-
bilgiler için teşekkür ederim kentuf bey :( korkmaya başladım bizim piyasadan :confused:
[QUOTE=akinolukentuf;18019]Hesabınızı keşfettiklerinde yandınız .Bunun için devamlı kurum değiştirmek lazim .Hareket tarzı aynı olmamalı .Yoksa acaip sayıyorlar.Geçen hafta bir yerde short koydum bayağa miktarda .Aynı anda dört kademe yukarı kaldırıp beşinci kademeye satış yazdılar .Satmış olduğum kadar rakamı iş yatırım ilk emir olarak satışta bekliyordu .Bende kapamak zorunda kaldım haliyle.Normal şartlarda düşeceğini bilsende onlar al gelene kadar bekliyor işlerine ne gelirse.Kurum tradesi bayağa iyi oluyor al satçı için herkese tavsiye ederim.[/QUOTE]
[QUOTE=akinolukentuf;18018]Arkadaşlar kurumların üstlerine üstlerine oynuyorlar.Bu piyasada mal tutmak harbi iş değil .Bende ongündür al sata döndüm burada gene .Büyük bir kurumda bir alt hesap açtırdım.ınanın bana ufak kurumlardan buna garanti de dahil aldığım her pozizyonda durumlar ne kadar iyi olsada en az üç kademe alta çekiyorlar orda bekliyorlarki dax bir yalpanalansın veya dow yalpalanırsa yandım anında basıyorlar aşağı .Veya tam tersi dünyanın hiç bir borsasında bu yok.Bugün dax ve dow da sabahki veri beklentilerine paralel pozizyonlar aldım.Hiç birinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmamasına rağmen bizde tam tersini uyguladılar.Kişilerin ve pozizyonların büyüklüğüne göre adam üzerine oynuyorlar çok uç noktalarda değilseniz girdap sizi içine alıyor.Dünyanın en zor vadeli piyasası burda al sattan götüren dünyanın iliğini kurutur.Onun için ilk fırsatta tradesine güvenen yurt dışında hesap açtırsın.Aynı miktarda para ile bugün yurt dışında diyelim 30 lira kazanmışsam aynı gündeme sahip burda 5 lira .Yurt dışında 30 zararsam burda 100 .Çünkü burda kuralları üç dört üç beş belirliyor.[/QUOTE]
-
bilgiler için teşekkür ederim kentuf bey :( korkmaya başladım bizim piyasadan :confused:
[QUOTE=akinolukentuf;18019]Hesabınızı keşfettiklerinde yandınız .Bunun için devamlı kurum değiştirmek lazim .Hareket tarzı aynı olmamalı .Yoksa acaip sayıyorlar.Geçen hafta bir yerde short koydum bayağa miktarda .Aynı anda dört kademe yukarı kaldırıp beşinci kademeye satış yazdılar .Satmış olduğum kadar rakamı iş yatırım ilk emir olarak satışta bekliyordu .Bende kapamak zorunda kaldım haliyle.Normal şartlarda düşeceğini bilsende onlar al gelene kadar bekliyor işlerine ne gelirse.Kurum tradesi bayağa iyi oluyor al satçı için herkese tavsiye ederim.[/QUOTE]
[QUOTE=akinolukentuf;18018]Arkadaşlar kurumların üstlerine üstlerine oynuyorlar.Bu piyasada mal tutmak harbi iş değil .Bende ongündür al sata döndüm burada gene .Büyük bir kurumda bir alt hesap açtırdım.ınanın bana ufak kurumlardan buna garanti de dahil aldığım her pozizyonda durumlar ne kadar iyi olsada en az üç kademe alta çekiyorlar orda bekliyorlarki dax bir yalpanalansın veya dow yalpalanırsa yandım anında basıyorlar aşağı .Veya tam tersi dünyanın hiç bir borsasında bu yok.Bugün dax ve dow da sabahki veri beklentilerine paralel pozizyonlar aldım.Hiç birinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmamasına rağmen bizde tam tersini uyguladılar.Kişilerin ve pozizyonların büyüklüğüne göre adam üzerine oynuyorlar çok uç noktalarda değilseniz girdap sizi içine alıyor.Dünyanın en zor vadeli piyasası burda al sattan götüren dünyanın iliğini kurutur.Onun için ilk fırsatta tradesine güvenen yurt dışında hesap açtırsın.Aynı miktarda para ile bugün yurt dışında diyelim 30 lira kazanmışsam aynı gündeme sahip burda 5 lira .Yurt dışında 30 zararsam burda 100 .Çünkü burda kuralları üç dört üç beş belirliyor.[/QUOTE]
-
Mesela diyelim çok inandığınız bir trade var ve cebinizde parada var .Tanıdığım biri sadece onun oynadığı bir kurumdan 600 tane çakıyordu .Artık izin vermediklerini gördü kurum değiştirdi.Genede her zaman basamıyor oyuncular buna izin vermiyor.Piyasa yapıcı demiyorum.Çünkü en zor şartlarda bile piyasa yapıcının görevi piyasayı belli teknik ve temel verilere göre hareket ettirmesi gerekir .Bizde bu yok çıkarkende olmadı düşerkende olmuyor.
