bende fdow saatlik 9400-9440 altı kapanışta sata geçiyor..
şu an orda kıvranıyor
Printable View
bende fdow saatlik 9400-9440 altı kapanışta sata geçiyor..
şu an orda kıvranıyor
[QUOTE=mbm;60003]bende fdow saatlik 9400-9440 altı kapanışta sata geçiyor..
şu an orda kıvranıyor[/QUOTE]
mbm 15 dakk system tecruben ne der ? 2 negative uyumsuz var ? amma destekte ... genel ralli zamanda onem yapmaz destekten yukarya doner... amma sindi ne dersin ? beni gun system long signal korkutyor...
5dakk long signal olar eyer en iyisi kar realiz etmek doru halen..
spot ve vadeli 15 daklık desteklerine kadar çekildeler...uyumsuzlardı zaten..
bundan sonrası önemli.. daha sat vermediler...
bu saatten sonra herşey olur..
yukarıda dönebilirler.. satada gelebilirler..
izlemedeyiz...
sopt boyun çizgisine dogru bir atak yaptı obonun..
daha bence hedefini görmedi aşagıda...
hexen dostum senin yazını görmeden yazdım yukardakileri....
5 ala gelirse el mahkum ya uzayacagız ya flatlayacagız..
ben uzarımda tekrar sat verene kadar...
dediğin gibi 15 ler sat vermedi...
[B]benim kuralım spot ve vadelinin ikisininde sat vermesi...[/B]
burdan her şey olur.. destege kadar bir düzelttiler..burdan yukarı devamda olur..satada gelebilirler....
beklentim yok...
sadece sinyalin geregini yapacagım...
şuan kısaya devam....
senin gibi 37500 de realize falan etmeyi düşünmüyorum pek...
al verdiği yere kadar devam...
37900 den longladım..sistemler al olunca cesaret geldi..ama heran satış gelebilir(5 dak da)..dün kapanışa yakın sistem al iken kafadan 38900 den flat olmuşdum.1.000 alttan sisteme dahil olmak istedim..
[quote=Vob Trader;59964]kırmızı rengi severim:) en favori rengim kan kırmızısıdır:) en sevdiğim kokuda kan kokusudur:)[/quote]
VOB um traderım, EURUSD ve EURJPY kısaların yarısnı kapattım..110 pips şeker oldu..EURUSD buradan yukarı tepebilr ve ona paralel VOB30 dada bir tepki bekliyorum yukarı. Ancak yarın faiz indirim kararları gelirse EURUSD aşağı, borsa ise yukarı tepecektr muhtemelen..Borsa teptiğinde kısa için aparttayım...USDJPY dede kısa için fırsattayım..
bu arada ben dün umutluydum spotun 36000 altına gelmesinden..buraya vurup çektiler yukarı....verdiler çoşkuyu...
bugun o seviye 36200 gibi...
altı olursa 37500 den realize etmem ben hexen dostum....
yok dün gibi burdan tepersede yukarı kendileri bilir...
şu fdow 9400 altı olursa olay kısaya biner gibide.. yani bizdede satlar başlar gibide..
beklentinin anlamı yok....
gündüz ne alırsak kar....
geceleri bu sıralar pek şansım yok.. daha dogrusu benim hatamdan çok yanlış yaptım..
spot oboda boyun cizgisine dogru hareket oldu ve şimdi hedefe varması lazım....
36100 -200 gibi...
USDJPY de bahar bitti gibi görünüyor önemli destek kırıldı. Bu ne için önemli akşam DJ için önemli.. 98.59 dan kısayım...bunu niye açıklıyorum, aman burası VOB forumu FX değil niye yazıyorsun deme ihtimali olan güzide arkadaşlarımız için..Pra piyasaları ile sermaye piyadaları kardeştir :) Bunu diğer forumda dediğimde bir sürü saldırıya maruz kalmıştık ama :) Neyse diğer forumdan bahsetmeyeyim şimdi.. Hellim, hellim hellim bakıyordur şimdi :)
fdow saatlik
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/1564/asddmz8.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img80/asddmz8.png/1/][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/asddmz8.png/1/w640.png[/IMG][/URL]
dün gece bu saatlikler yüzünden kısa girmiştim...
bizim vadeli ve spottada vardı aynısı.. ama teyidli değildi..
birazda şans olacak tabikii...
