-
[quote=misafir;125964]bence bu günkü patlama pazartesi gününden beri belliydi.. dax %4 dow %3 gerilemesine rağmen biz 43,000 altına bir türlü inmedik Gün içerisinde daxın %-2 lerini gördük ama tınlamadık.. salı sabahı Fdowun %-1 ini resmen yedik gene 43,000 altına inmedik.. ayrıca iç siyaset de baya çalkalandı genelkurmay hükümet karşı karşıya geldi gitti.. genede düşmedik, düşmemiz için onca sebep varken düşmediysek bu patlama da kaçınılmaz oldu birazda göstere göstere oldu... diye düşünüyorum[/quote]
yükseliş evet belliydi.
dowun 100 puan düşüşünü yediğimizde yazdım.
dowun 200 puan düşüşünü yediğimizi de yazdım.
dowun 300 puan düşüşünü yediğimizi de yazdım.
ama böyle bir patlama ile yani topu topu yarım saati bulmayan bir 2.500 puanı bilecek Allahın kulu olduğunu zannetmiyorum.
çok insafsızca oldu...
-
[QUOTE=unlimitted;125965]yükseliş evet belliydi.
dowun 100 puan düşüşünü yediğimizde yazdım.
dowun 200 puan düşüşünü yediğimizi de yazdım.
dowun 300 puan düşüşünü yediğimizi de yazdım.
ama böyle bir patlama ile yani topu topu yarım saati bulmayan bir 2.500 puanı bilecek Allahın kulu olduğunu zannetmiyorum.
çok insafsızca oldu...[/QUOTE]
Yaw el insaf 2 gündür patlayacak yazıyom roket resmi ekledim daha napim
kapanış 44 üstü diye de yazdım oglen..dng
daha ne diyim .dng
-
Bir cok yazı yukselisin abartı ve manipilasyona baglı oldugu dusuncesinde ....
bakınız bu haftanın her gunu yatay piyasada sıkıstık bunun sebebi imf falan degil biz dax
tan daha once destegimize gelmemizdir. (bu arada mallar toplanıldı) halen dow destegine
ulasmadı ve sıkısma oldu biz daha en kucuk rallimizi yaptık esasen yarın dow destegini gorurse vob 56000 komik kalır sevgilerimle.
[quote=misafir;125964]bence bu günkü patlama pazartesi gününden beri belliydi.. dax %4 dow %3 gerilemesine rağmen biz 43,000 altına bir türlü inmedik Gün içerisinde daxın %-2 lerini gördük ama tınlamadık.. salı sabahı Fdowun %-1 ini resmen yedik gene 43,000 altına inmedik.. ayrıca iç siyaset de baya çalkalandı genelkurmay hükümet karşı karşıya geldi gitti.. genede düşmedik, düşmemiz için onca sebep varken düşmediysek bu patlama da kaçınılmaz oldu birazda göstere göstere oldu... diye düşünüyorum[/quote]
Sayın misafir,
Evet tüm sıkışıklıklar genelde bir yöne doğru sert hareketler yapmaktalar.Fakat bu yönü şundan ötürü yukarı olur demektense, kırılımı beklemek yada kırılımın hangi yöne olacağı düşünülüyorsa pozisyon alıp mutlak aynı anda stoploss u da koymak gerek.Ben haber yada etkilenimlere ve yorumlara yer vermemeye, sadece grafiklerin bana gösterdiği yöne ağırlık versem de emin olamadığımdan, aşağıdakine benzer mesajlarımı dahi gönderirken rahatsızlık duymuyor değilim.
[quote=mavi;125854][URL="http://img200.imageshack.us/i/izgir.jpg/"][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/669/izgir.jpg[/IMG][/URL]
Sıkışıklık patlarken ekran başında olmayanların canını fena sıkmıştır ralli.Bol sabırlar.
Bol şanslar hepimize...[/quote]
Bakış açınız ve yorumunuz yeterince doğru olmasına rağmen, eğer kırılım aşağı olsa idi, bu sefer de siz, ben ya da bir başkası Dji ve Dax ın düşüşünü fiyatlamayıp yeterince stres biriktirmiştik, yani böyle bir düşüş geleceği son derece barizdi ve bize bir sürü fırsat vermesine rağmen kullanamadık diyebilirdik.
[URL="http://img194.imageshack.us/i/patlama.jpg/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/9830/patlama.jpg[/IMG][/URL]
Sözün özü; böyle durumlarda en güzeli kırılımın oluşmasını beklemek ve trene binmek bizi çoğu zaman üzmez diyelim.
Yorumlarınız için teşekkürlerimle.
Bol şanslar hepimize...