Aslında o bir kaç kişide haklı adam gelip spotta işlem yapmıyacak tek bir lot malı olmayacak gelip vobta yüklü pozizyon açacak .adamların spot elindeyse onlarda istedikleri gibi at koşturmakta haklı .
-
Mesela diyelim çok inandığınız bir trade var ve cebinizde parada var .Tanıdığım biri sadece onun oynadığı bir kurumdan 600 tane çakıyordu .Artık izin vermediklerini gördü kurum değiştirdi.Genede her zaman basamıyor oyuncular buna izin vermiyor.Piyasa yapıcı demiyorum.Çünkü en zor şartlarda bile piyasa yapıcının görevi piyasayı belli teknik ve temel verilere göre hareket ettirmesi gerekir .Bizde bu yok çıkarkende olmadı düşerkende olmuyor.
Aslında o bir kaç kişide haklı adam gelip spotta işlem yapmıyacak tek bir lot malı olmayacak gelip vobta yüklü pozizyon açacak .adamların spot elindeyse onlarda istedikleri gibi at koşturmakta haklı .
-
efg dün shortladı long açıldık bugün longladı short açılacaz
bunlarda para kazanıyor ya tııııır yukarı tttııııır aşağı beynimizi döndürdüler dow 12000 altında kapatsın yeter şu 38000 den kurtulalım bu arada longum
-
efg dün shortladı long açıldık bugün longladı short açılacaz
bunlarda para kazanıyor ya tııııır yukarı tttııııır aşağı beynimizi döndürdüler dow 12000 altında kapatsın yeter şu 38000 den kurtulalım bu arada longum
-
[QUOTE=abka;17983]yazamadım..47200 den kısa kapattım..[/QUOTE]vurkac sistem 47350 den sat vermişti..ama malesef ancak yetişdim..misafirlerim olunca böyle oldu..ve satta kapattı..kısalacaktım ama ekran takip edemem diyerek flat kaldım...
-
[QUOTE=abka;17983]yazamadım..47200 den kısa kapattım..[/QUOTE]vurkac sistem 47350 den sat vermişti..ama malesef ancak yetişdim..misafirlerim olunca böyle oldu..ve satta kapattı..kısalacaktım ama ekran takip edemem diyerek flat kaldım...
-
yine long yattırdılar yarın yandık :(
-
yine long yattırdılar yarın yandık :(
-
Herkesin kendine göre bir sistemi olmalı VOBda. Kimin ne alıp kimin ne sattığı kafa karıştırıyor bence çünkü karşımızdaki şebeke her neyse çok çetrefil. Hisse senedi deneyimi olanlar 10-15 aracı kurumdan hesap açılıp karşılıklı işlem yapıldığını duymuştur sanırım. Öyle muazzam işlem yaparlar ki parayı çekmeyi başarırlar tahtaya en azından geçmişte öyleydi. VOBda son zamanlarda gözlediğim garip hareketler hoşuma gitmiyor. Gözünün içine parmağını sokarcasına normal olmayan garip fiktif hareketler çocuk bile otursa ekrana anlar. En iyisi pastayla takasla çok ilgilenmeyip grafiği önüne açıp duygusuz işlem yapmak. Fiyat çubukları herşeyi anlatıyor. Gün içi trade ediyorsanız bir iki tane de ortalama atsanız grafiğe sizi EFG değil kralı gelse çarpamaz. Tabi açılış gapları için söylenecek fazla bir şey yok çoğunlukla zar atmaktan farkı yok.
