
yapanci tefecilere!!!.dng
sicak parayla !!!! ekonomi once kivirtiyordu!!!!!! .kom
sicak tefeci paralari kanatlanip ucunca!!
ekonomi simdi olum yataginda tam striptiz yapiyor!!!!.dng.lelele
hani nerede!!! ??? aptal araplarin korfez semayesi!!????
En güzel dua iştir diye yazdım, boş boş dua etmenin bir faydası yoktur.
Ayrıca işimizin Allaha kalmadığı tek bir an bile yoktur. Hayır da şer de, zenginlik de yoksulluk da Allahtandır... Borsalar düşer yükselir, önemli olan eski kriz günlerimizi tekrar yaşamayalım. Bizimki temennidir. Yoksa herşey olacağına varır...
yükseleceğine inanırsak ona göre pozisyon alırız (cuma günü olduğu gibi),düşeceğine inanırsak ona göre (bugün olduğu gibi). Kendi pozisyonumuza göre çığırtkanlık yapmayız. Sn abkanın dediği gibi borsanın gri olduğunun farkındayız. Yaşımız daha 27 ama 1999 dan beri borsadayım, 1,5 yıldan beri de vobda. Depremi de gördüm, 2001 krizini de 11 Eylulu de... O günlere göre kıyaslarsak dövizde de faiz cephesinde de çok çok iyi durumdayız. Yanlış hatırlamıyorsam ABD Irak a saldırdığında bono faizleri %65 70 lere çıkmıştı. Şimdi ise kapitalist sistemin aktörlerinin bir bir yok olduğu durumda döviz ve faiz cephesinde önemli bir hareket yok. Döviz belki de hala olması gerekenden daha az seviyede. 3 yıl önce dolar 1.35 iken dünyaca ünlü iktisatçımız Erinç Yeldan dövizin %30 ucuz olduğunu söylüyordu, öyleyse bu yükselişler az bile diyebiliriz.
2 yıldır bu kriz ortamını beklediğini ve o yüzden mutlu olduğunu söyleyenlerde şöyle bir tutarsızlık görüyorum. Vob 70000 lerden 35000 lere gelmiş. Yani bugune kadar 35000 puan kazanmışsınız kısada, bundan sonra o kadar daha kazanmanız için vobun sıfır olması lazım. Yani çuvalla götürdünüz bugüne kadar inandığınız pozisyonda. Bundan geriye pek bişey kalmadı, hala halay çekmenin bir mantığı yok.
Bankacılık sektörü için şunu söyleyeceğim, 2001 krizinde olanarı bekleyenler avuçlarını yalarlar. Bankalar ii durumdadır, 2001 de bankaların doğru dürüst teftiş,iç kontrol, risk yönetim birimleri bile yoktu. Citi dışında elinde türev ürünler olan da yok. Mevduat gelişinde sıkıntı yok. Bazılarının bugün yazdığının aksine likit sıkıntısı da yok. Ortam belirgin olmadığı için millet paraları bankada tutuyor. Bazıları borsanın 2 gündür tepki vermeyişinin nedenini likitsizliğe bağlamış ve bu yüzden reel sektör ve bankalar batacak kuru edebiyatı yapıyor. Borsanın %80 i yabancılara geçmiş, adamlarda likit yok doğru ama bizde var. Bizim girişimciler borsaya girmez merak etmeyin, o kadar saf değiller. Borsaya bakıp da Türkiyede likit yok sanmayın. İnsanlar artık geçmiş krizlerden derslerini aldılar.v 2009 da bankalar batacak diyenlere şunu söylüyorum; Tek bir banka bile batmayacak ve inancım odur ki özellikle 2009 un ikinci yarısından itibare borsalarda yükseliş trendi başlayacak.
Eğer 2009 da banka batarsa (El değiştirebilir) ben burada çıkıp herkesten özür dileyeceğim. Ama bankalar batacak diye göbek atanlar, eğer Türkiyenin son yıllarda istihdama en çok katkı yapan sektörü bankacılık batmazsa buraya çıkıp bugüne kadar bankalara batacak şeklinde attıkları mesaj sayısı kadar özür diyecekler mi?
