gece kısa full dayanamadım aralık vade
Printable View
gece kısa full dayanamadım aralık vade
Formasyondan anlayanlar DOWun grafiğine 5 dakikalık bakabilirler. Teyitsiz ama elmas olabilir. 8900 altında 8500leri hedefleyebilir.
Geceye Aralıkta 1/2 kısaldım.
[QUOTE=VOBiX;59083]Formasyondan anlayanlar DOeun grafiğine 5 dakikalık bakabilirler. Teyitsiz ama elmas olabilir.[/QUOTE]
formasyondan anlamayanlar için ne oldgunuda yazarmısınız ? düşücekmi yukselicekmi ?
herkese selam geceye short girdim
gerci benim short acmamin sebebi degil ancak bir tecrubemi paylasayim istedim efg en son vob 58.000 iken 1 gunde 20.000 kusur long acmisti
bu heriflerin actiklari poz a gore poz alirsaniz vay halinize.
[QUOTE=furkan;59085]formasyondan anlamayanlar için ne oldgunuda yazarmısınız ? düşücekmi yukselicekmi ?[/QUOTE]
dusecek.
[QUOTE=follow;59087]dusecek.[/QUOTE]
tesekkur ederim.
dow 60. dk daralan üçgen ,
üstü 9175 , altı 9039 , kırdıgı yöne hızlanır.
[QUOTE=furkan;59088]tesekkur ederim.[/QUOTE]
rica ederim
artik eskisi kadar yazamiyorum
2-3 gunde bir anca ugruyorum fakat mumkun oldukca yazicam
bu gece dow da cok az artiyla kapanis ongoruyorum %0.2 gibi
yarinda aralik vadede kafadan 34.500 acariz diyorum
herkese iyi aksamlar.
sabah belirttiğim gibi dowda 9300 shortlar, 8500-600 den longa dönecektir.
sabahki ekim vade shortlara aralıktanda ekleme yaptım.
sevgiler.
.
[QUOTE=hexen;59075]33000 üstesinde 29500 maliyet longs tutcayım 33000 asayasında realiz etceyim flat yatcayım[/QUOTE]
bu kapanma longs tutyorum
[QUOTE=furkan;59085]formasyondan anlamayanlar için ne oldgunuda yazarmısınız ? düşücekmi yukselicekmi ?[/QUOTE]
[IMG]http://www.teknikborsa.com/yazar/images/elmas%20zirvesi.gif[/IMG]
DJ 9300 üzerinde kapatırr diye tahmin ediyorum..Hatta daha da yukarıda..Birde nacizane dikkat diyorum. Tüm forumlarda bunun bir ayı ralisi olduğu ve buralardan kısalanması gerektiği şeklinde genel bir görüş ve bu yönde pozisyon var.. Ayı rallisidir değildir ayrı konu ancak sonu burası değil. Bence yükseliş bir süre daha sürecek hedefin DJ de 10100 ler olduğunu düşünüyorum
[QUOTE=Astatin;59105]DJ 9300 üzerinde kapatırr diye tahmin ediyorum..Hatta daha da yukarıda..Birde nacizane dikkat diyorum. Tüm forumlarda bunun bir ayı ralisi olduğu ve buralardan kısalanması gerektiği şeklinde genel bir görüş ve bu yönde pozisyon var.. Ayı rallisidir değildir ayrı konu ancak sonu burası değil. Bence yükseliş bir süre daha sürecek hedefin DJ de 10100 ler olduğunu düşünüyorum[/QUOTE]
9300 üstesinde aynı dusuncem astatin .. haguen kardeşim grafs da aynı dun gonderdiyi . 9300 üstesinde 10300 olur diyr ... benim graf 9300 üstesinde 10250 diyr .bi kardeşim graf vardı fibo graf jelibonun graf onda aynı yers onemi var..
GMye satış geliyor -%11.24 oldu son dakikalarda.