-
Herkesin kendine göre bir sistemi olmalı VOBda. Kimin ne alıp kimin ne sattığı kafa karıştırıyor bence çünkü karşımızdaki şebeke her neyse çok çetrefil. Hisse senedi deneyimi olanlar 10-15 aracı kurumdan hesap açılıp karşılıklı işlem yapıldığını duymuştur sanırım. Öyle muazzam işlem yaparlar ki parayı çekmeyi başarırlar tahtaya en azından geçmişte öyleydi. VOBda son zamanlarda gözlediğim garip hareketler hoşuma gitmiyor. Gözünün içine parmağını sokarcasına normal olmayan garip fiktif hareketler çocuk bile otursa ekrana anlar. En iyisi pastayla takasla çok ilgilenmeyip grafiği önüne açıp duygusuz işlem yapmak. Fiyat çubukları herşeyi anlatıyor. Gün içi trade ediyorsanız bir iki tane de ortalama atsanız grafiğe sizi EFG değil kralı gelse çarpamaz. Tabi açılış gapları için söylenecek fazla bir şey yok çoğunlukla zar atmaktan farkı yok.
-
Arkadaşlar, artık Vob işlemlerini bıraktım.Bügün sabah itibarı ile vobdan tüm paramı çektim,ve S&P ve Foreks piyasalarına aktardım,
Bu nedenle artık buraya çok sık yazamıyacağım,yazdığım konularda vob da trade etmediğim için doğal olarak bununla ilgili olamıyacak,genel trade ile ilgili yazılarıma devam edeceğim,ama çok değerli arkadaşlarımızın yazılarını her gün okuyacağım.
Artık bu deniz bana dar geliyor,sistemim test sonuçlarını ve deneme süresini başarılı bir şekilde bitirdi.. ve yelkenimi büyük sulara çevirdim..
Herkese bol kazançlar dilerim...
-
Arkadaşlar, artık Vob işlemlerini bıraktım.Bügün sabah itibarı ile vobdan tüm paramı çektim,ve S&P ve Foreks piyasalarına aktardım,
Bu nedenle artık buraya çok sık yazamıyacağım,yazdığım konularda vob da trade etmediğim için doğal olarak bununla ilgili olamıyacak,genel trade ile ilgili yazılarıma devam edeceğim,ama çok değerli arkadaşlarımızın yazılarını her gün okuyacağım.
Artık bu deniz bana dar geliyor,sistemim test sonuçlarını ve deneme süresini başarılı bir şekilde bitirdi.. ve yelkenimi büyük sulara çevirdim..
Herkese bol kazançlar dilerim...
-
Dj Future Gunluk Güncel
[IMG]http://img377.imageshack.us/img377/1953/djgnlukzq4.png[/IMG]
-
Dj Future Gunluk Güncel
[IMG]http://img377.imageshack.us/img377/1953/djgnlukzq4.png[/IMG]
-
hocam bitane future topii acalım ozaman cok faydalı olur
[QUOTE=teo;18031]Arkadaşlar, artık Vob işlemlerini bıraktım.Bügün sabah itibarı ile vobdan tüm paramı çektim,ve S&P ve Foreks piyasalarına aktardım,
Herkese bol kazançlar dilerim...[/QUOTE]
-
hocam bitane future topii acalım ozaman cok faydalı olur
[QUOTE=teo;18031]Arkadaşlar, artık Vob işlemlerini bıraktım.Bügün sabah itibarı ile vobdan tüm paramı çektim,ve S&P ve Foreks piyasalarına aktardım,
-
Hayırlısı olsun Sayın Teo, Başarılar dilerim.
Sevgiler
-
Hayırlısı olsun Sayın Teo, Başarılar dilerim.
Sevgiler
-
evet vobta kan kaybı sürüyor... adaletin sağlanamadığı, manipülasyona ısrarla izin veren yönetimler eşliğinde bu piyasa gelişemeden kuruyup gidecektir eninde sonunda...
çevremde de vadeli hesabını kapatan insan sayısı fazla...şahsen ben de ciddi şekilde bu kirli piyasa ile ilişkimi kesmeyi düşünmüyorum değil...
sn.teo, başarılar dilerim....
