-
[QUOTE=Vob Trader;57645]spot hala artı yarın sabah görcem ben sende artıyı kimse vobtraderin öngörüsü önünde karşı durumadı imkb mi karşı duracak pehh. yarın roll over tradelerde görüşürüz:)[/QUOTE]
Senin ATAdaki adamı spota yönlendirmen lazım. 5-10ar kademe çiziyor yukarı sonra zararına aşağı çizip veriyor.
-
[QUOTE=VOBiX;57647]Senin ATAdaki adamı spota yönlendirmen lazım. 5-10ar kademe çiziyor yukarı sonra zararına aşağı çizip veriyor.[/QUOTE]
zarar etmio o daxdaki işlemlerinin hedgesi
-
[QUOTE=VOBiX;57646]Şimdi Senaryo 4teyiz. 33,200 üstünde Senaryo 1, 32,500 altında Senaryo 7 oluruz.
[b][color=red]Senaryo :[/color] 1 [color=red]Fiyat :[/color] Yukarı [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Olumlu [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni boğalar, temkinli satan ayılardan agresif alım yapıyorlar.
(keskin ralliler olabilir ve sonunda piyasanın şişip keskin bir düzeltme yapması beklenir)
[b][color=red]Senaryo :[/color] 4 [color=red]Fiyat :[/color] Yatay [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Nötr [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni boğalar, agresif satan yeni ayılardan agresif alıyorlar.
[b][color=red]Senaryo :[/color] 7 [color=red]Fiyat :[/color] Aşağı [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Olumsuz [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni ayılar, temkinli alan boğalara agresif satıyorlar
(keskin düşüşler olabilir ve sonunda piyasanın aşırı satılıp keskin bir düzeltme yapması beklenir).[/QUOTE]
özel emirlerde de apds değişiyor bu durumda ne şekilde takip ediliyor bu seneryolar? tşkler.
-
Özel emirleri ayıklamanız gerekiyor. Özellikle vade sonlarında bu yüzden işe yaramıyor.
-
15.30 itibariyle 33.050 den shortum, geceye de short kalacağız bu gidişle...
-
[QUOTE=VOBiX;57650]Özel emirleri ayıklamanız gerekiyor. Özellikle vade sonlarında bu yüzden işe yaramıyor.[/QUOTE]
Hatta vade değişimleri başlayınca (genellikle son hafta içinde son üç gün kala hızlanır) her iki vadenin APSDsini berbaer değerlendirmek lazım. Yakın vade azlırken orta vade artacağı için ikisinin netini almka gerekir. Böylece özel emirlerin çoğu ayıklanmış oluyor.
-
makas tekrar açıldı 1000 puan, 32700 lerde oyalanırsa biraz daha ilk hdef 32500 sonrası daha rüzgarlı olabilir.
-
[color=#FF0000][b] 21.10.2008 16:43:55 VOB, “ÖNCEKİ TEMİNAT TAMAMLAMA ÇAGRISI MİKTARI” BİLGİSİNİN GÜNCELLENME SAATLERİ İLE İLGİLİ BİR DUYURU YAYINLADI [/b] [/color]
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası(VOB), Seans saatleri ve “Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı” bilgisinin güncellenme saatleri ile ilgili bir duyuru yayınladı.
VOB'dan konu ile ilgili yapılan duyuruda şöyle denildi:
"Bilindigi gibi, Borsamızda teminatın sürdürme teminatı seviyesine veya bu seviyeninaltına düsmesi durumunda baslangıç teminatı seviyesine kadar nakit olarak tamamlanması ve/veya var olan açık pozisyonların bir kısmının veya tamamının kapatılması ve/veya fark pozisyonu alınması suretiyle gerekli baslangıç teminatının teminat tamamlama çagrısını karsılayacak tutarda azaltılması zorunludur.
