[QUOTE=catedral;57709]catedralin öngörüsü karşısında dünya duramamış ne diyon sen?.kom
Usd/Ytl 3.00 olacaaakkkk...[/QUOTE]
+.+. imkb yide sıfırlayalım topdan tam olsun kimse ızdırap çekmesin :..:
Printable View
[QUOTE=catedral;57709]catedralin öngörüsü karşısında dünya duramamış ne diyon sen?.kom
Usd/Ytl 3.00 olacaaakkkk...[/QUOTE]
+.+. imkb yide sıfırlayalım topdan tam olsun kimse ızdırap çekmesin :..:
[QUOTE=Vob Trader;57710]+.+. imkb yide sıfırlayalım topdan tam olsun kimse ızdırap çekmesin :..:[/QUOTE]
Format atalım diyosun yani.. Virüs mü bulaşmış İMKB ye :..:
[B][COLOR="Red"]Doların 1.60'a dayanmasının perde arkasında Türkiye'den 1.5 milyar
dolar çıkaran Global Millenium Investment adlı hedge fon var.[/COLOR][/B] Fonun
kurucusu Michael Huttman, diğer hedge fonlar gibi gelişmekte olan piyasalardan çıkma kararı aldı...
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=57706&postcount=347[/url]
[B]Hedge fonlar Eylül ayında dünya çapında rekor zarar etti...[/B]
Küresel olarak yatırım yapan 2,431 fonu takip eden Eurekahedge Hedge Fon endeksi %4.7 geriledi...
Bu oran endeksin ilk veri toplamaya başladığı 2000 yılından beri en büyük düşüşü ifade ediyor...
Bu yıl Eylül´e kadar %7.9 düşen endeks tarihindeki en kötü yılı yaşıyor...
doların yükselmesine sevinenleri anlamıyorum kardeşim sanki bu memlekette yaşamıyorlar uzayda yaşıyorlar, şu anda sabit kur sistemiyok dalgalı kur var, sabit kur da deveulasyon bir gecede olur biter, şuanda yaşadığımızda dalgalı kurun deveulasyonu, yavaş yavaş çökerte çökerte, bunun neresine seviniyorsunuz hayret pes, memleket geçen 2-3 ay öncesine göre küresel bazda %30-40 fakirleşti, yurtdışına borçlu büyük bir çok şirket yavaş yavaş iflas bayrağını çekecek ozaman her şey daha net görülür, bunda sevinecek bir durum yok.
bu sabahki stratejim 31800 üzerinde kaldığı sürece ve o anki hareketler alış satışlar hoşuma giderse, yarım long, olası hedef 32300-32400
[QUOTE=traderx;57716][B]doların yükselmesine sevinenleri anlamıyorum[/B] kardeşim sanki bu memlekette yaşamıyorlar uzayda yaşıyorlar, şu anda sabit kur sistemiyok dalgalı kur var, sabit kur da deveulasyon bir gecede olur biter, şuanda yaşadığımızda dalgalı kurun deveulasyonu, yavaş yavaş çökerte çökerte, bunun neresine seviniyorsunuz hayret pes, memleket geçen 2-3 ay öncesine göre [B]küresel bazda %30-40 fakirleşti[/B], yurtdışına borçlu büyük bir çok şirket yavaş yavaş iflas bayrağını çekecek ozaman her şey daha net görülür, bunda sevinecek bir durum yok.[/QUOTE]
+.
bu yazıyı bir an ben mi yazdım acaba diye baktım ...
kendim adına size teşekkür ederim Sn traderx
[QUOTE=traderx;57716]doların yükselmesine sevinenleri anlamıyorum kardeşim sanki bu memlekette yaşamıyorlar uzayda yaşıyorlar, şu anda sabit kur sistemiyok dalgalı kur var, sabit kur da deveulasyon bir gecede olur biter, şuanda yaşadığımızda dalgalı kurun deveulasyonu, yavaş yavaş çökerte çökerte, bunun neresine seviniyorsunuz hayret pes, memleket geçen 2-3 ay öncesine göre küresel bazda %30-40 fakirleşti, yurtdışına borçlu büyük bir çok şirket yavaş yavaş iflas bayrağını çekecek ozaman her şey daha net görülür, bunda sevinecek bir durum yok.[/QUOTE]
bi de vatan haini ilan edeydin tam olsun:mad::mad:
sebze ihraç ediyorum (ailem yani) romanya litvanya beyaz rusyaya ederinden %40 fazlaya satıyorum sebzeyi bu durum da neden üzüleyim??
bu arada ana poz kısalar kapandı. day trade olayına girdim
gün içi vurkaçların haricinde long şu anda tehlikeli bence daha çok kısa ağırlıklı vurkaç yapmak daha mantıklı gibi, spotta 26000 seviyesi pek sağlam durmuyor, dolar heralde 1,70ide görecek bu gidişle.