Dow göçmüş, full kısa girmeye cesaret edemedik sağlık olsun. Am longda olanlar da üzülmesin bence çıkışa tepki vermediğimiz gibi düşüşe de sınırlı tepki verebiliriz...
Çookk yenisiniz çookkk...
1987 yılından beri borsadayım. Bi bakın bakalım o yıllardan beri dünya kaç kriz görmüş. Krizler nasıl ilerlemiş..?
Ayrıca hep majör hata yapılıyor. [B]2001 krizi diye bir şey yok[/B].. 2001 de defter fırlatılması bahanesiyle ekonomi yönetiminde değişiklik yapma mecburiyetiyle karşılaşılması var. 2001 de devalüasyon olmuştur..
[B]Kriz 2000 Eylül sonu Kasım başlarında yaşanmıştır[/B].... Sizin o günlerdeki gecelik faizlerden falan haberiniz var mı?
[B]Bakın şimdide online devalüasyon oluyor. Usd/ytl %7.27 yukarda....[/B]
Haaa 2001 krizi diye Arjantinden bahsediyorsanız o başka.:) Arjantinin 1994 - 2001 arasında yaşadığı dönemi biz ışık hızıyla yaşadık.. şimdi geldi sıra 2001 e..
[QUOTE=kayahan;56823][B]FXnews - US-Beige Book: Rezessionssorgen bestätigt[/B]
Datum 15.10.2008 - Uhrzeit 21:21
Artik yarin imkb'nin cokusunu!!!! ne dua nede bed dua engelleyemez!!!
zaten millet insallah ve masallahla yillardir kandiriliyor!!!
artik haciyla hocayla, imamla, ufleme puflemeyle, ufurukle, haciyla, hocayla katirla yatirla, bu isler gitmeyecektir!!! gidemez.!!!
artik deniz bitti.!!!.kom
millete gelince din iman !!!.kom kendilerine han hamam!!!.kom
yaprak dokumu basladi.!!!.kom
6 yildir tum ulkemin para basan birikimlerini peskes cektiler!!
yapanci tefecilere!!!.dng
sicak parayla !!!! ekonomi once kivirtiyordu!!!!!! .kom
sicak tefeci paralari kanatlanip ucunca!!
ekonomi simdi olum yataginda tam striptiz yapiyor!!!!.dng.lelele
hani nerede!!! ??? aptal araplarin korfez semayesi!!????[/QUOTE]
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum, bunu da belirtmek isterim. 1,5- 2 yıl öncesinden birçok iktisatç söyledi bunları ama hükümet ve ekonomi yönetimi kulaklarını tıkadı. Şimdi daha da iyi olabilirdik. Üretmeden tüketen, 2-3 yıl önce buraya fuhuşa gelen ruslara Antalya gibi yerlerde hizmetçi durumuna geldik. Cumhuriyetin tüm kurumları yabancılara peşkeş çekildi, bankacılık sektörünün %55 i borsanın %80 i yabancılara geçti. Askerimizin kanı imf kredisi için pazarlık aracı yapıldı. Kıbrısta, Irak'ın kuzeyinde tarihimizin en büyük imtiyazları verildiÇiftçi hiç bu kadar mağdur olmadı, onca gelen sıack paraya rağmen işsizliğe çözüm bulunamadı. Tüm uyarılara rağmen cari açık ve özellikle özel sektörün dış borcu artmaya devam etti. Yanlışları saymaya devam edelim mi? Dün akşam dediğim gibi saymaya başlarsak sabaha kadar çıkamayız burdan. İçim sızlıyor, geçen yıldan bugüne kadar kısada çok para kazandım. Ama artık endişeliyim, bugün bile dowun düşmesine sevinemiyorum...
Bugünden sonra eleştirmenin pek faydası olacağını sanmıyorum, ülkemiz ve özelde kendimiz bu sıkıntıları nasıl aşarız onlarla uğraşmalıyız.
Saygılar...
2001 de gecelik faizler %1000lere çıkmıştı sanırım. Evet çok yeniyim, eskiyim demedim ki :) Borsa uzmanı falan da değilim. Marmara Ekonometri mezunuyum ve bankada denetim birimindeyim.
