altin,petrol,dogalgaz,elmas filanmi bulundu turkiyede arkadaslar uzaktan anlasilmiyor yada anlamsiz geliyorda. sanirim boncuk buldular.
Printable View
altin,petrol,dogalgaz,elmas filanmi bulundu turkiyede arkadaslar uzaktan anlasilmiyor yada anlamsiz geliyorda. sanirim boncuk buldular.
vobun ekoyla alakası yok para kazanmaya çalışıyolar o kadar
38775 tekrar uzun.. adamlar 3er 5 er kademe çiziyor...
[QUOTE=nyse-dj;59854]altin,petrol,dogalgaz,elmas filanmi bulundu turkiyede arkadaslar uzaktan anlasilmiyor yada anlamsiz geliyorda. sanirim boncuk buldular.[/QUOTE]
[img]http://images.inmagine.com/img/imagezoo/iz136/iz136032.jpg[/img]
Boğalar İntikam Peşinde
shortları döküyorlar
arda arda 4 bar kırmızı mum yok 5 dakkalıkda sabahki hareket haricinde
Çalkalama sürüyor , hedefe tam gaz ileri ;)
su vob isi tam nasrettin hocalik topragi bol olsun. kendisi olsa soyle derdi "cikarken dowa bakarsinda duserken neden bakmazsin."
Selamlar:)
Sabah bakamadım foruma, fakat spot açılışı sonra biraz eksiye geçtiğinde, Aralık vadeli 30 kontratlarında 36000 altına gelmeden yukarı yapmaya başlamasıyla, piyasanın yukarı yapacağı işareti belirmiş, son haliyle uzun pozisyonlar ısrarla tutlmaya devam edilmeli diyorum, esas yön yukarı, geceyede uzun avantajlı görülüyor, yurtdışının çok kötü olma ihtimali her zaman var ama bu var diye alım satım yapılan piyasanın durumuna göre pozisyonda kalınmayacak değil, uzunlar daha avantajlıdır, yukarı trend içinde yolumuza devam ediyoruz, saygılar
günlükler olumlu her yerde..
saatlikler olumsuz....yine her yerde...
geceye ters girecegim.. 38850 den kısaldım....
04.11.2008 17:00:33 *abd'de Eylülde Fabrika Siparişleri Yüzde 2.5 Azaldı(beklenti -0.5%, önceki -4.0%)
hedef potans 39500 yeresi , 39800 oldu
ABD'DE EYLÜLDE FABRİKA SİPARİŞLERİ YÜZDE 2.5 AZALDI(BEKLENTİ -0.5%, ÖNCEKİ -4.0%)
onemli bir data beklenenden 5 kat kotu geldi onceki berbat idi zaten.
Geceye flat en iyisi macera aramaya gerek yok. Bakalım bu para dağıtımı nereye kadar gidecek.
geceye ana pozum usd kısalarla giriyorum
dow daha artmadı o kadar bide o artarsa yarına uzun bırakıyorum kimse etkilenmesin
DOW , Haftalık.
Arada bir büyük resme bakmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Dow 9555 üstünde çıkamadığı müddetçe, ciddi bir düşüş potansiyelini devam ettiriyor. Eğer düşecekse tam bu seviyelerden aşağı dönmeli.
Bol Kazançlar.
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/8356/djihff2.png[/IMG][/URL]
bu arada 38925 uzun yapıp kapanışa 39225 den kısa girdim......
geceye full kısa....
biz kapatırken dow 9480 fdow 9450 idi.......
sabah ola hayrola......
ATAyı yamulttular gibi. Hala 500 civarı kısa nette bacağı yoksa başka tarafta.
Sn Hexen o kadar dediğiniz çıkıyor keşke poz alsaydınız üzüldüm sizin adınıza neyse zarar yok
Uzunlar iyi getirdi , yarısı yarına kaldı .
[QUOTE=sazan;59871]DOW , Haftalık.
Arada bir büyük resme bakmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Dow 9555 üstünde çıkamadığı müddetçe, ciddi bir düşüş potansiyelini devam ettiriyor. Eğer düşecekse tam bu seviyelerden aşağı dönmeli.
Bol Kazançlar.
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/8356/djihff2.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
[B]9794 [/B] ihtimal dahilinde değilmi sn sazan..
benim çekincem bu rakamda...vadelidede 40800
saatlikler e göre kısa girdim........trendde uyumsuzluk dinlemiyor pek ya...