Dow kararsız dowf attı pası sabaha silahlarda bitti ne olcak şimdi
karar verdi 10 dak 200 puan tepti ne diyelim
DOW Kadir İnanır havası oynuyor seçim öncesinde. Sabaha çekik gözlüler ne derse o olur onlar da paritelere duyarlılar.
Sabaha kadar on takla atar daha çıkamıyo ama zorla yapıyolar işte düşüş için marj oluyor gibi Bu krizde beklenen borsa hareketlerinin tersini yaptı hep sağ gösterip sol vurdu.Ocakta borsalar artardı bu sene müthiş düştü.bayramda dolar bozar herkes bozdular ve dolar tarihi zirvesini denedi seçimde borsalar artar bu seçimde beklenen olurmu sizce yoksa yine ters köşe golümü
[QUOTE=QUEEN;59111]Sabaha kadar on takla atar daha çıkamıyo ama zorla yapıyolar işte düşüş için marj oluyor gibi Bu krizde beklenen borsa hareketlerinin tersini yaptı hep sağ gösterip sol vurdu.Ocakta borsalar artardı bu sene müthiş düştü.bayramda dolar bozar herkes bozdular ve dolar tarihi zirvesini denedi seçimde borsalar artar bu seçimde beklenen olurmu sizce yoksa yine ters köşe golümü[/QUOTE]
SPX ortalamaları toplantı halinde. Aslında ortalamalar sıkıştığı zaman flat kalıp fiyatın bir tarafa kırıldığını görmekte fayda var fakat ben buna pek uyamam. ADX 40 üzerinde . ADXR ADXi yukarıdan keserek konsolidasyon görüntüsü vermiş MDI düşmekle birlikte hala 25in ve PDInın üzerinde. Hala düşüyor olabiliriz günlüklere göre. En iyisi kırılımı görmek iki tarafa da eşit şans var.
Herkes umudunu Obamaya bağlamış fakat bu bir yanılsama. Bu yıl işler farklı olabilir daha önceki seçimlerde dev bankalar batmamıştır herhalde. GDP - oldu uzun süredir ilk kez gelecek çeyrekte de daha fazla düşmesi bekleniyor. Hedge fonların yarısının batacağı konuşuluyor ki bunların pek denetlenmediği söylenen hesaplarına akıl sır ermez. Likidite eskisi gibi değil. Reel ekonomi etkilenmeğe başladı vs vs.
Hükümetler bile kumar oynuyor artık sermaye el değiştiriyor borsayla pariteyle cebindeki paraya göz dikmişker yakında tüm dünya bu oyunlara iştirak edecek herkes dolardaki hareketlere ağzının suyu akarak bakıyor nihayetinde pek çok kişinin elinde patlayacaktır.doymak bilmeyen fili(ABD) doyurmaya çalışıyoruz.Ne yapsakta kasa kazanır sermayeyi korumak birinci hedef canım sıkıldı kısa olduğumdan hadi iyi geceler
[URL="http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=ekonomi&ArticleID=1009670&Date=30.10.2008&b=Deutsche%20Bankin%20iddiasi:%20Turkiyenin%2090%20milyar%20dolara%20ihtiyaci%20olabilir"]Deutsche Bank’ın iddiası: Türkiye’nin 90 milyar dolara ihtiyacı olabilir[/URL] MAdem TRye doalr lazım oalcak neden longlamadı acaba?
Belki hatırlarsınız, geçmiş yazılarımda petrol zirveden düşüşe geçmeye başladıktan sonra 120 dolarların üzerindeyken, bu petrol önce 80-85 dolara, oradanda 60-65 dolar aralığına kadar gelir diye bir yazı yazmıştım, arşivden arayıp bulacaktım ama zahmet etmiyim dedim:))).
Bunu neden anlatıyorum?
Şu sebepten, bu aslında, global piyasalardaki tahmin ettiğim oyunun olası bir dip yaptığınında bir işaretidir, hatta, eur/usd paritesi eşliğinde piyasaların aşağıya trade edilmesi ve emtia fiyatlarınında yeni zirveler yarine [B]saçmalaması[/B] önemli bir işarettir diyorum.
