-
[QUOTE=Vob Trader;59958]herkes beklenti bitti satalım moduna geçti ee dow future de eksi herkes satışa yöneldi ee kim alcak :) bence film bu kdr çabuk bitmez. gün içi veya [COLOR="Blue"][B]yarın daha yukarı çekebilirler[/B][/COLOR] endeksi. çekecekler demiyorum bakın çekebilirler diyorum. sonra biri çıkıpda(sözüm meclisden dışarı) bak böle dedin dediğin çıkmadı diye yazımı alıntılayıp artisliğe kalkmasın:)[/QUOTE] Yarın Avrupa tarafnda faiz kararları var onun etkisiyle çekebilirler. En yakın beklenti o çünkü.
-
[QUOTE=hexen;59945]İste benim plan ....
bugun 39500 potans var dedim amma artık 39700 oldu grafta...
Asayadaki grafik negative uyumsuz yukselmeli oldu.. amma öle öle kanal formda gidyor.. bu kanal form direnc 39700 yeresi...
yarın 39700 yeresinden negative uyumsuz da etkisi olan düsme olablir..
Benim plan göre ben 39700 yeresi yakınlardan shorts yapcayımm..
Amma yukarda uzak graf dikkat edin... cunki 39700 yeresi yarın yukarya olur eyer uzak graftaki 45000 potansı shorts batırır
[IMG]http://img395.imageshack.us/img395/5327/vob15yakeo8.png[/IMG][/QUOTE]
Turnayı yine gozünden vurdun başarılar abi+.
-
[quote=VOBiX;59960]Yarın Avrupa tarafnda faiz kararları var onun etkisiyle çekebilirler. En yakın beklenti o çünkü.[/quote]
" işte o yüzden EUR a karşı kısada olmak lazım..Faiz düşürülecği beklentisi var malum, ama her durumda karar açıklanmadan önce kapatırım.
-
[QUOTE=abka;59959]sankoda dünkü karlar hala yok..sizde de var mı?[/QUOTE]
benim paramı da vermediler daha
-
[QUOTE=Astatin;59962]" işte o yüzden EUR a karşı kısada olmak lazım..Faiz düşürülecği beklentisi var malum, ama her durumda karar açıklanmadan önce kapatırım.[/QUOTE]
kırmızı rengi severim:) en favori rengim kan kırmızısıdır:) en sevdiğim kokuda kan kokusudur:)
-
[QUOTE=abka;59959]sankoda dünkü karlar hala yok..sizde de var mı?[/QUOTE]
Hayır, daha geçmemiş Sn. abka ...
-
[QUOTE=gacırt;59961]Turnayı yine gozünden vurdun başarılar abi+.[/QUOTE]
39700 oldu amma ben ordan short edemedim gacırtım..az asayadan short edebildim
39700 almadı benimkiler.
Sindi plan devam sole yukardan shorts 37.300.37500 realiz etceyim
-
Sn. Hexen tebrik ediyorum, tam isabet ...
-
5 dakikalıklar dün 36725 den yeşil yanmıştı...
bugun 38400 den kırmızı yandı....
15 ler vadeli ve spotta alda hala...düşüşe başladık demek için bunların beraber sat vermesi lazım...
39225 kısaya devam şimdilik.... 5 daklık tekrar al verirse uzarız artık......
-
38.263 un altına ınmedıgı surece, yukselıs potansıyelı her zaman vardır...
-
[QUOTE=Astatin;59962]" işte o yüzden EUR a karşı kısada olmak lazım..Faiz düşürülecği beklentisi var malum, ama her durumda karar açıklanmadan önce kapatırım.[/QUOTE]
Spak gelmiş hoş gelmiş.
Bildiğim kadarıyla SANKO short tarafındaydı nette MCleri kapattıktan sonra karları dağıtabilecek olabilir.
-
[QUOTE=mbm;59968]5 dakikalıklar dün 36725 den yeşil yanmıştı...
bugun 38400 den kırmızı yandı....
15 ler vadeli ve spotta alda hala...düşüşe başladık demek için bunların beraber sat vermesi lazım...
