-
[QUOTE=hilm;57767]Siz dökümanları bir kaçkez yapıştırdınız fakat ben ezberleyemedim, yaşlılık her halde.
Uyumsuzluklarla ilgili yazan arkadaşlar birde nomal aşağı - yukarı beklentiyi yazsa daha güzel olacak, bizlerde anlayacağız...
Bu durumda aşağımı beklenir yoksa yukarımı ?[/QUOTE]
yukarı gıtmesı ıcın alttan cızmenız, asagı gıtmesı ıcın yukarıdan cızmenız gerekır.
Sımdı 30 dak acınca, alttan cızınce yukarı gıbı gozukur, ama ustten cızınce tepelerden ındıkator yukarı, fıyat asagı der, bu da , asagı gıdecek, reverse hıdden dıvergence( negatıf gızlı uyumsuzluk) demektır.
Genelde reverse olayını bılmeyenler, long ıse alttan cızerler, ve koltuklarına yaslanırlar, yukarı gıdecegız dıye.
Saat 17 olunca da koltuk devrılır...
-
22.10.2008 14:58:24 *mc Donalds'ın 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 1.05 Dolar(beklenti +$0.98)
-
Bugünlerde vob da uzun pozisyon kadar riskli bişey yok, ama herkesde kısada, bana kalırsa bu hafta her iki yönde risklkiydi, artık geceye uzun poz kesinlikle riskin dik alası, saygılar.
-
flat beklemekten sıkıldım, yenı bır gun ıcı zırve denemesı yapsa da kısalsak dıyeceğim ama ona da nıyetı yok,
can sıkıntısından bırılerı yanlıs tus yapar tavana kadar cızer dıye tavana satıs mı yazsam,
(bu bır sehır efsanesıydı ancak gecen aylarda gerceklestı)
-
[QUOTE=mbm;57759]uzunları fulledim....yön bu saatten sonra yukarıdır kanımca.......
özellikle yurtdışında tepki geliyorum diyor...[/QUOTE]
kardeşim hoşgeldin ben flat halen 15 dakk long signal gelsin gelceyim yanına . bugun isim cok cıkyor ekrana az bakyorum amma 1 goz ekranda.
-
facia son sürat devam edecek sabaha dolar 1,70. biraz daha long gemisine bindirilsin millet gemiye torpido yollanır.
-
[QUOTE=Vob Trader;57774]facia son sürat devam edecek sabaha dolar 1,70. biraz daha long gemisine bindirilsin millet gemiye torpido yollanır.[/QUOTE]
yazmamımı beklodunuz be sağlam geldi torpido :)
-
-
[QUOTE=traderx;57732]32350 ile hassas noktamıza dokunduk benden şort 32400 üstü kısalar tehlike arz eder.[/QUOTE]
bu saatte sorulması gereken tek soru şortlar gece taşınırmı?
panik noktalardan birinde piyasaya bırakılmalımı?
-
dsi deki ağanın parası bitti boğazına kadar şortta amcam kar geldikçe basıor şorta
-
Vob trader, dolar 3 ytl olurmu?, yarın 1,70 olacağını bilen, zirveyi
de biliyordur diye soruyorum, yanlış anlama sakın:), saygılar.
-
şu dolar 5 lira olsada kurtulsak yeni zenginlerimiz ve yeni batık şirketlerimiz işssizlerimiz, nurtopu gibi reel krizi elimize alsak en azından bekleye bekleye sürünmeyiz sabit kurun güzelliği sabah kalkıyorsun kuş gibi hafif:)
ana haber bültenleri zevkten dört köşe bas bas haberler ne güzel:
-
[QUOTE=bull market;57779]Vob trader, dolar 3 ytl olurmu?, yarın 1,70 olacağını bilen, zirveyi
de biliyordur diye soruyorum, yanlış anlama sakın:), saygılar.[/QUOTE]
valla dün 1.60 açarız sabah dedim bi anama sövmedikleri kaldı. sabah 1.63 açtık. dolarda tahmin yapanları vatan haini ilan ediolar abi. rakamlar sana gerekli cevabı verir zaten:) saygılar bu arada
-
[QUOTE=bull market;57779]Vob trader, dolar 3 ytl olurmu?, yarın 1,70 olacağını bilen, zirveyi
de biliyordur diye soruyorum, yanlış anlama sakın:), saygılar.[/QUOTE]
Sayın catedrale sorun onu. O, 3YTL olur demişti.
-
dün 30000 görülür dedim biraz abarttık :) ama 31 civarı bekliorum :)
-
Herkese merhaba, dünkü kısalarla devam diyorum...