15 dakk short signal daha teyit yok amma gelyor sindi ... ben 37500 yeresinde plana gore shorts realiz icun bekliyorum.. sonra sadece izleyceyim.. fazla harkets izin vermyor beynim... flat olcayım amma sadce 3/1 trade etceyim plan dısyarısında ..flat sayılr
[quote=Astatin;60012]USDJPY de bahar bitti gibi görünüyor önemli destek kırıldı. Bu ne için önemli akşam DJ için önemli.. 98.59 dan kısayım...bunu niye açıklıyorum, aman burası VOB forumu FX değil niye yazıyorsun deme ihtimali olan güzide arkadaşlarımız için..Pra piyasaları ile sermaye piyadaları kardeştir :) Bunu diğer forumda dediğimde bir sürü saldırıya maruz kalmıştık ama :) Neyse diğer forumdan bahsetmeyeyim şimdi.. Hellim, hellim hellim bakıyordur şimdi :)[/quote]
USDJPY de kısaları tepkiye istinaden 98.45 den ek yaparak dubleledim. VOB dada uzun zaman sonra kısa pozisyon açmış bulunuyorum. İki nedenle, DJ in bu akşam biraz post incelteceğini düşünüyorum, paritelerdeki hreketlerden dolayı..E bide yeter daha çoook primliyiz..Gerçi saygıdeğer sistemimin sat verdii eyrin çok altında girdik kısaya ama, ...
fdowda 15 daklık tobo peşindemi ne...yeni dip görmeden burdan teperse
farketmez..vadeli al desin alalım.....
[QUOTE=selçuklu;59878]son yarım saat berbat geçti benim .. gündüz topladım son yarım saat geri verdim ..sinir ettiler .. :( :( ... kapanışa yakın kısaldım geceye kısa girdim .. 39300 den ..[/QUOTE]
dünkü kısalarla devam ... sistem satta arkaya yaslandım ..stoplossu yazmayacağım artık haha .. yazınca ... stoploss seviyem güniçi en yüksek oluyor .. hahaha :D :D :cool:
[QUOTE=mbm;60016]fdowda 15 daklık tobo peşindemi ne...yeni dip görmeden burdan teperse
farketmez..vadeli al desin alalım.....[/QUOTE]
abi sisteme bırak kendini ... relax .. relax .. :D
37650 shorts realiz ettim .. flat duryorum berket versin ... benim plan tamam oldu . gün içte yeni plan kurarsam yazcayım..
[QUOTE=hexen;60019]37650 shorts realiz ettim .. flat duryorum berket versin ... benim plan tamam oldu . gün içte yeni plan kurarsam yazcayım..[/QUOTE]
vadeli 15 de sat dedi ama dediğim gibi yanına spot 15 in sat demesi şart...
şuan hala temkinliyim....
[quote=hexen;60019]37650 shorts realiz ettim .. flat duryorum berket versin ... benim plan tamam oldu . gün içte yeni plan kurarsam yazcayım..[/quote]
hexen. bisede marş bırahg aşahı biraz deyorum.. :) Bu arada tebrikler isabetler için
[QUOTE=selçuklu;60018]abi sisteme bırak kendini ... relax .. relax .. :D[/QUOTE]
yok sistemdeyim zaten....sıfır işlemle....
vobtrader taktiği yapıyorum bugun.. ekrana ara ara bakıyorum..
başka şeylere odaklandım.. foruma yazı yazmak gibi..:)
dünyanın yazısını yazdım...umarım millet sıkılmamıştır..
iyi yerden kısalmışın dün.. tebrikler.....
Sindi dünki kurduyum plan asayada bunun realiz yeresini bugun plan dahil ettim ..yani 37500 yeresi.. amma ben 37650 realiz ettim..
sindi düsme devam icun yeni düsme potans acılması gerek...
yeni düsme potans nasıl acılır?
yeni düsme potans 37500 asayasında acılır.. sindilik flat izliyorum.. systems göz ucla izleyceyim..
eyer systems long signal olur bende long alcayım.. amma sindilik flat
[QUOTE=hexen;59945]İste benim plan ....
bugun 39500 potans var dedim amma artık 39700 oldu grafta...
