iş yapmaz yaa, bugün maçaları yemiyor basmaya, yurtdışını görecekler illaki :)
Printable View
iş yapmaz yaa, bugün maçaları yemiyor basmaya, yurtdışını görecekler illaki :)
vadeliyi bilmemde, spot piyasada bikaç gün elde hisseyle gecelenmez, saygılar.
[QUOTE=traderx;57809]bende şaşırmıştım millet sırada bekliyor, enorton bey traderxe cevap veriyor, dur baba bir dakika vobu çökerttiler falan.dng[/QUOTE]
:D:D:D:D
Sn traderx az önce söylediklerinize katılıyorum lütfen beni yanlış anlamayın... Kriz çıkıyor diye sevinmenin mantığı yok, günlerdir buradaki bazı arkadaşların üsluplarına karşı çıktım...
5 dakk system short signalde 15 dakk system short signalde gun short signalde. ben halen flat ..
Amerika eksi açıldı bizimki toparlıyor, yarına işler çok karışık heralde.
Dolar / yen pariteside perişan vaziyetten kurtulamadı gitti, eur/usd den başka pariteye bakmıyor kimse, saygılar.
[QUOTE=enorton;57814]:D:D:D:D
Sn traderx az önce söylediklerinize katılıyorum lütfen beni yanlış anlamayın...[/QUOTE]
estağfurrullah zaten bir kriz anında ilk topun ucunda bankacılar var malesef, Allah korusun mesela öyle bir durum olmasını bu forumdan kim ister, Allah kimsenin çocuklarını ekmeksiz bırakmasın.
[QUOTE=traderx;57817]estağfurrullah zaten bir kriz anında ilk topun ucunda bankacılar var malesef, Allah korusun mesela öyle bir durum olmasını bu forumdan kim ister, Allah kimsenin çocuklarını ekmeksiz bırakmasın.[/QUOTE]
Sanırım öyle bir durum olursa bizim bankanın en son eleman çıkarması lazım. Şube başına çalışan ortalaması diğer bankalarda 25-30 kişi arasında değişirken bizde 17...
Dow dan hayır yok, tekrar en düşüğü dener bu, yeni en düşük dahada aşağılarda olursa görün siz borsalar nasıl düşermiş, varmı 31 de tutunmak vob py si seniiii:) saygılar.
[QUOTE=enorton;57801]Bi de vob trader bizim başkan çıkarmış :D
Hayır değil :)[/QUOTE] hehehe ben sizin şubelerden birine ajan soktum!
Piyasalar gridir bence bunu herkesin anlaması gerekir. Burada her gün dolar uçacak diyenlerin aynısı geçen yıl sn desperado hergün dolar 1 lira olacak, tuvalet kağıdı olacak yazıyordu... Krizde olan ülke ABD ama güvenli liman yine ABD, dolara tüm dünyada talep var... Kendisi kısa vadede haklı, uzun vadede haksız çıktı... Buradaki kişiler günlük hatta saatlik pozisyon alıyor. Ben spot 100 de 26500 ler tutar diye umut ediyordum ama orası da tutmayacak anlaşılan. Dün öğleden beri kısayım ama krizin bitmesini ve borsaların yükselmesini temenni ediorum.
Saygılar...
MB rezervi 71 milyar dolarmış, yabancılara yetermi bilmem, müdahale gelirse alır götürürler, gelmezse fiyat dahada artar bence, fakat bu hafta en az 10 milyar dolar kaptırır bunlara, idare edeceği kadar dolar var ama, bizimkiler idareli kullanamazsa iş kötü tabii, saygılar.
Bide şöyle düşünmeleri lazım, dünyada değerlenen doları neden kaptıralım demeleri daha mantıklı, o zaman zaten ytl direk değer kaybetmeye mahkum, bakalım neler olacak, saygılar.
dow kötü düştü -322 şu anda
bu gece ppk dan faiz artırımı kararı çıkarsa döviz kontratlarına etkisi nasıl olur?
fiyat yarın düşer mi?
bence şu an yapılacak en kötü şey dolara müdaheledir,çünkü bu krizi daha derinleştirir, en azından şu anki kurun yüksekliği bir nebze olsun emniyet sübapı görevi görüyor.
bu arada 31125 tekrar kısaladım ama geceye girmeye daha karar vermedim fikirlerinizi alabilirmiyim.
