Var... benim cocgun en sevdiği hayvandir kendileri ondan resim budur.. :)
[quote=fXci;261329]abı avatarındakı horozun bır anlamı varmı gayri[/quote]
Printable View
Var... benim cocgun en sevdiği hayvandir kendileri ondan resim budur.. :)
[quote=fXci;261329]abı avatarındakı horozun bır anlamı varmı gayri[/quote]
Ama horozla ilgili bir ayrıntı daha,
erken ötEn horozu keserlermiş.....
erken veren sinyali de operlermiş :))
yyld..600 puan daha yeter.
Sistemlerde psikoloji devre dısıdır, onun kası bunun burnu demeden işlem yapar, kişiye iş kalınca pala ne gune duruyor.. opuyor...
Yıllardan beri hep aynı senaryo yaşanıyor ve oynanıyor..
tek farkla para sahibi mal sahibi bilgi sahibi hep "pala" bizler ise takipcileri ve buttan geri kalan et parcacıkalrına bakanlarız...
ayrımı gorup farkına varırsak o pastadan payımız artar ve devamlı olur.. yoksa yanılgıdan baskası olamaz...
[quote=Strategist;261321]Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
Şunu düşün, senin sistemin mesela ortalama her ay 4000-5000 puan bırakıyor di mi? Bu da yılda en azından 50.000 puan eder. Mesela en azından ufak atalım 50 kontratla oynasan eder 250.000 TL. Ortalama o kadar puan bırakan sistemler hemen herkesde var. Biraz daha azı da olabilir önemli değil. Ama hangimiz o parayı kazanabiliyoruz?
Hep yok bu gece Dow coşar, yok bilmemne mahkemesi bilmem ne yapar, yok IMF olacak, yok grafikte OBO oldu, yok direnç şu yok destek bu yok 5'in 4'üncü dalgası diye sistemlerimize uymadığımızdan getiriler ekranda sistem testlerinde kalıyor, cepler boş.
Ben bunu farkettiğim için artık sistemden ayrı tek adım atmıyorum. Henüz sistemlerim dandik olduğu için güvenip fazla para çevirmiyorum ama sistemler kendini ispat edince o getiri eğrileri benim getiri eğrim olacak. Planım budur. :)[/quote]
he şimdi sisteme uyak...1/5 şort 425 den
ama saat 14;05 de 71 450 ve üzerinde kapatırsa,sinyal kesinleşecek..ms de 20 daklılar, 5 dak geç atıyor..ondan saat 14:05
[IMG]http://i45.tinypic.com/mhds4.jpg[/IMG]
sinyal kesinleşti.
[quote=Astatin;261334]he şimdi sisteme uyak...1/5 şort 425 den[/quote]
abi piyasa yukarı giderkenmi sat verdi sistemin? öyleyse at o sistemi çöpe:::
[quote=Strategist;261314]Kesinlikle öyle patron... Sonuçta zararları 3/3'le yazıp büyük karları ancak 1/3'le yazmak da var o yöntemin sonucunda... Sistemlere zaten kar yazdıran dönemler bir seferde 5.000-6.000 puan bırakan dönemler.. Para kazanmak için o dönemleri baştan sonra full portföy yakalamak şart... Bunu imkansız hale getirecek yöntemler kullanmamak lazım.. O ayda bir, iki ayda bir gelen çok karlı dönemleri yakalamak sistem getirisinin ekranda kalmayıp cebe de yansıması için çok önemli.[/quote]
Strategist abi, ben de bir süre dediğinizi düşündüm. Bunun için işlemlerin excelde frekans dağılımını buldum ve gördüm ki, benim uyguladığım sistemde zararlı işlemlerin sayısı ile karlı işlemlerin sayısı birbirine yakın olmasına karşılık, sistem karlı islem yapmaya başladığında getiri daha yüksek oluyor. Aynı zamanda bunun olumlu psikolojik etkileri olabileceği gibi olumsuz etkileri de olabiliyor.
Dediğiniz gibi bu yönteme geçmeden önce ciddi olarak test etmek gerekiyor.
[quote=trader38;261340]abi piyasa yukarı giderkenmi sat verdi sistemin? öyleyse at o sistemi çöpe:::[/quote]
he abi %1 den fazla çıkış olursa sat, %1 den fazla iniş olursa al veriyo sistem.kom.kom (önceki mesajları okumadın sanırsam..).kom.kom
[quote=Astatin;261342]he abi %1 den fazla çıkış olursa sat, %1 den fazla iniş olursa al veriyo sistem.kom.kom (önceki mesajları okumadın sanırsam..).kom.kom[/quote]
yok abi okumadıydım.
güzel bir U formasyonu oluştu..:::