-
duruma bakınca:
asya piyasaları istisnasız göçmüş.
avrupanın va bizimde eşlik etmeniz bekleniyor.
dolardaki şu an ki kuru 1676 yı alım fırsatı olarak görüyorum. türkiyeden fon çıkışının bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. buda dolar fiyatına yansıdıkça kur yükslir. bu durumu gözden kaçırmamak lazım.
dışardaki kriz artarak devam ediyor. sıkışan fonlar türkiye ve benzeri ülkeleri nakite dönme yeri olarak görüyorlar. bu durumda bizde satışların devamını beklemek lazım..
-
dolar tekrar 1693 oldu. dünkü seviyeyi test edebilir.
-
[QUOTE=traderx;58100]yani yazmayım yazmayım dedim ama aklıma geldikçe gülüyorum hala gülüyorum.
kriz burhan ve buhran çöküş ve nihayet cinnet:D
haydi iyi uykular.[/QUOTE]
tek kelime yazmıyorum:..: ekran gerekli cevabı veriyor zaten:..:
powered by vob trader
-
[QUOTE=aras;58138]dolar tekrar 1693 oldu. dünkü seviyeyi test edebilir.[/QUOTE]
1.7020 bankalar ARAsında :)
-
nasıl flat kalınması, ya da yüksek shortların korunması görülmüştür sanırım.
piasa iyi gelen apple gibi microsoft karınıda seans içinde değerlendirdi. tepki güdük kaldı.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;58141]nasıl flat kalınması, ya da yüksek shortların korunması görülmüştür sanırım.
piasa iyi gelen apple gibi microsoft karınıda seans içinde değerlendirdi. tepki güdük kaldı.
sevgiler.[/QUOTE]
+.+.+.
.brv.brv.brv
-
[url]http://www.ayatirim.com/pdf/pdfs/VobBulten.pdf[/url]
-
[QUOTE=traderx;58016]evet hacim şimdiden 1600 ü geçti kapanışta xu100 hacim tahminen 1800 hacimi bulur buda bahsettiğim çıkış için yeterli
[B]şimdilik flatim 31000 yüksek bir rakam
şimdilik yükseliş başladı diyebiliriz ama long açmıyacağım, çünkü bahsettiğim gibi hızlı iniş çıkışlar göreceğiz daha.[/B]
ayrıca herkesin bildiği yada düşündüğü düşünmek yada yapmak, hızlı bir traderin yapacağı iş değil:D[/QUOTE]
günaydınlar,
şimdi long için belki uygun olabilir grafiğe bakmak lazım.
-
29000 alım hedefi gelirse gelir, gelmezse duruma göre 29300 e belki güncellenebilir duruma bağlı hareketlere bağlı.
-
Önce düşük açıyorlar, sonra yukarı çıkartıp tekrar basıyorlar, sonra yine düşükten alıp, tekrar yukarıdan basma,
Hep aynı terane...
-
-
fdjı
[url=http://www.hizliresim.com/][img]http://www.hizliresim.com/2008/10/24/1100.bmp[/img][/url]
8200-8300seviyesinin tutacağını sanıyorum,tutmaz ise hedefler bir hayli aşağılarda...
-
[B]Merkez Bankası piyasaya giriyor
Merkez Bankası, piyasaya, bugünden itibaren döviz satım ihaleleri yoluyla
döviz likiditesi sağlamaya karar verdiğini açıkladı.[/B]
bu yabancıların yükünü yine milletime yüklüyecekler.
hem cari açık var hemde yedikleri naneye bak.
-
-
halen longs tutyorum amma stop etceyim eyer düzelmese systems short signalde eyer long signale geçmez bende stop ederm.
-
ilk direnç 30050-30100 civarı
sonrası 30350 civarı.
-
bugün usd kısa kovalıyorum
-
dün kapanışa yakın sistem 31.000 den al vermişti.uzunlamıştım..hala al/tut da..29800 den ek uzun aldım..vix güçlü sat olunca ve sistem al olunca dayanamadım..bana göre dönüş 2 gündür başlamıştır..gerisi traş...
-
29850 flat oldm system long signalde kadar flat durcayım
-
[QUOTE=traderx;58157]ilk direnç 30050-30100 civarı
sonrası 30350 civarı.[/QUOTE]
30050 ye vurup yeniden 30600 civarına geldi 5 dakkalıklarda obo görüntüsü var o yüzden stop noktası 29350 bugün için.
-
az önce fdjı'un, grafikte belirtmiş olduğum seviyesinin(8200-8300)önemini birkez daha hatırlatmak isterim...
bu seviyelerin korunması önem arz etmektedir,Saygılar...
-
SElamlar , 29300 altı kısa vadede sert rüzgarları estirebilir . 29725 yakın destek .
