[QUOTE=hexen;59481]amma unutmayım gün system long signalde.. bundan ben shorts gün içte 35xxx yeresinde realiz etceyim..[/QUOTE]
Yorumlarınız için teşekkürler sn hexen
Printable View
[QUOTE=hexen;59481]amma unutmayım gün system long signalde.. bundan ben shorts gün içte 35xxx yeresinde realiz etceyim..[/QUOTE]
37425...1/3 kısa
[QUOTE=selçuklu;59475]15 dk ve saatlikte uyumsuzluklar. var geri çekilmesi lazım spotun ve vobun ...[/QUOTE]
[QUOTE=selçuklu;59476]gene duramadım ... haha ... :) 37300 den kısa açtım 37650 stoploss .... .dng uyumsuzluklar.. net .. değerlendireyim istedim..[/QUOTE]
+.+.+.
[B]artı daxda[/B] net uyumsuz.......aşagı yapıp rahatlaması lazım..
yalnız saatlikler ve günlükler dahil alda her yer.....
o yüzden aşagı çok istekli olmayacaklar gibi.....
bende uzunlara veda edip 37400 den kısaldım ama..
çok rahat değilim şimdilik.......
[QUOTE=enorton;59489]Yorumlarınız için teşekkürler sn hexen[/QUOTE]
saol enortonum :) mbm guzel sey dedi systems tum peryots long signalde.. Ona dikat .. asaya gitme bundan sınır olcak eyer systems short signal olmasa düsme max 35xxx olcak...... sindi onem yeresi 37400 37900 oldu ..
Ben halen 1/2 37400 malyet short tutyorum.. eyer 37400....37900 yeresine gider diyer 1/2 short etceyim...amma 37900 üstesinde short inat yok
Yükselişlerde yatay piyasa üst banddan alt banda, düşüşlerde yatay piyasa alt banddan üst banda gidiş demektir.
Yön belirsiz, flate geçtim, kırılsın bir tarafa dalarım...
[QUOTE=enorton;59486]Yorumlarınız için teşekkürler sn hexen[/QUOTE]
Szie de aynı mesajı üç defa göndererek yaşattığınız dejavu için teşekkürler sayın enorton. :..:
Bir an ne oluyor yawf dedim. Tekrar tekrar aynı mesajı mı okuyorum diye ama değilmiş.
Dolar kontratları yukarı trend yapıyor endeks yatay takılıyor.
3 saattir sıkışık yataydayız , piyasa yapıcıları akşamdan mı kaldı nedir , uyanamadılar herhalde .
[QUOTE=VOBiX;59494]Szie de aynı mesajı üç defa göndererek yaşattığınız dejavu için teşekkürler sayın enorton. .[/QUOTE]
Sayın Enorton'un teşekürleri,trendde dönüştü diyorsun yani :) heheheh
grafiğe göre dowunda seans içi iyi bir eksiyi görmesi lazım.. açılışla muhtemel...
gece 9000 e dogru aşagı hareket olası...
o yüzden fdowa çok güvenmemek lazım...
aslı olan vadeli..oda alda hala....
ama uyumsuz..spot ve daxla birlikte..
normal oyunu bırakıp rövaşata ile gol atarmıyız diye yakın stoplu kısaya devam...
normalde ,sistematik olarak kısa zamanı gelmedi henüz...
Al tut sürüyor trendin yukarı gücü +4 , 5 üzerinden, kısa için 5 dak bekliyorm flat
bankalararasi dolar hareketleniyor yavastan.
shorta geçtim..
ne 37.300 mus vallahi billahi
37300 den shorta biraz daha short kattim.
yerli yatırımcı için hisselerdeki stopaj kalkacaktı..herhalde 2009 da vob da da stopaj uygulaması olmaz(2009 da stopaj olacaktı .yani karın % 10 u kesilecekti).
[color=#FF0000][b]TRICHET ARTIK FRANSIZ KALAMAZ !!![/b][/color]
Cuma gunu belirtigim gibi, SKF yorgun gozukuyordu ve tahmin ettigim gibi 135 kiramadigi icin 125 lere kadar gelireledi... VIX ise 70 lerden 59 dan kapandi ... Ikisinde tablo oyle olunca piyasada alimlar devam etti... Ote yandan cuma gunu yazdigim gibi DOW 9500 leri "gapini" doldurmaya calisti ve oraya gidip 9300 lerden kapandi... Kritik nokta 9700 olmaya devam ediyor... Orayi kirarsa cok net bir sekilde, kotu gunler geride kaldi diyebiliriz...
