[quote=fXci;123536]fX piyasası için nefes antrenmanı yapayorum gayri.. :::[/quote]
Lem ben de yüskek elektrik fatrası icin eyelem yapyon zanmıştım gayri..:::
Böyle daha da kabarcak gibin...kom
Printable View
[quote=fXci;123536]fX piyasası için nefes antrenmanı yapayorum gayri.. :::[/quote]
Lem ben de yüskek elektrik fatrası icin eyelem yapyon zanmıştım gayri..:::
Böyle daha da kabarcak gibin...kom
Euro bölgesinde sanayide yüzde 21’lik düşüş
13 Haziran 2009
Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil
Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı
Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind
Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang
ON altı ülkenin dahil olduğu Euro bölgesinde sanayi üretimi, nisan ayında yüzde 21.6 daralarak tarihinin en sert düşüşünü yaşadı.
Euro bölgesinde sanayi üretimi ocak ayında yüzde 16.5, şubat ayında yüzde 19.1 ve martta yüzde 19.3 azalmıştı. AB istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre, sanayi üretimi nisan ayında 27 üyeli AB’de ise yüzde 19.4 geriledi. Nisan ayında sanayi üretiminin en hızlı gerilediği AB üyeleri yüzde 33.7’yle Estonya, yüzde 24.9’la Slovenya, yüzde 24.5’le Litvanya, yüzde 24.2’yle İtalya ve yüzde 23.2’yle Almanya şeklinde sıralandı. Bu dönemde sanayi üretimi İspanya’da yüzde 19.7, Fransa’da yüzde 19.4, Hollanda’da yüzde 17.2 ve İngiltere’de yüzde 12.3 kayıp yaşadı.
[URL=http://img3.imageshack.us/i/daxsksma.png/][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/9651/daxsksma.png[/IMG][/URL]
dax yönü pazartesi verir..
Geçmişte ters köşeye yatırdı
Öte yandan Dow Jones endeksi geçmişte boğa görüntüsü vererek yatırımcısını ters köşeye de yatırmıştı. 1929 ila 1932 yılları arasında pek çok kez yüzde 20'yi aşan ralliler yaşasa da bu güzel masalların hepsinin sonu eski diplere geri dönülmesi ile bitmişti. Örneğin 1929'un mayıs ayına gelindiğinde Dow Jones son 13 hafta boyunca yüzde 26'lık bir yükseliş yaşamıştı. Ancak bu yükselişin ardından 12 hafta boyunca işler tersine dönmüş endeks yüzde 38,9 kan kaybetmişti. 2007 kredi krizi başladığından bu yana ise 5 ayrı ralli görüldü ve her bir ralli yüzde 10'dan fazla getiri sağladı. Ancak bu ralliler de önceki dip seviyelere inilmesiyle sona erdi.
Bu nedenle "boğa" beklentisine rağmen küresel ekonomide gerçek bir toparlanma olmadan yaşanacak ralliler krizin bittiği anlamına gelmeyecek. Bir anlamda son dönemde tartışılan "W" tipi resesyon gerçek olur, yani piyasalarda ikinci bir dip görülürse yeni boğa rallisinin kaderi de önceki seviyelere gerilemek olabilir.
Ayrıca moral verici verilere gelse bile, ABD gibi dev bir ekonominin kredi notunu kaybedebileceği ve hazine tahvillerine alıcı bulamayacağı korkusu ile tahvil faizlerinde yaşanan patlamalar, 14 milyonu aşması beklenen işsizlik rakamları, sıfır faiz ortamında bir de son 6 ayın zirvesine çıkan petrol fiyatları ile beslenen enflasyon canavarı hayra alamet gelişmeler değil. Son olarak 10 yıllık ABD Hazine Tahvilinin faizi dün 7 ayın zirvesine çıktı. Bunda FED'in gösterge faizini enflasyon korkuları ile beklenenden önce artırmak zorunda kalabileceği endişeleri etkili oldu. Bu hafta 65 milyar dolarlık yeni tahvil ihracının gerçekleşecek olması da faizleri etkiledi. Bunun dışında ekim ayında yüzde 5'e fırlamışken son dönemde yüzde 1'in altına düşen Libor faizleri bankaların artık daha kolay borçlandığını gösterse de tüketici kredilerinde hala musluklar tıkalı.
Dow Jones endeksi 13 haftadır vites düşürmüyor. 1929-1932 döneminde de yüzde 20'lik yükselişlerle 4 ralli yaşanmıştı. Benzer bir boğa piyasası 3 hafta...
( KB)
[URL="http://img195.imageshack.us/i/screenhunter8.png/]"][URL=http://img195.imageshack.us/i/screenhunter8.png/][/URL][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/5731/screenhunter8.png[/IMG][/URL]
haftalık ve aylık drenç var geçmesi sıkar biraz.
sisteminiz yokmu sizin ne işiniz var haberle bilmem neyle
[QUOTE=enorton;123091]Evet son sistem sonuçlarım, dün gecekini saymayın o yalan oldu :D
[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/5492/adszsrt.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sn enorton yukarıdaki tester raporunuzda sort kısmında short 20 yazıyor ben sitem testerden rapor aldığımda short kısmında 0 yazıyor yani sistemi test ederken sadece long ları test yapıyor gibi.bunu nasıl düzeltebilirim.
Birde roporunuzda kaldıraç oranını test yaptırırken kaç kullandınız.
yardımcı olabilirmisiniz.
Arkadaşalar sn enortonun raporuna istinaden yazdım ama konuyu bielen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Çünkü sistem üzerinde çalışmalar yapıyorum hata yapmak istemiyorum kolay gelsin
[QUOTE=jerfin;123478]yok vallahi en az geldiği 150.. TEK bizi kazıklıyor mu yoksa...boks..boks.[/QUOTE]
Yok artık elektrik idaresi....
TEAŞ oldu da bence de çok yüksek size gelenler.
2 tane 22" 1 tane 20" 1 tane 17" monitör 3 tane PC 1TV 6 florasan lamba yı günde 15 saat
1 sanayi tipi buzdolabı 1 noırmal buzdolabı 2 tane derin dondurucuyu da 24 saat çalıştıan bir işyerine 150 civarı geliyormuş. İşyerinin tarifesi daha yükske bildiğim kadarıyla.
Sn VOBİX bir üsteki sn enortona yazdığım yazı sisinde uzmanlik alanınıza giriyor yardımcı olabilirmisiniz
[QUOTE=marakes;123499]ütü yerine de bi uygulama:eskiden yatagın altına koyarlarmıs sabaha düz olurmus:)[/QUOTE]
Yatılı okulda az kullanmadık o yöntemi.
[QUOTE=oguzhan;123545]Sn enorton yukarıdaki tester raporunuzda sort kısmında short 20 yazıyor ben sitem testerden rapor aldığımda short kısmında 0 yazıyor yani sistemi test ederken sadece long ları test yapıyor gibi.bunu nasıl düzeltebilirim.
Birde roporunuzda kaldıraç oranını test yaptırırken kaç kullandınız.
yardımcı olabilirmisiniz.
Arkadaşalar sn enortonun raporuna istinaden yazdım ama konuyu bielen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Çünkü sistem üzerinde çalışmalar yapıyorum hata yapmak istemiyorum kolay gelsin[/QUOTE]
Sistemi oluştururken "açığa sat" kısmı boş mu? Oraya da formül yazmanız gerekli. Kaldıraç 1 buarada...
[QUOTE=marakes;123510]vala ben de anlıyorm 36 ay dedıgını ama yıne de guvenmıorum ben..bu fıyatlardan ıllakı fıyatı artıcaktır dovızn 3 yılda..ama ne oranda olur onu kestremem ..he bı de su var..krız vb seyler oldgu ıcn degl..artması gerektgı ıcn artıcagını dusunuyorm ben de..sımdı olan 1.5 degl 2.5 bıze normal gelcek bı sure sonra yedıre yedıre yukarı cekıcekler bence..o yuzden döviz borcunu, dövizle kazanmıosan tavsıye etmem..[/QUOTE]
En basitinden faizin iencek yeri kjalmadı. Demekki bir yerden sonra çıkmaya başlayacak o esnada bazı doalrlar ABD tahvillereine kayacak piyasadan doalr çekilecek yani azalacak. Azalan şeyin fiyatı da yükselir.