-
[quote=SEYYAH;125826]nasipte yoksa ağzınla kuş tutsan nafile...
dün 43.125 LONG kaldım geceye ve sabah 100 pıvana verdim.kar ettim bin şükür...ama kaçan balığa bakın...ama nasipte yoksa ne etsen nafile...
BİŞEY EKSİK diyordum...eksiklik buydu...BENCE...
tepeyi yakalayan büyük para kaldıracak BENCE...[/quote]
sistem vede histem (EW) hikayedir vobta, ben derimki bir gün her vobcu forexci olacak ss formülüyle, tabi hala parası ve trade isteği kalırsa.
-
sn. leblebi ara sıra eur/usd, usd/jpy vs. içinde eşşiz yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim, bernanke hapşırdı full short, boj geldi full lönk gibisinden :)
-
[quote=mozkan;125970]sistem vede histem (EW) hikayedir vobta, ben derimki bir gün her vobcu forexci olacak ss formülüyle, tabi hala parası ve trade isteği kalırsa.[/quote]
hoşgelmişsin abi,
iyi diyon hoş diyonda FX inde kendine göre sakatlıkları var birçok kurum maşallah kumpası kurmuş iletilen emri gerçek piyasaya yollamadan kendi havuzundaki emirlerle çakıştırıp müşteriyi bitiriyormuş.
biz saf saf piyasaya emir yolluyoruz sanarken adam bizi leğenin içinde boğuyor.
vahşi batıda birisi vardı o yazmıştı hatta.çoğu kurum emrinizi piyasa iletmeden kendi içinde bitirir işinizi diye.
mbtrading ve birkaç kurum vardı sağlam diye yazdığı.
yani forexe geçmekte çözüm değil.
-
[quote=SEYYAH;125972]hoşgelmişsin abi,
iyi diyon hoş diyonda FX inde kendine göre sakatlıkları var birçok kurum maşallah kumpası kurmuş iletilen emri gerçek piyasaya yollamadan kendi havuzundaki emirlerle çakıştırıp müşteriyi bitiriyormuş.
biz saf saf piyasaya emir yolluyoruz sanarken adam bizi leğenin içinde boğuyor.
vahşi batıda birisi vardı o yazmıştı hatta.çoğu kurum emrinizi piyasa iletmeden kendi içinde bitirir işinizi diye.
mbtrading ve birkaç kurum vardı sağlam diye yazdığı.
yani forexe geçmekte çözüm değil.[/quote]
[url]http://www.100forexbrokers.com/stp-ecn-brokers[/url]
-
Piyasa benim sistemin çarpılmasını bekliyormuş. :D Sistemin bu hafta boyunca ilk kez işlem yaptı ve 75 puan çarpıldı. Sonra AL a geçtim ve gerçekten tereddüt ettim alış yaparken. 1-2dk da geç aldım, hatta Sn queen "Dikkat çarpılıyorsun" diye yazdı. Alış yapmasam yanmıştım valla, Allah kısada olanlara sabır versin. Sistemlere mutlaka uymak gerekli olduğunu ve pozisyonda ısrar etmemek gerektiğini, foruma ayı resmi koyarak borsanın düşmeyeceğini tekrar görmüş olduk :) Son bir hafta içinde fantom kısacaları rahatsız edercesine devamlı yukselişten bahsetti, kendisini tebrik ediyorum. Larossian Çarşambaya kadar uzundu ve bana hatta " bu vadede süründürecekler" demişti ama o da dayanamadı shortladı. Burada ve msn de sürekli ralli olacak diyen Gökhan kardeşimiz de en son short yazmıştı, onu bile vazgeçirdiler. İnşallah longa geçmiştir. Sözün özü şansa long kaldım, shortta da olabilirdim. Tüm kalbimle geçmiş olsun diyorum. Bugün benim için tamam ya da devam günüydü. Eğer terste kalsam gerçekten bitmiştim. Bundan sonrası için de sistem ne derse onu uygulayacağım... İyi geceler herkese...
[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/8559/adsztev.jpg[/IMG]
-
-
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]19 Haziran Cuma [COLOR=blue]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
GER ÜFE (a/a) (May) 9:00 -%1,4 Orta
[B]ABD'de vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında kontratların son işlem günü[/B]
[B][U][COLOR=blue]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[B]IMF Görüşmeleri - Bodrum[/B]
TÜİK Mayıs ayında açılan-kapanan şirket sayılarını açıklayacak (10:00)
TÜİK ilk çeyrek sanayi istihdam endeksi açıklanacak (10:00 )Önceki : -3.9
[B][U]Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U][/B]
[B]IMKB:[COLOR=seagreen]8542[/COLOR][/B]
[B]VOB: 8565[/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]