[QUOTE=bull market;57823]MB rezervi 71 milyar dolarmış, yabancılara yetermi bilmem, müdahale gelirse alır götürürler, gelmezse fiyat dahada artar bence, fakat bu hafta en az 10 milyar dolar kaptırır bunlara, idare edeceği kadar dolar var ama, bizimkiler idareli kullanamazsa iş kötü tabii, saygılar.[/QUOTE]
Hükümet neden gurbetçi paralarına göz dikti sanıyorsunuz? Sıkışıp zarara bakmadan giden hedge fonlar ya da yabancılar olursa elini (rezervini) güçlü tutmak için.
Bi taraftan tüm emtialar kötü düştü, bakır alüminyum demir hepsi düştü dönüp bakan yok, fianasal sorun çözülsün daha sonra reel ekonomiler sarsılacak deniyor ya haklılık payları var bence, saygılar.
spotun 22000-23000 civarına kadar önü açık ama vadeliye güvenilmez ben kalmıyacağım heralde fikir telakki edecek yokmu.
Seans Kaçta Kapanıyo Arkadaşlar
17.15
[QUOTE=rcp;57833]17.15[/QUOTE]
Teşekkürler
[QUOTE=AMON RA;57803]Nurtopu gibi sat sinyali geldi! Ulan bu sefer cuk otur bari beeaaa[/QUOTE]
Çok şükür İblisin bacağını kırdık bugün. 31 civarından shortları kapattım.Geceyede hiç poz bırakmadım.Ne demişler geceye flat
Bana kalırsa dow çökmeye başladı gibi tekrardan, ama akşama ne olacak görelim bakalım, 31000 den kapanan vob u protesto ediyorum, manyakmıdır nedir? saygılar.
30800 deki emri 17:14:55 emir düzelt piyasa emri bastım ama kabul etmedi:)
mecburen kısa:) djınin kapanışta şuandakinden daha kötü olacağını düşünmüyorum ama
kısa kaldık hayırlı akşamlar.
Saatlikte kırılan bir obo var . Hedefi 30 binin az altı gibi .
flat yatım ...
dow futur 8880 asayasında 84xx potansı vardı.. bu gece eyer dusme devam eder 84xx olr sonra yukarya
Vobtrader, dolar yarın 1,7000 den dönermi aşağıya, yoksa 1.6990 den mi döner? :)
Geceye 1/3 short. Son bir tepki olabilir bu akşam. Yarın teperse ilave yapmayı düşünüyorum.
[QUOTE=AMON RA;57835]Çok şükür İblisin bacağını kırdık bugün. 31 civarından shortları kapattım.Geceyede hiç poz bırakmadım.Ne demişler geceye flat[/QUOTE]
ne garip, sürekli kaybedip, ufak bir kazanç sağlayınca seviniyoruz..
Ah ne paralar gitti bu borsa sevdasına, pavyonda Leyla ile yeseydim, hiç değilse hatırası kalırdı,:)
[color=#FF0000][b] 22.10.2008 17:14:17 WALL STREET'TE DÜŞÜŞ HIZ KAZANDI [/b][/color]
Wall Street'te düşüş hız kazandı. Emtia üreticileri ve teknolojişirketlerinde yoğunlaşan satışlarla Dow Jones Sanayi Endeksi'nde kayıpyüzde 4'e yaklaştı.
Analistler, global ekonomideki daralmanın azalacağı endişelerinin talebi azaltacağı ve şirket karlılıklarını olumsuz etkileyeceği endişelerinin başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sektörlere satış getirdiğini vurguluyorlar.
Nasdaq'da düşüşe Microsoft öncülük ederken, DoW Jones Sanayi Endeksi'nde düşüşe aluminyum üreticisi Alcoa liderlik ediyor.