ıngıltere Merkez Bankası Eskı Para Kurulu Uyesı Kasım Ayında Faızlerın 1 Puan ındırılmesını ıstedı
[color=#FF0000][b] 22.10.2008 11:00:37 JP MORGAN'A GÖRE TCMB FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEYECEK VE DÖVİZ PİYASASINA DOĞRUDAN MÜDAHALE ETMEYECEK [/b][/color]
JP Morgan, TCMB'nin bugün yapılacak Para Politikası Kurulutoplantısında faizleri değiştirmeyeceğine inanmaya devam ediyor.
TCMB'nin 50-100 baz puanlık bir faiz artırımının kurlar üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı değerlendirmesi ile bugün faizleri değiştirmeme kararı alacağını öngören JP Morgan, döviz piyasasına doğrudan bir müdahaleyi de bu daha geniş bir ekonomik paketin parçası olmadıkça düşünmeyeceğini savunuyor. JP Morgan, TCMB'ninşu an dövize yapılacak doğrudan bir müdahalenin döviz rezervlerindeazalıştan başka sonuç doğurmayacağı fikrinde olduğunu da tahmin erdiyor.
JP Morgan, TCMB'nin YTL'deki değer kaybını yavaşlatmak için uygulamaya koyabileceğini tedbirler olarak bankalar için döviz mevduatı zorunlu karşılık oranını düşürülmesi ve YTL likiditesinin sıkılaştırılmasını görüyor.
Ayrıca, YTL'deki hızlı değer kaybı sonrası hükümetin IMF ile bir anlaşma konusunda fikrinin değiştiğini öne süren JP Morgan, şu anda Ankara'da bulunan IMF heyeti ile olası bir anrlaşmanın şartları ve yeni progranmın detayları üzerinde çalışılıyor olabileceğini, önümüzdeki günlerde yeni programın açıklanmasının oldukça muhtemel olduğunu da ifade ediyor.
Foreks Haber Merkezi
[color=#FF0000][b]LEHMAN CDS LER HAKKINDA HALA SONUÇLANMA BEKLENIYOR...>>>[/b][/color]
Dün LEHMAN CDS hakkinda degerlendirme ("settlement") bekleyen piyasa gergin açilip, gergin kapatti.
3 hafta dan beri düsüslerin sebebini iyi anlamamiz için , ilk önce bu degerlendirmeyi iyi algilanmamiz gerekiyor.
Istiyorsaniz ilk önce LEHMAN nin "degerlendirmeyi" mercek altina alalim :
[b]1/ [/b]LEHMAN BROTHERS ABD 3 en büyük yatirim bankasi ve üç kere batiklardan kurturuldu...
[b]2/[/b] LEHMAN , AIG gibi dünya da araci kurumlarin, bankalarin, ve hedge fonlari en büyük pozisyonlardan birisi...
[b]3/[/b] Bu kurumlar LEHMAN borcunu tasiyan kendilerini korumak için, sürekli "swap" yapiyorlardi ("credit swap"). Fakat LEHMAN iflas edince, bu swaplarin ödenmesi gerekiyordu .. maalesef bu swaplari satan parayi bulamazlar korkusu yasandi piyasada... Hatirlatmak gerekiyorsa su an "credit default swap" piyasasi dünyada 50 Trilyon dolari geçiyor...