Oyuna göre, [B]dow dip [/B]yapmıştır, hemde bu dip aslında koskoca bir aratrend görünümlü bir dip olması yüksek ihtimaldir, tıpkı 2006 yılındaki aratrend in bir büyüğünü düşünün.
Şimdi o halde imkb 100 ümüz, 24 Ekim civarı dip yapmış olmalı, bunu bozacak bir gelişme olmayacağının sinyalleri bugün gelmiş görülüyor, fakat henüz erken, zaten bu tip dipler eğer gerçek bir dip ise, bunu epey bir zaman geçtikten sonra anlayacağız.
Fakat işaretler bir tane değil, tekrar tekrar değişik açılardan bakınca, nizami gol attılar:D, şimdi top santrada, oyun tekrar başlıyor demek doğru olacaktır:)
İşartelerden birisi, yeniden değerlendirme dediğimiz olayın ABD piyasaları dahil AVrupa ve uzakdoğu borsalarda hızla başladığıdır, bu sefer epey hızlı bir start var gibi, sanki düdük çalar çalmaz paslaşmalar hızlı ve isabetli başlamış görülüyor, soros amcamda akrandan yorumuna başlamış, [B]spekülasyon[/B], bu adamın işi budur, tersoya yatırmayı sever.brv.
Bu anlamda ben dow için 8765 seviyesinin kırılımına bakarım, kırılırda adam olmazsa yukarıdaki dediklerimi hemen unutun, değilse bu işin sonunda seçim sonrası [B]Kasım ayı rallisi bile yaşayabiliriz[/B], yaşarız desem daha doğru olur:)
Neyse, o zaman biz bakalım kendi yüzümüze, endeks 100 ümüz bu olumlu havada bir aksilik olmazsa 40000 i dener, bugün dünkü düşüncelerimin tam tersine o kadar kolay gelmedim, saatlerce endeksler emtialar ve parite analizleri gözümü açtı resmen, o kadar çok adapte olmuşuz ki korkuya vede çöküşe, at gözlüğü takmışız gibi aşağı yönü trade etmeye devam edeceğiz sanıyordum, yanılmışım, artık kısa konusunda tamamen yanıldığımı düşünüyorum.
Önümüzdeki bikaç ay petrol 50-90 dolar aralığında vals ederse, piyasalarda bir toparlanma olacaktır, zaten bakınız 59,26 yı gören brent petrolü sizcede anlamlı ve okkalı bir düşüş yapmadımı, global borsalar iki-üç ayda anlamlı bir sert düşüş yapmadımı, özelliklede imkb bi hayli ortalamanın altına sarktı, neredeyse altına sarkacağı ortalama kalmadı mubarekde, bu tip düşen piyasalarda olumlu algılamalarda coşkuyla birlikte iyi yükselişler kaçınılmazdır diyorum, en kötü şimdilik geride kalmış görülüyor, yeniden değerleme hızlanırsa ki bana göre fed in 1,25 e inen faizleri sonrası öyle bişeyler var, bu durumu değerlendirmeye çalışmak gerekir diyorum.
Evet fed in 1,25 e inen faizi ile birlikte [B]yeniden değerleme başladı [/B]diyorum ben, eskiden bol olan likidite ortadan buhar olup uçmadı sonuçta:..:, yine bizi şaşırtacaktır, soros um hedge fon batıra dursun, biz batan hedge fonların sessiz sedasız açıklama yapma gereği bile duymadan ortadan kaybolacağını düşünmeliyiz, sonuçta bu fonlar batsa büyük kitlelerin yatırım yaptığı fonlar olmadığından, doğabilecek zararına katlanabilecek bir müşteriye hitabettiğini düşünürseniz, alan veren zaten dünden razıydı, kimseden ses çıkmayacağı gibi, hükümetler falanda peşine düşmez bunların, kısaca bu fonların aslı astarı ve batan miktarı kimseyi ilgilendirmiyor diyorum, sadece yöneten ve yatıran birbirine darılır o kadar:..:, o da ses getirmez kanunen, bu iş böyle.