Sn catedral tüm çekişmeyi bir kenara bırakıp sizden bir dow yorumu alsak... 7800 lere doğru bir hareket yeniden başlar mı sizce, öngörünüz nedir?
YKRnin performansı çok düştü oysa son bir aydır çok şık trade ediyordu. Short kapatsa da long yapsa da bugün ki hareket çok acemiydi piyasayı gereksiz kastı akşama kadar. Gözümden düştün YKR.
[QUOTE=enorton;56828]Sn catedral tüm çekişmeyi bir kenara bırakıp sizden bir dow yorumu alsak... 7800 lere doğru bir hareket yeniden başlar mı sizce, öngörünüz nedir?[/QUOTE]
TAMAM... AMA KIZMAK YOK... BARIŞ ÇUBUĞUNU YAKARIM..
Ok yaydan çıktı. Diğer ülkelerin kendilerini kurtarması mümkün fakat bizim için artık olay bitti uzatmaları oynuyoruz sevgili enorton.. Yani iyimserlik umut falan karın doyurmaz.
Artık bu hareketleri teknikle falan açıklamak mümkün değil.. Tamamen sermaye hareketleri. Mesela bugün .. 8900 altında dow da şartlı emirler devreye girdi. Bugün gelen verilerle de dow için en az %4 düşüş beklemek benim için son derece normaldi. Ordanda şartlı emirler geldi..
7800 de görülecek. 7800 aşağıyada kırılacak. Neden derseniz. 7800 lere bir daha geldiğinde Ağustos ayında yazılmış olan şartlı emirler devreye girecek.. Bu emirlerin kesiştiği endeks 5830... 5830 larda durabilirmi ona bir yorum yapamam. Ordan aşağısı 4000 ler..
Zaman derseniz.. Bilemem .. Hareketler çok hızlı oluyor.
Bu arada dolar/tl spreadleri çok açılmış. Bu da yarın doları daha da yukarılara sürükleyecektir.
2000 kasımında gecelik faizler 8000 lere kadar çıkmıştı. Bir arkadaşım kredili malda yakalandı ve 7000 faiz ödedi.
Petrol ve diğer emtiaların düşmeside piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam edecek.
Yarın nolr ? 5 dakk 15 dakk gün systems short kapadı amma ben flat geceye
[B]Benim plan yarın içün [/B]
Yarın öle öncesi seyhate olcayım öle/öle sonrası seyans bakarım. Yarn eyer asayadaki graf destek olr ben long olrm . Yarın pasif [B]33375 [/B]long emr girceyim .. Eyer gelir gün sona cok kar yapar. Amma longs eyer glirse gün sona realiz etmycem longs tut/yat.
Graf asayada veryorum
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/9128/15dakklz2.png[/IMG]
[QUOTE=hexen;56835]Yarın nolr ? 5 dakk 15 dakk gün systems short kapadı amma ben flat geceye
[B]Benim plan yarın içün [/B]
Yarın öle öncesi seyhate olcayım öle/öle sonrası seyans bakarım. Yarn eyer asayadaki graf destek olr ben long olrm . Yarın pasif [B]33200 [/B]long emr girceyim .. Eyer gelir gün sona cok kar yapar. Amma longs eyer glirse gün sona realiz etmycem longs tut/yat.
Graf asayada veryorum
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/9128/15dakklz2.png[/IMG][/QUOTE]
hexen baba büyük takipcin olduk :) planlarını hep yaz çok yararı oluyor teşekkür ederim+.