[b]4/ [/b]Bu yüzden bu ödenme iyi geçmesi gerekiyor.... 10 Ekim deki LEHMAN ihalede bu swaplarin alis satis hakkinda toplam edilen tahmini 400 Milyar dolar.. O günden beri bu ana kadar en büyük korku LEHMAN "swaplar" hakkinda tekrar ödeme (400 yerine sadece 6 Milyar dolar)... Dün iste piyasa bunu görmek istedi ve ögleden sonra DTCC ("Depository Trust and Clearing Corp") den gelen olumlu açiklama bu konuda piyasayi nin bir an toparlanmasina yardim etti... Fakat hemen sonra tam "degerlendirme" yapilamadigi haberi gelince, piyasa tekrar düsüse geçti... Bu sabah Asya daki satislar ve futures lerdeki çöküs bu dolayindan...
[b]5/[/b] Yani su an bu "yaprak dökümler" (AB bankalardaki gerginlik ve hedge fonlarin sikintisi LEHMAN CDS lerden kaynaklaniyor) kontrol disi bir durum .... Sorumlusu Mr Paulson son dakikada LEHMAN i kurtarmama kararindan dolayi...
[b]6/ [/b]Piyasalarin rahatlamasi için, bu "degerlendirme" hakkinda sonuçlanmasi gerekiyor.... Iste bugün bu sonuç bekleniyor.....
[b]7/[/b] Tabiki bu "yaprak dökümü" çok ciddi panik havasi yaratti dünyada ve ne yazikki su an yorum yapmak bir seye yaramaz.... Çünkü bu panik havasi normal sebeplerden kaynaklamiyor (yani resesyon ve mortgage ile hiç ilgisi yok)... Sadece bir insan nin bir hatasinin yüzünden (Mr Paulson himself)...
[b]8/[/b] Ne yapmaliyiz sorarsaniz... panik yapmaya gerek yok çünkü belirtigim gibi LEHMAN nin degerlendirme iyi geçerse ve bekledigim extra faiz indirim gelirse, toparlanmanin ilk adimlari olabilir.... [url]www.ekinvest.com[/url]
[QUOTE=traderx;57718]bu sabahki stratejim 31800 üzerinde kaldığı sürece ve o anki hareketler alış satışlar hoşuma giderse, yarım long, olası hedef [B]32300-32400[/B][/QUOTE]
32350 ile hassas noktamıza dokunduk benden şort 32400 üstü kısalar tehlike arz eder.
halen flat duryorum system 15 dakk long signalde long alcayım..
5 dakk system long signalde 15 dakk system short signalde gun system short signalde
dow futur 8880 üstesinde lazım yoksa 84xx asaya potans olcak
[QUOTE=traderx;57716]doların yükselmesine sevinenleri anlamıyorum kardeşim sanki bu memlekette yaşamıyorlar uzayda yaşıyorlar, şu anda sabit kur sistemiyok dalgalı kur var, sabit kur da deveulasyon bir gecede olur biter, şuanda yaşadığımızda dalgalı kurun deveulasyonu, yavaş yavaş çökerte çökerte, bunun neresine seviniyorsunuz hayret pes, memleket geçen 2-3 ay öncesine göre küresel bazda %30-40 fakirleşti, yurtdışına borçlu büyük bir çok şirket yavaş yavaş iflas bayrağını çekecek ozaman her şey daha net görülür, bunda sevinecek bir durum yok.[/QUOTE]
Yoo bu memlekette yaşıyoruz..
Siz eğer bugüne kadar uygulanan kur politikasındaki yanlışlığı anlayamıyorsanız benim size ve sizin gibi düşünenler için yapabileceğim bir şey yok..
Aylardır dolar ederinin altında işlem görüyorr.. Dolar geçen sene rahat bırakılsa idi bu endeks buralara bu kadar kolay düşemezdi.. Şimdi daha da düşecek.. Hisseler aşağı dolar yukarı... Firmalar ucuz dolarla borçlandırıldı..
Eğer dolar gerçek değerinde olsa idi ülke bu kadar hızlı fakirleşmezdi. Daha önceki devalüasyonlara bakınız.. Bir gecede olmuş sonra değerine yerleşmiştir. Şimdi her gün %5 online develüasyon oluyor.
Siz ve sizin gibi düşünenlerin bu şekilde hoşuna gidiyor demekki.
Gerçekler acıdır...
Gerçekler acıtır....
Gerçekler delerek geçer...
Yıllardır uyutma politikasına alışmışssınız. Gerçeği söyleyenleri bu şekilde yargılayıp yadırgıyorsunuz. Vatan haini ilan ediyorsunuz...