-
evet vobta kan kaybı sürüyor... adaletin sağlanamadığı, manipülasyona ısrarla izin veren yönetimler eşliğinde bu piyasa gelişemeden kuruyup gidecektir eninde sonunda...
çevremde de vadeli hesabını kapatan insan sayısı fazla...şahsen ben de ciddi şekilde bu kirli piyasa ile ilişkimi kesmeyi düşünmüyorum değil...
sn.teo, başarılar dilerim....
-
sn teo başarılı olmanızı dilerim.
yeni deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum kendi adıma.
bize yol gösterici olur.
syg.
-
sn teo başarılı olmanızı dilerim.
yeni deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum kendi adıma.
bize yol gösterici olur.
syg.
-
-
-
Hayat öyle enteresan ki,insan kendi yaşamadan bir türlü anlamıyor.
Acı tecrübeler, sinir olmalar, başarmak isteği,kaybetme dürtüsü,
Bir dönem geliyor kimseyi dinlemiyor,Hele hele borsaya ilk adımda
kazanıyorsa yandı da ne yandı.Bu sefer kaybetmediği için hep
kazanacak zannediyor,hatta çevreye akıl vermeye çalışıyor insan.
Araştırmıyor,barlarda elindi purosu ile ahkam kesmeye başlıyor.
Ama zamanla kayıplar başlayınca bu sefer de adrenalin giriyor
devreye,durumu iyi ise yeniden para aktarma,ve yeni bir mağlubiyet,
en sonunda para bitince kredi kartları,onlarda sıfırlanınca,
iş işten geçiyor,
Hala ayakta durma kabiliyeti ve zekası kaldıysa başlıyor,araştırmaya,
Bu sefer işi ciddiye alıyor, kumar tutkusunu bir tarafa atıp,
Her buldugunu okuyor,soru soruyor,dönem dönem forumdaki diğer
arkadaşları kırma pahasına sadece doğruları yazıyor,Ama,herşeyi
borsaya koyan,sıfıra yaklaşmış ve geceye full pozisyon longla
giren arkadaşlara ,üstelik dow %2 kapatınca,yarın eksi açarız demek,
onu iğfal etmekdende beter oluyor.
Bir dönem kavga ve döğüş ile geçti,hatta kavga sebebi ile forum bile
değiştirdik,aslında bunların hepsi boş,hepimiz aynı gemideyiz.
Borsa+forex+S&P,ve hisse senetlerinde toplamda 600.000 YTL kaybettim sayılır.
Bunun sadece 39.000 YTL si ,Voba ait,Bu paranın çoğunu yukarıda anlatığım
dönemlerde hisselerde kaybettim.
Bankaların biri kapatıyor,biri arıyordu.kredi açmalar,Teoman Bey siz uzmansınız,
gibi götünü yiyeyim ayakları,ne olduysa o zaman oldu.Bir hayal dünyası,çevredeki
kişilerin tek gayesi sadece komisyon almak.
Sankoyu takdir ediyorum,yapa yanlızsınız,sadece emiri veriyorsunuz,size karışan
etkilemeye karışan yok,Programı ile siz alım satım yapıyorsunuz,ne yaptığınızı
biliyorsanız rahatsınız.
Yaklaşık 7 yıldır bu camianın içindeyim.Herşeyi okudum,araştırdım,seminerlere
katıldım,denedim,yılmadım,hep şu mucizevi sorunun cevabını aradım 'Neresi dip,neresi tepe?'
Bu sorunun cevabını bilen kişi bu paraları kaybetmeden önce cevabı bana verseydi,
dinlermiydim,kesinlikle hayır,hele birde kazanmış isem,kapıdan kovardım.
Forumdan da çok şey öğrendim, herkesten bir şeyler aldım,kendi bilgimle harmanladım.
Bu sorunun cevabı aslında çok basit,ve sadece siz cevaplıyabilirsiniz.
Ben kendi çapımda bulduğumu zannediyorum.
Kayıplarımın bir kısmı çıktı.Maddi durumum iyi olduğu için bu kayıp,yaşam
standardımı değiştirmedi.