Asayadaki grafik negative uyumsuz yukselmeli oldu.. amma öle öle kanal formda gidyor.. bu kanal form direnc 39700 yeresi...
yarın 39700 yeresinden negative uyumsuz da etkisi olan düsme olablir..
Benim plan göre ben 39700 yeresi yakınlardan shorts yapcayımm..
Amma yukarda uzak graf dikkat edin... cunki 39700 yeresi yarın yukarya olur eyer uzak graftaki 45000 potansı shorts batırır
[IMG]http://img395.imageshack.us/img395/5327/vob15yakeo8.png[/IMG][/QUOTE]
38000den kıslayabildik..37250 gorulurse hızlı verebilirler..
Pozisyon Özeti :
EURUSD kısa : 1.2946 (1.2890 a teperse kapatırım, aşağıda 1.2750 hedef)
USDJPY kısa : 98.53 (98.93 stopdur, aşağısı açık)
EURJPY Kısa :127.28 (127 ye deperse kapatırım, aşağısı açık)
VOB30 Kısa : 38025 (Hexen daha iyi bilir :) ama maliyet=stop şu nokta itibariyle)
bu arada fdow tobo olmadı..ama uyumsuz olmuş 15 dakikalıgı...
tepebilir biraz...
umrumda olmaz......5 daklık al verene kadar
[QUOTE=Astatin;60021]hexen. bisede marş bırahg aşahı biraz deyorum.. :) Bu arada tebrikler isabetler için[/QUOTE]
saol astatinim ben beynimi dinlendirireyim.. gelceyim birazdan. dayanmıyo yaslı beynim
Voba olan ilgi sürekli azalıyor.180.000 lerde olan açık pozisyon sayısı 128.000 lerde dolaşıyor artık, Geçen kontratta 133.000 lerdeydi...
[QUOTE=teo;60028]Voba olan ilgi sürekli azalıyor.180.000 lerde olan açık pozisyon sayısı 128.000 lerde dolaşıyor artık, Geçen kontratta 133.000 lerdeydi...[/QUOTE]
teminatları bunun için azalttılar zaten.
[QUOTE=teo;60028]Voba olan ilgi sürekli azalıyor.180.000 lerde olan açık pozisyon sayısı 128.000 lerde dolaşıyor artık, Geçen kontratta 133.000 lerdeydi...[/QUOTE]
kumarhaneye diyorsun yani...
3-4 bin puanlık gaplarda adammı kalır burda...
üstüne gündüzde terse gelirsen bir günde sıfırsın
[QUOTE=mbm;60026]bu arada fdow tobo olmadı..ama uyumsuz olmuş 15 dakikalıgı...
tepebilir biraz...
umrumda olmaz......5 daklık al verene kadar[/QUOTE]
tepsin dow .. bizde 5 al vermesin .. dirence gelsin .. ve şelale oradan başlasın mümkünse .. haha :p :p..
[QUOTE=selçuklu;60031]tepsin dow .. bizde 5 al vermesin .. dirence gelsin .. ve şelale oradan başlasın mümkünse .. haha :p :p..[/QUOTE]
he öyle olsun.....:D
vadeli burdan yukarı dönersede tobo olabilir 5 daklıkta...
ama dönerse...yeni dip yapmadan......
kafamizdaki sac 1 yilda agardi biz bile hala terse dusuyoruz daha voba yeni giren vatandas ne yapsin millet zaten girtlaga kadar borcta
en basit ornek vereyim bizim voba bakmamiza gerek yok
YATIRIM ORTAKLIKLARINA BAKIN 1 LIRALIK KAGIDI 0.40 A SATIYOLAR
[SIZE="6"]ALAN YOK[/SIZE]
[SIZE="4"]BENCE KONTRAT FIYATI NI 500 E DUSURECEKLERINE BU PIYASAYA DOGRU DUZGUN KURALLAR GETIRSINLER
SIMDI 2 GUNDE GUZEL KAR EDENLER BU YAZIYA GULUP GECERLER AMA UNUTMAYIN YARIN SIZDE TERSE DUSEBILIRSINIZ[/SIZE]
kimsenin garantisi yok bu piyasada bu kurallarla
[QUOTE=mbm;60033]vadeli burdan yukarı dönersede tobo olabilir 5 daklıkta...