[B]Geçen sene de bu krizin kaçınılmaz olduğunu söylerken bu şekilde tepkiler geliyordu. Ne oldu? tepki gösterenlerin hemen hepsi krizin içinde kaldı. Şimdi umut dünyasında yaşam savaşı veriyorlar..[/B]
Oturun kalkın dua edin...
AKP gerekçeli kararı açıklandıktan sonra yeni dava için kapılar açılmış oluyor. Birileri kalkıp yeni bir kapatma davası müracaatı yapmasın..
IMF girdiği her ülkede dış finansmanın geri ödemesi garantisini sağlayacak düzenlemeleri zorunlu kılar, yasal düzenlemelere ek olarak bir de sıkı kemer sıkma politikaları uygulatır. Küresel dünyada modern sömürgeciliktir bunun adı. Seversiniz ya da sevmezsiniz, taraftar olursunuz ya da karşı çıkarsınız, ama, Kemal derviş bu sistemin mimarı AKP sadık uygulayıcısı olmuştur. Küresel kriz her ülkeyi oldugu gıbı bızı de etkıleyecektır ama RTE ve kurmaylar bu sömürgeleştirmenin sadık hizmetkarı olmustur.
Azıcık vicdan sahibi olan ve azıcık ekonomı bılgısıne sahıp herkes bunu gorecek kapasitededir.
AKP yandaşlarına kızmam ama bu gerceği görmeleri gerekir.
Sayın Catedralın yorumunu bu anlamda haklı buluyorum, bıraz sıyası oldu ama yazma geregi duydum.
Bugun MBnın piyasaya mudahale etmemesıne cok sasırdım, net cıkısların oldugu zamanlarda yabancı doları ucuza alsın dıye genellıkle MB pıyasaya satıs yapar, bizim MB bayağı bağımsızlıga ulasmıs demek kı, allah bılır bakan simsek mudahale edılsın dıye yırtınıyordur:)
Taha Kıvanç'tan ilginç iddia !
"Bazı işadamları paralarını yurtdışına çıkardı. Ama bu paralar krizde battı. Feryat o yüzden. İlginç iddia Taha Kıvanç'tan...
"Bizdeyse, "Özel sektörün yurtdışı borçlarına devlet garanti olsun" yaygarası eşliğinde, riskli alanlarda batırılan paraların devletçe ödenmesine kapı aralayacak tedbirler alınması hükümetten isteniyor.
Dostuma göre 'hükümet başarılı olmasın' diye parasını yurtdışına kaçıranlar, bu sebeple batan paralarını hükümetten tahsilin peşindeler..."
Taha Kıvanç / Yeni şafak
İşte yazının tamamı:
'Süper akıl' böyle olur
Türkiye'nin gündeminde 'hedge fon' diye bir konu yoktu, bir dostumun sözlerini buraya aktarınca, ertesi günden başlayarak konu ekonomik kriz gündeminin tam ortasına oturdu. Sonunda, ekonomi yazarlarının duayeni Güngör Uras'ın "Bizim borsada hedge fon tehlikesi yok" başlıklı bir yazı ile duruma müdahale etmesi gerekti.
Lâfı iyi dinlemez, yazının başını-sonunu kaçırırsanız, anlatılmak istenenin tersini gerçek sanırsınız. Dostum, elinde yüksek miktarda nakit bulunan bazı işadamlarının, etraflarındaki aklı evvelleri dinleyerek, elde-avuçta ne varsa riskli yatırım araçlarına yönlendirdiğini bir 'olgu' olarak anlatmıştı bana, ben de aynen aktardım. Ertesi günden itibaren, sanki o fonlar bizde de varmış gibi haberler medyayı sardı.
'Kriz' görüntüsü verecek her türlü habere aç medyamız yanlışı sürdürdü durdu.
Kendisi de uzun yıllar riskli yatırımlardan büyük kârlar elde etme amaçlı fonları yönettikten sonra roman yazmaya başlamış Stephen Frey okuru olduğum için 'hedge fon' kavramına uzak değilim. Elinde kullanamayacağı kadar büyük paralar bulunan kişilerden toplanan kaynaklardan oluşur bu fonlar. Herbiri birkaç milyar dolarlık fonları, yatırımcı, nereden iyi kâr geleceğini hesap ederse oraya yatırır; sonunda kârı fona para yatıranlarla paylaşır.