Bizim piyalar kontrollü piyasa,teknik falan çalışmaz,bazen çalışır,
Bazen adam bilerek tutar.Üstelik sadece 460 dakika açık.Bu nedenle kendimi hazır hissettiğim noktada
yurtdışına geçtim.
Bunları şunun için yazdım,kazansanızda kaybetsenizde her zaman okuyun araştırın,
Takıntılarınızı atın,efendim macd iyi çalışır,trix iyidir gibi,devamlı araştırın
ve geliştirin, bunlar bazen çalışır bazen çalışmaz.
Bir şey anlatmaya çalışan kişiyi dinleyin,asabi hareketlerle kimseyi kırmayın,
Unutmayın lütfen,4-5 saat yazışıyoruz,konuşuyorz,okuyoruz,belki eşimizden fazla
vakit ayırıyoruz.
ıçimden geldi ,öylesine bir yazı..
Sevgiler...
-
Hayat öyle enteresan ki,insan kendi yaşamadan bir türlü anlamıyor.
Acı tecrübeler, sinir olmalar, başarmak isteği,kaybetme dürtüsü,
Bir dönem geliyor kimseyi dinlemiyor,Hele hele borsaya ilk adımda
kazanıyorsa yandı da ne yandı.Bu sefer kaybetmediği için hep
kazanacak zannediyor,hatta çevreye akıl vermeye çalışıyor insan.
Araştırmıyor,barlarda elindi purosu ile ahkam kesmeye başlıyor.
Ama zamanla kayıplar başlayınca bu sefer de adrenalin giriyor
devreye,durumu iyi ise yeniden para aktarma,ve yeni bir mağlubiyet,
en sonunda para bitince kredi kartları,onlarda sıfırlanınca,
iş işten geçiyor,
Hala ayakta durma kabiliyeti ve zekası kaldıysa başlıyor,araştırmaya,
Bu sefer işi ciddiye alıyor, kumar tutkusunu bir tarafa atıp,
Her buldugunu okuyor,soru soruyor,dönem dönem forumdaki diğer
arkadaşları kırma pahasına sadece doğruları yazıyor,Ama,herşeyi
borsaya koyan,sıfıra yaklaşmış ve geceye full pozisyon longla
giren arkadaşlara ,üstelik dow %2 kapatınca,yarın eksi açarız demek,
onu iğfal etmekdende beter oluyor.
Bir dönem kavga ve döğüş ile geçti,hatta kavga sebebi ile forum bile
değiştirdik,aslında bunların hepsi boş,hepimiz aynı gemideyiz.
Borsa+forex+S&P,ve hisse senetlerinde toplamda 600.000 YTL kaybettim sayılır.
Bunun sadece 39.000 YTL si ,Voba ait,Bu paranın çoğunu yukarıda anlatığım
dönemlerde hisselerde kaybettim.
Bankaların biri kapatıyor,biri arıyordu.kredi açmalar,Teoman Bey siz uzmansınız,
gibi götünü yiyeyim ayakları,ne olduysa o zaman oldu.Bir hayal dünyası,çevredeki
kişilerin tek gayesi sadece komisyon almak.
Sankoyu takdir ediyorum,yapa yanlızsınız,sadece emiri veriyorsunuz,size karışan
etkilemeye karışan yok,Programı ile siz alım satım yapıyorsunuz,ne yaptığınızı
biliyorsanız rahatsınız.
Yaklaşık 7 yıldır bu camianın içindeyim.Herşeyi okudum,araştırdım,seminerlere
katıldım,denedim,yılmadım,hep şu mucizevi sorunun cevabını aradım 'Neresi dip,neresi tepe?'
Bu sorunun cevabını bilen kişi bu paraları kaybetmeden önce cevabı bana verseydi,
dinlermiydim,kesinlikle hayır,hele birde kazanmış isem,kapıdan kovardım.
Forumdan da çok şey öğrendim, herkesten bir şeyler aldım,kendi bilgimle harmanladım.
Bu sorunun cevabı aslında çok basit,ve sadece siz cevaplıyabilirsiniz.
Ben kendi çapımda bulduğumu zannediyorum.
Kayıplarımın bir kısmı çıktı.Maddi durumum iyi olduğu için bu kayıp,yaşam
standardımı değiştirmedi.