Forumda yine ortam gergin, sn catedralin söylediklerine katılıyorum. Son 4-5 yıldır ülkede düşük kurdan nemalanan bir kesim vardı ve onların yüzünden kur eridikçe eridi. Hani derler ya bir yayı ne kadar uzun süre bastırırsan o kadar yükseğe fırlar diye,şuandaki durum da ona benziyor. Ama bunda sevinilecek bişey yok, insanların ve benim de kızdığım nokta bu...
-
31500 yıkılırken ekranlar kitlenecek dikkat
-
[QUOTE=traderx;57780]şu dolar 5 lira olsada kurtulsak yeni zenginlerimiz ve yeni batık şirketlerimiz işssizlerimiz, nurtopu gibi reel krizi elimize alsak en azından bekleye bekleye sürünmeyiz sabit kurun güzelliği sabah kalkıyorsun kuş gibi hafif:)
Ana haber bültenleri zevkten dört köşe bas bas haberler ne güzel:[/QUOTE]
Hay bin yaşa, hakkaten ne zamandır güzel güzel sabah haberi seyredemedik, ne biçim dünya düzeni kurmuşlar diye sövüyorum müsebbiblerine
[QUOTE=Vob Trader;57781]valla dün 1.60 açarız sabah dedim bi anama sövmedikleri kaldı. sabah 1.63 açtık. dolarda tahmin yapanları vatan haini ilan ediolar abi. rakamlar sana gerekli cevabı verir zaten:) saygılar bu arada[/QUOTE]
Doğrudur, sanki ytl değer kazanınca çok iyi bişeyde, dolar /ytl yükselince kötü, tebrik ederim seni.
[QUOTE=VOBiX;57782]Sayın catedrale sorun onu. O, 3YTL olur demişti.[/QUOTE]
Bunu bildiğim iyi oldu, catedral dediyse 3 ytl olması ihtimali kuvvetlidir en azından, olur olmaz o ayrı mesele tabii, fakat vobtrader in dediği gibi rakamlar çatır çatır konuşmaya başlamış işte:) , saygılar.
-
[QUOTE=Vob Trader;57785]31500 yıkılırken ekranlar kitlenecek dikkat[/QUOTE]
Pis kısaladın değilmi :)
-
ya ben anlatamıyorum yada arkadaşlar çarpıtıyor doların daha yolu olduğunu bende düşünüyorum ama arkadaşlar bu durumdan çok memnun, ben kamuda görevliyim benim maaş garanti kriz bana vız gelir tırs gider ama özel sektörde bu krizin çok işşiz aşssız kalacak kişiler var çocukları var,
bu olay 3-5 zengini köşe etmek için kurulan hedge fonların buğday ve gıda piyasasını sanal ortamlarda patlatarak köşe olurken afrikadaki buğday bulamadığı için ölen garipleri unutması gibi...
-
[QUOTE=bull market;57787]Pis kısaladın değilmi :)[/QUOTE]
lütfen mantıklı sorular alayım :..::..::..:
kurda kuzu emanet edilirmi :)
-
dolar niye hız kesti ki acaba?
-
Bu matrikste ciddi bir sakatlık var, 31400 den 2000 lot ozel emır gecılmıs, halen gunun en dusugu 31525 dıyor, bunu da almamıs, az lot degıl, az lotları almıyoruz dıyorlardı ama bunu nıye almamıslar...Kademe analızınde net gozukuyor.
-
[QUOTE=teo;57794]Bu matrikste ciddi bir sakatlık var, 31400 den 2000 lot ozel emır gecılmıs, halen gunun en dusugu 31525 dıyor, bunu da almamıs, az lot degıl, az lotları almıyoruz dıyorlardı ama bunu nıye almamıslar...Kademe analızınde net gozukuyor.[/QUOTE]
sankodada 31525 görünüyor matrikstede.
-
[b][color=red]Senaryo :[/color] 7 [color=red]Fiyat :[/color] Aşağı [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Olumsuz [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni ayılar, temkinli alan boğalara agresif satıyorlar
(keskin düşüşler olabilir ve sonunda piyasanın aşırı satılıp keskin bir düzeltme yapması beklenir).
-
Ayrıca neden herkes dolara bakıyor? Ya da neden dolarla geliri olmayanlar gidip bankalardan dolar kredisi aldı ve şimdi ağlıyor? Bunu da anlamıyorum. Geçen gün dediğim gibi Almanyada sokaktan geçenlere sorsak %90 ı EUro dolar kurunu bilmezler. Benim dolarla borcum yok, kiram dolarla değil, gelirim değil, o halde??
