-
[QUOTE=enorton;58667]Sn vobix piyasa için öngörünüz nedir?[/QUOTE]
FEDin faiz indiriminin etkileri tatil nedeniyle şimdiden satın alınıyor Perşembe Cuma kaldığımız yerden :dü: devam. Dowda 5-6 tane üçgen formasyonu aşağı kırıldı. Kriz reel sektöre bulaştı. GMe 10 milyar doalr verildiği an diğerleri de üşüşecektir hani bana hani bana diye. Matbaa da bir yere kadar basar paraları.
-
[QUOTE=VOBiX;58662]FX2000 veri terminalinde DAX için dün 21:00de uzun yeşil bir çubuk var. Diğer programalrda aynı çubuğa sahip olan var mı? Hikmeti nedir?[/QUOTE]
matriks den baktım
fdax da 21 civarında yatay hareket var
-
[QUOTE=teo;58666]Hocam emınmısın 12 degılmı, yanlıslık olmasın, sonra geceye poz da gırerız,yanlsılıkla, ben 12 sanıyordum...[/QUOTE]
23.10.2008 16:22:13 VOB'DA 28 EKİMDE UYGULANACAK SEANS VE TAKAS SAATLERİ BELİRLENDİ
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda, 28 Ekim 2008 tarihinde yarım günlük
resmi tatil sebebiyle Borsamızda seans ve takas saatleri farklı uygulanacak.
VOB'dan yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim 2008 tarihinde resmi tatil
sebebiyle Borsada işlem yapılmayacak.
28 Ekim 2008 Salı günü gerçekleşen işlemlerin takasının tamamlanması 30
Ekim 2008 Perşembe günü yapılacak.
Aşağıdaki tabloda 28 Ekim 2008 tarihinde uygulanacak olan günlük iş akışı
yer alıyor:
09:15 : Seans başlangıcı
12:30 : Seans sonu
12:40 : Uzlaşma fiyatlarının ve teminat tamamlama çağrılarının
ilanı
(T Günü-27.10.2008)
17:25 – (T+1 Günü-
28.10.2008) 11:00 : Takas süresi
11:00 : I. Temerrüt başlangıcı
EFT kapanış saati : II. Temerrüt başlangıcı
11:40 : Nakit çekme son saati
11:40 : Nemalandırma
12:15 : Teminat yatırma son saati
Foreks Haber Merkezi
-
[QUOTE=abilag;58671]matriks den baktım
fdax da 21 civarında yatay hareket var[/QUOTE]
5 dakikalık normal dax grafiğinde DAX kapalıyken işlem olmuş gibi görünüyor bende. Sanırım FX2000in hatası.
-
Asagıdaki tabloda 28 Ekim 2008 tarihinde uygulanacak olan günlük is akısı yer
almaktadır:
09:15 : Seans baslangıcı
12:30 : Seans sonu
12:40 : Uzlasma fiyatlarının ve
-
[QUOTE=VOBiX;58669]FEDin faiz indiriminin etkileri tatil nedeniyle şimdiden satın alınıyor Perşembe Cuma kaldığımız yerden :dü: devam. Dowda 5-6 tane üçgen formasyonu aşağı kırıldı. Kriz reel sektöre bulaştı. GMe 10 milyar doalr verildiği an diğerleri de üşüşecektir hani bana hani bana diye. Matbaa da bir yere kadar basar paraları.[/QUOTE]
Çok teşekkürler...
-
[QUOTE=VOBiX;58669]FEDin faiz indiriminin etkileri tatil nedeniyle şimdiden satın alınıyor Perşembe Cuma kaldığımız yerden :dü: devam. Dowda 5-6 tane üçgen formasyonu aşağı kırıldı. Kriz reel sektöre bulaştı. GMe 10 milyar doalr verildiği an diğerleri de üşüşecektir hani bana hani bana diye. Matbaa da bir yere kadar basar paraları.[/QUOTE]
bas bas paraları leylaya bidahamı gelicez dünyaya
işi bilmiolar alıcaklar bernankeyi hazine bakanını başdakileri götürcekelr bi pavyona içirçekler ölesiye alem ortam havasında gece de yalnız yatırmicaklar kumpası hazırlicaklar ertesi güne ne isterlerse alırlar kriz mriz kalmaz. para bu ya netice de hammaddesi selüloz matbaaa tam kapasite çalışsa yeter altı üstü hiperenflasyon olur ama krizle kıyaslarsan hipereflasyonu tercih ederim :)
-
hayat felsefem şudur ya da şu şekilde ifade edeyim bilindik slogalarla. Anı Yaşa(Vadafone),sonunu düşünen kahraman olamaz(Alemdar-ı Polat) bu sloganlar beni ifade eder. O sebeple full long. ky ye mal basmışlar kumpas var tezgah var düşücek şöle olcak böle olcak para çıkışı artıyor vız gelir tırıs gider. şu an alıolarmı alıolar fiyat gidiomu gidio. 30950 long olduğumu varsayarak yazıyorum ki öleyim de zaten sizler varsayın:)
-
-
[QUOTE=VOBiX;58673]5 dakikalık normal dax grafiğinde DAX kapalıyken işlem olmuş gibi görünüyor bende. Sanırım FX2000in hatası.[/QUOTE]
haklısınız
5dk. dax grafiğinde 21de bağımsız uzun bir çubuk var
ne alakaysa
-
DAX %9 artı bz neden %2 artıyız? DAXın DOWun %12 artı kapattığı günleri çağrıştıryor mu bu? Tati lolan bizi asıl bizim fazladan fiyatlamamız gerekmez miydi? Ekim vadede 33,000 kırılmadan long mong hikaye bana göre. Güniçi al sat yapanlar içind eğil orta vdeli bir görüştür. Güniçi al satçı 31000long olur 31100 short olur 10 defa dönse 1000 puanı alır. o yüzden onları ayrı tutuyorum.