Takasbank nezdindeki hesaplara yapılan nakit tamamlamalar, Takasbank sistemi ile VOBİS arasındaki baglantı ile es zamanlı olarak VOBKE’de yer alan “Hesap Teminat Durumu” ekranına yansımakta ve bu ekrandaki “Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı” bilgisi gene es zamanlı olarak güncellenmektedir. Mevcut durumda açık pozisyonların bir kısmının veya tamamının kapatılması ve/veya fark pozisyonu alınması suretiyle gerekli baslangıç teminatının teminat tamamlama çagrısını karsılayacak tutarda azaltılması ile “Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı” bilgisinin güncellenmesi islemi ise saat 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 14:30 ve 17:25 olmak üzere gün içinde yedi defa gerçeklesmektedir. Üyelerimizden gelen talepler üzerine VOBKE’de yer alan “Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı” bilgisinin saat 09:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:10 ve 14:20 itibariyle de güncellenmesi yönünde gerekli düzenlemeler tamamlanmıs olup, 27.10.2008 tarihinden itibaren güncelleme islemi saat 09:30, 10:00, 10.30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:10, 14:20, 14:30 ve 17:25 olmak üzere gün içinde 14 defa gerçeklesecektir.
Seans saatleri ve “Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı” bilgisinin güncellenme
saatleri asagıdaki tabloda belirtilmistir:
Seans Tanımı Saat
Normal Seans Baslangıcı 09:15
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 09:30
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 10:00
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 10:30
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 11:00
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 11:30
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 12:00
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 12:30
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 13:00
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 13:30
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 14:00
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 14:10
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 14:20
Önceki Teminat Tamamlama Çagrısı Miktarı Güncellemesi 14:30
Takas Süresinin Sonu 14:30
Normal Seans Sonu 17:15
Teminat Tamamlama Çagrıları 17:25’ten itibaren
Takas Süresi (T Günü) 17:25- (T+1 Günü) 14:30 arasında"
Foreks Haber Merkezi
-
sabah vobtrader e gonderdiyim imkb 100 graf yüznden short etmyorum. systems short signalde ondan long etmiyrm .. deyisme olmasa flat giryorum gece
-
guzel bir gun oldu geceye flat
-
kaşıntı tuttu %20 uzun geceye..
-
bu gece dowun ne yapacağı belli olmaz en güzeli falat kalmak, hoş dowa uyacağımızıda pek düşünmüyorum dün %4 çıktı bizde tık yok...
yazı yazan herkese teşekkürler hayırlı akşamlar...
-
Güniçinde makas 1200 puan şimdi 200 puan...
-
-
-
Dowdaki 9200 obsesyon yaptı bende iki gündür. .dng
-
beklentim 8600 e düşüş, tepki, perşembe dahil yükseliş ve 9750 yi geçemeyiş ve çöküş.
bunu bozacak şey 9750 üzerinde teyidli kapanışlar.
iş yoğunluğu var pek yazamıyorum, Takipdeyiz Sayın Hexen.
kişisel fikirdir.
sevgiler.
-
vix 30 altına düşmedikçe her geceye flat senaryosu devam ediyor.
ayı piyasası günlük yükselişleri sert oluyor, bu yüzden flat.
sevgiler.
-
[color=#FF0000][b] 21.10.2008 18:19:51 ÇİN VE ABD LİDERLERİ TELEFONDA FİNANSAL KRİZİ KONUŞTU [/b][/color]
Çin Devlet Başkanı Hu Cintao ve ABD BaşkanıGeorge W. Bush'un bir telefon görüşmesi yaparak, düzenlenmesi planlanan uluslararası finans zirvesi ve finans krizine karşı uluslararası işbirliğinin yoğunlaştırılması konularını ele aldığı bildirildi.
Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Hu Cintao Amerikan yönetiminin iç finans piyasasına istikrar kazandırmak için aldığı önlemlerin en kısa sürede etkisini göstererek, krizin reel ekonomiyi etkilemesini önlemesi yönündeki beklentisini dile getirirken, bunun, dünyanın ekonomik ve finansal istikrarının yararına olacağını savundu.
