-
[QUOTE=jerfin;120581]tek matematikle iş bitmiyor ama abka.. benim oğlumun matematiği süper.. neredeyse çözemeyeceği soru yok gibi.. 4-5 yaşlarındayken daha okula başlamamışken kafasından toplama, çıkarma, problem çözerdi.. 2-3 haneli rakamları kafasından toplar çıkarırdı o yaşlarda..
çoğu çocuk yatağa girince masal anlattırır, bizimki hadi anne bana soru sor derdi,,:) başlardık 3 inekle 2 kuzu gezmeye gitmişler 2 si kaybolmuş, yada 5 horozla 8 tavşan ve 10 ineğin ayaklarının toplamı v.s.:..: bayılırdı uyurken böyle matematik soruları sormama. beyni yorulana kadar uyumak istemezdi.. artık soru bulamaz ve sıkılsın diye soruları her seferinde zorlaştırırdım..:)))
[B]türkçe yine fena değil de sosyalden nefret ediyor ve puanını etkiliyor [/B]işte:([/QUOTE]
tembelliktendir.çalışsa kesinlikle yapar.elbette puan hesabında matemetik 1/3 dür. diğerlerini yapamazsan anlamı yok..ama çalışısa kesinlikle yapar.isrtisnası yok..
-
sayısalcıları(matemetik-fen),çogu zaman türkce-sosyali basit görürler.anlamamak isterler..oysa puan hesabında onlarda çok etkilidir.mesela öss de sayısalcı ögrenci çogu zaman[B] farkı türkce [/B]ile atar..çünkü sayısalcılar zaten matematikde fena değillerdir..
-
[QUOTE=abka;120580]2010 öss çok daha iyi.oturum halinde olacakmış..çok soru demek daha objektif demektir..bizim zamanımızda neydi öyle ya..210 dakikada tüm hayatının kararı veriliyordu..[/QUOTE]
öss yi kaldırma gibi planları var.. lisedede her sene sonu sınav ..sonra orta okuldan bu yana aldığı tüm puanların ortlaması alınacak ve ona göre üni.ye girecek gibi ama böylede bence çok yorucu oluyor..ya yine tek sınava dönecekler yada her sene sınav olacak..
-
son olarak: kesinlikle girilen sınavın [B]geçmiş yıllara ait soru-ceva[/B]pları 2 kere bitirilmelidir..bakış açısı hakkında çok net faydası olur.
-
[QUOTE=Larossıan;120578]Evet katılıyorum 2 çocuğumuda matematiğe yönlendirdim 2 side tek girişte üniversiteye girdi kız 4 senelik iktisatı bitirdi oğlanda gıda müh 1 bitirdi busene matematik çok önemli.[/QUOTE]
ooo sen kurtarmışsın ne güzel.. bizimkinin önünde daha çoookkk sınavlar var.. daha 3 yıl sbs ye girecekler de, bu sınavların ort. ile liselere yerleştirilecekler de, sonrasında da öss derdi başlayacak..:( yazık bu minicik çocuklara yaaa... yarış atından farksızlar..:(
-
[QUOTE=abka;120585]son olarak: kesinlikle girilen sınavın [B]geçmiş yıllara ait soru-ceva[/B]pları 2 kere bitirilmelidir..bakış açısı hakkında çok net faydası olur.[/QUOTE]
kızım 6. sınıf sınavına giriyor bunun geçmişi yok .sbsnin geçmişi yok 8.sınıf sorularıda sadece bu seneden geliyor oks de 3 yılın karması vardı..yani hersene sistemi değiştiriyorlar..hepte gelen gideni aratıyor..iki çocuk arka arkaya okuyor..hiç bir sene kızım abisinin kitaplarını kullanamadı..içerik değişmiş..okutulan şeyler değişmiş..sözde dinamik sistem..bence ne israf ve kaynakların yetersizliğinden sıkışmış tıkanmış sistem.. çözüm sınavları çeşitlendirmek değil kesinlikle.. okul yapmak ve bu okullardan mezunlara istihdam yaratmak..bu nasılmı olur..onuda siyasetçiler düşünsün fazlaca para kazanıyorlar..hakkını vermezlerse haram olsun..
-
dolardaki yükselişin teknik sinyali.
[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/5701/dlr.png[/IMG]
-
[QUOTE=QUEEN;120584]öss yi kaldırma gibi planları var.. lisedede her sene sonu sınav ..sonra orta okuldan bu yana aldığı tüm puanların ortlaması alınacak ve ona göre üni.ye girecek gibi ama böylede bence çok yorucu oluyor..ya yine tek sınava dönecekler yada her sene sınav olacak..[/QUOTE] kaldırılma yok..2010 dahil.. nisanda tek sınav(öss gibi),haziranda haftasonu 4 oturumda 4 sınav olunacak(matemetik,fen,sosyal,türkce).bunlara göre ilgili puan hesaplanacak..eşitagırrlık,fen puanı vs. gibi..böyle olacagı artık kesin karara baglandı.(yök genel kurulıunda)
-
geçmiş yıllar derken öss,öys,kpss vs. kastetmiştim..sbs nın fazla geçmişi olmadıgını biliyorum..
-
[QUOTE=abka;120589]kaldırılma yok..2010 dahil.. nisanda tek sınav(öss gibi),haziranda haftasonu 4 oturumda 4 sınav olunacak(matemetik,fen,sosyal,türkce).bunlara göre ilgili puan hesaplanacak..eşitagırrlık,fen puanı vs. gibi..böyle olacagı artık kesin karara baglandı.(yök genel kurulıunda)[/QUOTE]
Meb bakanı sbs den memnun kalınırsa düşünüleceğini söylemişti şimdilik öyle birşey yok evet..
-
[QUOTE=jerfin;120576]sevindim senin adına queen, umarım her yıl böyle sonuçlar getirirler...
bizde baktık, fena değil sonuçlar.. türkçe 1 yanlış, matematik full sayılır 1 boş sadece.. fen 1 yanlış, 1 boş.. yanlız sosyalden çuvallamış, tam 4 yanlış..
sorma bugün sinirden MEB'e saydım saydırdım maille..:) çocuk dün gece hiç uyuyamadı heyecandan, tabi bende uyuyamadım.. 3-4 saatlik uyku ile girdi sınava.. bir de bu stresi her sene yaşayacaklar..:( olmaz olsun böyle sistem.. bu sistemi onaylayanları da uygulayanları da şiddetle kınıyorum...[/QUOTE]
Sen sen yada queen yada abka yada ben neyse hepimiz işte! Bizler çocuk yetiştirdiğimizi düşünüyoruz amma meb'in gözünde onların yarış atından farkları yok böyle böyle antidepresena muhtaç nesiller yetiştiriyor.Çok sn sevgili ulu BÜYÜKLERİMİZ!
-
[QUOTE=AMON RA;120599]Sen sen yada queen yada abka yada ben neyse hepimiz işte! Bizler çocuk yetiştirdiğimizi düşünüyoruz amma meb'in gözünde onların yarış atından farkları yok böyle böyle antidepresena muhtaç nesiller yetiştiriyor.Çok sn sevgili ulu BÜYÜKLERİMİZ![/QUOTE]
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin:confused: