Sanırım bizim vob fdov'un tabandan kurtulmasını bekliyor. Umdukları olursa kötü çalkalayacaklar.
Printable View
Sanırım bizim vob fdov'un tabandan kurtulmasını bekliyor. Umdukları olursa kötü çalkalayacaklar.
[QUOTE=teo;58218]Dolar 1.72 tepesini geçemiyor, 3 kere denedi, artık düşüş bitmiştir, bana göre...[/QUOTE]
Sn.Teo,
Kişisel görüşüme göre, PPK faiz artırımı yapmadığı sürece, dövizde yön yukarıdır.
Kolay gelsin.
hayret bırsey,
4.kez 8224 de gelıp duruyo, bence verı aktarımda falan bır sorun olmalı.
[QUOTE=rcp;58243]hayret bırsey,
4.kez 8224 de gelıp duruyo, bence verı aktarımda falan bır sorun olmalı.[/QUOTE]
alt limit diye bir olay varmış, yani taban gibi birşey olsa gerek.
bu arada imam fıkrası dehşet yanımdaki arkadaşla güldük baya
[QUOTE=rcp;58243]hayret bırsey,
4.kez 8224 de gelıp duruyo, bence verı aktarımda falan bır sorun olmalı.[/QUOTE]
limit o, daha fazla düşemiyor, satışlar orda duruyor, ara sıra alınca artıyor.
spde ise limitte duruyor, ordan oynamıyor şu an.
Arkadaşlar madem atasözlerinden gidiyoruz! Bende bir Azeri atasözü yazayım dedim.Elimize bi kitap geçmişti ondan okuduk. Eceli gelen sıçan püsük d....ğı örselermiş!:D
[QUOTE=traderx;58244]alt limit diye bir olay varmış, yani taban gibi birşey olsa gerek.
bu arada imam fıkrası dehşet yanımdaki arkadaşla güldük baya[/QUOTE]
tesekkurler, bıraz argo ama arkadaslar bağıslasın, fıkrayı ılk duydugumda gulmekten kramp gecırmıstım.
[QUOTE=traderx;58240]abd piyasalarında tavan taban yoktu, bu alt limit üst limit olayı ne? [B]jelibon[/B] bey açıklarmısın siz abd den yazıyordunuz heralde?[/QUOTE]
Abdde değilim keşke olsaydım krizi hissederdim. uzaktan olmuyor aslında. keşke olsaydım derken sadece piyasa için, yoksa Türkiye değişilmez.
limit futurelarda varmış, ama yüzde kaçta oluyor ve nasıl oluyor bilmiyorum.
hatırlarsınız vobun tavan olduğu gün bayramdan önce sp future kitlenmişti yukarı doğru.
piyasa açılınca limit kalkıyor.
piyasada 1 saat ara dow 1100 puan düştüğünde veriliyormuş.
sevgiler.
[QUOTE=sentinus;58232]Bloomberg TVde ilk haber olarak tekrar tekrar veriyorlar limit down olayını.[/QUOTE]
Bu laflar hep yalan, yukarı tepecektir, eminim...
Acıklamalarınız ıcın tesekkurler sayın jelıbon, lımıt olayını esprı sanmıstım, lımıt yok sanıyordum.
bu piyasalar herkesin bildiğini bence yapmaz, spekte yapmaz, herkes açılışta bir çöküş beklerken bu durumun olması zor gibi geliyor ama
borsada şunu öğrendim her zaman gri olmak lazım her iki yöne her zaman açık olmak lazım.
[QUOTE=teo;58249]Bu laflar hep yalan, yukarı tepecektir, eminim...[/QUOTE]
20 senedir imkb deyim çok tabanlar ve tavanlar gördüm. % 95 i erken kilitlendi ise aynı seans içinde muhakkak çözülmüştür. Ama ABD için herhalde bu güne kadar böyle bi örnek olmadı.
[color=#FF0000][b] 24.10.2008 14:02:10 Ekinciler Menkul Değerler ([url]www.ekinvest.com[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Seans İçi Bülteni:[/b][/color]
"Dow ve S&P future işlemleri durduruldu, yani taban oldu. Future’lar spot piyasa açılınca tekrar işleme başlayabilecek ama NewYork borsasında işlemlerin bugün hiç başlamayacağı yolunda söylentiler var. Merkez Bankalarının ortak faiz indirimi ve BOJ’un likidite vermesi diğer söylentiler. Ayrıca bugün GM’in iflasını açıklayacağı yolunda duyumlar da dolaşıyor. Avrupa araba hisseleri zaten sabahtan beri tepetaklak olmuş durumda.