ama dönerse...yeni dip yapmadan......[/QUOTE]
şimdi mesele bu tobo çalışacakmı çalışmayacakmı...
kırılma yeri 5 daklıgın al yerine yakın zaten..
kırılırsa 5 de al verir gibi...
biraz daha bekleyelim.. garanti olsun.....
dediğimiz gibi fdow uyumsuzdu ve tepti biraz...devamıda olablir biraz daha
37900 uzunları aynı yerlerden kapatıp,short açtım..15 dak. sistem al da..5 daklık sat da...
spot piyasaya bakmayanlar icin anlatayim biraz piyasanin durumunu
derinlikli prog var spotuda en az vob kadar takip ediyorum
samimi soyluyorum SPOTTA BUYUK KAGITLARDA BILE YERLI ALICI YOK
YABANCI HARICINDE ALICILAR YALNIZCA YERLI FONLAR,YATIRIM ORTAKLIKLARI, 5-10 TANE PARA BABASI O KADAR
BIRDE KADEMEYE OYNAYAN KUMARBAZLAR VAR
MARBAS-GEDIK-TAKSIM-MEKSA
ACIN BAKIN EN FAZLA ISLEM HACMINI KIM YAPMIS GORURSUNUZ
su birikintisi gittikce daraliyor sonucta butun baliklar birbirini yiyececek sanirim
zaten kucuk balik pardon kucuk yatirimci kalmadi
vobda da tokadi yerler olur biter
abka hep derdi ben garandan zengin olan gordum ama vobdan zengin olanina rstlamadim diye
valla bende rastlamadim.
spot 15 sata gelmedi henüz...
vadeli 15 sat dedi sonra tekrar al dedi..spotla birlikte olmaynca anlamı olmuyor işte..
sat diyor sonra al diyor...
vadeli 5 toboda olabilir.. yeni bir sag omuz için biraz aşagıda gelebilir...
direkt çıkarsa al vermesi yakın...
verirse alacagız......
38000 civarı ya satş için iyi bir yer.. direnç anlamında..
yada al vermeden bir önceki basamak...
izleyelim bakalım...
[quote=Astatin;60025]Pozisyon Özeti :
EURUSD kısa : 1.2946 (1.2890 a teperse kapatırım, aşağıda 1.2750 hedef)
USDJPY kısa : 98.53 (98.93 stopdur, aşağısı açık)
EURJPY Kısa :127.28 (127 ye deperse kapatırım, aşağısı açık)
VOB30 Kısa : 38025 (Hexen daha iyi bilir :) ama maliyet=stop şu nokta itibariyle)[/quote]
USDJPY ler stopladı..EURJPY ler kapatıldı..EURJPY de yeni kısa için aparttayım..VOB^30 ları ise maliyete gelmesine rağmen kapatmadım..Hisli dönenceler yaptım 1 porsyon
39225 kısaları verip 38025 uzuna döndüm....
yukarda yazdıgım nedenlerle...
fdow uyumsuzdu tepti ama.. 15 daklıgı hala satta.. sakat yani...
ama sinyal yeşile döndü bizde.. kırmızıya dönene kadar uzun artık.....
tek canımı sıkan fdowun satta olması.. o yüzden bu ala pek güvenmiyorum...
ama duyguya yer yok....
uzuna dönünce 40800 hedefi aklıma geldi yine......
:) :)
[QUOTE=mbm;60041]39225 kısaları verip 38025 uzuna döndüm....
yukarda yazdıgım nedenlerle...
.[/QUOTE]
13:00 tıckı ıle 38.000 asagı kırılmazsa muhtemelen long olmak gerekecek.
Ben halen shortayım , tıckı beklıyorum.
[IMG]http://xs233.xs.to/xs233/08453/dj__305_-ortav-02.11.08485.jpg[/IMG]
oyun planım bu şekilde kasım ayı için