Risk primleri ne olacak bakalım, sanırım en şanslı biziz, bizimki bu son badireyide atlattğına göre dünyada flaş piyasalar arasında olabilir, yabancı oluk oluk akabilir diyorum:))), saygılar.
Bir yazmışsın pir yazmışsın
- FED faizleri 1e indirdi.
- Hedge fon tasviye olurken aktif pozsiyon kapaması yapar short ağırlıklı ise piyasayı yukarı, long ağırlıklı ise aşağı etkiler. Düşen piyasada zarar edip tasfiye haline geldiyse long fondur. Hedge fonalr duruma göre müşteriyle mahkemelik olabiliyorlar hepsi darılıp ayrılmıyor. Hedge fonlar içinde en az 1 milyon dolar yatıracak adamalr olduğu gibi belki onalrı fazla etkilemez (aç açık kalmazlar anlamında) diye düşünlebilir fakat kurumal müşterielre hizmet verenleri de var. Kurumsal müşterilerinin batması reel ekonomiyi vurur.
- Kısa vadeli yatırım yapan hedge fonların yanı sıra uzun vadeli yatırımcı konumunda olan Emeklilik fonları bile topun ağzında. Portföylerde bulunan şirket tahvilelri de ayrı bir risk unsuru zaten. Lehmanın tahvilelri temizleyemediler henüz.
Hisselere Hücüm olayını az çok anlarım arkadaşlar, bu zamanda korkmak pek anlamlı değil zaten, hisseyi şimdi almayana 1 bilemediniz 1,5 ay sonra bir mal ittirirler yukardan, Ocak şubat mart Nisan aylarında elde tutmaktan sıkılır duruma getirirler diyorum, kışın yatayvari bir piyasa daha olasıdır, bu sebepten, bu fiyatlar fena değil bana göre, denemeye değer diyorum, 2008 de boğalarda boynuzlarını gösterecekmiş diyeceğiz diyorum, hemde ne boynuz, boşuna adımız bull market değil;), aldık kokuyu icabında+. saygılar
[QUOTE=VOBiX;59117]Bir yazmışsın pir yazmışsın
- FED faizleri 1e indirdi.
- Hedge fon tasviye olurken aktif pozsiyon kapaması yapar short ağırlıklı ise piyasayı yukarı, long ağırlıklı ise aşağı etkiler. Düşen piyasada zarar edip tasfiye haline geldiyse long fondur. Hedge fonalr duruma göre müşteriyle mahkemelik olabiliyorlar hepsi darılıp ayrılmıyor. Hedge fonlar içinde en az 1 milyon dolar yatıracak adamalr olduğu gibi belki onalrı fazla etkilemez (aç açık kalmazlar anlamında) diye düşünlebilir fakat kurumal müşterielre hizmet verenleri de var. Kurumsal müşterilerinin batması reel ekonomiyi vurur.
- Kısa vadeli yatırım yapan hedge fonların yanı sıra uzun vadeli yatırımcı konumunda olan Emeklilik fonları bile topun ağzında. Portföylerde bulunan şirket tahvilelri de ayrı bir risk unsuru zaten. Lehmanın tahvilelri temizleyemediler henüz.[/QUOTE]
Sn. vobix, kendi bakış açınızla haklı olabilirsiniz, bir ay sonra görüşelim diyorum sadece, biraz zaman tanıyın şu yazdıklarıma, saygılar.
BİR ŞEY SORACAĞIM... VOBORSA da, hisse.net deki gibi, bazı üyelerle ense parmak ilişkisi içinde olan oderatörler yok değil mi? Kuralların uygulnamasında da çifte standart yok değil mi? :) E iyi o zaman
[QUOTE=Astatin;59120]BİR ŞEY SORACAĞIM... VOBORSA da, hisse.net deki gibi, bazı üyelerle ense parmak ilişkisi içinde olan oderatörler yok değil mi? Kuralların uygulnamasında da çifte standart yok değil mi? :) E iyi o zaman[/QUOTE]
Burda öyle birşey yok sn Astatin ;)
short signaller neden dikat almadıyımı anladınız ? .. sindi systems asayada.. gün system long signal oldu.. ben 29500 longs tutyorum
[COLOR="Red"]5dakk system short signalde[/COLOR]
[COLOR="Blue"]15 dakk system long signalde[/COLOR]
[COLOR="Blue"]gün system long signalde[/COLOR]
benim plan artık asayadaki gibi..
