-
[QUOTE=sazan;129083]Hukukta iddaa eden isbat etmek zorundadır. TSK iddaa amaçlı kullanılamayacak (mahkeme tarafından kanıt kabul edilemeyecek) bir belgeyle suçlanmaktadır. Fotokopideki imzaların kanıt kabul edilemeyeceği sadece askeri yargı değil, daha önceleri yargıtay ve diğer ilgili kurumlarca verilen kararlarda da vardır.
Mantığınızla hareket edersek, ben sizin hakkınızda istediğim "yapmadığınız" kötü şeyi söyleyebilirim ve sizin yapmadığınızı isbat etmeniz gerekir.[/QUOTE]
+.+.+.+.+..brv.brv.brv.brv.brv.brv
-
Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47
-
[QUOTE=enorton;129082]Valla sn abka sizin ve kişilerin önsezilerine göre yürümez bu iş. Bence doğru,sizce doğru deği falan... Hukuk vardır, hukuk doğru diyorsa doğrudur. Değil diyorsa değildir. İmza gerçek belki de ama photoshopla oraya yapıştırılmadığı ne malum. Sonuçta belge fotokopi, delil geçerli değil. Geçerli olmayan delille basın yaygara koparıp, hükümet gaza geliyor. Askeri mahkeme konusunda da Başbuğ gerekli açıklamayı yaptı. AB nin birçok ülkesinde askeri mahkemenin olduğunu söyledi. Bu ülkede aklı başında kimse darbe yapılmasını istemez. Benim için ordu gereklidir ve gerekli olduğu için de KUTSALDIR. Birileri suç işlemişse cezasını çekmeli ama suç yoksa iftira atanlar da cezasını çekmeli...[/QUOTE]
ben bilgi ile konuşurum..benim nazarımda herşey eleştirilebilir..bu ordu bizim ordumuz..ama bu gercek bizi yapısal eleştiri yapmamıza engel olamaz..
ben sadece önsezi demiyorum..
belge 4 yere yollandı(jandarma kriminal,emniyet,tübitak ve adını hatırlayamdığım bir yerdaha).
3 ünden gelen cevap şu..belge fotokopi olduğu için kanaat yok..ama emniyetden glen ise bu belirsizliğe yön veriyor..%90 onundur denliyor..
başka ülkelerdeki askeri mahkemeler[B] sadece disiplin e bakar[/B]. mesela asker üstüne itaat etmez..nöbetde uyur.. gibi sadece askeri alanla sınırlı konulardır...bir nevi iç müfettişlik gibi..
ordu benim ordumdur.. mesele yi buraya getirisek sığlaşır..
enver paşa sadece eleştirleri dinlemediği için 90 bin askeri dondurarak şehit etti..
geçin darbe olasılığı yokmuş..ya kardeşim ayışığı,yakamoz,eldiven gibi 3 darbeden sadece zamanın genelkurmay başkanının engeleliyle atlattık...
ya baba bu kadarda geleneksel düşülmemeli...
-
[quote=VOBiX;129088]Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47[/quote]
bu yılki kola ve ekmek (her türlüsünden tabi)masrafı çıktı gibi..biraz daha gider de umarım onmuzdekı seneleri de halleder:)
-
Toplantı mevsimi.
Sazan ortalığı karıştırır ve kaçar. Bye.
-
forumda siyasi konuşmalar girmek istemem ..ama bir süreç başlarsa bende diğer mantığı açıklamak zorunda kalıyorum..
-
[QUOTE=abka;129089]ben bilgi ile konuşurum..benim nazarımda herşey eleştirilebilir..bu ordu bizim ordumuz..ama bu gercek bizi yapısal eleştiri yapmamıza engel olamaz..
ben sadece önsezi demiyorum..
belge 4 yere yollandı(jandarma kriminal,emniyet,tübitak ve adını hatırlayamdığım bir yerdaha).
[COLOR="Blue"]3 ünden gelen cevap şu..belge fotokopi olduğu için kanaat yok..ama emniyetden glen ise bu belirsizliğe yön veriyor..%90 onundur denliyor..[/COLOR]
başka ülkelerdeki askeri mahkemeler[B] sadece disiplin e bakar[/B]. mesela asker üstüne itaat etmez..nöbetde uyur.. gibi sadece askeri alanla sınırlı konulardır...bir nevi iç müfettişlik gibi..
ordu benim ordumdur.. mesele yi buraya getirisek sığlaşır..
enver paşa sadece eleştirleri dinlemediği için 90 bin askeri dondurarak şehit etti..
geçin darbe olasılığı yokmuş..ya kardeşim ayışığı,yakamoz,eldiven gibi 3 darbeden sadece zamanın genelkurmay başkanının engeleliyle atlattık...
ya baba bu kadarda geleneksel düşülmemeli...[/QUOTE]
Ben de paranıoya oluşturacaksınız şimdi. Biri Nisanda cemaat dediği için mi servis edildi diyor. 4 yerden sadece emniyet %90 onundur diyor. Ben de geçenlerde emniyetin %90ı cemaatin elinde diyen arkadaşım var dedin.