Bizim piyalar kontrollü piyasa,teknik falan çalışmaz,bazen çalışır,
Bazen adam bilerek tutar.Üstelik sadece 460 dakika açık.Bu nedenle kendimi hazır hissettiğim noktada
yurtdışına geçtim.
Bunları şunun için yazdım,kazansanızda kaybetsenizde her zaman okuyun araştırın,
Takıntılarınızı atın,efendim macd iyi çalışır,trix iyidir gibi,devamlı araştırın
ve geliştirin, bunlar bazen çalışır bazen çalışmaz.
Bir şey anlatmaya çalışan kişiyi dinleyin,asabi hareketlerle kimseyi kırmayın,
Unutmayın lütfen,4-5 saat yazışıyoruz,konuşuyorz,okuyoruz,belki eşimizden fazla
vakit ayırıyoruz.
ıçimden geldi ,öylesine bir yazı..
Sevgiler...
-
sn teo bey yazı için teşekkürler güzel özet yeni trade alanınzda başarılar.
"Düşünmeden öğrenmek faydasız, Öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
--
*Nereye gideceğini bilmeyen bir gemi için hiçbir rüzgardan fayda yoktur. ''Michel de Montaigne''
-
Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde, sakın pes etme; çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır.
Hayatta en büyük eğlence, başkasının, "YAPAMAZSIN" dediğini yapmaktır.
H.B.Stowe
--
Kararlılık keskin bir bıçağa benzer,
bir kerede ve dümdüz keser.
Kararsızlık ise kör bir bıçak gibi kestiği her şeyi parçalar ve yırtar.
Jan Mc Keithen
-
Ağaç değilsiniz, bulunduğunuz durumu ve konumu değiştirebilirsiniz.
. ''Jim Rohn''
-
''Kimlere eğitimli diyeceğim?
Ben öncelikle koşullar tarafından yönetilmek yerine onlara egemen olan,
Her fırsatı yiğitce karşılayan ve zekice hareket eden
Tüm iş ve ilişkilerinde onurlu olan
Huysuz kişilere ve olumsuzluklara iyi yaklaşan, Ayrıca zevklerini kontrol altında tutan ve talihsizliklere boyun eğmeyen,
Başarıyla şımarmayan insanlara eğitimli derim.''
''Sokrates''
--
Birşeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır. ''Sokrates''
--
Ne istediğinizi bilmiyorsanız,
Ne istediğini bilen birinin istekleri
doğrultusunda hareket ettiğinizi
geç de olsa fark edersiniz.
Herbert Casson
---
Sıkı bir çalışmanın yerini hiçbir şey alamaz.
Deha yüzde bir ilham, yüzde doksan dokuz terdir
Thomas Edison
--
Sadece fazla ileri gitme riskini göze alanlar
nekadar ileri gidebileceğini öğrenir.
''T.S.Eliot''
--
Yaşamımız yaşadıklarımızla değil, beklentilerimizle şekillenir.
İnsanlar, içinde bulundukları durumlar için her zaman şartları suçluyorlar. Ben şartlara inanmıyorum. Bu dünyada ileri gidenler, ayağa kalkıp arzu ettikleri şartları arayanlar; bulamazlarsa, o şartları meydana getirenlerdir.
''Bernard Shaw''
--
-
sn teo bey yazı için teşekkürler güzel özet yeni trade alanınzda başarılar.
"Düşünmeden öğrenmek faydasız, Öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
--
*Nereye gideceğini bilmeyen bir gemi için hiçbir rüzgardan fayda yoktur. ''Michel de Montaigne''
-
Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde, sakın pes etme; çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır.
Hayatta en büyük eğlence, başkasının, "YAPAMAZSIN" dediğini yapmaktır.
H.B.Stowe
--
Kararlılık keskin bir bıçağa benzer,
bir kerede ve dümdüz keser.
Kararsızlık ise kör bir bıçak gibi kestiği her şeyi parçalar ve yırtar.
Jan Mc Keithen
-
Ağaç değilsiniz, bulunduğunuz durumu ve konumu değiştirebilirsiniz.
. ''Jim Rohn''
-
''Kimlere eğitimli diyeceğim?