Bu yuzden bu hafta DOW icin en kritik hafta olacagini diyebiliriz..: ya 9500 den donus, ya o 9500 "gap" i kirma cabasini yasacagiz....
Su an dedigim gibi, tek problem LEHMAN ile ilgili fon larin satislari....
Aslinda su an piyasada, ekim de en kotusu gorundu artik dusuncesi var... Bunun en buyuk gostergesi VIX in 70 lerden 4 defa donmesi...Yani ekim de korku zirve yapti diyebiliriz...
Cuma gunu DOW u olumlu etkileyen yine MORGAN (+9%) oldu : hala CITI ve CITIC ile birlesme dedikodusu geziyor piyasada.... Ote yandan JPMORGAN in artik insanlarin ellinden evlerini almiyacam aciklamasi JPM i olumlu etkiledi (+10%) ve boylece JPM DOW en olumlu etkileyen faktor oldu...
Olumsuz etkileyenlerden yine GM oldu : CHRYSLER NISSAN ile birlesmeye tercih ettigini aciklamasi GM kotu etkiledi (-5%).. Fakat bu hafta sonu gelen haberile (CHRYSLER NISSAN dan vaz gecti) GM de olumlu tepki gorebiliriz...
Ote yandan gecen hafta vurguladigim gibi, artik kotu verilerin etkisi kalmadi cunku ABD ekonomisi artik dibte dusuncesi var... Bu yuzden gecen hafta butun verilerin kotu olduguna ragmen yukselen bir DOW gorduk ...
Bu hafta yine veriler (en onemli olan issizlik) kotu ciksa bile , onemi kalmadi artik. Issizlik orani bu sefer 6.5 % olmasi artik issizligin burasi zirvesi dusuncesi olacaktir. Bu yuzden bu rakam kotu ciksa bile piyasanin tepkisi olumsuz olmaz...
Her zaman belirtigim gibi, ne zaman ekonomi dip gorur, o zaman piyasa yukselir. Su an o tablo yu goruyoruz...
Bu hafta ise en onemli gundem Fransanin 2 dev bankalarin bilancosu (5/11)olacaktir. Ve tabiki ECB ve Inglitere den gelecek faiz indirimler (6/11) : onceden belirtigim gibi en az 100 puan olmasi gerekiyor... Yani bu sefer Mosyo Trichet artik olaylara fransiz kalamaz !....
Bu yuzden ABD de faizlerin 1% dusmesi ve yakinda AB de faizlerin dusmeye devam etmesi Emerging Marketleri olumlu etkilemeye devam edecektir...
Baybars SEZEN
30 dakikalıkta obo oluşumu olabilirmi acaba?
03.11.2008 12:43:58 VOB'DA EKİMDE TOPLAM İŞLEM HACMİNİN YÜZDE 74,72’Sİ YERLİ, YÜZDE 25,28’İ YABANCI YATIRIMCILAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİ
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda Ekim ayında toplam işlem hacminin yüzde 74,72’si yerli yatırımcılar, yüzde 25,28’i ise yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi.
VOB'dan yapılan duyuruya göre, bu hesaplamada, İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’deki kimlik bilgilerine göre, TC vatandası olmayan gerçek kişiler ve yurtdışı merkezli tüzel kisiler “yabancı yatırımcı”, bunların dışında kalanlar da “yerli yatırımcı” olarak kabul ediliyor.
Foreks Haber Merkezi
[QUOTE=teo;59507]30 dakikalıkta obo oluşumu olabilirmi acaba?[/QUOTE]
DAXta var gibi başı tamamlamak üzere.
Efg hala sahne almadı. Orkestrayımı beğenmedi acaba ?
[QUOTE=VOBiX;59494]Szie de aynı mesajı üç defa göndererek yaşattığınız dejavu için teşekkürler sayın enorton. :..:
Bir an ne oluyor yawf dedim. Tekrar tekrar aynı mesajı mı okuyorum diye ama değilmiş.
