-
[quote=trader38580;128817]daha yarına cok var. dow aldığını geri verecekmi?sabah fdowa nikkie ile birlikte vereceklermi? yoksa herşey yolunda gidip sabah +500 mü açıcaz? kısmet herşey. inşallah KY kazanır, PY kaybeder. ama bu neredeyse imkansız.:([/quote]
Ümidimiz ky kazanmasıda baksana terste kalan çok gene.
-
[quote=Larossıan;128818]Ümidimiz ky kazanmasıda baksana terste kalan çok gene.[/quote]
sıkıntı surda aslında: KY başlarda bişey bilmeden işlem yapıyor. haliylede kaybediyor.kaybede kaybede artık beyni en ufak karda karı kapat, zararda ise nasılsa döner şeklinde işlemeye başlıyor. böylece karda az duruyor, zararda ise bekliyor. tabi sonuç batmak yada extra para yatırmak. sonra bişeyler öğrense bile beyin ve bilinçaltı bunu silemiyor ne yazıkki.
ancak bu döngüyü kırabilen kişiler biraz kazanmaya başlıyor.(örnek: gökhanfındık,vobtrader)
kazanmanın sırrı: karda uzun otur, zararı kısa kes.
tabi bilgi,tecrübe,risk yönetimi vs. vs. de şart.
cok değişkenin içinde hangilerinin işe yaradığını keşfedip, onları disiplinlice uygulamak gerekli yani.
-
Olayın kökeni beynin tek yönlü algılaması bunu değiştirmek çok zor.Algılama short diyorsa sistem long desede uymak güçleşiyor çok az kişi bu algılamayı yenebiliyor kazanan kesimde zaten o oluyor.Kaybedenlerin çoğu algıladığının tersini uygulasa acaba ne olur diye hep düşünmüşümdür.Büyük ihtimal kazanacaklardır py de bunu uyguluyor zaten psikolji uzmanı adamlar.
-
dow enerji iyi
dow teknoloji iyi
ama finansallarda bi sorun var
yükselişe katılmıyorlar
-
[QUOTE=Larossıan;128818]Ümidimiz ky kazanmasıda baksana terste kalan çok gene.[/QUOTE]
Bir Gökhanın terste kalmasına üzülmüyorum burada. Çünkü -3000den +3000 kapattığım gün oldu dedi. Demekki o güniçinde kurtaracak ona bi şey olmaz. Fakat terste kalıp sabah açılışta ters işileme geçip dökmeye yakalananların hali kötü oluyor. Duble zarar ediyorlar. O kötü oluyor işte.
Bir de şöyle olanlar var. 200-300 puan stoploss yapmaya kıyamıyor ama 2-3 bin terste bekliyor. Onların durumu da kötü.
-
kazanmanın sırrı sistemli olmaktır.sistemsiz kazananda var. ama oran olarak çok az...ayda puan olarak tek kaldıraca %10 kazanan bir sisteminiz varsa(vob 40.000 ise 4.000 puan kazanan ve ayda ortalama 20-40 işlem yapan ,15 daklık sistem) problem yoktur.
haziranın ilk haftası paranın 1/3 ü gitti...herşeyi göze alarak aynı kont ile devam ettim..hamdolsun durumu fazlasıyla düzelttim...belkide mevsimseldir...gecen yıl mayıs-haziranda kazanç egrisinde yatay görünüyor..
sistem 20 aylık test edilmiş..hiçbişr modife edilmeden devam..
karma sistem yayınlamıştım..5 haziranda...onu o zamandan uygulayan bile 4-5000 kazanmıştır....
3 kaldıraçla sisteme uyarak devam..[url]http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211p10.html[/url]
-
[quote=abdullah yıldız;128811]gökhan biraz frenlere bas tamam piyasa yukarı ama
merdiven şeklinde olmalı düz duvara tırmanır gibi olmaması lazım bu meretin[/quote]
Vallahi bunun adı vade sonu.Olurmu olmazmı 3 gün içinde herkese cevabı verecek.Yüksek uçsun hızlı düşsün sonra.:oBurası 50000 görecek.48000 modası geçti.3 günde yüzde 10 artacaz.İnşallah.
-
kandilimiz güzellikler hayırlar mutluluklar esenlikler, en önemliside iman kuvveti getirsin İşallah
artık biraz da uzun vade ye yatırım zamanı yarın görüşürüz.