39225 kısaya devam şimdilik.... 5 daklık tekrar al verirse uzarız artık......[/QUOTE]
5dakk system dunden guzel trend tuttu :)benim 5 dakk ta 38400 short signal geldi ... 15 dakk grafta 37500 potansındayız mbm eyer oraya gider ben shorts realiz etceyim... dün plan kuraren 39700 potans dedim amma ben 39650 shorts tamam ederim dedim amma kontrat donmedi cok.. ondan maliyet sana yakın
-
[QUOTE=özdenil;59967]Sn. Hexen tebrik ediyorum, tam isabet ...[/QUOTE]
saol özdenilim
-
[QUOTE=hexen;59971]5dakk system dunden guzel trend tuttu :)benim 5 dakk ta 38400 short signal geldi ... 15 dakk grafta 37500 potansındayız mbm eyer oraya gider ben shorts realiz etceyim... dün plan kuraren 39700 potans dedim amma ben 39650 shorts tamam ederim dedim amma kontrat donmedi cok.. ondan maliyet sana yakın[/QUOTE]
canın sagolsun dostum..
tebrik ederim seni.. foruma katkılarından dolayı....
[B]15 ler spot ve vadelide alda hala... [/B]o yüzden bu hareket düzeltmemi tam belli değil..
sata beraber gelsin bunlar yaslanırım arkaya....
şimdilik kısa ama çok rahat değilim.....
dün her yer aldaydı ama her yer saatlik uyumsuzdu.. o yüzden kısa girmiştim..
riskliydi... şans güldü bu sefer.......
-
kanaatimce düşüş olucaksa bile 14.30 dan sonra olur. not: pozisyon aşığı değilim day tradeciyim bugün:)
-
sindi ana plan unutmayım...
ana plan gün system long signalde ... 37700 üstesinde 45000 potans var dedim ana plana gore...
sindi orası 37500 oldu eyer 37500 üstesinde kalır ben gece short yatmaycayım.. hem ana plan gore hem gun system long signalde halen...
dün gece kurduyum plan bugune plandı.. ondan 39700 yeresinden asaya 37500 potans var amma halen ana plan ustesindeyiz. ondan dikat cok dikat
-
[QUOTE=hexen;59975]sindi ana plan unutmayım...
ana plan gün system long signalde ... 37700 üstesinde 45000 potans var dedim ana plana gore...
sindi orası 37500 oldu eyer 37500 üstesinde kalır ben gece short yatmaycayım.. hem ana plan gore hem gun system long signalde halen...
dün gece kurduyum plan bugune plandı.. ondan 39700 yeresinden asaya 37500 potans var amma halen ana plan ustesindeyiz. ondan dikat cok dikat[/QUOTE]
aynı fıkırdeyım hocam sizleride takıpdeyım
-
spot ve vadeli 15 dakikalık oboya gidiyor olabilirler....
5 satta..15 alda....
durum ortada.. yön teyidli değil hala....
kısaya devam ben.. 5 e göre
-
sindi 5 dakk system short signalde 15dakk system long signalde gün system long signalde...
ne diyor systems ? realizdeyim diyor..
mbm eyer 5 dakk system long olur bende long olcayım diyor..doru diyor.. cunki diyer peryots long signalde ..
amma eyer 5 dakk system long signal vermez ben shorts 37500 kapatcayım
-
bazen cok detay vermek yanlış cunki okuyan kafa karısır zarar gorer.... ondan ana hats yazcayorum plan.. cok detay girceyim amma sonra karısyor hepsi..cunki abka derki [B]borsa gri [/B] doru der..
-
bakalım 15 dakikalık vadeli ve spotta OBO olacaklarmı........
şimdi sag omuzları işliyorlar...
buna güvenip aşagı beklenti yaratmıyorum kendime...5 al derse alırım....
sadece bu obolar olursa iyi olur diyorum...
olursa eger vadeli 15 sata gelir ama spot yine gelmez...
düşüş trendi için bize ikisininde sata gelmesi lazım......
-
[QUOTE=hexen;59979]bazen cok detay vermek yanlış cunki okuyan kafa karısır zarar gorer.... ondan ana hats yazcayorum plan.. cok detay girceyim amma sonra karısyor hepsi..cunki abka derki [B]borsa gri [/B] doru der..[/QUOTE]
muhteşemsin Hexen baba, takipteyiz.