ABD'de ekonomik kriz çıktığında bu tip fonlarda toplanmış olan paraların olağanüstü riskli piyasalarda değerlendirildiği ve bu yüzden buharlaştığı anlaşıldı. Güvene dayalı bir ortamda büyük rakamlar toplanmış fonlara ve banka kredisiyle alınmış evlerin finansmanına yatırılmış. Ya da 'türev' adı verilen ikincil kâğıtlara...
Bizde ne öyle yerli fon var bildiğim kadarıyla, ne de o tür fonların ilgi duyacağı bir yatırım alanı... 'Borsayı iyi izleyen bir gazeteci' olduğunu Güngör Bey'den öğrendiğimiz Zeynep Aktaş son rakamları şöyle sıralamış: "Bizim borsamızda yabancıların payı 1 Ağustos'ta % 71.11'di. 1 Eylül'de % 68.83 oldu. 16 Ekim günü % 67.78'e inmişti. Görülüyor ki, çok büyük ölçüde yabancı çıkışı yok. Yabancı çıkışı daha önce olmadı mı? Oldu. Olduğu için yabancı payı % 71.11'den % 67.78'e indi. Ama bu çıkış 'hazmedilebilir' çıkış. Başka ülkelerdeki çıkışlara göre çok çok iyi bir tablo."
Peki de, neden belli çevrelerden yandık, bittik, ölüyoruz da cenaze sanki ortada kalacakmış gibi sesler çıkıyor? Neden işadamı dernekleri neredeyse hergün açıklama yaparak, "Devlet müdahale etmeli" söylemini zihinlere çakıyorlar? Ortalıkta '200 milyar dolarlık bir devlet garantisi' lâfıdır dolaşıyor, neyin garantisi bu?
'Hedge fon' konusunu ilk açan dostuma yönelttiğim bu sorular, "Hâlâ anlayamadın mı?" mukabelesini gördü. Anlamam gereken şuymuş: Sırf bu hükümetin ekonomik başarısı olarak görünmesin diye, ellerinde yüklü miktarda nakit bulunan bazı işadamları, yatırımlarını yurtdışına kaydırmaya karar vermişler. Bunlar içerisinde adlarını hergün duyduğumuz, ürettiklerini evlerimizde kullanıp ellerimize aldığımız işadamları da varmış...
"Bir kısmı parasını şimdi buharlaşan 'hedge fon' yöneticilerine teslim etmiş olmalı" dedi dostum...
Geçen gün New York Times'ın ünlü yazarı Thomas Friedman'ın Londra'dan İzlanda üzerine yazdığı bir yazı okudum. O da dışarıda kimsenin pek fark etmediği bir gerçeği İngiliz basınında okumuş: Meğer İzlanda bankalarından biri internet üzerinden mevduat kabul ediyor ve bunlara yüksek faiz veriyormuş. İlkin tereddüt etseler de sonradan bu yolla yatırım İngilizler arasında rağbet görmeye başlamış. Kimi kendi parasını, kimi de kendi gözetimindeki emeklilik fonlarının parasını, bazıları başında bulunduğu üniversitenin, belediyenin, kütüphanenin âtıl duran parasını Icesave adlı internet bankası hesabına yatırmış...
Ne kadar? Dört milyar sterlin kadar bir para krizde buharlaşmış...
Feryat eden İngilizler hükümetlerinden devreye girmesini istemişler; başbakan ve maliye bakanı İzlandalı siyasilerle konuşmuş, onlardan "Yapabileceğimiz bir şey yok" cevabını alınca küplere binmişler. İngiliz basını, İngiliz politikacıların, "İzlanda'yı mahkemeye vereceğiz" haberleriyle dolu.
Hiçbir İngiliz "İzlanda bankasına yatırdığımız paramızı İngiliz hükümeti ödesin" demiyor ama. Bizdeyse, "Özel sektörün yurtdışı borçlarına devlet garanti olsun" yaygarası eşliğinde, riskli alanlarda batırılan paraların devletçe ödenmesine kapı aralayacak tedbirler alınması hükümetten isteniyor.
Dostuma göre 'hükümet başarılı olmasın' diye parasını yurtdışına kaçıranlar, bu sebeple batan paralarını hükümetten tahsilin peşindeler...