şansımızı o yönde denedik bakalım........
[QUOTE=mbm;59864]günlükler olumlu her yerde..
saatlikler olumsuz....yine her yerde...
geceye ters girecegim.. 38850 den kısaldım....[/QUOTE]
son yarım saat berbat geçti benim .. gündüz topladım son yarım saat geri verdim ..sinir ettiler .. :( :( ... kapanışa yakın kısaldım geceye kısa girdim .. 39300 den ..
[QUOTE=selçuklu;59878]son yarım saat berbat geçti benim .. gündüz topladım son yarım saat geri verdim ..sinir ettiler .. :( :( ... kapanışa yakın geceye kısa girdim .. 39300 den ..[/QUOTE]
kardeş nerdesin bütün gün.......
aklında olsun dow açılınca bütün grafikleri kapat..
sadece vadeli kalsın.....
yoksa yamultuyorlar adamı..:D
dow düşüyor diye kısalmışındır.. vadelide aldıkça aldı....tahmin edebiliyorum .....
bende 850 kısa yaptım..dow düşüyor diye....
sonra 925 den geri uzadım .....
kapanış 39225 full kısa......
Ya sistemle girerim ya flat daha az zararı oluyor bu taktiğin
Market Profil Mukemmel çalıştı, ama ben erken atladım, Trenden erken atlıyarak, Kazanabileceğimin ancak % 25'ini kazandım, Buna da sükür, epeydir pat veya az kazanç olsa da en azından kayıpları unuttum...
Tavşan olmaktansa,Kaplumbağa gibi yavaş yavaş gitmek daha iyi , geceye her zamanki gibi flat...
abi bu alsat işi bana göre değil .. yani her zaman istediğin gibi olmuyor .. dediğin gibi yamultuyorlar .. zarar ziyan yok bugün ama stres ve sinir harbi değmiyor. geriliyorum ekran karşısında ....
Bir basit sistemim var her periyotta getirisi çok iyi ihtiyacı olan yeni arkadaş varsa yardımcı olabilirim özelden.(Karşılıksız)
[QUOTE=QUEEN;59875]Sn Hexen o kadar dediğiniz çıkıyor keşke poz alsaydınız üzüldüm sizin adınıza neyse zarar yok[/QUOTE]
3/1 pozyon alyorum queenim merak etme .boks. amma hızlı harket edyorum ondan burya ana plan yazyorum okuyan zarar gormesin
[QUOTE=selçuklu;59882]abi bu alsat işi bana göre değil .. yani her zaman istediğin gibi olmuyor .. dediğin gibi yamultuyorlar .. zarar ziyan yok bugün ama stres ve sinir harbi değmiyor. geriliyorum ekran karşısında ....[/QUOTE]
günler trendli.. daha bu sabah 5 dakikalık 36725 den al verdi...
hiç sat vermeden geldi buraya..
ekran başındamıydın bilmiyorum...
al satı bırakmak lazım.... bende yapıyorumda...
yapmasak iyi......
[QUOTE=mbm;59886]günler trendli.. daha bu sabah 5 dakikalık 36725 den al verdi...
hiç sat vermeden geldi buraya..
ekran başındamıydın bilmiyorum...
al satı bırakmak lazım.... bende yapıyorumda...
yapmasak iyi......[/QUOTE]
bugün alsat yapılması gerekn tek gün öğlen arası 2300 makas açıldığındaydı oda 300-400 puan bıraktı.duble yapana ise 600-800. trendde o riskde alınmaz bana göre. hele şort hiç yapılmamalı kanaatimce. long flat long flat:)
Vay beee, seçimi kim kazanacak sizce? obama kazanırsa mı coşar piyasalar, yoksa Cumhuriyetçilermi kazanırsa?
72 yaşındaki Mc cain kazanırsa kötü olur bence ama bakalım, sanki diğer taraftan da obama kazanırsada ABD için ekonomik açıdan kötü yıllar var görülüyor, demekki kim gelirse gelsin kötü bee, valla zor bu ABD nin işi, acımak geldi içimden, sonun başlangıcındaki bir dönemde eşzamanlı olarak önemli bir siyasi değişim yaşanacak görülüyor, saygılar.