-
[quote=traderx;128815]en son hiç unutmuyorum 7 mayısta yine şortum o gün:..: yaklaşık 1500 puan civarı tersteyim işim var çıkamıyorum dışarı saat 2-3 gibi lanet olsun vobunada dedim 43500 civarlarından bir yerden kapattım şortları, akşam geldim baktımki ben çıktıktan yaklaşık 1 saat sonra öyle bir şelale olmuşki tek tuş 2000-2500 puan düşmüş, o gün piyasa hayatımdaki en büyük yıkımı yaşamıştım Allah bir daha banada kimseyede yaşatmasın(Amin)[/quote]
O gün 3.5 milyar tl hacimle düştük.En tepeden shortladım.Ertesi gün de gittim ev aldım.Kader.:o:::
-
[quote=Larossıan;128820]Olayın kökeni beynin tek yönlü algılaması bunu değiştirmek çok zor.Algılama short diyorsa sistem long desede uymak güçleşiyor çok az kişi bu algılamayı yenebiliyor kazanan kesimde zaten o oluyor.Kaybedenlerin çoğu algıladığının tersini uygulasa acaba ne olur diye hep düşünmüşümdür.Büyük ihtimal kazanacaklardır py de bunu uyguluyor zaten psikolji uzmanı adamlar.[/quote]
Abi forumu ayda yılda okuyan birisi geliyor tek yöne odaklanıyorum diye beni eleştiriyor.Üstüne batma süremi de yazıyor.Halbuki herkes tanır beni.Ben alır satarım.Pozda bekleme zamanı vobta beklersin.Ama alsat zamanı ne gerekiyorsa yaparsın.
-
[quote=VOBiX;128823]Bir Gökhanın terste kalmasına üzülmüyorum burada. Çünkü -3000den +3000 kapattığım gün oldu dedi. Demekki o güniçinde kurtaracak ona bi şey olmaz. Fakat terste kalıp sabah açılışta ters işileme geçip dökmeye yakalananların hali kötü oluyor. Duble zarar ediyorlar. O kötü oluyor işte.
Bir de şöyle olanlar var. 200-300 puan stoploss yapmaya kıyamıyor ama 2-3 bin terste bekliyor. Onların durumu da kötü.[/quote]
Abi umut vere vere yapmadılarmı?Tepeden 850 puan düşmedik mi bugün?2000 puan terste kalan shortçular aha zirve bulundu kesin dönecez diye düşünmediler mi?Umut verip seans sonu yukarı küskü vermediler mi?Bunlar hep psikoloji.Umut vere vere gitme moda.Her short maliyetlenip uzun vade tutmak isteyeni öptüler bugün.Ben 725 ten longladım veri gelmeden 675 short 700 flat yaptım 10 saniye sonra veri geldi 600 e çaktılar.Ne oldu anında bana 75 puan girdi.Sonra 600 short 575 long 750 ye çıktı vermedim.Bak olayaaaaaa taaa 400 lere geldik 400 den verdim gitti.O anda şeytan buradan döner dedikçe düşüyor.Pat 400 den verince 500lere çıksa duble giriyor anında 400 500 puan kitlemiş oluyorlar.Neyse 400 den short emri verdim flat yaptı pasfite kaldı.250 den Allah ne verdi ise aldım.150 ye değdik.Abi 250 300 gibi 400 e çıktı.En son marbaş 300 e vurdu orası dip oldu.Dedim akbank alıyorlar spot iyi tek garan kötü.Nereye giderse gitsin vermeyecem.425 vereyim dedim emirim gitmedi pasifte kaldı sonra 5 6 adet gitti.İptal ettim.Full long devam ettim.Baktım 650 vuruyor dönüyor geri.Sonra vuruyor 500 e geldi geri.Vermedim.Sonra baktım 700 ve gidiyor efg küt küt vuruyor.Ulan verecem gıcık oldum.Vermedim ne olursa olsun dedim artık gece longa niyetim kesindi zaten.Sonra 700 800 900 46000 100 200 300 350 derken baktım 350 ye kadar aldılar.Seans sonu tera dondu zaten.Ama işlem yapmayacaktım zaten.Bu gece tepeyi görünce herkes aynı gecenki gibi yapacaklar sandı.Bugün öyle olmayacak artı açacaz yarın hayırlısı.Geceye long.Özetim bu.Yüzecektim bugün de gidemedim.Telefonla gitsem 46000 den 45200 e vurduklarını görsem ooo.Çok zarar ederdim bugün.Nasip.Önümde ekranda artacağını görüyorum.Dışarda hissedemezdim bunu.İsc garan akbank görmem lazım.İşi bırakıp gitmek de doğru değil hem.Hem de paraya ihtiyacım var kazanalım her zaman yüzeriz.
-
BAY SAZAN BAY SAZAN check 9907yahoo please