Dolar kontratları yukarı trend yapıyor endeks yatay takılıyor.[/QUOTE]
Sn vobix siz demeseniz farkında bile değildim, aslında ben bir defa yazdım ama nasıl olduysa 3 defa çıkmış. Sn hexen e 3 kere teşekkür etmiş olduk :)
36800lere kadar çekilme gelebiilir
Ben shortayım ama hıc rahat degılım, Bollıngerın ust bandından ort banda kadar yatay geldı neredeyse, her an yukarı yapabılır, yon net degıl ama, bu yatayda orta banda gelmesı benı rahatsız ettı short olarak...
47300 den uzuna döndüm......sistemler alda..
sat vermesini bekleyecegim kısa için.....
[QUOTE=mbm;59514]47300 den uzuna döndüm......sistemler alda..
sat vermesini bekleyecegim kısa için.....[/QUOTE]
aman diyimm 47300diye agzından bile çıkmasın shorttayız yakma bizi :)
mbm kardesim systems long diyor... system gore sen dorusun amma ben halen shorts tutyorum.. benim plan bilyosun ona uyyorum .heyk .... kolay gelsin
ben kısa devam abi stopum belli 37650 ..15 sistem alda ama .. üüüüüü
Bu nasıl yataylıktır, 50 puan kazanılmaz, Neredeyse yuksek ıle dusuk aynı deger olacak barda....
Sankı yurt dısını cok iplerde , neyi beklıyorsa....
[QUOTE=furkan;59515]aman diyimm 47300diye agzından bile çıkmasın shorttayız yakma bizi :)[/QUOTE]
helalsin... allah söyletti demekki...:D
37300 olacaktı tabiki...
[QUOTE=selçuklu;59518]ben kısa devam abi stopum belli 37650 ..15 sistem alda ama .. üüüüüü[/QUOTE]
imzanı değiştir istersen. Gerçi sabah söyledin kapattığın yerleri ama çelişki oluyor.
fdow 15 satta . ona güveniyorum birazda..... fdow 15 ala geçerse uzuna dönebilirim biz aldayız zaten ..
[QUOTE=selçuklu;59518]ben kısa devam abi stopum belli 37650 ..15 sistem alda ama .. üüüüüü[/QUOTE]
bende kısalacagım tekrar bekliyorumda...
5 daklık sata az kaldı... verirse kısalırım..
diğer türlü bunların sagı solu belli olmaz..çekiverirler yukarı...
sistemler alda oldugu için nazlanıyorlar zaten vermeye..
[QUOTE=VOBiX;59521]imzanı değiştir istersen. Gerçi sabah söyledin kapattığın yerleri ama çelişki oluyor.[/QUOTE]
değiştirdim. bol kazançlar....:)
Ben de tüm bu beğendiklerim (tekniğe dayalı yorum yapanlar) ayrılıp nereye gitti diyordum. Buldum sizi. Arada bir mesaj atmamı hoş karşılarsınız umarım.
Herkese bol kazançlar.
[QUOTE=mbm;59523]bende kısalacagım tekrar bekliyorumda...
5 daklık sata az kaldı... verirse kısalırım..
diğer türlü bunların sagı solu belli olmaz..çekiverirler yukarı...
sistemler alda oldugu için nazlanıyorlar zaten vermeye..[/QUOTE]
şelale olsun abi . mümkünse ... yeter bu kadar ralli ... :) hahaha ..amacım alttan uzamak .. yedirirlermiki bana .. :D :D
[QUOTE=sazan;59525]Ben de tüm bu beğendiklerim (tekniğe dayalı yorum yapanlar) ayrılıp nereye gitti diyordum. Buldum sizi. Arada bir mesaj atmamı hoş karşılarsınız sanırım.
Herkese bol kazançlar.[/QUOTE]
sn. sazan hoşgeldiniz .. kaçıncı dalgadayız? .. hehe :rolleyes:
Hoşbulduk sn Selçuklu.
[QUOTE=sazan;59525]Ben de tüm bu beğendiklerim (tekniğe dayalı yorum yapanlar) ayrılıp nereye gitti diyordum. Buldum sizi. Arada bir mesaj atmamı hoş karşılarsınız umarım.
Herkese bol kazançlar.[/QUOTE]
hoşgeldiniz...