Krize karşı finans ve sermaye piyasasının istikrarını koruyarak, istikrarlı ve hızlı büyümeyi sürdürmek için bir dizi önemli önlem belirlediklerini söyleyen Hu, "yüksek sorumluluk bilinciyle uluslararası toplumla yoğun işbirliği yaparak dünyanın ekonomik ve finansal istikrarını ortaklaşa koruyacaklarını" belirtti.
Başkan Bush da telefon görüşmesinde, finans krizine çözüm aramak ve dünyanın ekonomik istikrarını korumak için uluslararası toplumla ortak çaba harcamaya hazır olduklarını ifade etti. AA
-
Ben de şimdilik 8435ten geçen bir destek seviyesi var dowun bu hafta o çizgiye değmesini bekliyorum ama günü belli değil. Yarın da olabilir.
-
21,10,2008 salı
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/1777/screenhunter2yx9.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img521/screenhunter2yx9.jpg/1/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/screenhunter2yx9.jpg/1/w945.png[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/2377/screenhunter4jr5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img233/screenhunter4jr5.jpg/1/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/screenhunter4jr5.jpg/1/w916.png[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/6514/screenhunter5cc8.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img233/screenhunter5cc8.jpg/1/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/screenhunter5cc8.jpg/1/w978.png[/IMG][/URL]
VADELİ sözleşmeriyle, $ sözleşmeleri ters koralasyon yapardı....
buğün ikiside yukarı denemiş...
AMA DOLAR SÖZLEŞMELERİ [COLOR="Blue"][SIZE="6"]% 3 [/SIZE][/COLOR]LERİ geçen pirim yapmışlar.....
Dikkatimi çekti ....
-
Izlanda
[COLOR="Red"][SIZE="4"]İzlanda IMF’nin eline düştü [/SIZE][/COLOR]
21 Ekim 2008
İzlanda finans sektörü, kriz nedeniyle tamamen çökmüş durumda Ülkedeki üç büyük bankaya el kondu
Ekonomisi büyük sarsıntılar geçiren ve bankacılık sektörünü neredeyse tamamen kamulaştırmak zorunda kalan İzlanda, IMF tarafından desteklenen, 6 milyar dolar tutarında bir istikrar programını yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.
soL (HABER MERKEZİ) Küresel finansal krizin IMF’ye muhtaç ettiği ilk ülke İzlanda oldu. Ekonomisi büyük sarsıntılar geçiren ve bankacılık sektörünü neredeyse tamamen kamulaştırmak zorunda kalan ülke, IMF destekli 6 milyar dolar tutarında bir istikrar programını yürürlüğe koyacak. Henüz yasal bir başvuru yapılmadıysa da, İzlanda hükümetine yakın kaynaklar, ülkenin IMF’ye bir niyet mektubu sunduğunu bildiriyor.
Programda kullanılacak olan 6 milyar doların 1 milyarının IMF, geri kalanının ise kuzey ülkeleri ve Japonya tarafından sağlanacağı belirtiliyor. İzlanda’ya ekonomik yardım konusunda adı geçen Rusya’nın programa katkıda bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor.
IMF’nin yardım koşulları
İstikrar programına garantör olmak için bir dizi koşul ileri süren IMF’nin, İzlanda’dan bankacılık yasalarının gözden geçirilmesi ve uluslararası bankacılık uygulamalarına uyumlu hale getirilmesini istediği belirtiliyor. Ülkenin milli gelirinin yüzde 100′üne kadar yükselen kamu borcunun çevrilebilmesi için İzlanda hükümetinden derhal bir kemer sıkma programını yürürlüğe koymasını isteyeceği de ifade ediliyor.
Kur politikası konusunda da, krizle birlikte askıya alınan dalgalı kura en kısa sürede dönülmesi IMF’nin talepleri arasında yer alacak.
Krizin küresel koşullarını göz önüne alan IMF’nin, hükümet tarafından el konan üç büyük bankanın yeniden özelleştirilmesi konusunda ise aceleci davranmayacağı ve kamu garantisiyle mortgage sağlayan Konut Edindirme Fonu’nun özelleştirilmesi konusunda ısrarcı olmayacağı düşünülüyor.