Ben öncelikle koşullar tarafından yönetilmek yerine onlara egemen olan,
Her fırsatı yiğitce karşılayan ve zekice hareket eden
Tüm iş ve ilişkilerinde onurlu olan
Huysuz kişilere ve olumsuzluklara iyi yaklaşan, Ayrıca zevklerini kontrol altında tutan ve talihsizliklere boyun eğmeyen,
Başarıyla şımarmayan insanlara eğitimli derim.''
''Sokrates''
--
Birşeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır. ''Sokrates''
--
Ne istediğinizi bilmiyorsanız,
Ne istediğini bilen birinin istekleri
doğrultusunda hareket ettiğinizi
geç de olsa fark edersiniz.
Herbert Casson
---
Sıkı bir çalışmanın yerini hiçbir şey alamaz.
Deha yüzde bir ilham, yüzde doksan dokuz terdir
Thomas Edison
--
Sadece fazla ileri gitme riskini göze alanlar
nekadar ileri gidebileceğini öğrenir.
''T.S.Eliot''
--
Yaşamımız yaşadıklarımızla değil, beklentilerimizle şekillenir.
İnsanlar, içinde bulundukları durumlar için her zaman şartları suçluyorlar. Ben şartlara inanmıyorum. Bu dünyada ileri gidenler, ayağa kalkıp arzu ettikleri şartları arayanlar; bulamazlarsa, o şartları meydana getirenlerdir.
''Bernard Shaw''
--
-
-Sadece akıllı biriyle oynayarak akıllanabilirsin.
-Zeki olmanın yolu,daha zeki bir rakibinle oynamaktır.
Ya Ümitsizsiniz Ya da Ümit Sizsiniz
Ya Çaresizsiniz Ya da Çare Sizsiniz (B.Necatigil)
Karanligin en koyu oldugu zaman,gunesin dogmaya yuz tuttugu vakittir.
Bunlarda benden...
-
-Sadece akıllı biriyle oynayarak akıllanabilirsin.
-Zeki olmanın yolu,daha zeki bir rakibinle oynamaktır.
Ya Ümitsizsiniz Ya da Ümit Sizsiniz
Ya Çaresizsiniz Ya da Çare Sizsiniz (B.Necatigil)
Karanligin en koyu oldugu zaman,gunesin dogmaya yuz tuttugu vakittir.
Bunlarda benden...
-
[QUOTE=akinolukentuf;18018]Arkadaşlar kurumların üstlerine üstlerine oynuyorlar.Bu piyasada mal tutmak harbi iş değil .Bende ongündür al sata döndüm burada gene .Büyük bir kurumda bir alt hesap açtırdım.İnanın bana ufak kurumlardan buna garanti de dahil aldığım her pozizyonda durumlar ne kadar iyi olsada en az üç kademe alta çekiyorlar orda bekliyorlarki dax bir yalpanalansın veya dow yalpalanırsa yandım anında basıyorlar aşağı .Veya tam tersi dünyanın hiç bir borsasında bu yok.Bugün dax ve dow da sabahki veri beklentilerine paralel pozizyonlar aldım.[B]Hiç birinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmamasına rağmen bizde tam tersini uyguladılar[/B].Kişilerin ve pozizyonların büyüklüğüne göre adam üzerine oynuyorlar çok uç noktalarda değilseniz girdap sizi içine alıyor.Dünyanın en zor vadeli piyasası burda al sattan götüren dünyanın iliğini kurutur.Onun için ilk fırsatta tradesine güvenen yurt dışında hesap açtırsın.Aynı miktarda para ile bugün yurt dışında diyelim 30 lira kazanmışsam aynı gündeme sahip burda 5 lira .Yurt dışında 30 zararsam burda 100 .Çünkü burda kuralları üç dört üç beş belirliyor.[/QUOTE]
hiçbirinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmadı ya katılamıyorum sn kentuf....
fdow teknik olarak 5 daklıkta hiç sat vermeden hiç dalgalanmadan gün içi çıktıkça çıktı....çıktıkça çıktı...12350 yi bile gördü...arada düzeltme bile yapmadı..normal değildi hareketleri...
teknik olarakta böyle
dow o seviyeleri görse yada görme ihtimali olsa dün için her şey toz pempe olur...dowun düşüş trendini kırması demek bu..saatlikte..
tamamen sahte bir çıkıştı fdowdaki...
sonramı ne oldu.... dow açılınca paldır küldür bastılar....
ne yani dowun bu gece düşebilecegini bilmiyorlarmıydı teknik olarak..
inanmam bilmediklerine....
oyunun büyüğü fdowda oynanıyor artık....