İşadamı dediğin akıllı olur zaten; bizdekiler ise maşallah 'süper akıllı'...
Taha kıvanc ya da bılınen adıyla fehmı koru AKPnın bır numaralı kalemşörü, yazdıkları doğru olabılır ama benım onyargılı tutumum sebebıyle, bunların ALLAH BİR demelerıne bıle ınanmam.
Önyargı ne fena bırsey:)
Kriz komplo olabilir mi?
'Kolayca kabul edilebilecek bir şey değil, biliyorum ama tüm süreçten pis kokular da yükseliyor. ' diyen Serdar Turgut, Amerika’da başlayıp tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin, merkezde bilinçli çıkarıldığına ve manipüle edilme ihtimalinin bulunduğuna dair kuşkularını yazdı...
Serdar Turgut / Akşam
Başlıktaki soruya hemen cevabımı vereyim. Neden olmasın ki?.. Ben Amerika’da başlayıp tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin, merkezde bilinçli çıkarıldığını ve manipüle edilme ihtimalinin bulunduğuna inanmaktayım.
Bu gibi iddialarda çoğunlukla somut delil sunmak kolay olmaz. Ancak neden-sonuç bağlantılarını düşünürsek, ortada bir komplo ihtimalinin olduğunu siz de göreceksiniz.
Ekonomik kriz çıkmadan önce Amerika’nın en güçlü ülke olma sıfatı tartışılıyordu. Tüm zamanların en başarısızı sayılan ‘Topal ördek’ başkanlarının liderliğinde Amerika, savaşmaktan başka bir şey bilmeyen, dünya çapında nefret edilen bir ülke olarak algılanıyordu. Rusya, İran ve hatta Venezüella, Amerikan hegemonyasına her fırsatta karşı çıkıyorlardı.
Krizle birlikte ne oldu biliyor musunuz; dünyada hemen herkes tehdit haline gelen krizi önlemesi için Amerika’dan medet ummaya başladı. Neredeyse tüm ülkelerde insanlar gözlerini ekrana dikmiş, Amerika’da olan biteni izlemeye başladı, Amerikan Başkanı’nın konuşmaları, açıkladığı kurtarma paketleri, tüm dünyanın umudu haline geldi.
İşin özeti; Amerika yine umutların bağlandığı ülke oldu.
Bu arada petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Rusya, İran ve Venezüella, petrol üreticisi olduklarından hayli sarsıldılar ve güç gösterisi yapacak takatları pek kalmadı.
Yani, birden patlayan krizden hangi ülkenin siyasi açıdan yararlandığına bakarsak ortada bir komplo olması ihtimalinden bahsedebiliriz.
Meseleye böyle bakarsak, Lehman Brothers’ın neden batmasına izin verildiği muamması da açıklık kazanmaya başlar.
Biliyorsunuz Lehman Brothers ile hemen hemen aynı durumda bulunan birçok başka finansal kuruluşun batmasına izin verilmedi, kurtarma paketiyle kurtarıldılar.
Ancak galiba Lehman Brothers krizi tetiklemesi için seçilmişti. Nitekim Lehman Brothers’ın batmasıyla birlikte her şey çözülmeye de başladı.
Şimdi ‘Peki, bu krizin Amerika’ya verdiği hiçbir zarar yok mu da bir komplodan söz ediyorsunuz?’ diye soracaksınız.
Tabii ki Amerika da zarar görüyor ama bence kriz komplosunu planlayanlar için bunun pek önemi yok.
Bunun nasıl olabileceğini bir başka örnek ile açıklamaya çalışayım.
Şu anda Amerikalıların sadece yüzde 16’sı 11 Eylül saldırıları için getirilen resmi açıklamaya inanıyor. NyTimes-cbs araştırmasına göre geri kalan yüzde 84, 11 Eylül saldırısında bir başka açıklama olduğuna yani o olayın bir komplo olduğuna inanıyor.
Hatırlarsanız o olayda da birçok Amerikalı ölmüştü. Olayı planlayanlar ve uygulayanlar amaçlarını gerçekleştirmek için kendi vatandaşlarını da rahatlıkla harcayabildiler.
Amaç; toplumda bir şok, yeni ilan edilen düşmana karşı savaşılmasına onay verecek bir kitle oluşturmaktı.