Vadeli ise relatif olarak sağlam duruyor, bunda vade sonunun yaklaşmış olmasından dolayı pozisyon akpama talebinin etkili olduğunu söylemek mümkün, şimdiye kadar 6.000 lot pozisyon kapandı, en düşük 29.30’lar test edildi."
[QUOTE=VOBiX;58253][color=#FF0000][b] 24.10.2008 14:02:10 Ekinciler Menkul Değerler ([url]www.ekinvest.com[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Seans İçi Bülteni:[/b][/color]
"Dow ve S&P future işlemleri durduruldu, yani taban oldu. Future’lar spot piyasa açılınca tekrar işleme başlayabilecek ama NewYork borsasında işlemlerin bugün hiç başlamayacağı yolunda söylentiler var. Merkez Bankalarının ortak faiz indirimi ve BOJ’un likidite vermesi diğer söylentiler. Ayrıca bugün GM’in iflasını açıklayacağı yolunda duyumlar da dolaşıyor. Avrupa araba hisseleri zaten sabahtan beri tepetaklak olmuş durumda.
Vadeli ise relatif olarak sağlam duruyor, bunda vade sonunun yaklaşmış olmasından dolayı pozisyon akpama talebinin etkili olduğunu söylemek mümkün, şimdiye kadar 6.000 lot pozisyon kapandı, en düşük 29.30’lar test edildi."[/QUOTE]
borsa açlacak.
dow açılmazsa paniğe bak.
vay be böyle bir ortamda artı makas, cumaya kadar makas kapanmasını bekliyordum burdada belirttim ama, bu kadarına helal olsun akşam çok ilginç olacak ya batacaz ya çıkacaz.
What is this ?
[B]stop ladım 29400 den 250 points zarar[/B]
[QUOTE=sentinus;58257]What is this ?[/QUOTE]
This is a KAOS
yarım kısa açıldı, obonun hedefi 28000 küsür. burdanda yukarı yaparsa yandı gülüm keten helva.
Açılıştan beri kendi basit sistemime göre işlem yapıp durdum.
An itibariyle totalde komisyonda çıkınca sadece 25 puan kardayım.
Her gün için hedefim 400 puanken, ki onuda hep alırken, bugün cidden tırstım ve artık işlem yapmayacağım.
Çünkü büyük ihtimalle psikolojim daha da yıpranarak ters noktalara geleceğim.
Herkese keyifli hafta sonları dilerim.
[QUOTE=AMON RA;58259]This is a KAOS[/QUOTE]
Oh Yeah! Sıkıntı bastı biraz eğlenmek lazım böyle zamanlarda.
Reverse Hidden BUllish divergence var 30 dakikalıklarda yeni farkettim,indikator asagı giderken fiyat dusmuyor...
Positiv yonde...
[QUOTE=shibumi;58261]Açılıştan beri kendi basit sistemime göre işlem yapıp durdum.
An itibariyle totalde komisyonda çıkınca sadece 25 puan kardayım.
Her gün için hedefim 400 puanken, ki onuda hep alırken, bugün cidden tırstım ve artık işlem yapmayacağım.
Çünkü büyük ihtimalle psikolojim daha da yıpranarak ters noktalara geleceğim.
Herkese keyifli hafta sonları dilerim.[/QUOTE]
vallahi benim psikolojide çok zorlanıyor bugün, arada sırada kullandığım sistemim al verirse alacağım ki benim sistem biraz çılgın 700 üstünde 3-5 dakika durabilirse al verecek gibi.
[QUOTE=sentinus;58262]Oh Yeah! Sıkıntı bastı biraz eğlenmek lazım böyle zamanlarda.[/QUOTE]
36 yaşındasınız Sn.Sentinus ama bana bir an zagor'u biliyormuşsunuz okumuşsunuz gibi geldi. Ben 31 yaşındayım bizim kuşak pek bilmez bizden öncekilerde kurdudur.Texas'ın tombiks'in zagor'un.