-
[QUOTE=jelibon;59982]muhteşemsin Hexen baba, takipteyiz.[/QUOTE]
saol jelibonum dow futur bakamıyorum benim futures kapanmıs 60 dakk potansı netaraf gozukyor... shorts realiz icun o gerek ?
-
bunlar psikopat ya...:)
dün birbirlerini kırıyorlardı mal alacagız diye...2 kademe gevşetmeden çıktılar....
bugunde veriyorlar....ne değişti dünden bugune..
trendli günler bu günler.... degerini bilmek lazım...güniçi tabi...
200 puana sıkıştıgı günleri bilir herkes...
bugun hiç al sat yapmadım.. bu hastalıktan kurtulursam çok ekmek var burdada...
bazen kaşınıyoruz....
devam kısaya....
-
Hedef ilerleyen gunlerde 36.175...
-
[QUOTE=mbm;59985]bunlar psikopat ya...:)
dün birbirlerini kırıyorlardı mal alacagız diye...2 kademe gevşetmeden çıktılar....
bugunde veriyorlar........[/QUOTE]
Tahtayı dun seyrettıysen 39000 den cok cıddı satıs geldı, koftiden son dakika cıktılar.
-
ne basit mantık olarak bakmak bazen yararlı sanırım :) şimdi daxın,dowun ve bizim günlük grafiklerimizi açın mum yapın:) yükselen düşen renkler ekleyin genelde yeşil ve kırmızı olur. o durumu gören zaten long kalan adama helal olsun derim( tamamen psikolojik sebeplerden dolayı). benim göz ucuyla baktığım standart macdda sat verdi saatlikde:) marginleri almadan düşürmezler sanıodum ama düşürürlermiş demekki :) day trade yaptımı sölemişdim en son işlemim 38025 kısa. sanırım bu son pozum olcak bu mantıkla hareket edersem:) no işlem yes wait moduna geçicem :) sankodaki maliyet gösteren yer doğruysa ki doğrudur endeksde pozum yokdu dünden 39.0875 maliyet gösterior şuan elimde tuttuğum kısalara. o kısaları taşıyalım bakalım az:)
-
[QUOTE=teo;59987]Tahtayı dun seyrettıysen 39000 den cok cıddı satıs geldı, koftiden son dakika cıktılar.[/QUOTE]
seyrettim seyretmezmiyim..
ben 38850 kapanış pozisyonu bile almıştım..kısada...
baktım çoşku verecekler 925 uzadım.. 39300 ü gösterdiler son dakikada..
39225 kısalttılar bizi......
bu arada şimdi 5 daklık uyumsuzdu.. onun tepkisi var...
5 satta 15 alda.... 5 ala gelene kadar kısaya devam...
daha net değilim yönden...spottan dolayı......
bu yükselişin düzeltmeside olabilir....
sistem geregi kısaya devam......
-
spotta 15 dakikalık obo da sag omuzu yapıp kırılma gerçekleşti gibi...
ama hedefi sata getirmez yinede bu spotu...
daha fazlası lazım....
-
bazen kaşınıyoruz....
devam kısaya....[/QUOTE]
ne zaman ben de bu düşünceye bürünsem 10 dakka sonra tüh diorum:) demin 900 den çok düşündüm poz kapa uzun olmayı sonra dedim olum ibrahim kaşınma boşver.38050 leri yaktılar. ayar oldum:) şimdi gene verdiler arada olan bizim 200-300 puana oldu :)
-
[QUOTE=hexen;59984]saol jelibonum dow futur bakamıyorum benim futures kapanmıs 60 dakk potansı netaraf gozukyor... shorts realiz icun o gerek ?[/QUOTE]
9350-70 arası karar yeri olacaktır.