Bu ‘Neocon’ diye bilinen insanların teorik fikir babası olan Leo-Strauss’un ortaya attığı bir toplum yönetim metodudur.
Leo-Strauss, yönetimlerin toplumları istedikleri gibi, istedikleri amaçlara yönelik harekete geçirmek için en iyi yöntemin şok terapisi olduğunu söylemiştir.
11 Eylül saldırısı bir şok terapisi komplosuydu ve Amerika o günden bu yana savaşıp duruyor.
Ekonomik kriz de Amerika’nın elden kaçırılmaya başlanılan dünya lideri konumunu yeniden elde etmek için planlanıp uygulanan bir başka şok terapiydi bence.
Kolayca kabul edilebilecek bir şey değil, biliyorum ama tüm süreçten pis kokular da yükseliyor. Ben sadece bir kenara not edilsin diye yazmak zorundaydım kuşkularımı...
Sizin aktardıgınız komplo teorisinden ilham alarak bir komplo teorisi de birkaç gunden berı benım kafamı kurcalıyor sayın özdenil.
Malum alıcı olmadıgı ıcın yabancılar ımkb de satıs yapamıyor, vergının kaldırılması kucuk yatırımcıyı ımkb.ye cekıp kucağına 3 yıl tasıyacakları malları bosaltmak ıcın ıcad edılıyor olmasın sakın:)
Adı uzerınde, bu da benım komplo teorım:)
Bu ülkede herşey mümkündür, Sn rcp. Dün komplo teorisi olarak düşünülenlerin bugün gerçek olduğu öyle çok örnek var ki...
dow futur 888x asayasında 84xx potansı oldu dıkat ben flat halen 5 dakk short signalde 15 dakk short signalde gun short signalde..
fdjı 8850 önemli destek altı,8650...
[color=#FF0000][b] 22.10.2008 14:01:54 ABD'DE MBA ENDEKSLERİ GEÇEN HAFTA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ [/b][/color]
ABD'de İpotek Bankaları Birliği(MBA) haftalık ipotek başvuru araştırmasına göre, 19 Ekim haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış ve hem yeniden finansman hem alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 16.6 düşüşle 408.1 puan oldu. Geçen hafta endeks 489.3 seviyesindeydi.
MBA'dan yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde satınalma endeksi yüzde 10.9 düşüşle 279.3 puan, Refinans endeksi yüzde 23.5 düşüşle 1158.8 puan oldu. Geçen hafta Satınalma endeksi 313.5 puan, refinans endeksi ise 1514.2 puan olmuştu. Foreks Haber Merkez
22.10.2008 14:03:02 *wachovia'nın 3.çeyrekte Hisse Başına Zararı 2.23 Dolar(beklenti -$0.02)
uzunları fulledim....yön bu saatten sonra yukarıdır kanımca.......
özellikle yurtdışında tepki geliyorum diyor...
hosgeldınız sayın mbm,ozlemıstık...
pozısyon konusunda tam tersi ongorulerımız var, aksıne ben yenı dıpler beklemekteyım.
[COLOR="Red"][B] 22.10.2008 14:08:22 İKMİB BAŞKANI AKYÜZ, "DOLARDAKİ YÜKSELİŞ FIRSAT DEĞİL BÜYÜK BİR RİSK"
[/B][/COLOR]
İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)
Başkanı Murat Akyüz, ihracatçıları dolardaki yükseliş konusunda uyardı.
İKMİB Başkanı Akyüz, “Hedge fonlar global sıkışıklığa girmiş durumda.
Bu fonlar Türkiye’den kolay çıkış yapabilirler. Böyle bir ortamda ihracatçı
firmalarımızın dolar kurlarının şu anki seviyesini baz alıp fiyat teklifi
vermeleri, ileriki günlerde çok büyük sorunlar yaşamalarına neden olabilir.
İhracatçı firmalara, fiyat tekliflerini daha uygun kurlarla ve orta ve
uzun vadeyi düşünerek vermelerini tavsiye ediyorum. Böylece firmalar
hem kendileri risk almamış olur, hem de ülkemiz ekonomisinin
lokomotifi olan ihracatımızın sekteye uğramasını engelleriz. Gerek
petroldeki ani düşüşler gerekse yükselen kurlar, yurtdışındaki
alıcıların Türk ihracatçısına fiyat düşürmeleri yönünde baskı
yapmasına neden oluyor. Ancak bu krizin biteceği ve dengelerin yerine
oturacağı önümüzdeki günleri de hesaplayarak davranmak gerekiyor”
dedi.