-
vob direniyor 31300 civarı menzil gibi görünüyor ama tutuyorlar.
-
[QUOTE=enorton;57797]Ayrıca neden herkes dolara bakıyor? Ya da neden dolarla geliri olmayanlar gidip bankalardan dolar kredisi aldı ve şimdi ağlıyor? Bunu da anlamıyorum. Geçen gün dediğim gibi Almanyada sokaktan geçenlere sorsak %90 ı EUro dolar kurunu bilmezler. Benim dolarla borcum yok, kiram dolarla değil, gelirim değil, o halde??[/QUOTE]
merak ettim sadece ondan soruyorum sizin bankada mesai saatleri içinde başka şeylerle ilgilenmek serbestmi?
-
Dolar yükselirken bazı işyerleri kapanacak millet işsiz kalacak doğru ancak tersi de doğru. Şu 4-5 yılda ucuz döviz kuru yüzünden millet üretmeyip ithal etmeye başladı. Güzel ülkem ucuz çin mallarının cenneti oldu. Bir sürü imalathane kapandı, insanlar işsiz kaldı. Neden ekonomik büyüme ve düşen enflasyona rağmen işsizlik azalmadı ;)
-
[QUOTE=Vob Trader;57799]merak ettim sadece ondan soruyorum sizin bankada mesai saatleri içinde başka şeylerle ilgilenmek serbestmi?[/QUOTE]
Bi de vob trader bizim başkan çıkarmış :D
Hayır değil :)
-
[QUOTE=teo;57794]Bu matrikste ciddi bir sakatlık var, 31400 den 2000 lot ozel emır gecılmıs, halen gunun en dusugu 31525 dıyor, bunu da almamıs, az lot degıl, az lotları almıyoruz dıyorlardı ama bunu nıye almamıslar...Kademe analızınde net gozukuyor.[/QUOTE]Özel emirler pazarında işlem olduğu için dikkate almamış olabilirler.
-
Nurtopu gibi sat sinyali geldi! Ulan bu sefer cuk otur bari beeaaa
-
[QUOTE=enorton;57801]Bi de vob trader bizim başkan çıkarmış :D
Hayır değil :)[/QUOTE]
bizim ailede sizinkiyle ve kuveyt türkle çalışıo da bazen işler aksıo ondan sordum acaba serbestmi bişilerle ilgilenmek diye:)
-
Herkez dolara bakmıyor, buradaki yanlış anlamayı düzeltmek isterim, ben ytl nin değer kaybına bakıyorum, sözkonusu olan ytl yi elde tutmalımı ? tutmamalımı meselesidir, haliyle ytl nin arkasındaki idareye güven sarsılmak üzere, idarede idare olsa, laf salatalığıydı zaten, saygılar.
-
endeks kontratlarının freni patladımı ne?
-
31300 hedefti 31275 şortları bıraktım biraz toparlanma olursa uygun yerlerden tekrar şort olabilirim.
-
[QUOTE=Vob Trader;57804]bizim ailede sizinkiyle ve kuveyt türkle çalışıo da bazen işler aksıo ondan sordum acaba serbestmi bişilerle ilgilenmek diye:)[/QUOTE]
İyi de hocam ben operasyoncu değilim ki, benim alakam olmaz müşteri işiyle. Şubede çalışanın bir dakika bile boş vakti olmuyor ki, adam nete falan girsin. Hiç tereddür etmeden çalışabilirsiniz. Gecikmeler ve kesintiler bizden değil telekomdan kaynaklanmaktadır :)
-
[QUOTE=enorton;57808]İyi de hocam ben operasyoncu değilim ki, benim alakam olmaz müşteri işiyle. Şubede çalışanın bir dakika bile boş vakti olmuyor ki, adam nete falan girsin.[/QUOTE]
bende şaşırmıştım millet sırada bekliyor, enorton bey traderxe cevap veriyor, dur baba bir dakika vobu çökerttiler falan.dng
-
[QUOTE=enorton;57808]İyi de hocam ben operasyoncu değilim ki, benim alakam olmaz müşteri işiyle. Şubede çalışanın bir dakika bile boş vakti olmuyor ki, adam nete falan girsin.[/QUOTE]
ben de işde ondan sordumya ölesine merak işde:)
-
makas 12000 puan bu biraz fazla vob 31500 e doğru atak yapabilir belki olursa kısa için fırsat olur bence.