[QUOTE=Vob Trader;59887]bugün alsat yapılması gerekn tek gün öğlen arası 2300 makas açıldığındaydı oda 300-400 puan bıraktı.duble yapana ise 600-800. trendde o riskde alınmaz bana göre. hele şort hiç yapılmamalı kanaatimce. long flat long flat:)[/QUOTE]
sen dediğinde 300 kısa bende yapmıştım aynı yerden....
38100 den uzadım tekrar..
yogunluktan yazamadım...
geceye ne girdin vobtrader
[QUOTE=mbm;59889]sen dediğinde 300 kısa bende yapmıştım aynı yerden....
38100 den uzadım tekrar..
yogunluktan yazamadım...[/QUOTE]
ben asıl pozum dolar kısa taşıyorum hiç ellemeden. endeksde ise çıtır, kıtır diye tabir edilen şekilde pozlar alıorum. bir de mesela poz alınca sık ekrana bakmıorum başka pc den bişilerle ilgileniyorum.bu aralar araç müzük sistemlerine aşırı merakım var. anfi,woofer,componenet vs:) mesela 300 den kısaldığımda 400 lerde görülmüş kesin flatlardım salt ekrana baksam:) spotun artı 1000 açamayacağını bile bile:) tv açıyorum desti izdivaç tarzı programlar filan izliorum ilgiyi dağıtmak adına:) ekranın karşısına otururken günü 1 ytl de olsa artı kapatmak adına oturuyorum. netice de ekranda olmasam dışarda gezicem orda burda para harcicam 30-40 ytl alternatif maliyet kaybım olcak. tamamen gerçek hayata uyarladım vobu:)
[QUOTE=mbm;59890]geceye ne girdin vobtrader[/QUOTE]
ana pozum usd kısa:) son işlemim de 39050 uzun 39225 flat.
Birde Obama gelirse Türkiye IMF siz yola devam edemez diye düşünüyorum, yani obama doların değerini tüm dünyada değerli kılacak politikalara hızla başlayacaktır, daha doğrusu demokratlar diyelim, değersiz doları istemeyeceklerdir, bu durum doların ABD ye göçünü hızlandırabilir, buda aynen bizim gibi ülkeleri etkileyebilir ve IMF siz yola devam edemeyebiliriz, daha doğrusu edemeyiz diyorum.
Obama gelirse siyasi açıdan bakınca şirin olduğumuz tek bir avantajımız var bence, oda geçmişinde siyahlara kötü davranmayan ender ülkelerden ve medeniyetlerden biriyiz, psikolojiyi iyi kullanmalı:) , saygılar.
Dolar kısa isabetli olmuş vobtrader, zaten dolar aşağı trend içinde borsa yukarı trend, her ikiside kazandırır diyorum, yemekleri kim yapıyor bu günlerde?
[QUOTE=bull market;59894]Dolar kısa isabetli olmuş vobtrader, zaten dolar aşağı trend içinde borsa yukarı trend, her ikiside kazandırır diyorum, yemekleri kim yapıyor bu günlerde?[/QUOTE]
bağlardaki dominosdan gelior:) donasdan gelior:) takılıoz öle
[QUOTE=Vob Trader;59895]bağlardaki dominosdan gelior:) donasdan gelior:) takılıoz öle[/QUOTE]
İyi iyi afiyet olsun, iyi bakın kendinize.brv
[color=#FF0000][b]İMKB-30 Endeks Sözlesmesi Baslangıç Teminatının Degistirilmesi Hakkında[/b][/color]
2008/78 sayılı Genelge ile Borsamızda islem gören İMKB-30 Endeks sözlesmesinin baslangıç teminatı azaltılmıstır.
2005/10[color=#0000FF] [b]VOB-İMKB-30 Vadeli İslem Sözlesmesi [/b][/color]Genelgesi uyarınca uygulanan [b][color=#0000FF]baslangıç teminatı 600 YTL’den 500 YTL’ye düsürülmüstür.[/color][/b]
Yeni islem teminatları 10.11.2008 tarihinden itibaren sistem tarafından yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 10.11.2008 tarihinde ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 10.10.2005 tarihli ve 2005/69 sayılı duyurunun islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir.
[color=#FF0000][b]Kaynak : [/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/04Kas%C4%B1m2008-228.pdf]VOB[/url] 04.11.2008