[QUOTE=sentinus;58262]Oh Yeah! Sıkıntı bastı biraz eğlenmek lazım böyle zamanlarda.[/QUOTE]
nasıl eğlenecez?
ben aklıma şu kelimeler gelince ister istemez gülüyorum (vob trader kardeşim sakın üstüne alınma gayriihtiyari senle alakası yok komik geliyor bana bu kelimeler.)
panik ihtiras şiddet çöküş ve nihayet cinnet:D
o kadar:D
29.450 den long...
dondurmam gaymak filminde dondurmacı karısına "karı bir cinnetlik işin var kafamı attırma"
diyordu heralde ordan çağrışım yapıyorki gülesim geliyor.
teo bey bravo ben kendimi cesur ve hızlı bilirdim ama bende şu anitibariyle long cesareti yok ama
kapanışa doğru hızlı yukarı alım başlıyacak gibide hissediyorum.
[QUOTE=AMON RA;58265]36 yaşındasınız Sn.Sentinus ama bana bir an zagor'u biliyormuşsunuz okumuşsunuz gibi geldi. Ben 31 yaşındayım bizim kuşak pek bilmez bizden öncekilerde kurdudur.Texas'ın tombiks'in zagor'un.[/QUOTE]
Zagor,, Teksas, Tommiks, Mandrake, Conan, Milliyet Çocuk, Siyah Beyaz TRT ,Nordmende TV,Uykudan Önce, Kaynanalar, Heidi, Kökler-Kunta Kinte vb. vb.
[QUOTE=AMON RA;58265]36 yaşındasınız Sn.Sentinus ama bana bir an zagor'u biliyormuşsunuz okumuşsunuz gibi geldi. Ben 31 yaşındayım bizim kuşak pek bilmez bizden öncekilerde kurdudur.Texas'ın tombiks'in zagor'un.[/QUOTE]
Ben Malkoçoğlunu severim, -6 düşüşte en dipten alımı ancak Malkoçoglu yapar herhalde..
29300 kırıldı , dünkü dip 29025 idi bu da tutunamazsa 28-27 ler menzile girebilir . Bahsettiğim tehlikeli bölgeye girdik . 29300 lerin üstüne atarsa durulabilir tabi ortam .
[QUOTE=traderx;58260][B]yarım kısa açıldı[/B], obonun hedefi 28000 küsür. burdanda yukarı yaparsa yandı gülüm keten helva.[/QUOTE]
[B]
şortlar full...[/B]
[QUOTE=teo;58267]29.450 den long...[/QUOTE]
gunu dusugunu gordugu ıcın , uyumsuzluk stop ladı...
the time off mega facia pihihihihih
en uyuz olduğum düşüş türünü yaşıyoruz şu an
2 geri 1 ileri şekilde adamı kısa da oturtmaz trade edeni boyna stoplatır
[QUOTE=Vob Trader;58275]the time off mega facia pihihihihih[/QUOTE]
O nasıl bir gülmedir yawf? pehhh ile hihihihi karışımı bir şey olmuş.
24.39 faiz acayip uctu öğlen sonu
[QUOTE=VOBiX;58277]O nasıl bir gülmedir yawf? pehhh ile hihihihi karışımı bir şey olmuş.[/QUOTE]
pisikopata bağladım şu an napalım takılıoz öle :D:D
Piyasa Notu: Açılış öncesi işlemler, endekslerde daha aşağı seviyelere işaret ediyor
Wall Street'de vadeli hisse endekslerinin taban seviyelerine ulaşmasının ardından, işlemler şimdilik yavaşlamıştı. Ancak 16:30'dan itibaren spot piyasanın işleme açılmasıyla taban limitler kaldırılacak. Bu açıdan hisse senetlerinin açılış öncesi işlemleri önemli bir gösterge olabilir. ABD'denin önemli şirketlerinin açılış öncesi işlemlerdeki değer kaybı, endekslerin açılış sonrası daha da aşağı gerileyebileceğine işaret ediyor. General Motors -%14, Citigroup -%9, Ford -%7, Bank of America -%8, Goldman Sachs -%9, Caterpillar -%9, JP Morgan -%7, Microsoft -%6, İntel -%7, Alcoa -%9. Piyasaların uzun yıılardır hiç tanık olmadığı bir dönemde, belki de Wall Street'de bile işlemlerin durdurulması gündeme gelebilir, yada piyasalardaki baskıyı azaltmak adına FED'den faiz indirimi gelebilir....
Ozgur Yurtdasseven
Arastirma Muduru / Head of Research
vallahi bunaldım çıkacaksın çıksında kısalar batırsın bizi,
yok düşeceksede düşsün artık, tam bunalım, bugün cuma olması hasebiyle hafta sonu riskini almak istemeyenlerin durumu nasıl etkiler piyasaı acaba.