Bunlar birleşince belge askerin cemaat eleştirisi üzerine hazırlanıp servis edildi. İspat konusunda ise cemaatin elindeki emniyet kullanılıyor gibi bir sonuç çıkıyor şimdi de.
Şu eski CIA ajanalrı gelip incelsin belgeyi CEAŞ ve KEPEZ hisselerini de inceleyip TRye 21 milyar dolarlık cezanın kesilip kesilmneyeceğini
-
[quote=sazan;129083]Hukukta iddaa eden isbat etmek zorundadır. TSK iddaa amaçlı kullanılamayacak (mahkeme tarafından kanıt kabul edilemeyecek) bir belgeyle suçlanmaktadır. Fotokopideki imzaların kanıt kabul edilemeyeceği sadece askeri yargı değil, daha önceleri yargıtay ve diğer ilgili kurumlarca verilen kararlarda da vardır.
Mantığınızla hareket edersek, ben sizin hakkınızda istediğim "yapmadığınız" kötü şeyi söyleyebilirim ve sizin yapmadığınızı isbat etmeniz gerekir.[/quote]
Katılıyorum. Ayrıca "Benim istediğim gibi karar veren yargı iyidir, diğeri kötüdür" anlayışı belirli bir kesimin yaklaşım tarzı oldu. Belirli bir ideolojiye sahip devlet memurlarının müfettiş raporu ile işine son verilmesine olanak tanıyan kanuna (28 şubat sürecinde cemaati tasviye amaçlı çıkarılmıştı)karşı çıkan Anayasa Mahkemesi iyidir, ama 367 kararını veren kötüdür, AKP ye kapatma davası açıldığında "elit halk düşmanları" ve kötü olan AYM, kapatma kararı almayınca iyidir...v.s v.s. Mahkeme kararı olmadan telefon dinlemek yasaktır ama eğer dinlenmesi ve iğrenç bir şekilde medyaya el altından verilmesi benim taraftarlarıma yarayacaksa izinsiz dinlemede yapılabilir, kayıtlar ifşa da edilebilir. BAzı gözeltıları yapan savcılar iyidir, ancak gerekçilendirerek tahliye kararı veren yargıç kötüdür.
Sonuç: HUKUK mutlaka bir gün herkese lazım olacaktır. O yüzden dejenere edilmemesi gerekir.
Şimdi sorulması gereken soru şu; Eğer sivil savcıların soruşturması da bu belgenin sahte olduğunu ortaya çıkarırsa, bu belgeyi düzenleyenlerin peşine düşülecek mi bakalım..Kim yapmış hangi amaçla yapmış..Ha yok belge doğru çıkarsada sorumluları hakkında da aynı işlemler yapılmalıdır..Brakalım mahkemeler işini yapsın..Sonuca da herkes saygı göstersin. Askeri yargı işini yaptı sıra sivil yargıda..
-
gecenlerde gazetede okudum..okuyucunun teki gazetedeki haberleri okuyup,o habere binaen hakarete uzanan eleştiri yapmış(yazmış)..c.başkanı hakkında hakaret yazmış..adama tak diye dava açmışlar..adresi tesbit etmek sorun değil..
gerci bizim konuştuğumuz,dün 32.günden daha sert değildi..
birisi sana küfür mü etti..tak dava aç süründür..hiç kavga etme.
[COLOR="Red"]yahu avukat olmak varmış..[/COLOR] bazen diyom..keşke hukuk okusaydım..:)
-
[quote=VOBiX;129088]Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47[/quote]
bileydim böyle olacağını tüm parayı basardım üüü
baba kağıtlar içinde en mükemmel performansı gösteriyor şu ana kadar.ama söylemiştim bu endekste büyük kağıtlar içinde en sapık olanı DYHOL dür demiştim.sonuç meydanda.
0,43 gördü en düşük ve kalkışa geçti neredeyse %400 yaptı.şaka gibi yaw...
-
Jerfin, emanete böyle mi bakılır. bu ne hal?!
senle aynı pozisyondayken bile sen iyi bakamıyordun zati emanete.
cıx.
hedefi 43.025 yaptım. nasıl olsa hedef sallaması beleş! .dng
-
[QUOTE=unlimitted;129099]Jerfin, emanete böyle mi bakılır. bu ne hal?!
senle aynı pozisyondayken bile sen iyi bakamıyordun zati emanete.
cıx.
hedefi 43.025 yaptım. nasıl olsa hedef sallaması beleş! .dng[/QUOTE]
ben long iken niye düşüreyim daaaa.:p sen yine de emanet etmeye devam et..:::