Kaynak:
Bu sayfanın adresi: [url]http://www.gundelik.net/2008/10/21/izlanda-imfnin-eline-dustu/[/url].
-
ahh be guiza saçları jöleleyip çıkmayı biliyonda topa vurmayı bilmiyon...
-
[QUOTE=traderx;57677]ahh be guiza saçları jöleleyip çıkmayı biliyonda topa vurmayı bilmiyon...[/QUOTE]
Jölesiz çıkmam abi. :)
-
[QUOTE=traderx;57677]ahh be guiza saçları jöleleyip çıkmayı biliyonda topa vurmayı bilmiyon...[/QUOTE]
önce kendi liginde kümede kalmayı başarsın da ondan sonra arsenalin karşısına çıksın.
ultraslan
-
[QUOTE=Vob Trader;57679]önce kendi liginde kümede kalmayı başarsın da ondan sonra arsenalin karşısına çıksın.
ultraslan[/QUOTE]
çok ama çok ayıp bu yaptıgınız bu ne centilmenliğe nede sportmenliğe sığıyor ve bazı şeylerı kaşımaya devam edıyorsunuz :mad:
-
[QUOTE=Vob Trader;57679]önce kendi liginde kümede kalmayı başarsın da ondan sonra arsenalin karşısına çıksın.
ultraslan[/QUOTE]
yalnız bu yorumu bir arslan değil nankör diye tabir edilen kediler bile yapmazki:mad:bizde müslümanız bizde bu memleketin çocuklarıyız:)
neyse bunlaradn bir nane olmayacak bütün golleri arsenal attı sitenin çoğunluğu şorttu anlayabildiğim kadarıyla djı erimiş bu moral olur en azından.
-
beyler mrb uzun zamandır ara ara izliyorum kontrat fiyatları 400 e indimi
-
[quote=serkanyurttas;57683]beyler mrb uzun zamandır ara ara izliyorum kontrat fiyatları 400 e indimi[/quote]
eski dostlara slm
-
[QUOTE=serkanyurttas;57683]beyler mrb uzun zamandır ara ara izliyorum kontrat fiyatları 400 e indimi[/QUOTE]
yok dostum hala inmedi .lelele hoşgeldin
-
Hocam kontratlar hala 600 ytl :(
Ayrıca suç Guiza da değil bence, Aragoneste. bugün herkes kesin fark yeriz diyordu zaten... Bu arada ben Beşiktaşlıyım ama Fenerin yenmesini isterdim her mantıklı Türk sporsever gibi...
-
vıx endeksi agustosun son günlerinden beri ilk defa sat verdi..hemde max. alışta negatif uyumsuzlukla birlikte...
-
[quote=abka;57687]vıx endeksi agustosun son günlerinden beri ilk defa sat verdi..hemde max. alışta negatif uyumsuzlukla birlikte...[/quote]
sn abka bu 260 haftalık ortalamada tarihe gömüldü saftı dağıldı mı desek
-
[QUOTE=serkanyurttas;57688]sn abka bu 260 haftalık ortalamada tarihe gömüldü saftı dağıldı mı desek[/QUOTE] aynen duman oldu..
-
[QUOTE=torsion;57680]çok ama çok ayıp bu yaptıgınız bu ne centilmenliğe nede sportmenliğe sığıyor ve bazı şeylerı kaşımaya devam edıyorsunuz :mad:[/QUOTE]
ne centilmenim ne sportmen ölümüne gsliyim.
hangi centilmenlikden bahsediyosunuz. hiç unutmam süper kupayı aldığımızda sırf seviniyorum diye sokak ortasında beni dövdü fenerliler 1 hafta rapor almışdım. neyi kaşıyomuşum ben bi söle de varsa kaşınacak bişi kaşıyalım.