Bu krizin önümüzdeki günlerde mutedil bir seyre kavuşup daha sonra
da dengelerin yerine oturacağını söyleyen Akyüz, Türk ihracatçısının
krizden daha da güçlenerek çıkacağını belirtiyor.
Akyüz,"Dolardaki bu artışın ne fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor
ne de dolar fiyatı bu seviyelere oturur diyerek fiyatları çok düşürmek
doğru. Orta ve uzun vade projeksiyonlara göre davranmak ve bu krizin
de diğerleri gibi atlatılacağını unutmamak gerekiyor." şeklinde görüş
belirtti.
Foreks Haber Merkezi
22.10.2008 14:30:44 *merck'in 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.51 Dolar(beklenti +$0.79)
22.10.2008 14:31:02 *boeing'in 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.96 Dolar(beklenti +$1.48)
22.10.2008 14:32:54 *at&t'nin 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.55 Dolar(beklenti +$0.71)
Selamlar dostlar, bi uğrıyım hatır sorayım dedim:) kazancınız iyidir inşallah.
Piyasaları darmaduman etmişler, ne ABD kalmış ne Avrupa nede uzakdoğu, külliyatının feleği şaşmış, bizdede haberleri seyrediyorum arasıra, yabancı şöyle yabancı böyle, yav yabancı ne yapsın, tutunacak dalı yok onunda, denize düşen yılana sarılır hesabı dolara sarıldılar tüm dünyada, ama ne çare, bu sefer tüm ezberleri bozacak bir sistem değişikliğine gidiliyor anlaşılan, sistemi kuranında, uygulayanındaaa ......, anlarsınız ya, hani kendini dünyayı yöneten olrak görenlere diyorum, dünyada iletişim hızlandı, eski ezbere bilinen sistemler çöpe atılmak zorunda, bu gidişle ABD doları kaldırdım yeni para birimi çıkardım der bak benden söölemesi, aynende dediğim gibi olur, tüm ezberler bozulacak, en kıymetli şey mal mülk sahibi olmadan devletten maaş almak olacak, bundan sonraki dünyanın düzeninde geçer akçe devlet maaaşı devlet statüsünde geçinmektir, saygılar.
Reverse Hidden Bearish Divergence var 30 daklıklarda, indikator artarken, fiyat artmıyor.
[QUOTE=teo;57766]Reverse Hidden Bearish Divergence var 30 daklıklarda, indikator artarken, fiyat artmıyor.[/QUOTE]
Siz dökümanları bir kaçkez yapıştırdınız fakat ben ezberleyemedim, yaşlılık her halde.
Uyumsuzluklarla ilgili yazan arkadaşlar birde nomal aşağı - yukarı beklentiyi yazsa daha güzel olacak, bizlerde anlayacağız...
Bu durumda aşağımı beklenir yoksa yukarımı ?
Ben son günlerde oluşan fikrimi söyliim, sorulmadı ama idare edin, çarpılmış biri olarak dikkate alınmam ama öylesi daha iyi.
Hisseler daha çok düşebilir, 20000 altına gelen endeksten çok uzak durulmalı, dow 2008 en düşüğü 8450 tahminimde tutmadı, dahada altına kaydı, dahada yurtdışındada hisseye bulaşılmaz derim, 2009 yılı dahil, bizimde 2010 yılını görmeliyiz, adamların acelesi yok, batan geminin malları ancak 2011 yılından sonra prim yapmaya başlayabilir, yada 2011 yılbaşından sonra hisse yatırımı daha rissiz olur diyelim, durum bence böyle, o zamana kadar yeniden değerleme başlamaz diyorum, oda başlarsa tabii, yani mantıken bir tarihte başlayacak tabii, fakat bu sefer epey geç başlar, henüz kriz zirve yapmamış görülüyor, global finansal sistemde düzeltilmesi gereken çok şey var, herşeyinde bir sırası var, tüm traderların burnundan kan geleceği günler yaşanmadan bitmez bu dava, bitincede zaten traderlığı meslek edinenlerde piyasada ölmüş olur, saygılar.