-
[QUOTE=akinolukentuf;18018]Arkadaşlar kurumların üstlerine üstlerine oynuyorlar.Bu piyasada mal tutmak harbi iş değil .Bende ongündür al sata döndüm burada gene .Büyük bir kurumda bir alt hesap açtırdım.İnanın bana ufak kurumlardan buna garanti de dahil aldığım her pozizyonda durumlar ne kadar iyi olsada en az üç kademe alta çekiyorlar orda bekliyorlarki dax bir yalpanalansın veya dow yalpalanırsa yandım anında basıyorlar aşağı .Veya tam tersi dünyanın hiç bir borsasında bu yok.Bugün dax ve dow da sabahki veri beklentilerine paralel pozizyonlar aldım.[B]Hiç birinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmamasına rağmen bizde tam tersini uyguladılar[/B].Kişilerin ve pozizyonların büyüklüğüne göre adam üzerine oynuyorlar çok uç noktalarda değilseniz girdap sizi içine alıyor.Dünyanın en zor vadeli piyasası burda al sattan götüren dünyanın iliğini kurutur.Onun için ilk fırsatta tradesine güvenen yurt dışında hesap açtırsın.Aynı miktarda para ile bugün yurt dışında diyelim 30 lira kazanmışsam aynı gündeme sahip burda 5 lira .Yurt dışında 30 zararsam burda 100 .Çünkü burda kuralları üç dört üç beş belirliyor.[/QUOTE]
hiçbirinde tekniğin dışında spekülatif pek hareket olmadı ya katılamıyorum sn kentuf....
fdow teknik olarak 5 daklıkta hiç sat vermeden hiç dalgalanmadan gün içi çıktıkça çıktı....çıktıkça çıktı...12350 yi bile gördü...arada düzeltme bile yapmadı..normal değildi hareketleri...
teknik olarakta böyle
dow o seviyeleri görse yada görme ihtimali olsa dün için her şey toz pempe olur...dowun düşüş trendini kırması demek bu..saatlikte..
tamamen sahte bir çıkıştı fdowdaki...
sonramı ne oldu.... dow açılınca paldır küldür bastılar....
ne yani dowun bu gece düşebilecegini bilmiyorlarmıydı teknik olarak..
inanmam bilmediklerine....
oyunun büyüğü fdowda oynanıyor artık....
-
teocugum hayırlı olsun bu kararın...
inşallah istediğin gibi olur her şey....
ben pes etmeyecegim.sonuna kadar mücadele edecegim...
yalnız benimde sabrımı zorlamaya başladılar...o ayrı
[B]senin için en iyisi olsun... karşılık beklemeden vermeye çalıştın hep...
kendi adıma sonsuz teşekkür ederim..
saygılar sunarım.....[/B]
msn yi ihmal etme.... özledik valla.....
alt bant-üst bant...lelele
-
teocugum hayırlı olsun bu kararın...
inşallah istediğin gibi olur her şey....
ben pes etmeyecegim.sonuna kadar mücadele edecegim...
yalnız benimde sabrımı zorlamaya başladılar...o ayrı
[B]senin için en iyisi olsun... karşılık beklemeden vermeye çalıştın hep...
kendi adıma sonsuz teşekkür ederim..
saygılar sunarım.....[/B]
msn yi ihmal etme.... özledik valla.....
alt bant-üst bant...lelele
-
sn teo yeni kararınız hayırlı olsun . umarım başarılı olursunuz. şu ana kadarki aktarımlarınız için teşekkürler...
-
sn teo yeni kararınız hayırlı olsun . umarım başarılı olursunuz. şu ana kadarki aktarımlarınız için teşekkürler...
-
Sn Teo;
S&P ve foreks piyasaları umarım sizin için başarılarla dolu olur........şimdiye kadarki bilgi ve görüş paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler.......
-
Sn Teo;
S&P ve foreks piyasaları umarım sizin için başarılarla dolu olur........şimdiye kadarki bilgi ve görüş paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler.......