Şu sıralarda Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 3.88 kayıpla 8.683, S&P 500 Endeksi yüzde 3.7 kayıpla 919.74 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.20 düşüşle 1659.20 puandan işlem görüyor. Foreks Haber Merkezi
biraz büyük konuşayım..şuanda dow %4 ekside ..vix e bakarsak bugün artı kapatması olasıdır..hemde ciddi olarak.
[QUOTE=abka;57844]biraz büyük konuşayım..şuanda dow %4 ekside ..vix e bakarsak bugün artı kapatması olasıdır..hemde ciddi olarak.[/QUOTE]
Bu noktadan sonra her şey alınır, Hisse lerde alım yapmak gerekir, Ama vob için akşam uzlaşma olduğu için sisteme uymak lazım.
Ben çoçuklarıma daha önce almış olduğum Petun'a ek 40.000 lot daha aldım.
5 yıl önce 1.98 den aldığım petunlara şu anda 1.32 den yeniden ekledim,Buradan hisse almayıp da ,satış yapan bu işi bilmiyor derim.
Hisse dememin sebebi, kağıt olarak duruyor.Akşam kimse düşünce para istemiyor.Toplam 66.000 petun oldu,Çoçuklar 21 yaşında bana dua ederler artık.
16 yıl var, 16 yıl boyunca düşecek hali de yok bunun...
Uzun vade düşünen herkesin hisse ye artık dalması lazım.
Bu olay yılın fırsatını geçti, asrın fırsatı oldu...
[QUOTE=teo;57848]Bu noktadan sonra her şey alınır, Hisse lerde alım yapmak gerekir, Ama vob için akşam uzlaşma olduğu için sisteme uymak lazım.
Ben çoçuklarıma daha önce almış olduğum Petun'a ek 40.000 lot daha aldım.
5 yıl önce 1.98 den aldığım petunlara şu anda 1.32 den yeniden ekledim,Buradan hisse almayıp da ,satış yapan bu işi bilmiyor derim.
Hisse dememin sebebi, kağıt olarak duruyor.Akşam kimse düşünce para istemiyor.Toplam 66.000 petun oldu,Çoçuklar 21 yaşında bana dua ederler artık.
16 yıl var, 16 yıl boyunca düşecek hali de yok bunun...
Uzun vade düşünen herkesin hisse ye artık dalması lazım.
Bu olay yılın fırsatını geçti, asrın fırsatı oldu...[/QUOTE]
Şirketler batmadıkça o kadar süre içinde çok güzel para kazandırır. UZEL bile gittikten sonra hisse seçiminde dikkatli olmak lazım. Endeks 50 de yer alan 3 Holding IHLAS, GLYHO ve NTHOL 0,35in altında işlem görüyor.
[QUOTE=traderx;57791]ya ben anlatamıyorum yada arkadaşlar çarpıtıyor doların daha yolu olduğunu bende düşünüyorum ama arkadaşlar bu durumdan çok memnun, ben kamuda görevliyim benim maaş garanti kriz bana vız gelir tırs gider ama özel sektörde bu krizin çok işşiz aşssız kalacak kişiler var çocukları var,
bu olay 3-5 zengini köşe etmek için kurulan hedge fonların buğday ve gıda piyasasını sanal ortamlarda patlatarak köşe olurken afrikadaki buğday bulamadığı için ölen garipleri unutması gibi...[/QUOTE]
Arkadaşım sen okuduğunu yanlış anlamışssın sanırım. Kimse bir şeye sevinmiyor..Doların çıkması benim zararıma.. TL kazanıyorum. Harcarken dolar üstünden harcıyorum.