-
[QUOTE=mbm;59990]spotta 15 dakikalık obo dasag omuzu yapıp kırılma gerçekleşti gibi...
ama hedefi sata getirmez yinede bu spotu...
daha fazlası lazım....[/QUOTE]
bacak omza formasyonu olmasın o :D:D ya da ben yanlışmı anladım kelimeler birleşik yazılınca:)
-
[QUOTE=Vob Trader;59991]ne zaman ben de bu düşünceye bürünsem 10 dakka sonra tüh diorum:) demin 900 den çok düşündüm poz kapa uzun olmayı sonra dedim olum ibrahim kaşınma boşver.38050 leri yaktılar. ayar oldum:) şimdi gene verdiler arada olan bizim 200-300 puana oldu :)[/QUOTE]
işte benimde kaşıntım o...
bugun kendimi terbiye ediyorum...
gördüğümü yazdım ama bulaşmadım bu sefe hiç....
bazen tutuyo.. ne iyi yapmışız diyoruz...
tutmayınca şelale gibi verip ortada kalıncada oturamadın trendde adam gibi deyip kendimize kızıyoruz....
dedim ya.. kıpraşmayacagım...
5 daklık al verene kadar...
-
bazen kaşınıyoruz....
devam kısaya....[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;59857][img]http://images.inmagine.com/img/imagezoo/iz136/iz136032.jpg[/img]
Boğalar İntikam Peşinde
shortları döküyorlar[/QUOTE]
SHORTları döktüler MCler çalıştı.
-
[QUOTE=VOBiX;59904][color=#FF0000][b]İMKB-30 Endeks Sözlesmesi Baslangıç Teminatının Degistirilmesi Hakkında[/b][/color]
2008/78 sayılı Genelge ile Borsamızda islem gören İMKB-30 Endeks sözlesmesinin baslangıç teminatı azaltılmıstır.
2005/10[color=#0000FF] [b]VOB-İMKB-30 Vadeli İslem Sözlesmesi [/b][/color]Genelgesi uyarınca uygulanan [b][color=#0000FF]baslangıç teminatı 600 YTL’den 500 YTL’ye düsürülmüstür.[/color][/b]
Yeni islem teminatları [COLOR="Green"][B]10.11.2008 tarihinden itibaren[/B][/COLOR] sistem tarafından yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 10.11.2008 tarihinde ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 10.10.2005 tarihli ve 2005/69 sayılı duyurunun islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir.
[color=#FF0000][b]Kaynak : [/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/04Kas%C4%B1m2008-228.pdf]VOB[/url] 04.11.2008[/QUOTE]
Bir hatırlatma belki akşam göremeyen olmuştur.
-
[QUOTE=Vob Trader;59993]bacak omza formasyonu olmasın o :D:D ya da ben yanlışmı anladım kelimeler birleşik yazılınca:)[/QUOTE]
yok diz dirsek formasyonu o......:D
-
benim futures acıldı ...
vob 15 dakk system destekindeyiz... ondan dow futur dusmesine direnyoruz... amma 15 dakk system short verdiyinde (eyer verirse) hemen 37500 gorceyiz.. ben orda shorts realiz etceyim benim plan gore....
sonra eyer 37500 yeresi tutmasa terkar karar verceyim napcayıma..
amma dow futur da jelibon dediyi 9350 yeresi onemli .. amma ondan once 9410...9420 yeresi var ora asaya gecer jelibon kardesim dediyi 9350 yeresine gitcek..
-
5 dak. takip ettiğim sistem ve ucaksavar(15 dak.) sistem hala al da..
-
bahsettiğim 15 dakikalık spotun OBO hedefi tam 36200-300 gibi..
burası tam 15 dakikalıgın sat dediği yer..
o yüzden diyorum sata gelmiyor daha fazlası olması lazım diye...
burdan dönerse yine yuh derim...
dünde tam destekten çıktı yukarı..sat vermeden.....
-
buradan kısa uzak vadeli durumu çözmek zor. seçimler sonrası 1 ayda dünkü kapanışa göre abdde %5 lik yükseliş olası ama geçen yazdığım spde ekimde oluşan %10 üstü düşüşün kasıma genelde %8 düşüşler getirmesi beklenirken ikisi arasında kararsız kalınacaktır.
yani çelişki var, onun için gaplerden korunmak için vixin 30 altına inmeden gecelere flat girilmelidir.
orta vadede görülebilecek son bir ayı rallisi 2009 da düşüşün son bacağının görülmesiyle yeni dip yaparak ayı piyasası bitecektir. ancak sorun 9794 ün geçilip geçilememesinde ya da orada tuzak oluşacakmı acaba?
sevgiler.