gün system short signale kadar...... 15 dakk system short signal olur ben flat olcayım... long signal olur , long alcayım. amma gün system short signal olur eyer busfer 15 dakk system short signale uycayım eyer short signal verir bende short olcayım... benim 3 element system kullanma yontemim bu ... planım bu
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/7883/screenhunter5le1.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img88/screenhunter5le1.jpg/1/][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/screenhunter5le1.jpg/1/w526.png[/IMG][/URL]
Sabah 05,27
[QUOTE=bull market;59118]Hisselere Hücüm olayını az çok anlarım arkadaşlar, bu zamanda korkmak pek anlamlı değil zaten, hisseyi şimdi almayana [COLOR="Red"][SIZE="5"]1 bilemediniz 1,5 ay sonra bir mal ittirirler yukardan, Ocak şubat mart Nisan [/SIZE][/COLOR]aylarında elde tutmaktan sıkılır duruma getirirler diyorum, kışın yatayvari bir piyasa daha olasıdır, bu sebepten, bu fiyatlar fena değil bana göre, denemeye değer diyorum, 2008 de boğalarda boynuzlarını gösterecekmiş diyeceğiz diyorum, hemde ne boynuz, boşuna adımız bull market değil;), aldık kokuyu icabında+. saygılar[/QUOTE]
Sayın bull market .,,
Hisselerdeki önümüzdeki sene hareketler bence sınırlı olacak gibime geliyor,,
Niye bu zamanda niye hisse elimde bulundurayım.
Ne olacagı belli degil,
Hele şirketlerin ne yapacagı hiç belli degil,
alacagı bir kararla HOP % BİLMEM KAÇ BEDELLİ SERMAYE ARTTIRIMI.
Şirkete yatırım yaparsın bide üste para ister....
Onun için böyle dalgalanmalarda [COLOR="red"]AL- SAT = ELİNDE HİSSE TUTMA..[/COLOR]
Tabi bu benim düşüncem...Çok iyi kar getiren kagıtlarda olabilir,
ama genelde kagıt TAŞIMAMAYI yeglerim....
Asya çok hareketli.sabah 06,00
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img234.imageshack.us/img234/5650/screenhunter6nh5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img234/screenhunter6nh5.jpg/1/][IMG]http://img234.imageshack.us/img234/screenhunter6nh5.jpg/1/w541.png[/IMG][/URL]
günaydın aralık vade long devam ediyorum ben ... aynen imzadaki gibi .. bol kazançlar ...
[QUOTE=Astatin;59120]BİR ŞEY SORACAĞIM... VOBORSA da, hisse.net deki gibi, bazı üyelerle ense parmak ilişkisi içinde olan oderatörler yok değil mi? Kuralların uygulnamasında da çifte standart yok değil mi? :) E iyi o zaman[/QUOTE]
bi ara bana uygulanıyodu. canı sıkıldıkça hellim beni banlıyodu:D
5 dak al verene kadar kısa devam
34.400 den long
[QUOTE=follow;59090]rica ederim
artik eskisi kadar yazamiyorum
2-3 gunde bir anca ugruyorum fakat mumkun oldukca yazicam
bu gece dow da cok az artiyla kapanis ongoruyorum %0.2 gibi
yarinda aralik vadede kafadan 34.500 acariz diyorum
herkese iyi aksamlar.[/QUOTE]
herkese gunaydinlar dun aksam son 10 dakikada dow a alis gelmeseydi dow kapanisini tutturuyordum
neyse sorun degil vob acilisini tutturdum shortlari kapadim
34.575 den short
makas altta diye ekim alıor millet bu kdr kolay ekmek olmamalı bence tezgah var bu işin altında