[QUOTE=Vernikci;56836]hexen baba büyük takipcin olduk :) planlarını hep yaz çok yararı oluyor teşekkür ederim+.[/QUOTE]
saol mellek kardeşim. longs olan kardeslerm yarn trade eder zarar cıkarır insalah Yarn pasif long emirs [B]33375 [/B]yazcayım yenilyorum.. eyer longs gelir , longs stop 32900 .
ya her zaman yazın şu foruma ya da hiç yazmayın..forum sadece düşüşlerde mi aklınıza geliyor..bi zil takıp oynamadığı kalıo bazılarının..battık yandık kül olduk bittik vs.vs.
kimse zaten ekonomi çok çok iyi demio ama bunu her seferinde özellikle düşüş günlerinde gelip söylemekte karın doyurmuyor..biz bu ülkede kendi pozisyonu için ülkenin krize girmesini isteyenleridee gördük ama böyleside çok ilginç..ülke batarsa hepimiz aynı gemideyiz..bunun kimseye faydasi olmaz..bilmem benim uyarım kaçıncı olacak ama lütfen pozisyonlarınız ya da siyasi tercihleriniz ışığında yorum yapmayın ! (bunları dolarda geceye long endekste short olarak giren ama bişey ispatlamaya çalışmayan biri olarak yazıorum)
ben 32000 bekliyorum sn hexen graf öyle bende ama etkilemiyim belki dediğiniz yerden döner saygılar
Tüm ters pozisyonda yakalanan dostlarımıza geçmiş olsun diyorum, ve açılışta panik işlem yapmamalarını öneriyorum.
Bizlerin ülkemize en büyük borcumuz, bu krizi çok dillendirmeyip , halkımızı panik seviyesine çekmemektir.
Krize sevinmek olmaz.Kriz herkesi götürür.
Hiç bir şey sonsuza kadar düşemez,Bunu da unutmamak gerekir.
33875 short kapa, aynı yerden long hadi hayırlısı...
[QUOTE=teo;56860]Bizlerin ülkemize en büyük borcumuz, bu krizi çok dillendirmeyip , halkımızı panik seviyesine çekmemektir.
Krize sevinmek olmaz.Kriz herkesi götürür.
Hiç bir şey sonsuza kadar düşemez,Bunu da unutmamak gerekir.[/QUOTE]
.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv
bazen dusunuyorum keske akp kapatilsaydi
yurtdisinda cokusler baslamadan biz cokerdik
ve bu kadar yikici olmazdi
Spot Vadelının 1000 Puan Uzerınde Yasanılan Asırı Panıgın Gostergesı Bu.
yukarı tepki hareketlerinin başlamasını düşünüyorum...düşüş bir müddet bence tamamlanmıştır.Saygılar.
vobladik!! $$$$$$$$$$$.kom bu gun evval allah net 30.000 ytl kari cep'e topladik!!.dng.kom.lelele
darisi tum kardeslerimin basina!!.lelele.dng
Spta Tepkı Alısları Gelınce ılk 5 Para Cıkısı Artıyor Resmen Kabus
Allah Longta Olanlara Sabır Versın
[QUOTE=enorton;56816]Şahsi fikrim 2009 da bizim yerli sermaye Türkiyede 1-2 yabancı banka alabilir. Hatta Oyak grubunun şimdiden arayışlara başladığı şeklinde duyumlar var. Sn vobix siz oyak geçmişlisiniz, belki sizin de kulağınıza gelmiştir. Elinde bolca nakiti olan gruplardan bahsediliyor... Belki de bu krizi fırsata çeviririz... .lelele.lelele
Bizim umudumuz bazılarının dediği gibi aptallıktan değil, inancımız ve imanımızdandır.
Allah c.c. şöyle buyuruyor;
"Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. En doğrusunu Allah bilir"
Allah Kerimdir, bugünler de geçer. En güzel dua iştir, bu krizden en iyi şekilde çıkmak için gerekli dersleri alalım ve çalışalım. Bu ülke diğer ülkelere benzemez, komşusu açken tok yatmaz. O yüzden bu kriz çığırtkanlıklarını bir kenara bırakalım...
Saygılar...[/QUOTE]
5 milyar YTLden fazla nakitleri varmış. Krizi fırsata çevirip dip yapan şirketleri alacakalrmış. Bankacılık sektörüne dönüş yapmak sitedikelrine dair ibr görüş yok sadece Yatıım kısmını Yatıım Bankasına dönüştürmeye çalışıyorlardı. Bu krizden sonra ertelenmiş oalbilir.
Sabırların tükendiği yerde yükseliş başlar(tepki anlamında)....
Günlük pasta ekleyebilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.:)))