-
[QUOTE=ALTAN1;58168]az önce fdjı'un, grafikte belirtmiş olduğum seviyesinin(8200-8300)önemini birkez daha hatırlatmak isterim...
bu seviyelerin korunması önem arz etmektedir,Saygılar...[/QUOTE]
evet önnemli +. saol altan
-
halen flat. graf deyisik oldu vobun. systems shorts amma graf düşme az potans var diyo . amma ben system long signale kadar flat yatcayım
-
Aralık vadeye göçtüm short pozisyon alarak hadi hayırlısı. :)))
-
birşey değil sn.hexen,duygulara yer yok biliyorsunuz sistem nederse o...Saygılar.
-
RUSYA'DA MICEX BORSASINDA HISSE SENEDI ISLEMLERI SAAT 11.35'TEN ITIBAREN 1 SAAT SUREYLE DURDURULDU
-MATRIKS-
rusya kolayını bulmuşş..
-
Son uygulamaya göre spot kaçta açılıp kaçta kapanıyor, kapanışı öğlen 12 değilmi bunun...
-
[QUOTE=teo;58177]Son uygulamaya göre spot kaçta açılıp kaçta kapanıyor, kapanışı öğlen 12 değilmi bunun...[/QUOTE]
12:30 oldu kapanış. 14:00 açılış değişmedi.
-
Sn. Jelibon DOWda şelale olacak dediniz ama bütün dünya şelale oldu. +.
-
Sn. Jelibon u tebrik ederim, sanırım sihirli küreye bakıp yazıyor...
Tekrar tebrikler.....
-
[color=#FF0000][b]PIYANANIN YENI DÜSMANI : CDS SWAP !!![/b][/color]
Dün yine gergin baslayan WALL STREET , yesil kapanmaya basardi : dün belirtigim gibi VIX 70 lere ugrasmasi piyasaya alis getirdi.....
Fakat piyasa da en büyük diken LEHMAN olmaya devam ediyor ve su an LEHMAN ile ilgili "CDS swaplar " bütün finans sistem için ciddi tehdit olmaya devam ediyor...
Sali günü LEHMAN hakkinda sonuçlanma iyi geçtigini diyemeyiz simdiden çünkü LEHMAN ile ilgili tekrar ödemeler 400 Milyar dolara çikiyor (sali günü sadece 6 Milyar dolar tekrar ödendi !!!!).....Yani su an LEHMAN i tasiyan fonlar bu ödemeyi yapamayinca "TERMINATOR" GIBI her yere saldirdilar maalesef ....ve en zor durumda olanlar yaprak gibi döküldü.... Iste bu saldiri en çok ASYA yi vuruyor bugünlerde... Bütün bu spekulatif enstrümanlarda pozisyon kapaninca, bu para otomatik dolara transfer edildi...
Ne yazikki bu duruma karsi bir sey yapamazsiniz.... Bunun tek sorumlusu : Mr Paulson...(LEHMAN i son dakikada kurtarmaktan vaz geçerek)...
Yani su an piyasada hiç bir parametre islemiyor.... ne veri ne bilanco.......ne teknik...
Bu gerginligi artiran en önemli faktör , GM in emeklilik fonu (401K) nu kapatmasi açiklamasi oldu (kapanis tan sonra) : maalesef bu tür
açiklamalar devam edecektir....
Bu yüzden su an cok acil AB de faizlerin en azindan 200 puan düsmesi gerekiyor... ABD de artik 50 degil, 75 puan lazim.... [url]www.ekinvest.com[/url]
-
dolarda biraz tokatladır beni aslında oda olamzdı da spredler çok acık terse gelince poz kapayamamdan
-
para ve emtia piyasalarına bakınca hakkaten vahim bir durum görüyorum. biz de bi tutum havası var ama frenler boşalıcakdır diye düşünüyorum o sebeple endeks kısa kovalama çabası içindeyim
-
30000 den kısa dayanamaz daha piyasalar
-
[QUOTE=sentinus;58183]Sn. Jelibon DOWda şelale olacak dediniz ama bütün dünya şelale oldu. +.[/QUOTE]
maalesef iğrenç globalleşme denen bir düzenin içindeyiz, tam bağımlı bir sistem.
-
[QUOTE=hilm;58185]Sn. Jelibon u tebrik ederim, sanırım sihirli küreye bakıp yazıyor...
Tekrar tebrikler.....[/QUOTE]
saolun.
küre küre,
hepsi yeni dip yaptı, dow yapacakmı?
bilmiyorum.
sevgiler.
-
senelerdir parite oynarım ilk kez böle bi çöküş gördüm pariteler de herkes düşüyüor
-
[QUOTE=Vob Trader;58194]senelerdir parite oynarım ilk kez böle bi çöküş gördüm pariteler de herkes düşüyüor[/QUOTE]
Hızla nakite geçiliyor görüntüsü var her tarafta.
-
FDOW TAKILDI SANKİ,
kilitlenmemi oluyor belli yerde. yoksa bendemi öyle.