[B][SIZE="2"]Ayrıcaa..... Banane kardeşim millet zarar görecekmişte bilmemneymişte.... sadede gelelim... Herkes kendi cebine girene bakar.. geliri dolarla olan sevinir.. TL yle olan üzülür. Yıllardır dolarla para kazananlar süründü.. Onları düşünen varmıydı..Hayali politikalar yapmayalım hükümet yeteri kadar hayali ekonomi politikası uyguluyor zaten...[/SIZE][/B]
Ben reel olandan bahsediyorum.. Dolar gereksiz bastırılmıştır. Çıkışıda o tepkiyle olacaktır. 2 olur 3 olur... Eğer bu kadar bastırılmasaydı.. Borsada şimdilerde bu kadar düşemezdiiiii....1.6 cent altı yabancı için zarardır.
[QUOTE=abka;57844]biraz büyük konuşayım..şuanda dow %4 ekside ..vix e bakarsak bugün artı kapatması olasıdır..hemde ciddi olarak.[/QUOTE]
"VIX +%20lerde yatay bandı 50-70 arası ve şu an ortasında sadece buna bakıp DOW artı kapatır demek bana garip geldi. 70 üstünde olsaydı haa tamam ordan realziasyon geliyor derdik." diye düşünüyorum.
[QUOTE=enorton;57797]Ayrıca neden herkes dolara bakıyor? Ya da neden dolarla geliri olmayanlar gidip bankalardan dolar kredisi aldı ve şimdi ağlıyor? Bunu da anlamıyorum. Geçen gün dediğim gibi Almanyada sokaktan geçenlere sorsak %90 ı EUro dolar kurunu bilmezler. Benim dolarla borcum yok, kiram dolarla değil, gelirim değil, o halde??[/QUOTE]
Benimde yok dolarla borcum.. Kim dedi millete tl kazanırken dolarla git kredi al diye.. Onlara mı üzülecem yani...
[QUOTE=bull market;57823]MB rezervi 71 milyar dolarmış, yabancılara yetermi bilmem, müdahale gelirse alır götürürler, gelmezse fiyat dahada artar bence, fakat bu hafta en az 10 milyar dolar kaptırır bunlara, idare edeceği kadar dolar var ama, bizimkiler idareli kullanamazsa iş kötü tabii, saygılar.[/QUOTE]
Bu hafta hariç 10 milyar üstünde kaptırmış bile zaten:)
Dow da hedef yaklaşaık sayın hexen in dediği gibi 8400-8500 seviyeleri.. Ama bugün olurmu bilemeyiz. Bizim 5 dakkalıklarda ve saatlikte oluşan obo kırıldı.. 29.500 lere hedefi var.
Dow un buralarda kapatacağını düşünerek kısa yemediği için flat sayılabilecek kadar uzun girdim.
9300 iken dowun 23 ünde şelaleye tutulacağından bahsetmiştim, ilk hedefide 8600 demiştim hatırlanacağı üzere. bunu bozacak tek şeyin 9750 olacağını belirtmiştim. (teyidli kapanış)
olmadığına göre;
8600 bugün ilk aşamada göründü dowda. nokta hedef oldu yani.
şimdi yarın toparlamaya çalışacak ve yeni zirve denemesi yapacak. tabiiki deneme olarak kalacak ve son yükseliş denemesi olacak. 9000 ler üstü yeni satış bölgesi olacak.
orada rahatlıkla short açacağım, hedef dowda 6000 dir.
yanlız, gün -2,+2 tezim geçerliyse hiç yükselmeden düşüş olabilir, o da zirve 23 yerine 21 inde kalmıştır. ve 7800 lerden gelen tepki bitmiştir demek. 7878 görüldüğü an mutlaka short açılmalı, 9750 üstünde mutlaka long olunmalıdır.
voba sadece yön açısından yorumlanabilir, gün olarak değil, çünkü biz kapalıyken hareketler oluyor.
jelibon farkıyla sevgiler.:..:
orta vadeli konjektürde ise 3 ay önce belirlediğimiz her şekil kağıt, emtia, petrol yani her türlü yatırım aracı sattadır. dolar euro paritedeki yükselişte sahtedir. Sahte olması yükselmez anlamına gelmez, yükselir sonra tekrar düşer. dezenflasyon süreci devam etmektedir.
sevgiler.