-
[QUOTE=nyse-dj;58679]dax da neler oluyor[/QUOTE]
Evet DAXta bir dolaplar dönüyor. FDAXın sürekli altında seyreden DAXın kendisi şu anda %3 civarı üstünde seyrediyor. Akşam 21:00de 5 dakikalığına gizli seans bile yapmışlar. Almanyalı biri varsa bilgisi varsa açıklayabilir mi lütfen?
-
[color=#FF0000][b]MORGAN STANLEY GERGINLIGI...[/b][/color]
Dün belirtigim gibi, piyasa fed öncesi "short covering" ve GM endisesi arasinda kaldi : bu yüzden DOW dün tam 60 kere gel git yapti bir günde !!! (bu bir rekor !). Üstelik seans içinde MORGAN nin müsterileri eylul ayinda B likit fonlarindan ("money market funds") 50 Milyar dolara yakin para çektiler haberi gelmesi MORGAN i bir an da vurdu (-20%) ve bütün banka sektörü olumsuz etkiledi.... Buna ragmen DOW hala sifirda kalmayi basarmisti.....bireleri gelene kadar... Ve bu bireleri yine hedge fonlar ve bu sefer emeklik fonlar oldu : ABD de emeklik fonlar erimeye basladigi için, dün ABD nin en büyük emeklik fonu CARLYLE hisse senet satmaya ithiyaç duydu.... Buda hangi fiyatdan olursa.....
Aslinda dün tablo olumsuz degildi : seans dan önce vurguladigim gibi VIX 80 lardan 65 lere indi fakat MORGAN haberiyle beraber tekrar 80 dan kapandi....
Öte yandan, yeni konut satislar iyi çikmasi ("new home sales") acaba emlak ta dip göründümü soru isareteni getirdi...ve bütün emlak sirketlere ve bölge bankalara alim geldi... Fakat bu yükselisi yine fonlar tarafindan nakit yapmak için satis firsat olarak kullanildi...
Bu yüzden normale dönmüs bir piyasa demek için biraz güç su an. Sebebi ayni : LEHMAN nin yüzünden dökünenler...ve simdide emeklik parasi eriyor diye nakite geçmek ithiyaci....
Dün iste hem Asya dan hem AB den 3 yangin birden bile alevlenmesi ASYA yi ve AB yi kötü vurdu.... Bu yüzden AB hala problemlerin merkezi biziz anlamamasi piyasalari rahatsiz ediyor : hala benim evim temiz diyor !
Bugün Asya daki yukselis ise otomobil sektöründen geliyor : GM giderse yerini TOYOTA ve MAZDA alacak düsüncesiyle beraber Tokyoda otomobil sektöründe ciddi ralli yasandi...Fakat bankalarda bir tik yok... Yani her zaman belirtigim gibi, bu yükselis sunu gösteriyor :dünya hizla degisiyor, ve ABD nin devlerin boslugunu hizla EM lerin sirketleri dolduruyor su an....
Bugün ise, piyasanin , tabiki en büyük bekentisi FED in toplantisi olacak : 50 mi 75 mi sorarsaniz.... tabiki FED piyasanin önüne geçmek istiyorsa, 75 gerekiyor...