-
[QUOTE=traderx;57681]yalnız bu yorumu bir arslan değil nankör diye tabir edilen kediler bile yapmazki:mad:bizde müslümanız bizde bu memleketin çocuklarıyız:)
neyse bunlaradn bir nane olmayacak bütün golleri arsenal attı sitenin çoğunluğu şorttu anlayabildiğim kadarıyla djı erimiş bu moral olur en azından.[/QUOTE]
ben de kedi değilim zaten. milyar dolarlık takım yaş ortalaması 21 olan çoluk çocuk takımı olarak nitelendirilen takımdan 5 tane yemiş siz de gelmiş burda edebiyat yapıosunuz.
-
Bu krizin gidişatından artık ben dahi ürkmeye başladım. Bundan önceki krizlerde gelir ve vururdu. Şimdi ise ağır ağır ilerliyor. Bzde ise 2 yıldır küçük işletmelerde hafif görülen kriz artık büyük işletmelerede sıçramış durumda. Bizde görülmeyen bastırılan saklanan kriz artık kendini gösterdi..
Endeksin bu seviyelere geriledikten dövizinde sıçramasından sonra krizin görülmeye başlaması beni korkutuyor.
Doların yükselmesi lazım derken bunu kastediyordum. Biz bu krize doların gerçek değerinde girseydik önümüzdeki günler daha kolay olacak idi. Bu seviyelerden sonra yabancı hisse satmaya devam edecekse zararına satıp çıkmak durumunda kalacak. Bu da doların çok hızlı yükselmesine sebep olacaktır. Bir taraftanda bankaların döviz açığı söz konusu.
Bankalar artık yeni kredi vermiyorlar. Ancak ihtiyacı olmayan kredi alabiliyor. Yani hesabında parası olanlar kredi kartlarında yada geçmişte sorunu olmayanlar.. gibi.. Problemi olan ticari kredileride derhal geri çağırıyorlar. Diğer problemsizleri sıkı takibe almış durumdalar. Bankacılar buna hiç itiraz etmesin..
Bir çok umulmayan firmada ciddi patlaklar başladı. Bu yazdığımdan bankalar batacak anlamı çıkmasın lütfen.. Bu sefer farklı gelişecektir.
[B]Hamdolsun[/B] hükümetimiz dövizi yıllardır ucuz tuttu. Bizleri refah içinde yaşattı:) Geçen sene bu zamanlar kriz lafı edenler döviz yükselmeli diyenler vatan haini ilan edilirken.. Bugünlerde ise [B]kriz lafı edenler[/B] [B]şerefsiz[/B] ilan ediliyor..
[B]Şimsek te kuvvetli yıldırımlar üretip tüm paratonersiz alanları yakıp yıkıp geldiği gibi gidecek anlaşılan.. [/B]
-
Borsada yerli yatırımcıdan alınan vergi kalkıyormuş:)
Günaydınnnn... Milletin borsada battığını görünce baktılar bi halt vergi alamayacağız.. Bizde vergiyi kaldırır kendimizi bi halt yapmış gibi gösteririz demek istiyorlar..
[B]
Bu salaklar milletle alay ediyor.. [/B]Kendileri dolarları cukkaladılar.. Hisselerini sattılar.. Şimdi alacaklar.. Tepki gelirse satacaklar.. Vergi ödemeyekler... Vatandaşta hisse alacak para mı kaldı?
-
[QUOTE=Vob Trader;57645]spot hala artı yarın sabah görcem ben sende artıyı kimse vobtraderin öngörüsü önünde karşı durumadı imkb mi karşı duracak pehh. yarın roll over tradelerde görüşürüz:)[/QUOTE]
ner de kalmıştık:) hey maşallah dolar 1.70 olurmu acep bugün :)
-
[QUOTE=Vob Trader;57645] kimse vobtraderin öngörüsü önünde karşı durumadı )[/QUOTE]
catedralin öngörüsü karşısında dünya duramamış ne diyon sen?.kom
Usd/Ytl 3.00 olacaaakkkk...