[quote=abka;261307]ne kadar işlem hacmine..:::
:::[/quote]
HAcim önemli değil...Hatta sıfır hacmi tercih ederiz. Parayı yatır, 10 yıl kadar uğrama hatta:D
Printable View
[quote=abka;261307]ne kadar işlem hacmine..:::
:::[/quote]
HAcim önemli değil...Hatta sıfır hacmi tercih ederiz. Parayı yatır, 10 yıl kadar uğrama hatta:D
[quote=a.kaya;261310]Asti hocam sendeki sistem sat mı ya da geçici al sinyal falan varmı[/quote]
71200 den sat vermişti sistem...
[quote=fXci;261311]kısa vadede güldürüp uzun vadede öldürürmü aceba bilmiyorum sitragetist abeyim .. eyice test etmek leazım oda bir sistem oluyor neticede[/quote]
Kesinlikle öyle patron... Sonuçta zararları 3/3'le yazıp büyük karları ancak 1/3'le yazmak da var o yöntemin sonucunda... Sistemlere zaten kar yazdıran dönemler bir seferde 5.000-6.000 puan bırakan dönemler.. Para kazanmak için o dönemleri baştan sonra full portföy yakalamak şart... Bunu imkansız hale getirecek yöntemler kullanmamak lazım.. O ayda bir, iki ayda bir gelen çok karlı dönemleri yakalamak sistem getirisinin ekranda kalmayıp cebe de yansıması için çok önemli.
[quote=Astatin;261313]71200 den sat vermişti sistem...[/quote]
YAHU BENDE Kİ DURDUK YERE ŞİMDİ AL VERDİ 275 DEN AMA FEYK SİNYALLERDEN OLMA İHTİMALİ ÇO YÜKSEK :confused:
imza soruma kimse cevap vermemiş üww
piyasa sıkıştı..flat olarak,yemeğe gider..
[quote=Astatin;261308]
Ben ne ediyorum : Yerel max ve min tepelere/diplere çok uzak (subjektif) gelen sinyallere pek takılmıyorum...üwwww[/quote]
Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
Şunu düşün, senin sistemin mesela ortalama her ay 4000-5000 puan bırakıyor di mi? Bu da yılda en azından 50.000 puan eder. Mesela en azından ufak atalım 50 kontratla oynasan eder 250.000 TL. Ortalama o kadar puan bırakan sistemler hemen herkesde var. Biraz daha azı da olabilir önemli değil. Ama hangimiz o parayı kazanabiliyoruz?
Hep yok bu gece Dow coşar, yok bilmemne mahkemesi bilmem ne yapar, yok IMF olacak, yok grafikte OBO oldu, yok direnç şu yok destek bu yok 5'in 4'üncü dalgası diye sistemlerimize uymadığımızdan getiriler ekranda sistem testlerinde kalıyor, cepler boş.
Ben bunu farkettiğim için artık sistemden ayrı tek adım atmıyorum. Henüz sistemlerim dandik olduğu için güvenip fazla para çevirmiyorum ama sistemler kendini ispat edince o getiri eğrileri benim getiri eğrim olacak. Planım budur. :)
astatin abey güllüyede al gelmiş üwwww
str de al da yakın üwwwww
ema 71300
üwww üwwwww
saraylı abeyin rakam ***80*** unutmak mimkin deeel :D üwwwww hep aklımda üwwwww
[quote=Strategist;261321][SIZE=3][FONT=Arial Black][U]Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum[/U][/FONT].[/SIZE] :)
[/quote]
+.
Sistem kullanan arkadaslarin sistemlerine daha cok güven duymasi icin real örnek vereyim.
20 ocak 2010 tarihinden itibaren Vasat sayilabilecek bir sistemle( aylik 2500 3000 puan )iki ayri hesabımda trade etmeye basladim.Hesaplarin birinde sisteme mumkun oldugu kadariyla uydum, [U]pozisyon acarken ve kapatirken kaymalar haric acmadiğim sinyal nerdeyse olmadi[/U].
2. hesapta ise sisteme gore pozisyon aciyor bazen erken kapatiyordum bazende güniçi pozisyon miktarimi daha fazla tutuyordum.2 hesap hem beni yoruyordu hemde vaktimin cogunu aliyordu.
Her ayin sonunda ve bu ay dahil 1. hesap hep daha fazla getiri sagladi.Ben 2. hesapla cok daha yakindan ilgilenmeme ragmen.
Peki sizce 24.000 TL lik anaparanin sadece % 30 u kullanilarak işlemlere basladıgım ve her ayin basinda sermayenin % 30 yeni işlem miktari olarak belirlediğim 6 ayda [U]Real olarak[/U] bu hesap bakiyesi ne kadar olmuştur.
Öncelikle sizin tahminlerinizi ogrenelim ne kadar oldugunu sonra yazacağim.
Tunelin ucu gorundugu için her turlu numara olur, yapılır, yedirilir...
[quote=a.kaya;261280]Banada sanki çok sağlamız izlenimi verilipte longçu çekmek istiyorlar gibime geldi :)[/quote]
[quote=Strategist;261321][COLOR=red]Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın[/COLOR]. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
. :)[/quote]
Kolay değil.."Subjektif" i o yüzden dedim patron..Hele ki GAP sonrası gelen sinyaller en tehlikelileri...İşlem görmeyen fiyat aralığı-boşluğu, fiyat, indikatör v.s. her ne kullanılıyorsa, onlar için alacakaranlık kuşağı olduğundan..........
[QUOTE=caylakboga;261325]Tunelin ucu gorundugu için her turlu numara olur, yapılır, yedirilir...[/QUOTE]
abı avatarındakı horozun bır anlamı varmı gayri