Bu arada Mösyö Trichet hala düsünmeye devam etsin : ASTERIX de gibi, fransizlarin tek korktugu kafalarina gök düsmesi.. Herhalde AB de 200 puan indirim görmek için , Trichet nin kafasina gök düsmesi gerekiyor.... BAYBARS SEZEN
-
[QUOTE=VOBiX;58682]Evet DAXta bir dolaplar dönüyor. FDAXın sürekli altında seyreden DAXın kendisi şu anda %3 civarı üstünde seyrediyor. Akşam 21:00de 5 dakikalığına gizli seans bile yapmışlar. Almanyalı biri varsa bilgisi varsa açıklayabilir mi lütfen?[/QUOTE]
kayahan var ama o yukseliste konusmaz:))
dusunce "dipi delik der"
-
[QUOTE=VOBiX;58681]DAX %9 artı bz neden %2 artıyız? DAXın DOWun %12 artı kapattığı günleri çağrıştıryor mu bu? Tati lolan bizi asıl bizim fazladan fiyatlamamız gerekmez miydi? Ekim vadede 33,000 kırılmadan long mong hikaye bana göre. Güniçi al sat yapanlar içind eğil orta vdeli bir görüştür. Güniçi al satçı 31000long olur 31100 short olur 10 defa dönse 1000 puanı alır. o yüzden onları ayrı tutuyorum.[/QUOTE]
Daxta sadece 2 kağıt artıda, biri vosvagen %130 artıda. onun için dax bu kadar artıda.
-
vay be izlanda 6 puan arttırarak 18 e çıkardı faizi rekorumuz gitti elimizden hamdolsun :)
-
[QUOTE=jelibon;58685]Daxta sadece 2 kağıt artıda, biri vosvagen %130 artıda. onun için dax bu kadar artıda.[/QUOTE]
Ona da Porche talipmiş diye duydum. Ondandır o. Kedidir kedi hesabı...
-
almanya da yeni bi paket açıklamışlar öle dediler demin tv de aslı astarı varmı bilmiorum o sebeple gidiomuş piasa
-
[COLOR="Red"]28.10.2008 11:29:17 Ekinciler Menkul Değerler ([url]http://www.ekinvest.com[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Seans İçi Bülteni:[/COLOR]
"VOB’da dün aralık vadede 53 bin yeni kontrat açıldı, bunların maliyeti 29.700- 30.000 aralığı oldu. Bu yeni pozisyonların 30 bin lotluk bölümü Ekim’den taşınanlar idi. Bugünün kısa seansında herhangi bir blok taşıma işlemi gözükmedi şimdiye kadar, ekim’de 6.000 lot kapanırken aralık’ta 4.500 lot yeni pozisyon açıldı. Ekim vadeli 31.00- 31.40 gibi dar bir aralıkta gitti şimdiye kadar, spot endeksin 31.200 civarındaki direnci kırılabilmiş değil. Garanti ve Isctr’de gözlenen yabancı satışı yerlilerin duraksamasına neden oldu, ama 20 milyon liralık satışın devamının gelmediği de gözleniyor.
Ekim vadeli için 31.20- 31.50, spot 30-endeks için 31.200 civarı direnç olarak çalışıyor, bunun üstüne çıkabilirsek 32.500’lere kadar hareket hızlı gelişebilir. Bu direnç çalışırsa 30-endeksin dünkü kapanışa kadar olan boşluğu doldurması söz konusu olabilir. [COLOR="Blue"]Almanya’da VW hisselerindeki rallinin sürmesi dax’ın diğer borsalardan ayrışmasına neden oldu, Porche’nin şirketi ele geçirme çabası short’çuların panik alışlarına neden oluyor, dax %9 artıya kadar yükseldi.[/COLOR]"
-
seans sonu show must go on durumu olucak :)
-
12.30 ? 12.00 ? saat hanginde kapancayk vob
-
[QUOTE=hexen;58694]12.30 ? 12.00 ? saat hanginde kapancayk vob[/QUOTE]
30 dayı 30:)
-
vosvos 852 lira %63.52 artı %130 luk bş durum olmamış hiç
-
[QUOTE=hexen;58694]12.30 ? 12.00 ? saat hanginde kapancayk vob[/QUOTE]
12.40
-
12:30 kesin ve son rakamdır.
-
[QUOTE=Vob Trader;58696]vosvos 852 lira %63.52 artı %130 luk bş durum olmamış hiç[/QUOTE]
sabah öyleydi, belki 2 günlük artıştır. belkide 130 puandır.
-
1.5 gun tatil var bu adamlar faiz de indirime gidecek tavsiyesi olan var mi son bir saat poz almak icin.fazlada artmiyoruz sonra gap yapmak icin sanirim.
-
-
[QUOTE=jelibon;58700]sabah öyleydi, belki 2 günlük artıştır. belkide 130 puandır.[/QUOTE]
332 puan artmış bugün de dediğiniz 2 günlük artış olabilir dün dax %4 zıpladıydı akşam demekki bundan dolayı
-
[QUOTE=nyse-dj;58701]1.5 gun tatil var bu adamlar faiz de indirime gidecek tavsiyesi olan var mi son bir saat poz almak icin.fazlada artmiyoruz sonra gap yapmak icin sanirim.[/QUOTE]
32600 üstesinde yukarya gider korkmam .. amma asayasında yeni malyet longs korksun ....
-
eyer sindi 32600 üstesine gider ben longs bozmadan tutcayım amma asayasında kalır ben 1/2 long realiz girceyim tatil
-
****DAX TAKİ YÜKSELİŞ VOLKSWAGEN HİSSESİNDEKİ %100'E YAKIN YÜKSELİŞTEN KAYNAKLANIYOR
*** DİĞE HİSSELERDE %5-10 ARASI DÜŞÜÜŞLER VAR.
Avrupa endekslerindeki yatay hareketliliğe rağmen +%8,11 yukarıda işlem gören (+361,30 puan) 30 hisse senedinin kote olduğu DAX endeksinde, 30 hisse senedinden sadece 3'ü yukarıda işlem görürken 27 hisse senedinde değer kayıpları etkili oluyor. Dax endeksinde sadece Volkswagen'ın endekse yaptığı katkı +301,80 puan. (Volkswagen çıkartıldığında DAX endeksi sadece +%1,5 yukarıda olması gerekiyor)
[url]http://www.bloomberg.com/markets/stocks/movers_index_dax.html[/url]
-
31.700 uzerınde kesınlıkle long kalınmalıdır.Dıger turlu flat...
-
29500 maliyet longs 31425 1/2 long realiz etim.. tatil 29500 malyets 1/2 long giryorum cunki system long signalde
-
[QUOTE=teo;58710]31.700 uzerınde kesınlıkle long kalınmalıdır.Dıger turlu flat...[/QUOTE]Ehh o da olursa Perşembe Cumaya. Bugüne yetişmeyecek gibi. Spot para çıkışı 17 milyon YTLye yükseldi.
-
Avrupa endekslerindeki yatay hareketliliğe rağmen +%8,11 yukarıda işlem gören (+361,30 puan) 30 hisse senedinin kote olduğu DAX endeksinde, 30 hisse senedinden sadece 3'ü yukarıda işlem görürken 27 hisse senedinde değer kayıpları etkili oluyor. Dax endeksinde sadece Volkswagen'ın endekse yaptığı katkı +301,80 puan. (Volkswagen çıkartıldığında DAX endeksi sadece +%1,5 yukarıda olması gerekiyor)
Umit Basar (Izmir Yatirim Merkezi)
kaynak
-
DÜNYA NIN EN BÜYÜK SIRKETI ARTIK VOLKSWAGEN !!!
Dünya hizla degisiyor ve ABD devleri artik bu yeni dünyada yerini koruyamiyor derken... yeni bir gelisme bunu tespit etmekte : dün PORSHE VOLKSWAGEN de payimi artiyorum aciklamasi VOLKSWAGEN i uçurttu ve bir anda dünya devi olan EXXON u geçmis oldu....VOLSKSWAGEN in borsa degeri böylece 367 Milyar dolara çikti...
EXXON unki 343 Milyar dolar...
Yani dünyanin yeni devi VOLKSWAGEN oldugunu diyebiliriz....
En komik ise... shortcular HERBIE yi yok etmek istediler ama basarli olamadilar...(DAX in yükselisi bu yüzden)..HERBIE resmen direksyonu aldi gidiyor (aynen flimde gibi)...
Yani HERBIE ....TAM GAZ....
Baybars SEZEN
-
Bu baybars çok matrak adam yawf. Herbie Tam Gaz filan iyi benzetmeleri var.
-
[quote=HKAYIKCI;58714]DÜNYA NIN EN BÜYÜK SIRKETI ARTIK VOLKSWAGEN !!!
Dünya hizla degisiyor ve ABD devleri artik bu yeni dünyada yerini koruyamiyor derken... yeni bir gelisme bunu tespit etmekte : dün PORSHE VOLKSWAGEN de payimi artiyorum aciklamasi VOLKSWAGEN i uçurttu ve bir anda dünya devi olan EXXON u geçmis oldu....VOLSKSWAGEN in borsa degeri böylece 367 Milyar dolara çikti...
EXXON unki 343 Milyar dolar...
Yani dünyanin yeni devi VOLKSWAGEN oldugunu diyebiliriz....
En komik ise... shortcular HERBIE yi yok etmek istediler ama basarli olamadilar...(DAX in yükselisi bu yüzden)..HERBIE resmen direksyonu aldi gidiyor (aynen flimde gibi)...
Yani HERBIE ....TAM GAZ....
Baybars SEZEN[/quote]
İyi ki Hitler görmedi bugünleri... kendisinin yarattığı bir firmadır VW :)
-
[QUOTE=hexen;58711]29500 maliyet longs 31425 1/2 long realiz etim.. tatil 29500 malyets 1/2 long giryorum cunki system long signalde[/QUOTE]
hexen baba tebrik.. paylasımın icin sağol iyi tatiller +.